Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi (352. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.724
Cevap
114
Favori
1.075.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 350351352353354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iscooooooo

    Arkadaşlar Kenan Evren Kışlası (İstanbul-Maltepe) için askerlik yapacak olanlar sizlere tecrübemi aktarayım.


    Evrak bitiş tarihi askerlikten sayılıyor ben yol izni ile beraber 20 eylülde teslim oldum 16 ekim saat 11 gibi çıkış yaptım. Toplamda 26 gün askerlik yapmış oldum. Evrak bitiş tarihi 18 eylüldü. Sevk kağıdında katılacağınız tarihe iyi bakın yanlışlıkla erken gelenler vardı boşu boşuna 2 gün askerlik yaptılar.


    -Kışlaya telefon sokmayan sadece ben vardım diyebilirim. Telefon olayında sadece girişte korku veriyorlar askerlik uzar diye ama bir şey olmuyor sokmak çok rahat. Tabii ki yine dikkat etmek gerek.

    -1 adet tuvalet kağıdı getirin bazen sıkıntı olabiliyor kalmıyor genel olarak var ama..... ayrıca tırnak makasıda unutmayın. askeriyede satılıyor 4.5 lira.

    -Terlik sakın unutmayın. Kışla içerisinde askeri eşya satan yer mevcut. Fanila hediyelik eşya her türlü alet edevat mevcut ama sıra oluyor.

    -NAKİT PARA GETİRMEYİNNNN !!! Nakit para ile kesinlikle alışveriş yasak eğer biri sizden nakit alıyorsa cebe indiriyordur.

    -Askerliğin rahat geçmesi tamamen komutana bağlı benim ki iyiydi o yüzden sıkıntı olmadı.

    -1 adet baş havlusu, 1 adet vücut havlusu, 2 adet traş bıcağı, 2 adet fanila, 2 adet çorap, 2 adet iç çamaşırı, 1 adet traş köpüğü, 1 adet kulak tıkacı, 1 adet diş fırçası, 1 adet diş macunu askeriyede veriliyor çantanızı bu şekilde ayarlamanızı tavsiye ederim (unuttuklarım olabilir)

    -Koğuşlar 14 kişilik. Bedelli askerler aynı yerlerde kalıyor Uzun dönem askerler ile beraber kalmıyor. Ayrıca size verilen BD (Bedelli numarası) göre pisuar, tuvalet ve gireceğiniz lavabolar belli.

    -Her sabah 5 ile 6 arasında duş mevcut. O saatler çok erken derseniz takıma ait duş tarihlerinde girebilirsiniz.

    -Kışla eski artık son günlerini yaşıyor Marmara üniversitesine devredildi.

    -Yanınızda aşı kartınızı getirin tarihleri soruyorlar. Koğuş düzenleri tek aşı yapanlar çift aşı yapanlar ve hiç aşı yapmayanlara göre sıralanıyor. Ayrıca askeriyede aşı olabilirsiniz.

    -Yemekler genel olarak iyi öyle aman aman da güzel değil tabii ama o kadar kişiye göre güzel yapıyorlar. Et çok fazla çıkıyor.

    -Askerlik esnasında rapor alırsanız askerlik süreniz uzar. Çok ama çok kötü olmadıkça almayın.

    -Hırsızlık olayları ben hiç duymadım. ancak temassız kartları kaybedince kullananlar olmuş dikkat etmek gerek.

    -Gereksiz dedikodular olabiliyor yüzbaşı bir şey demeden inanmayın


    Genel olarak bunlar aklımda kalanlar, sormak istediğiniz soruları özelden sorabilirsiniz.


    Saygılarımla.

    23 Ekim Maltepe’de askerlik yapacak birisi olarak değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bugun mamak 1.tabur 5.bolukten terhis oldum. cok rahat bir askerlikti ama yine de icerde zaman gecmior be. 3 ay gecmis gibi hissediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • funky-nd kullanıcısına yanıt

    Bende bugün ankara mamak 2.tabur 4.bölükten terhis oldum. Gerçekten çok rahat geçti 1.manga furkan komutan gerçekten mükemmel bir insandır. Çok yardımcı oldu ve çok rahat bir askerlik yaptık.

