Şimdi Ara

Yeni bir dolandırıclık yöntemimi doğuyor ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
9
Favori
30.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
258 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkes herkesi bugünlerde dolandırmak istiyor. Anlamış değilim.
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Birader 2.el telefon satmıyor adam farkındasındır heralde. Kimse bu paraları kolay kazanmıyor heralde pinpirik yapacak. Adam sormuş ne yapabilirler diye. Şöyle boş yorum gördükçe ayar oluyorum
  • Akp milyondolarlık adamlara bile tüp taktırıyor be 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar emniyet çalışanıyım. Bu tür olayla haftalık bize gelir. Arabanızı alacağını söyleyen kişi sizden arabanın detaylı fotoğrafını ister alacağım başka şehirdeyim gelemiyorum diye. Sonra güveninizi kazanır ruhsat fotoğraflarını ister. Sizde yollarsınız. Dolandırıcı kişi siz attığınız fotoğrafları kullanarak hemen başka bir araç alım satımı yapan sitede piyasasının 8-10 bin uygun fiyattan ruhsat bilgilerinize yükleyerek satışa koyar. Buradan kaç kişi olursa ağa düşen kişiden kapora alarak ilanı kaldırır. Taki sizi emniyetten birisi arayana kadar. Ondan sonra uğraş dur. Dikkat edelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanın da ruhsat fotolarını 2 defa göndermiştim ayrı kişilere..şasi numarasının öğrenmek için istemişlerdi..aracıda 3. kişiye satmıştım..herhangi bir sıkıntı (bana) olmadı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtıl -- 1 Mayıs 2018; 19:42:2 >
  • mstfbzkrt27 M kullanıcısına yanıt
    Vay be adamlar neler yapıyor, bence kimseden kapora alıp kimseye de göndermemek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkwood0

    Birader 2.el telefon satmıyor adam farkındasındır heralde. Kimse bu paraları kolay kazanmıyor heralde pinpirik yapacak. Adam sormuş ne yapabilirler diye. Şöyle boş yorum gördükçe ayar oluyorum
    Onu diyorum işte bir şey yapamaz ne yapabilir ki aynı arabadan yüzlerce var yapmak istese çok daha kolay yöntem var. Araç benim ruhsat benim ben olmadan ne alabilir ne satabilir o işler öyle kolay olsa herkes yapardı.



    Yıllardır forumda aynı muhabbet dönüyor. İstiyorsan ara galeriyi sor ruhsat gönderiyor onlar olsa onlar yollamaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalıntı araca ruhsat uydurmak için olabilir başka bir şeyde.

    Konu açılmışken başıma gelen ve savcılık olduğum olayı anlatayım. Tam 19 yıl önce aldığım ve 15 yıl önce sattığım bir araç için savcılığa ifade verdim hemde şüpheli olarak.

    Olayı anlatayımda ne tezgahlar dönüyor öğrenin.19 yıl önce bir araç aldım o zamanlar ekspertiz, tramer falan yok (olsada farketmeyecek zaten) sanayide ustalara gösterdik araçta sıkıntı yok. araca bindik sattık araç 8 el değişmiş bu zaman kadar.
    Bu sene emniyetten aradılar şu plakalı araç sizin oldumu hiç. evet konu ne dedim. neyse uzatmayım konuyu anlatayım.


    son sahibi aracı muayeney götürüyor muayend şase numarasını yazan kısımda bir pas kusması görünüyor ve şüphelenip emniyete bildiriyorlar bilirkişiye gdiyor araç ve şase nunarasının araca sonradan kaynaklandığı ve uzun zaman geçtiği ve orjinal olmadığı için kaynak kısmından kustuğu belirleniyor. Polis yaptığı araştırmada 20 yıl önce bu model ve renk bir aracın çalıntı ihbarı olduğunu saptıyor.

    Olay şu aldığım araç kaza yapıp pert olmuş. Sonra aynı model aynı renk başka bir araç çalınmış yada çaldırılmış. Pert aracın motor çalınana arabaya takılıyor ve pert aracın şase numarası yazan kısmıda kesilip çalınan araca kaynaklanıyor. çalıntı aracın motoru muhtemelen hücrelerine ayrılıp satılmıştır.

    Veee ortada ruhsat bilgileri ile araç bilgileri doğru (motor zaten kendi motoru, şase numarasıda kendine ait ) kazasız , boyasız orjinal araç. Bugüne kadar aracın tüm sahipleri olarak evrakta sahtecilik şüphesiyle ifade verdik (Allahttan hırsızlık değil ) Olayın ne zaman gerçekleştiğinin tespi edilememesi ve 10 yıllık zaman aşımı nedeniyle savcı takipsizlik kararı verdi. Araç son sahibinin elinde patladı dolayısyla. aracın şu anki değeri 10 ile 15.000 TL falandır. Araç ekonomik ömrünü çoktan doldurmuş ama hiç karakol yüzü görmemiş insanların çektiği çile parayla ölçülmez.

