Şimdi Ara

Yeni Bir Ürün ..:: Elektrikli Kombi ::.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
9
Favori
154.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aytuga bey elektrik faturası geldi mi acaba? arkadaşlar felan merak ettik...
  • Eryxjaculus bey sizde marka örnek (klima, kat kaloriferi...) verseydiniz daha anlaşlr olurdu herhalde. yani ısı odası hava odası falan(ben karıştırmış olabilirim) boşverin reklam olsun kimse bişey demez herhalde. hem bizlerde hangi marka alacağımıza karar vermekte zorlanmazdık. yinede paylaşımlarınız için teşekkürler. ama ben ala artuga bey in elektrik faturasını merak ediyorum.
  • Arkadaşlar bende 5 gün önce tam otomatik katı yakıtlı kalorifer taktırdım.
    Katı yakıtı tasarruflu demelerine rağmen ben hala bir tasarrufunu göremedim. Eğer 24 saat yakmaya kalksam 2 torba kömür gidecek bu da 7,5tan aylık 450 tl yapar.
    Katı yakıtlı kazan kullanan arkadaşlar varsa bekleme ve besleme sürelerini yazarlar mı? ben şu an da 150sn bekleme, 2sn besleme kullanıyorum. Sizin öneriniz nedir? (ev 130m2 çift cam ve beyaz tuğlalı)
  • hocam ben zaten belirttim faturayı 24 saat kesintisiz 22 derecede, 1 ay 10 günlük tüm elektrik faturam 241 ytl ödedim bile evde çamaşır bulaşık buzdolabı plazma 300w lık PC, ve diğer ev aletleri filan ,ile bu kadar geldi, şimdi gündüzleri kapatarak deniyoruz bakalım kaç lira gelecek ,üç zaman tarifeli elektronik sayacım var, ... bilginize ...

    quote:

    Orjinalden alıntı: mehmetlale

    aytuga bey elektrik faturası geldi mi acaba? arkadaşlar felan merak ettik...

  • Aytuga kardeş,valla bende senin ocak faturanı dörtgözle bekliyorum.
  • merhaba arkadaşlar ben manisada oturan kişi olarak öncelikle ısınmanın ne kadar pahalı ve zor olduğunu anlamamak mümkün değil ister istemez hem daha ii ısınalım hemde istifadeli olsun bi arkadaşım iş yerine ve eve kömürlü kat kaloriferi takdırdı çok ii olduğunu söyledi bende takdırdım 3 ay önce velası kelam fındık kömür geçen yıl yaz aylarında tonu 180 ytl idi şimdi 240 ytl taşımasıyla 250 ytl 40 torba eder otomatik devre kullanarak sabah 10 ila 19 arası kapanıyor saatde bir 7 dakika otomatik çalışıyo sönmemesi için bu şekilde 20 gün kullandım 1 ton gitti günlük 2 torbaya geliyo makinanın ısı ayarı 52 derece olarak ayarladım içeriside 24 derece falan oluyor 100 metre kareyi ısıtıyorum aylık 370 ytl yi buluyor havalar soğuk gitti ama kar görmedik daha şimdi ne yazık kapattım makinayı evimde klimada var işim icabı geç geldiğimden dolayı geceden geceye klima kullanıyorum o da maxsumum elektrik parası ocak ayında 65 ytl geldi mazallah küçük bi cocuk olsa klimayla her tarafı ısıtmak zor ister istemez elektrikli kombiler den olsa daha ii olur gibi geliyo daha önceki arkadaşlarda yazmış kömür pisliğiyle uğraşılmaz benim makina bahçede olmasına rağmen bi bakayım dediğimde nekadar dikkat etsemde üst baş kömür bulaşıyor bence kömürlü sistem çok katlı kullanıcılarda istifede olabilir benim makina 25 binlik 4 katı ısıtmada 100 lük kurulduğunda yine 2 torba yakar bilemedin 3 torba 1 petekte çalıştırsan yine aynı torba yakıyor tek katlı evlerde elektirikli kombiler daha cazip geliyo bana şimdiki aklım olsa kömürlü taktırmazdım elektrikli kombi de alacam bi de onu deniyecem bakalım tahminlerim tutacakmı ayda 400 de gelse aynı ısıyla benim için elektrikli ii derim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secfm -- 22 Ocak 2008; 21:23:09 >




