Şimdi Ara

Yeni bir dolandırıclık yöntemimi doğuyor ??? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
9
Favori
30.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
258 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 9 sene emlak işi yaptım kendi işimdi. O kadar çok dolandırıcı, üçkağıtçı varki piyasada biri bitse diğeri geliyor. Hayat bu.
  • Alıcı görünen şahısda tutarsızlık var, doğru.
    Şu yğzden istemiş olabilir, bazen hasar kaydı plaka değil şasi nosu yada motor no üzerinde göünebiliyormuş. Bunun içinde noktasal buraları stese senden normal diyeceğim. Piasada bilgisiz insan da çok, satan da landa dolandırılacağım korkusu içinde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huseyin_elk

    Alıcı görünen şahısda tutarsızlık var, doğru.
    Şu yğzden istemiş olabilir, bazen hasar kaydı plaka değil şasi nosu yada motor no üzerinde göünebiliyormuş. Bunun içinde noktasal buraları stese senden normal diyeceğim. Piasada bilgisiz insan da çok, satan da landa dolandırılacağım korkusu içinde..
    Sadece şase numarasını istese anlarım, kaldıki ben ilanda zaten şase ile sorgulama yapıp ekran resminide koymuştum fakat bu kişi direkt ruhsatın resmini istiyor ve tüp taktırmak için lazım diyor. Kendisine bu araca tüp olmadığını belirtmeme rağmen ısrarla resim istiyor, eski kompressor motorlara tüp oluyor bu motor onlardan değil ama ısrarla ruhsatın resmini istiyor. O yüzden şüphe uyandırıyor.
  • Şüphede haklısınız..

    Forum kullanımı hk bişey soracağım;
    Yorum cevap vs size ne şekilde bir bildirimle geliyor. Ben anca kullanıcı adımla foruma girdiğimde bir bildirim geldiğini görebiliyorum. Hiç bir ayarı da değiştirmedim. Sizin hesabnıza bağlı maile mi geliyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin_elk -- 3 Mayıs 2018; 10:4:58 >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    şirket şirkete elbet olur zaten satış yetkisi var. Sözleşme yetkisi tabii ki olacak. Hatta proforma bile kesersiniz sonuçta hepsi önceden tasdikli ve değerli evraktır. İptal dahi etseniz sonunda maliyeye bildirir vergisini öder veya daha önce düşülmüş verginin amortismanını hesaplayarak kısmi geri alırsınız. O bambaşka birşey.

    Diğer hallerde ahmetten mehmete yapılan değersiz evrak üstünde atılan imzalar doğru bile olsa geçersiz. Noter şartı var. Hele birde ceza koşulu koyuyorsanız. O yan edimdir. Borçlar hukukuna göre, bir yan edimin geçerliliği asıl edimin geçerliliğine bağlıdır. Önsözleşmenin geçerliliği noter önünde yapılmasına bağlıdır, aksi halde asıl edim geçersizdir. Asıl edim geçersizken, yan edim olan ceza koşulunun geçerli olması mümkün değildir.
    Türk Borçlar Kanunu m. 12/2: “Kanunda sözleşmeler için öngörülen şekil, kural olarak geçerlilik şeklidir. Öngörülen şekle uyulmaksızın kurulan sözleşmeler hüküm doğurmaz.”

    Yinede karşı tarafı korkutur mu, evet. Başka da bi geçerliliği yok. Ben atmadım, yazmadım dediği anda sözleşmede 100 şahit imzası bile olsa geçersizdir.
    Geçerli olacağını düşünen bundan sonra araç alıp arasında sözleşme imzalasın, noter satış ve devrini yapmadan kullansın. Sonuçta elinizde sözleşme var birşey olursa devreye sokarsınız.
    Bunu da geçerli sanıp bu şekilde dolandırılan olmasın diye yazıyorum. Kimse alınmasın yani.




