Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi (354. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
10.725
Cevap
114
Favori
1.075.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi akşamlar bedelliyi yatıracağım bugün yarın ama ilk 6 ay içinde gitmem gerekiyor sanırım tercihlerde fazla tutmuyormuş askeriye bu konuda yardımcı oluyormu nasıl bi yol izlemeliyim zaten ocak şubat martta celp yok nisan gibi gitmem çok iyi olur. Mazeret bildirince ilk celpe koyma gibi bi şansımız oluyor mu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt

    Şubeyle görüşmen gerek, tecilin bitmediyse başvuruyu iptal ettirip tekrar başvuru yaptırıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, bir sorum olacaktı. Haziran 2022 de tecilim bitiyor. 2022 yılında, haziran ayindan once bedelli icin basvurabilir miyim? 2022 de basvurursam 2023 de gidiliyor diye biliyorum. Ayrica bir sorumda su olacak. Bedelli basvurusu yaptim ama sagliktan dolayi 1 yil erteleme verdiler. O zaman 1 yıl sonraya tecil mi olmus oluyor otomatik

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bedelliye gidip gelen arkadaslara ufak bir sorum olacak


    uçak biletini alırken gidiş geliş mi aldınız? 29 kasım gibi mamak'a gidicem uçakla ama dönüşü nasıl yapacağımı bilemedim.


    tavsiyeleriniz varsa yazarsanız sevınırım

  • Kriger kullanıcısına yanıt

    Yemin töreni 4.cumanızda olacak dedikleri için ben dönüşü de almıştım. Ancak öyle bir şey olmadı, töreni Pazar günü yaptılar. Zaten çıkış tarihiniz zamanla belli oluyor askerdeyken almanız da fayda var. Bize sevk tarihinizden 2 gün önce çıkacaksınız dendi. (Örnek: Sevk 10 Kasım ise çıkış 8 Aralık) En mantıklısı dönüş biletini askerde almak/aldırmak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç saat evvel ödememi yaptım. Sistemde "Askerlik Bedelini Ödediniz. Sınıflandırılmanız Bekleniyor." yazıyor.


    Sanırım artık yapmam gereken bir şey yok kurayı beklemekten başka. Darısı başınıza arkadaşlar. Stresli işler.

  • Arkadaşlar merhaba. Edevlet üzerinden yoklama başvurusu yaptım. Ardından geçen hafta salı günü muayene oldum aile hekimine. Düne kadar edevlet süreç takibinde muayene yansımamış görünüyordu. Bugün kontrol ettiğimde süreç takibi sayfasında şöyle bir uyarı var.


    Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz.


    Askerlik hizmet tercihi sayfasını açabiliyorum şuan.


    Böyle bir durumla karşılaşan var mı?

  • Merhaba arkadaşlar


    Ben 27/11/2021 tarihinde Burdur'da bedelli askerlik yapacağım. Benim durumum şu şekilde. Ben 17 Temmuz'da Estonya'ya taşındım ve temelli olarak burada yaşamaktayım. Ancak bedelli askerlik yapacağım için, henüz Türkiye'deki adresimi değiştirmedim. Ben 13 Kasım tarihinde askerlik için Türkiye'ye geleceğim. Sorum şu, Korona virüs dolayısıyla bu benim için bir problem olurmu, daha önce gördüğüm kadarıyla, Koronavirüs testinden önce 14 gün içersinde yurtdışında bulundunuz mu diye bir soru soruluyormuş. Benim de tam olarak 14 gün olmuş olacak. Sizce bununla ilgili herhangi bir problem yaşar mıyım?



    Yeni Bedelli Askerlik Sistemi




  • sesenyoung kullanıcısına yanıt

    ayakkabı boyası şart mı gerçekten hocam?

  • 27 sinde askerlik var benimde kafam iyice karıştı varsa bilenler bi yardımcı olsun.


    ben 27sinde mi giriş yapmam gerekiyor yoksa 25 de gitsemde olur mu girişten itibaren askerlik başlamış mı oluyor yoksa herkes aynı zamanda mı çıkıcak.


    yemin töreninide kimse katılma durumu hala yok galiba tören ne kadar sürüyor

  • iscooooooo kullanıcısına yanıt

    Merhaba bende dediğiniz yerde askerlik yapacam teslim olma zamanını bir türlü anlamadım evrak alma başlangıç : 25/11 bitiş 27/11 sevk tarihi 27/11 ben 27 mi teslim olmam lazım yoksa 28 de mi ben izmir'de yaşıyorum yol izni 1 gün oluyormuş onu tam anlamadım erkenden gitmeyelim birde sevk kağıdını şubeden mi alacaz yoksa e devlet üzerinden mi. yazdıklarınız için sağolun.