    İşin özeti yıllarca bir sürü insan şasesi başka araca ait, orjinal olarak bildiğimiz bir araca binmişiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 1 Mayıs 2018; 21:35:12 >




  • Arkadaslar ilk once arabanizi alacak gerçek sahis banka hesabınıza arabanın parasini yatiracak bunu görmeden kesinlikle satış yapmayın sahte paradan veriyolar sahte cek senette bankaya kim araba için para yatirdiysa arabanızı noterde ona satış yapın izmirde olan bir olay adam aracınızı alaçam diyor hesabınıza parayi yatiriyor ve telefonda parayi yatirdim ama noterde araci bu arkadaşin üzerine yapın diyor ve noterde parayi aldınız mı diyor sizde elden aldım diyorsunuz neyse adam arabayi alıp ortadan kayboluyor ve size bi süre sonra ihbar geliyor hesabınıza para yatıran şahıs dava açıyor ve siz davadan kurtulmak için adama parayi oduyosunuz veya mahkemelerde surunuyosunuz yani ilk önce bankaya para yatacak ve parayi yatıran şahsın üstüne satış yapacaksınız dikkat edin

    yani özetlersek satışı sadece ilgilisine parayı size havale yapan isime yapacaksınız
    kötü niyetli kişiler deniyor yersen diye
    @siyau arkaşımız 3 ay önce çok emek verdi dh forumda dolandırılma olmasın diye
    kimse dinlemedi karışmayın parama size ne tarzında




  • yabancı plakalı bir araca yerli plakayı çıkarıp ruhsatı uydurmak için yapılan bir işlem

    nasılsa muayene dışında bu kodların kontrol edildiği bir durum yok ihbar harici, e adam sahte plakayla mis gibi binecekti

    bu çok kullanılan bir yöntem, hatta araç sahipleri kendi bile yapıyor eşine dostuna araba alırken
  • Ben devletin yerinde olsam bireysel araç satışını yasaklarım. Araç alım satımı Tuv Türk benzeri organize olmuş ikinci el yetkili satıcılarında yapılabilsin. Bunun tek istisnası vefat nedeniyle kalan miras aracın devrini sadece akrabasına noter yapabilsin. Başka turlu satışlar doğrudan bu yetkili satıcılarda olsun.
    Bu olursa ne olur?
    Öncelikle böyle sahtekarlik sorunu çözülür.
    İkinci el araçta 6 ay -12 ay garanti olayı olacak.
    Satış öncesi bakım ve muayenesine 6 ay kaldıysa muayenesi yaptırılarak satış zorunluluğu getirilecek ve muayene bakım derdi bitecek.
    Km dolandırıcılığı önlenmiş olacak.
    Merdiven altı galericiler avucunu yalayacak.
    Köşedeki bakkal amca, berber, kasap araba satamayacak.
    Düzenli ve uçuk olmayan ikinci el piyasası oluşmuş olacak.
    Belki 2-3 bin pahalıya araç almış olacağız ama zaten bu saydıklarım sağlandıktan sonra 2-3 bini şimdi bile verecek olan birçok kişi vardır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Kesin çıkardı altından bir şey, herkes işin kısa yolunu buldu kim kimi yolarsa artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuşmalarda aslında hemen kendini ele verir dolandırıcılar... En önemli detay hemen anlaşmalarıdır... Fiyatta çok pazarlık yapmazlar vs. Konuşmaları dikkatli yaparsanız hemen üste çıkmaya çalışacaktır. Siz doğru yapmışsınız ama maalesef herkes bu kadar kendinden emin olamayabiliyor. Özellikle satmaya ihtiyacı olan biriyse aman vazgeçmesin diye tuzağa düşmeye müsait oluyor...

    Geçmiş olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amanhem

    Ben devletin yerinde olsam bireysel araç satışını yasaklarım. Araç alım satımı Tuv Türk benzeri organize olmuş ikinci el yetkili satıcılarında yapılabilsin. Bunun tek istisnası vefat nedeniyle kalan miras aracın devrini sadece akrabasına noter yapabilsin. Başka turlu satışlar doğrudan bu yetkili satıcılarda olsun.
    Bu olursa ne olur?
    Öncelikle böyle sahtekarlik sorunu çözülür.
    İkinci el araçta 6 ay -12 ay garanti olayı olacak.
    Satış öncesi bakım ve muayenesine 6 ay kaldıysa muayenesi yaptırılarak satış zorunluluğu getirilecek ve muayene bakım derdi bitecek.
    Km dolandırıcılığı önlenmiş olacak.
    Merdiven altı galericiler avucunu yalayacak.
    Köşedeki bakkal amca, berber, kasap araba satamayacak.
    Düzenli ve uçuk olmayan ikinci el piyasası oluşmuş olacak.
    Belki 2-3 bin pahalıya araç almış olacağız ama zaten bu saydıklarım sağlandıktan sonra 2-3 bini şimdi bile verecek olan birçok kişi vardır.
    Aynen katılıyorum,



    İkinci elde mutlaka bi bağlayıcılık olmalı, ayrıca şu sanayi esnafınada bi düzenleme getirilmeli, ortak bir sistem olmalı araç ister yetkili servise girsin özel ister sanayi ne sorun var kayıt edilmeli.



