Şimdi Ara

Yeni Bir Ürün ..:: Elektrikli Kombi ::.. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
9
Favori
154.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _SkiP_ kullanıcısına yanıt
    pıyasadakı kombılerle dusuk sarfıyat elde etmen zor ve evın ısı yalıtımınıda cözmeden mümkün gözükmüyor imalatını yaptıgımız kombıyle sarfıyatın düser ama yınede ısı yalıtımını yaptırman gerekli.
  • yer izmir şirinyer dış hava sıcaklıgı 2 derece odaların sıcaklıgı 23 derece Elektrikli kombi 24 saatlik tüketimi 50Kw klasık daire ve yalıtım yok

    50Kw X 30gün =1500Kw X 30kuruş =450TL AYLIK SARFİYAT

    İZMİR BUKADAR SOGUK OLMAMISTI HİC EN AZINDAN 8 - 10 DERECE OLURDU HAVA SICAKLIGI SOĞUKLARA RAGMEN YİNEDE DÜSÜK SARFİYAT



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbay kat kaloriferi -- 8 Aralık 2013; 23:00:58 >
  • menerio M kullanıcısına yanıt
    Menerio kardeş acaba kombinin ortalama tüketimini hesapladın mı hiç? Örneğin ev soğukken çalıştırdığında suyu ısıtana kadar saatte kaç kw yakıyor, sonra "rölantide" ne kadar yakıyor gibi. Evin yalıtımı başta olmak üzere birçok etkeni yok farzediyorum :) Sadece kabaca kombinin kaç kw ortalama tükettiğini merak ettim. Kaçlık kombiydi sizinki?
  • Benim kombi 24kW Maktek, saatlik 5,5 - 6 kW yakıyor.
    Suyu ilk defa ısıtırken 8 - 9 dakika geçiyor.
    24 ile başlayıp 16 sonra 8 yani tek rezistansa düşüyor.
    Benim tahminin bu sürede 6 kW harcıyordur.

    Çok detay lazımsa ölçeriz saatten bir ara.
    Şu an hava soğudu o yüzden hiç kapatmıyorum, petekleri 2 yapıyorum çıkarken, 20 C seviyesinde kalıyor ev.
    Akşam gelince 3,5 yapıyoruz veya annemlere rica ediyorum 4 gibi petekleri artırıyorlar.
    Şu an 60 C su sıcaklığında çalışıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • menerio M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, çok faydalı bilgiler. Ben hala stokerli kömürlü kazanla ısınıyorum. Gerçekten de ısınıyorum ama açıkçası bezdim kirinden pasından. 2 senedir elektrikli kombiye geçsem mi geçmesem mi, onun fizibilitesini yapıyorum :)

    Maktek'lerin LCD ekranı biraz küçük sanırım, gerekli her şeyi gösterebiliyor değil mi? Siz telefonla kontrol ünitesini ve/veya kablosuz oda termostatını kullanıyor musunuz? Performansları nasıl acaba?
  • Maktek'in LCD ekran biraz küçük iki haneli sıcaklık göstergesi, kombi veya duş kullanımını gösteren çubuk var.
    Altında da ayar düğmeleri mevcut, akşam resmini çeker eklerim konuya.

    Ben onlara baktım ama bana pek pratik gelmedi, 150 € fiyatı var, uzaktan otomatik açıp kapatıyor aleti.
    Onun yerine ben tüm peteklere ECA termostatik vana taktım, mantık olarak aynı şey, oda istenilen sıcaklığa gelince su sirkülasyonu kesiliyor petekte.
    Zaten kombide duruyor ve daha kısa aralıklarla çalışıyor, daha uzun bekliyor.

    Benim salon ve antre 3,5 olarak ayarlı, dışarısı çok soğuksa suyu 60C yapıp petekleri 4'e getiriyorum.
    Zaten 15 - 20 saniye sürüyor 4 tane peteği ayarlamak.
    Genelde 50C su sıcaklığı.

    Sabah evden çıkarken ev buz gibi olmasın diye 2 seviyesinde bırakıyoruz, sarfiyat azalıyor biraz.
    Son 5 - 6 gündür 24 saat açık kombi galiba, ne kadar tüketim oldu saatten bakmadım henüz, kontrol eder paylaşırım bir ara.
    Bu ay herşey dahil 1.250 kW sarfiyat olur gibime geliyor, Ocak ayında da 1.750 kW - 2.000 kW falan harcama olmuştu geçen sene.