  • Levissi yi cevap
    ne yapsak yakar mantıken 3 dakika bekleme 1 sn ye kömür verme uygun arasıra kapatmak karlı değil sürekli çalışma ii en azında evin devamlı sıcak ortalama 2 torba yakıyor benim bildiğim kim varsa 1.5 yakıyo diyen hava şartları uygundur derim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secfm -- 22 Ocak 2008; 21:32:03 >
  • ewet arkadaşlar evde olmadığımızda kapalı tutmak kaydı ile evde iken ev sıcaklığı ortalama 22-23 derece olacak şekilde, son 1 aylık faturam yeni zamlı tarifeli olarak 180 ytl bu durumda gayet iyi görünüyor, tekrar söylüyorum trifaze elektrik olsa dahada ucuz gelirdi, benimki monofaze sistemli mecburen, geçende eskişehirde idimdi ordaki soğuğu gördüm ki izmir cennet :)) izmir iklimi haricindekilere pek önermem bilginiz olsun, ama izmir ikliminde olan arkadaşlar için gerçekten tertemiz ve ucuz bir sistem, evim 100 m2 tekra hatırlatayım, hepimize bu soğuklarda kolay gelsin :)))
  • Konuyu baştan sona okudum, Aytuğ kardeş yani ocak faturasının 140-150 arası ısınma için gitmiş değil mi? buna banyo ve lavabo suyunu ısıtmak da dahilse merkezi ısınma sistemlerinden ve doğalgazdan daha ekonomik bi mebla yakalamışsın. Tecrübelerimden bildiğim kadarıyla trifaze olsa %30 civarı daha düşer bu fiyat.
  • arkadaşlar izmirde oturuyom doğalgaz gelecek diye kombi taktırıp lpg li tüple ısınıyordum ama 2 45 lik tüpü 3 gün yetirip 3g ünde bir 180 ytl vermek zor olununca vazgeçtim.bu senede çocuk olunca malum bir odada devamlı yağlı radyatör akşamda bir odada ufo yaktım geçen ay 350 ytl elektrik faturası ödedim 3 gün öncede bir arkadaşımın tavsiyesiyle emsaş elektrikli kat kaloriferi taktırdım. şu an evim 23 derece 50 c de yakıyorum 24 saat.şu an için gerçekten ısınıyoruz ama bakalım ay sonu fatura kaç gelecek.gerçi ben 500 e kadar razıyım.sonuçta 350 ytl verip tek oda ısıtıyordum 500 e tüm ev sıcak olursa iyidir gibi geliyor.gerçi arkadaşıma aynı şekilde yakmayla 350 ytl fatura gelmiş ocakta
  • izmirde o kadar fatura ödendiyse diğer koşullar eşit olsas dahi ankarada en az iki katı tutar:S
    Acaba diğer faktorleri de belirtebilitr misin fatura bedelin ile. ev kaç m.2 yalıtım nasıl camlar.. v.s
  • bana daha fatura gelmedi belirttiğim arkadaşıma gelen fatura .ev 110 m2 yeni bina çift cam yalıtım iyi sayılır.yalnız alt ve üst katım boş.dediğim gibi 350 ytl de aşağı yukarı benim evime yakın bir eve gelmiş .annemler mazot yakıyor 24 saat 40 derecede aylık 700 civarı mazot parası veriyorlar. sonuçta doğalgazdan ucuzu yok gözüküyo
  • Arkadaslar Elek.Kat Kaloriferi icin trifazeye gectiginizde bence daha az yakmiyor. Bu gorus yanlis. Trifaze sayac sadece tuketimi daha dogru okuyor. Ayrica Izmir gibi yerlerde 100 m2 lik vasat izolasyonda (hic olmazsa pencereler cift) max 6 kw yakan bir makina yeterli. Bu sistemdeki en guzel olay aslinda bir gunes kollektoru ile desteklenebilmesi. Yani sadece gunduz bile 35-40 derecelik su peteklerde dolassa evin isisi 18 den assagi dusmuyor. Asıl ekonomi o zaman Akıllı sayacta (bu tarifeye gecmek icin TEK e dilekceyi unutmayin) saat 22:00 ile 6:00 arasinda calistirirsaniz dogalgazdan bile az fatura gelebilir. Peteklerin kaliteli olmasi, ve dogru secimi de cok onemli. Saygilarla
  • Arkadaşlar şu anda 3 kat her katta bir daire olacak şekilde bir bina yapıyoruz. Bu dairelerden biri benim diğer iki başkasının olacak. Isınma için üç daireyi birden ısıtacak katı yakıtlı kalorifer düşünüyordum. Ama yukarıda okuduklarım bunu çok ta ekonomik olmadığını gösteriyor.
    Benim merak ettiğim bağımsız yani bir dairenin kullanacağı katı yakıtlı bir kaloriferle 3 dairenin ortaklaşa kullanacağı bir sistem arasında fark varmı.
    Tabi aytuga nın gelen faturalarıda kafamı karıştırmıyor değil hani.
    Bende muğlanın ortaca ilçesinde oturuyorum sıcak memleket yani. Son iki aydır bu işe o kadar kafa yordumki her türlü tavsiye ilaç gibi gelecektir. NE YAPMALI?
  • sakin35 arkadaşım merhaba , trifaze için söylediğine bir cevap yazmak istedim, trifazede gerçekten kaç lira birim fiyatlama yapılıyor bilmiyorum ama, bildiğim kadarı ile trifaze elektrik şirketler ve çok elektrik sarfiyatı olan küçük işletmeler için ,düşük maliyetli elektrik olarak biliyorum, kablolama sistemi değişik, sayacı değişik bir sistem, ama elektrikçinin ve akıllı sayaç taktırmaya gittiğim gediz TEK teki çalışanlar trifaze yarı yarı ya etki eder dedi, esasında yaptıracaktım ama,çok tuzluya patlıyor,1.500 ytl civarında filan tutuyormuş, bilginize.... :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: sakin35