    Adamın arabada sorun var ciddi sorun var sanayiye gidiyor üç beş ay idare eder şekilde ucuz yollu yaptırıyor, alan adam ekspere götürüyor ama eksper boya kaporta alt takım vs bakıyor, asıl sorunu göremiyor araç yeni sahibinin elinde patlıyor.



    En son sattığım aracın şanzumanı yağ kaçırıyordu 4.000 lira masraf vardı, satılığa çıkardım ve sorunu belirttim, sadece bir kişi aradı ve aracı aldı, ben bunu sanayide yaptırırım sorun değil dedi.



    Araç expere gitti başka sorun varmı diye, experde sordum. ben bu şanzumanın dışındaki yağı gelmeden iki gün önce güzelce temizletsem sonra tızlu yola girip temizlendiği belli olmadın diye üzerini kirletsem yinede sorunu bilirmiydim,



    yetkili servisde şanzumancı ustanın dediği cvb aynen şu, hayır hiç bir şekilde bilemezdim.



    Ben dürüst daveandım sorunu söyledim fiyatı ucuz tuttum aracı sattım. Alan kişi ne yaptı, üç gün sonra benden aldığı fiyatın 8 bin lira üzerine ilana koydu, açıklamaya araçta nokta hata sorun yok yazdı ve aracı bi hafta içinde sattı, alan adam bu sorunu bilmiyordu? hiç sanmıyorum.



    aradan beş ay geçti, aynı marka diğer aracı servise götürdüm ve eski aracı sorgulattım, araç satıldıktan bir ay sonra şanzuman bozulmuş, servise gelmiş 20 küsur bin masraf çıkarmışlar içindeki dişliler kırılmış, adam yaptırmamış, büyük ihtimal dışarda yaptırdı yada başka bir şekilde araçtan kurtuldu,



    ben iyi niyetli dürüst olarak aracı sattım alan şahıs kötü niyetli beş altı bin kar etti belki ama ondan alan adamın suçu ne????

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bundan belki bir 15 sene evvel arkadaşım böyle bir olay yaşadı. Kendisi Antalyanın bir ilçesinde oturuyor ve BMW arabasını satılığa çıkartıyor. Satıcı mAntalya merkezde oturuyor ve 3-4 gün sonra repo vadesinin çözüleceği bu arada ruhsat fotokopisini istiyor. Amacının arabanın ödenmemiş MTV ve cezalarını kontol etmek istiyor. O zamanlar internetten herşey sorgulanamıyordu. Neyse arkadaş ile sözleşiyorlar ve Antalyaya gelirken satış vekaletnamesi hazırlamasını istiyor. Arkadaş tam arabaya binecek Antalyaya yolaçıkacak telefon geliyor , bankadan parayı çekemedim yarın buluşalım diyor alıcı kişi. Bizim arkadaş nasıl olsa vekaletname cebimde deyip evine dönüyor. Dolandırıcı arkadaş ilçede sadece bie tane olan notere gidip ; biraz evvel adıma bir satış vekaletnamesi çıkardık biz onu kaybettik, zayinden tekrar çıkartabilirmiyiz diyor ve vekaletnameyi tekrar çıkartıyor. Ruhsat fotokopisi de elinde. bizim arkadaş ayılana kadar araba 5. kişiye satılmış ve 3. bir kişi tarafından borçtan dolayı haciz konulmuştu bile. 1 hafta sonra arabasının evinin önünden çekilişi seyretti. 2 sene sonra ancak mahkeme mahkeme dolaşarak arabayı kurtardı. Araba maalesef kümese dönmüştü ve çoğu parçaları change edilmişti.




  • Dolandırma işi olcagını sanmıyorum kendim sigortacıyım whatsapp üzerinden günde ayda binlerce ruhsat fotoğrafı geliyor fiyat çalışması için teklif verilebilmesi için öyle birşey olsa örnek sigortacılara kimse ruhsat fotoğrafı yollamaz bazı arkadaşlar motor şase kopyalama vs demiş ruhsat fotoğrafı olmadan oda sorgulanabilir TC - PLAKA - BELGE SERİ bilgisi almak yeterlidir yeterli sistem üzerinde binlerce motor şase var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackMon -- 2 Mayıs 2018; 0:24:34 >
  • İlanda plakası göZükmüyorsa sorgulatmak istiyodur.Benim amcam atıyorum evin değeri 500 adamın sesini beğenmedimi 1500 diyor Sallıyor hiç uğraşmıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIME

    bu numarayı yiyecek binlerce insan çıkar .size geçmiş olsun
    Mercedes'e yapmasa yenecek hareket aslında. Hangi insan evladı c180'e lpg taktırır
  • Milyon dolarlık iş adamıyım arabam 20 kuruş yakıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    ''Ben araba alırken de, satarken de, bir ön protokol hazırlıyorum. Aracın plakası, şase numarası, km'si, durumunu yazıyorum. Vazgeçme durumunda iki tarafa da ceza-i şart falan...''

    Nasıl hazırlanıyor ? Bizde öğrenelim hazırlayalım da ceza-i şart falan ne oluyor ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.