    Biraz pahalı elektrikle ısınmak ama kömürün derdi bahsettiğiniz gibi zor, kullanan arkadaşlar var, 100 TL verip temizlik ve yakma işini sitede yaptırıyorlar ama hem hava kirliliği hemde temizlik açısından elektrik kadar konforlu değil. Oturduğumuz yere doğalgaz gelene kadar bu şekilde devam mecburen. :)




  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar 12 kW bir elk kazan Marmara da izolasyonsuz bir evde ortalama kışta saatte 2-3 kW yakar buda aylık yaklaşık 2000 kW demektir. Bu rakamı sadece alüminyum radyatör, termostatlı vana, ve izolasyonlu bir evle %30 düşürebilirsiniz.
    Şimdi biz söktüğümüz Kombi yerine stokerli kömür kazanı koyduk ve o kuçuçuk aletin ne kadar müthiş başarılı olduğunu 150 m2 3 katlı evi ısıttığını anladık. Komurde aynı evde dışarısı eksi iken günde bir çuval (25 kg) yakıyor. Böyle soğuk bir ayda 450 TL kömür parası demektir bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakin35 -- 17 Aralık 2013; 10:59:29 >
  • menerio M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler tekrar. Bizim kömürlü kazan 24 saat yanıyor, kabaca günde 1 torba (25kg) civarında yakıyor diyebilirim. Canavar gibi ısıtıyor, ona hiç lafım yok ama her gün bir kez cürufları karıştırıp kazana "nefes aldırmam" gerekiyor yoksa kısır döngüye girip performansı düşerken tüketimi artıyor. Tabii kazanın yanına her girişte leş gibi kokmak ve duş almak zorunda kalmak cabası. Resmen cyborg gibi giriyorum kazanın yanına, her yerimi sarıp sarmalıyorum. Elektriğin konforuyla kıyas dahi kabul etmez.

    Ama işte korkuyorum bir yandan. 500-600 lira yaksa dert değil de, ucu kaçar da 1000 lira gelirse ne yaparım diye... Ucuz yollu 2. el bir tane kombi bulsam taktırıp deneyeceğim ama sıfırına 2.500 lira verip pişman olmaktan çekiniyorum açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakin35

    Arkadaşlar 12 kW bir elk kazan Marmara da izolasyonsuz bir evde ortalama kışta saatte 2-3 kW yakar buda aylık yaklaşık 2000 kW demektir. Bu rakamı sadece alüminyum radyatör, termostatlı vana, ve izolasyonlu bir evle %30 düşürebilirsiniz.
    Şimdi biz söktüğümüz Kombi yerine stokerli kömür kazanı koyduk ve o kuçuçuk aletin ne kadar müthiş başarılı olduğunu 150 m2 3 katlı evi ısıttığını anladık. Komurde aynı evde dışarısı eksi iken günde bir çuval (25 kg) yakıyor. Böyle soğuk bir ayda 450 TL kömür parası demektir bu.

    Elektriğin avantajı suyu anında ısıtması aslında. Kömürlü kazanda kazanın yanıp içindeki suyu ısıtması, sonrasında pompanın çalışarak tesisattaki suyu ısıtması 1 saati buluyor. Bu süre zarfında da başında bekliyorsunuz aletin. Belli bir rejime girdikten sonra otomatiğe alıp çıkıyorsunuz. Gerçi kışın 1 kez yakıyorsunuz ama bazen ayarı tutturamayınca sönebiliyor, tütebiliyor. Mutlaka uğraşıyorsunuz yani kazanla...

    Sizin kullandığınız kombi ne marka? Benim evim de 150 m2 civarında, dubleks ama kot farkından ötürü tripleks de denebilir. 12kw'lik makine gerçekten ısıtabiliyor mu? Siz ortalama 2-3kw diye ölçüm yaptınız mı acaba?