  • tnncer kullanıcısına yanıt

    Pcr testinden sonra, gideceğiniz şehir ile yaşadığınız şehir arasındaki mesafeye göre yol izni dahil edilip teslim tarihiniz belli olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kriger kullanıcısına yanıt

    Biz yaz olmasına rağmen bot giydik belki başka yerlerde farklıdır. Siyah bot hemen kirleniyordu, komutanlar da sürekli uyarıyordu. 2 tane ayakkabı boyası aldık koğuşça kullandık. Almasan ıslak mendille silsen de olur ben bölük olarak %100 kullandığımız şeyleri yazdım. Yazdıklarımın hepsini kullandık, 30 günlük askerlikten ne olacak bu kadar şey götürme diyenler oluyor ama ben yazdıklarımı kullanmayan görmedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkan_g E kullanıcısına yanıt
    İlk celpte gitmen biraz zor. Büyük ihtimalle haziran temmuz arası gidersin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar benim tecil 31.12.2021 tarihinde bitiyor e devletten baktığımda şuan bedelli başvurusu yapılamıyor tekrar açılıyor mu bu başvuru muhabbeti nasıl oluyor pek bi bilgim yok kısaca bilgilendirirseniz makbule geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, 26 Haziran 2022 tarihine kadar tecilim var. Bu ay bedelli askerlik başvurusu yapmak istiyorum, şu anda da çalışıyorum ve işi bırakmak istemiyorum. E devletten asal yoklama ile bedelli askerlik başvurusu yaparsam tecilimin bozulma tehlikesi var mıdır ? Bedelli başvurusu yaparsam çıkmama ihtimali olduğunda tecilimin bitişi beklenir mi yoksa direk mi alınır ? Bu konuda bana yol gösterir misiniz kafam çok karışık 😅

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @.Davy Jones.
    Normal durum, süreç böyle işliyor. Hizmet tercihini bedelliyi seçip doldurursunuz. 31 aralığa kadar bedelli ücretini ilgili bankaya yatırırsınız.

    @Kriger
    26 gün boyunca her sabah o bot boyanacak.

    @Kool Giancana
    Daha önce askerlikle ilgili hiçbir işlem yapmadıysanız öncelikle ASAL yoklama başvurusu yapmanız lazım.


    Daha sonra aile hekiminize gidip askerlik muayenesini olacaksınız. Muayne 2-3 güne onaylanır
    Daha sonra askerlik hizmet tercihinden bedelli'yi seçip hizmet ve celp tercihini dolduracaksınız.


    Bu adımı geçtikten sonra 31 aralığa kadar ilgili bankaya bedelli ücretini yatıracaksınız. Yıl sonu yaklaştığı için parayı yatırmak için 2 ay değil; 31 aralığa kadar süreniz var.

    Asal.msb.gov.tr adresini takip edersiniz. Ocak-şubat gibi bedelli sınıflandırma sonuçları açıklanır. Ne zaman hangi birliğe gideceğinizi öğrenirsiniz.

    @lasercannon
    Yukarıdaki açıkladığım adımlar sizin için de geçerli.

    Yeni yasayla birlikte gelen bedelli askerliğin tam anlamıyla uygulandığı 2. Yıl. Geçen yıl 30-40 bin TL iken kota dolmadı. Bu yıl 40-50 bin TL bandında. Dolacağını sanmıyorum. 2021 ilk 6 aylık başvuru 35-40 bin kişi mi neymiş. Kota 150 bin.

    Diyelim ki kota doldu size çıkmadı. Ocak şubat gibi bedelli sonuçları açıklanacak. 26 hazirana kadar tecil hakkınız var onu kullanır bir daha bedelliye başvurursunuz. Yasada bu hak tanınıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tnncer kullanıcısına yanıt

    E devlet üzerinden sevk kağıdınızı çıkarınca katılacağınız tarihte orada yazacak. Şube ile herhangi bir işlem yapmayacaksın. Aşağıdaki resimde benim sevk belgemi görebilirsin. Katılacağı tarih kısmını dikkate alman gerekiyor kırmızı ile işaretledim. öğeleden sonra saat 3 gibi teslim olursan iyi olur bir sürü evrak işlemleri oluyor. Yatacağın yatak dolap hepsi belli olduğu için yer kapayım diye düşünme. Sevk tarihi yazan yer benim evrak alma bitiş tarihim gördüğün üzere evrak alma bitiş tarihinden sonra 1 gün yol izni kullanılmış 20 eylülde de teslim olmuşum :D

    Yeni Bedelli Askerlik Sistemi




  • iscooooooo kullanıcısına yanıt

    Sağolasın benim e devlette şuan 27/11 sevk tarihi yazıyor 1 günde o zaman yol olursa 29/11 teslim tarihi olur tam 30 gün olmadan mı çıkış yapmıştınız. Traş makinası götürme durumu oluyor mu acaba birde telefon konusu akıllı telefonda komutanlara yakalanma durumunda işlem yapıyorlar mı

  • 1 Senelik yoklama kaçağıydim bedelliye başvuramiyoruz sanirim.Ondan sonra rahatsizlik gecirdim kalple ilgili 1 sene erteleme verdi doktor yani 1 sene erteleme verdi ama öncesinde yoklama kacagi sayiliyordum bu durumda bedelliye başvuramiyoruz sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.