Şimdi Ara

Yeni Bir Baslangıc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi Günler. Ben üniversitede bilgisayar mühendisliği üzerine eğitim görüyorum. Ekstra olarak mobil programlamayla ilgileniyorum fakat son zamanlarda hersey web üzerine kaymaya basladığı için kendimi bu konuda gelistirmek istiyorum. Okulda aldığım eğitimler ve kendi arastırmalarım sayesinde biraz web bilgim olustu. Okul egitiminde ASP.Net gösterdiler ne kadar yararlı oldu bilemiyorum.. Nerden baslamalıyım? Güzel bir site yapmaktan öteye geçmek istiyorum. Node.js 'e sardım su sıralar tek basına yeterli midir acaba? BackEnd FrontEnd için neler önerirsiniz ve olayların isleyisi nasıl ilerliyor kısaca bahsedermisiniz? Simdiden vermis oldugunuz cevaplar için tesekkür ederim.



  • Bir çok backend, bir çok front end kütüphanesi var, her birinin kendine göre bir marketi ve alıcısı var.

    Javascript (Node js) güzel bir şeçim fakat başlangıç için ağır gelebilir çünkü modüler ve asenkron programlama ağırlıklı bir yapısı var. Backend olarak eğer yeni başlıyorsan asp.net veya php daha uygun olur.Bu iki dilden birini öğrendikten ve iş yapabilir konuma geldikten sonra Node Js ye yönelebilirsin, böylece bir temelin olmuş olur. Yok hayır vaktim var ve öğrenmek istiyorum dersen Node Js iyi bir seçim.

    Önyüz için aynı şekilde 100lerce kütüphane var, Jquery bunlar arasında sanırım en kolayıdır fakat zamanı yavaş yavaş geçiyor, rakipleri daha çok tercih ediliyor ve aranıyor.

    Facebook React Js html' i JS yi iç içe sokan yapısı yüzünden bana karışık geliyor fakat market olarak bakacak olursak eleman arayan çok.

    Google Angular js ye bakacak olursak 1 ve 2 (4) diye iki tane versiyonu var ikisi de birbirinden çok farklı ileride çıkan bir versiyonun ne olacağı belli değil ve en büyük eksi tarafı bu.

    Vue js ise yeni yeni popüler olmaya başlayan bir UI framework, Türkiyede market açısından nedir pek bir bilgim yok fakat React ve Angular' ın bütün iyi yönlerini bünyesinde toplamış bir kütüphane diyebiliriz.

    Backend dillere bakacak olursak,
    Node Js Türkiyede yeni yeni aranmaya başlanıyor pek ilan bulamadım ben açıkçası

    ASP.Net ve PHP zten bahsetmeye gerek yok Türkiyedeki iki büyük pazar, seçim yapmak istiyorsan C# daha kolay geliyor bana PHP yerine tercih senin. C# componentleri ve community'si ile gayet sağlam bana kalırsa. Ayrıca yeni dönemde platformdan bağımsız bir şekilde çalışma imkanı sunması elini kuvvetlendiriyor.

    Ruby için dil hakkında pek bilgim yok.

    Seçim ne olursa olsun int hepsinde int, response request, post - get hepsinde aynı. Temelin sağlam ise bir dilin sadece yazım kullarını öğrenirsin.

    Kariyerin bunun üzerine olacaksa temeli sağlam oluşturmak önemli. Temeli oluştururken yukarıdakilerden herhangi biri hoşuna gidecek ve seni çekecektir.




  • Cevabın için çok sagol arastıracağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.