  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Tam bir kış ısıttık sonra kullanmadık ve söktük. Ama o kış sertti ve her hafta notlar tutarak gözlem yaptık. 2-3 kW saat ortalam olarak söyledim. Dışarıda - 7 iken 4 kW Bazen 2 kW yaktı.
    Aslında çok başarılı bir aletti bence ama sonra anladım (kömürde) Şu an Teotherm diye satılıyor. Dışarıdan bakıldığında sanki oturmuş ben yapmışım gibiydi ama bence başarısı içerisindeki elek karttı.
    Hiç sorun çıkartmadı ama içerisini 22 derece istediğimizde (içeriden thermostat ayarlı) günde 9o kW saate yakın tüketimle bizi yere serdi bunun bir nedeni de oturduğumuz yere fatura iki ayda bir geliyordu. Toplamda 8 m tül 10 adet radyatörle ısındık. ve şu an kısmi izolasyonumuz da yoktu o zaman.
  • sakin35 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için. Anlaşılan o ki elektrikli kombi bana pahalıya gelecek.. Zira kömürde evin ısısını 20'den 23'e çıkarmak için harcanan enerji (dolayısıyla para) elektriğe kıyasla çok daha az anladığım kadarıyla. Elektrik kömüre kıyasla 2 kata kadar daha pahalı olacak benim için :( Ev küçük olsa ya da yalıtımım çok iyi olsa, hiç düşünmeden elektriğe geçerdim ama...
  • Ben bu ay elektrikli kombiyi hiç kapatmadım sayılır, oğlan üşümesin diye bu kışı böyle geçireceğiz. :)
    Su sıcaklığı gündüz 50 C, akşam bazen 60 C yapıyorum.
    Termostatik vanalar gündüz 2 seviyesinde akşam 3,5 yapıyorum.
    Odalar 21 C - 23 C arası değişiyor.

    15.12 tarihinde kontrol ettim tüketimi 1.320 kW tüketim vardı, evin diğer tüm kullanımı dahil.
    26.11'de okumuşlardı faturayı, 19 günlük tüketime bakarsak ortalama günlük 69 kW tüketim oluyor 24 saat açık bırakarak.
    Dolayısıyla ay sonunda 750 - 800 TL fatura bekliyorum, Ocak ayı da buna benzer gelir, sonra yavaş yavaş azalır.

    Kömüre göre pahalı tabi ama ne yakma ne temizlik derdi var, elektrik fiyatları bu şekilde artmaya devam ederse iki sene sonra zaten kullanılamaz hale gelecek elektrikli kombi, o yüzden mecburen kömüre döneceğiz ama o zaman kadar ve ödeme gücüm olduğu sürece devam edeceğim ben bu şekilde.

    Burda esas olay evin izolasyonu ve yaşadığınız şehir, bende çift tuğla içi izolasyonlu duvar mevcut, tüm çift açılır kapı ve pencerelerde alüminyum panjur var, çatı arasına tüm beton zemine 10 cm taşyünü şilte serili durumda. Şu anda evin dış boyasının yenilenmesi gerekiyor, biraz param olursa boya ve dış cephe ısı izolasyonu da yaptırırsam ısı kayıplarını minimuma indiririm diye düşünüyorum.

    Sabah 7.30'da evden çıkarken 19 C oluyor bizim salon, gün içinde hiçbir ısıtma yapmazsam akşam 18.30 - 19.00 gibi geldiğimde 16 C seviyesine geriliyor dış sıcaklık 5 C iken. O yüzden izolasyonu zayıf ve ısı kaybının çok olduğu lokasyonlarda elektrikli kombi aile bütçesine delik açabilir. Dikkatli kullanmak lazım.




  • menerio M kullanıcısına yanıt
    Sizin evin yalıtımı fena değil, buna rağmen tüketim hatırı sayılır miktardaymış. Benim evim de çift camlı, iç cepheden izolasyonlu (ama etkisi çok düşüktür bunun, yok farzedebilirsiniz), kiremit çatı var ancak beton zemin çıplak, camlar standart çift cam, evin 4 cephesi kabak gibi açık. Demek ben 24 saat yaksam 1000 liranın altında elektrik faturası gelmeyecek. Kömüre devam :( pis mis ama şortla gezdiriyor evde, hakkını yemeyeyim. Yine de bir imkanım olsa, direk bırakırım kömürü, o ayrı mesele.

    Siz dış cepheye izolasyon yaptırırsanız elektrikle devam bile edebilirsiniz bence. Zira ev termos gibi oluyor eğer kaliteli malzeme ve en önemlisi iyi işçilikle izolasyon yapılırsa. Bizim dış cepheler çok büyük, izolasyon için bir araba parası vermem lazım.
  • Benim ev denize 60 metre mesafede, kuzeyde büyük bir duvarım var esas soğuk ordan geliyor ve ısı kaybı ordan oluyor, şömineyi o cepheye yaptım ama sürekli yakamayınca ısı kaybı oluyor. Güney duvarı o kadar uzun değil, Batı zaten abimin eve bitişik nizam olduğu için orası dışarıya açık değil.
    Doğu tarafında ise çift kanatlı balkon kapıları var hem alt kat hem üst katta. 3 cephe açık diyebiliriz aslında.