    Arkadaslar Elek.Kat Kaloriferi icin trifazeye gectiginizde bence daha az yakmiyor. Bu gorus yanlis. Trifaze sayac sadece tuketimi daha dogru okuyor. Ayrica Izmir gibi yerlerde 100 m2 lik vasat izolasyonda (hic olmazsa pencereler cift) max 6 kw yakan bir makina yeterli. Bu sistemdeki en guzel olay aslinda bir gunes kollektoru ile desteklenebilmesi. Yani sadece gunduz bile 35-40 derecelik su peteklerde dolassa evin isisi 18 den assagi dusmuyor. Asıl ekonomi o zaman Akıllı sayacta (bu tarifeye gecmek icin TEK e dilekceyi unutmayin) saat 22:00 ile 6:00 arasinda calistirirsaniz dogalgazdan bile az fatura gelebilir. Peteklerin kaliteli olmasi, ve dogru secimi de cok onemli. Saygilarla





  • Son LPG faturamız astronomik bir rakam (2300 YTL) gelince elektrikli kat kaloriferi için araştırma yaptım. 1 aylık lpg faturasına bir elektrikli kombi geliyor. Markalar arasında karar veremedim, bu işe ilk 1995 yılında ElektroHeat başlamış diyorlar ama Emsaş ve Termodinamik de güzel görünüyor.

    Bu arada bu astronomik rakam nasıl geldi derseniz, ben askerde iken eşim saatlerce uğraşıp çalıştırdıktan sonra kombiyi 28 dereceye ayarlamış ve bozmamak için de hiç kapatmamış (200m2'lik ev). Eve döndüğümde kapıdan büyük bir sıcak hava çarpmıştı zaten beni... Ama bunun sonradan cebimize bu kadar çok zarar vereceğini düşünememiştim tabi... 700-800 bekliyordum...

    Hesaplayınca eşdeğer bir elektrikli kat kaloriferini 24 saat kullanırsam 650 YTL fatura gelir ki elektriğin en ucuz olduğu saatlerde kullanılırsa 300 civarına ev ısınır gibi görünüyor. Tabii 28 derece yerine daha insani değerlere ayarlamayı da unutmayacağım :)




  • 2300 YTL
    Valla geçmiş olsun demek lazım galiba.
  • sayın pasitronic ben 2 hafta önce emsaş 12 kw taktırdım.gayet memnunum.3 sayaçlı tarifem var gündüz 40 50 derecede akşam 10 dan sonra 60 70 arası 24 saat devamlı yakıyorum malum evde bebek var.hesaplarıma göre günde yaklaşık 12-14 ytl arası yakıyorum.o da bu hafta havalar soğuk olduğu için .geçen hafta havalar daha iyiyidı ve günde yaklaşık 10-11 ytl yakıyordum.bu arada bende senin gibi önce lpg li kombi ile ısınıyordum ondan sonra bu gayet ucuz ve konforlu geliyor.en azından tüp bitti tüpçü çağır gelmesini bekle insanı sıkıyordu ki ayrıca tüpü 24 saat yakamıyordum pahalılığından dolayı.termodinamik de iyi makina zaten prensipleri aynı ama illa 40w sigorta istiyor ama tedaş 40 amper sigortaya izin vermiyor kaçak ntaktırman lazım.emsaş 12 kw ise 25a 18kw de 32 a le çalışıyor.
  • Merhaba Mimalpay, eğer evinizde trifaze sistem var ise süper, termodinamik teki sistem su sıcaklığı ayarlamalı , benim kullandığım sistemde en çok oturulan yere konulan termostat sayesinde oda sıcaklığı ayarlamalı hesco marka benim cihaz , eğer evin içi 23 dereceyi ayarlıyı bulunca cihaz kendidi kapatıyor,bekliyor, rolantide açıyor tekrar sonra,çayın altını kısmak gibi düşünün,tek sorun ilk ısınmada çok elektrik harcıyor,sonrasında sorun yok tavsiye ederim, ama marka konusunda bir şey diyemem,benim taktırdığım cihaz su an çalısıyor ama sorun çıkarmaz diyemem,hiç bir şeyin garantisi yok, son elektrik faturam gelmedi gelince onuda ileticem ,selamlar...
  • @thermofas yeni kombin hayırlı olsun. Evinin m2si konumu yalıtımı ve bulunduğu bölge hakkında bilgi verir misin? Bu kara kışta günlük 14 ytl makul sayılabilecek bi mebla gibi..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.