  • Konu ile alakalı olarak bugün benim de şöyle bir şey başımdan geçti.
    Ankara Ayrancı tarafında lastik değiştiren bir yer var. Bugün oraya kış lastiği taktırmaya gittim.
    Neyse lastiği taktırırken aklıma geldi servis daha önce ön balataların artık bittiğini değişmesi gerektiğini söyledi. Ben de oradaki adamlara durumdan bahsettim baktılar değişmesi lazım artık bitmiş dediler.
    Dedim tamam o zaman değiştirelim. Önce var dediler sonra kalmamış isterseniz yarına getiriz dediler. Ben de tamam getirin dedim. Adam benden araç ruhsatını istedi. Fotokopisini çekecekmiş..Neden dedim "doğru balata modeli olması için şase numarasından bakıyorlar o sebeple lazım falan dedi.
    Şimdi bu durum normal mi? Şase numarası olmadan aracın marka modeline bakıp balata sipariş edemiyorlar mı? Yoksa şase numarasından bunu yapmaları daha mı kolay oluyor?
    Bu arada firma Lastik Park diye bir yer. Firma sahibi ile de kısa bir sohbetimiz oldu bana dürüst iyi bir adam gibi geldi ama bu ruhsat olayı beni işkillendirdi.
    Diyelimki aldı fotokopiyi en kötü ne yapabilir araç ruhsat fotokopisi ile ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarForce -- 15 Kasım 2018; 0:40:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    Bu kadar pinpirikle araba felan satılmaz. Ha karşıdaki adam düzgün değil orası bariz de.



    Arkadaş senin araban Türkiye'de sayılı en fazla 3-4 adet olan bir araba olsa anlarım da. Git bir kaç otopark gez senin aracından onlarca göreceksin şase no zaten camında yazıyor. Plaka desen herkese açık motor no desen sallar bir numara bu işi yapan adamlar zaten tamirci bir sürü ortağı var gittiğin servisten kaydını alıp yapar çok zor işler mi sanıyorsunuz bu işleri. Noter desen senin ruhsat aslı ve ruhsat sahibi kimliği olmadan zaten işlem yapamaz. Neyin derdi bu anlamıyorum. He bir tek sizin malınız değerli satmayın siz malınızı.

    rica ederim bukadar sinirlenmeyin o saygısız arkadaşlar adına ben özür dilerim sizden mümkünse ruhsat fotokopinizi buraya paylaşırmısınız sizin gibi bir yiğidin aracını tanımak isterim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • StarForce kullanıcısına yanıt
    Şase numarasının son bir kaç numarasına bakılır. Çoğu serviste istenir zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    Satacağım zaman veririm. Araç beyaz fluence bizim sokakta 3 tane var. Her otoparkta en az 3 5 tane. Plaka şase no zaten dışarda yazıyor. Onlarca serviste yüzlerce kez her yerine motor numarasıda dahil bakıldı. Bu işleri yapanlar istese zaten yapar. Her gittiğin yer kimlik fotokopisi istiyor zaten. Problem mi sanıyorsunuz. Tc kimlik bilgilerim zaten herkesin elinde internette var. Kendimizi nasıl koruyabiliriz ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @muhalif13
    Yanıt için teşekkürler. Zaten adamlara güvendim diyebilirim (Rizeliler) ve işlerini iyi yapıyorlar ama bu ryhsat fotokopi olayı beni biraz endişelendirmişti. Prosedür buysa sorun yok.

    Bu arada arkadaşlar illa da bir yere kimlik fotokopisi verecekseniz bazı yerleri(serino, cilt no vs.) gizleyerek ve üstüne büyük harfler ile ne iş ile ilgili verildiğini mutlaka yazın. Ban da hadi olsa bunu yapın (sanki her banka çalışanı dört dörtlük değil). Mesela araç mı satacaksınız banka illa kimlik fotokopisi mi istiyor önce fotokopiyi çekin sonra dediğim yerleri gizleyip "Şu plakal Araç satışı için fotokopi çekilmiştir" şeklinde yazıp öyle gönderin. Böylece dolandırıcıların sizin üzerinize hat vs. açmasına bir nevi engel olmuş olursunuz.
    Kimseye gözü kapalı güvenmeyin hem de Asla. Yakınınızdaki bir kişiye bir vermeyin sizin göstermeyeceğiniz zaafı o gösterebilir.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.