    İzolasyon dediğim zaman heralde ev başına 12.000 TL tutar gibi gözüküyor.
    Ev 75 m2 tabana oturuyor, iki katlı.
    6.90 maksimum yükseklik var ama bunu m2 olarak çevirince heralde 400 m2 kaplanacak alan çıkar ev başına.
    30 TL diyorlar m2 maliyetine dış cephe izolasyonları için.

    Şu anda oraya verecek para yok açıkçası, evdekiler memnun ve herkes ısındığı için bu şekilde devam. :)
    Kış aylarında elektrik faturasına çalışıyoruz.
  • M2 maliyeti 30 TL ise, bizim eve izolasyon yaptırmak herhalde 15-20bin TL tutar :( Çok güzel bir yatırım aslında ama şu an girişemeyeceğim ben de. Zaten bunu yapsam, kömürle devam etsem de olur çünkü çok az kömür yakar. Dolayısıyla kazanın yanına haftada bir bile uğrasam olur herhalde...

    Birkaç gündür daha önce yapmadığım bir şeyi deniyorum. Genelde kazanı hep 50-55 derece aralığında çalıştırırdım, ev de 22-23 derece falan olurdu. Fakat kazana her gün kömür ilave etmem gerekiyordu bu şekilde. Şu ara kazanı 42 derecede çalıştırıyorum (neden 42 bilmiyorum :) öyle denk geldi), 24 saat yanıyor ama. Bu şekilde ev 19 derece civarında (gece dışarısı 5 derecelere kadar iniyor). Kömür tüketimi neredeyse yok :) 2 gün hiç dokunmadım bile kazana. Bu seneyi de kömürle geçirelim bakalım.
  • selam arkadaslar en son takdıgımız izmir ödemişde 24 saat acık zemin kat ısı pompalı kat kaloriferi verileri geliyor kombi sayac üzerinden saatlik gercek tüketim 3kw yeni takıldıgı icin ev ısınıncaya kadar yüksek seyreder ısındıktan sonra 2 ila 2.5 kw arası tüketimle devam edecektir
  • Aralık ayı boyunca kombi hiç kapanmadı bende, yaklaşık 2.500 kW tüketim oldu.
    895 TL fatura geldi, evin normal zamanlarda zaten 100 TL faturası vardı.
    Hiç kapatmadan kullanmayı düşünen arkadaşlara fikir vermesi açısından paylaşmak istedim.

    İyi seneler...
  • menerio M kullanıcısına yanıt
    Memerio,
    herkes sizin değerli görüşlerinizi örnek alıyor: Zaman verip burada insanlarımızı aydınlattığınız için teşekkürler, 2014 elektrikte %25 indirimin olduğu bir yıl olsun inşallah :)
  • Ankara da bir sirket elektrikli kombi uretmis ancak henüz satisa çikarmamislar. Rezistans disinda baska bir sistem kullanmislar. Aldigim bilgilere göre 6,5 metre radyatör uzunlugu olan bir daireyi 40 derece sabit sicaklikta 1,7 kw/saat tüketim ile isitiyorlarmis.. Hesap ettim dogalgaz ile ayni paraya geliyor ve riskleri de yok. Konuyu takip ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismak06 -- 13 Ocak 2014; 12:37:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismak06

    Ankara da bir sirket elektrikli kombi uretmis ancak henüz satisa çikarmamislar. Rezistans disinda baska bir sistem kullanmislar. Aldigim bilgilere göre 6,5 metre radyatör uzunlugu olan bir daireyi 40 derece sabit sicaklikta 1,7 kw/saat tüketim ile isitiyorlarmis.. Hesap ettim dogalgaz ile ayni paraya geliyor ve riskleri de yok. Konuyu takip ediyorum.

    1700watt güçle 1 radyatör anca ısınır. bir zamanlar bir firma elektrikli ısıtıcılarının %80 tasarruf yaptığını idea etmişti ama sonuç fiyaskoydu.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.