  • 15 binlik ilk bedellilerdenim ancak 2 sene sagliktan dolayi ertelendi bu hafta konyaya gidicem. Ben 21 günmü 1 aymı askerlik yapicam bilgisi olan var mı?

    Konya bedelli askerlik telegram whatsapp grubu var mı. Bilgisi olan cevap verebilirmi lütfen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

    merhabalar hocam bende de aynı şekilde askerlik hizmet tercihlerinde bedelliye ödediniz sınıflandırma bekliyor yazıyor ancak askerlik durum belgesinde belirttiğin ibare ile 31.12.2021 olarak güncellenmiş durumda, bir sıkıntı yoktur umarım?

  • kaannedimoglu K kullanıcısına yanıt

    Son bedelli başvuru tarihi 31 Aralık olduğu için başvuru ve ödeme yapan herkeste öyle oluyor olması lazım. Bir sıkıntı olacağını sanmam.


    Arkadaşlar mobil ödeme yapan var mı? Ziraat'te görünüyor buradan ödesem problem olur mu?

  • JePinkman kullanıcısına yanıt

    ödeyebilirsiniz. ben halkbank mobil'den ödedim ikinci günü e devlet sisteminde ödemem gözüktü.

  • kaannedimoglu K kullanıcısına yanıt

    bedelliye başvuran herkeste 31/12/2021 yazıyormuş şu an. bir sıkıntı yok. ocak ayında belli olacağı için öyle yazmışlar sanıyorum.

  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. Bir sorum daha olacak. Ben Ziraat kullanmıyorum. Ailemden biri de ödeme yapabilir değil mi benim yerime?

  • JePinkman kullanıcısına yanıt

    benim de halkbank hesabım yoktu. babamın hesabı üzerinden gerçekleştirdim. zaten halkbank'ta muhasebat ödemeleri diye bir kısım vardı (ziraat'te de benzerdir sanırım) oraya girdim, oradan milli savunma bakanlığını seçtim, seçtikten sonra tc no istedi. bedelli başvurusu yapan kişi tc'yi girince direkt kişisel bilgileri ve borcu çıkıyor.


    yukarıda ertesi gün demişim ama, ben üç hafta önce sabah saat 11:00'de ödedim, akşam 20:00 gibi hizmet tercihi ekranımda borcu ödediğim gözükmüştü.

  • JePinkman kullanıcısına yanıt

    merhabalar hocam, bildiğim kadarıyla sadece şube kanalıyla devlet bankaları veya ptt'ye gidip sıranı alıp ödeyebiliyorsun ancak ziraat bankası hesabında para varsa otomatik oradan da çekebiliyorlar. Direk internet bankacılığı ile ödeyemiyorsun diye biliyorum.

  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim

  • Burdur 2021-5. dönem olarak 16 ekimde terhis oldum.Yol izni vs düşünce 26-27 gün sürüyor askerlik.


    Uçak ile gidecekler için en yakın havalimanı Isparta havalimanı yaklaşık 25 dk sürüyor kışlaya.Diğeri ise Antalya havalimanı buda yaklaşık 2 saat sürüyor kışlaya.Havalimanına inince inzibatlar sizi alıyor kışlaya götürüyor.1 adet fanila 2 adet atlet 2 adet don 4 adet çorap 1 el havlusu 2 traş bıçağı 1 tıraş köpüğü 1 şampuan 1 kulak tıkacı bunlar veriliyor.Haftada 2 gün duş imkanınız var.Her sabah 5-6 arası da ihtiyaç duşu var ancak o saatte o soğukta kalkıp gitmek kolay değil.Ona göre çamaşırınızı götürün.Yıkama imkanı yok lavaboda elde yıkayanlar vardı ama zahmetli iş yıkaması kurutması vs.O yüzden 20-25 civarı çorap,10 atlet,10 da don götürürseniz yıkamadan kurtulursunuz giydiğinizi çöpe atarsınız.İhtiyaç kantini var oradan da alabilrsilniz fiyatlar orda piyasaya göre yarı yarıya ucuz neredeyse.Ama istediğiniz zaman gidemiyorsunuz randevu ile gidiliyor biz girdikten yaklaşık 5-6 gün sonra gidebildik mesela.O yüzden en azından 1 haftalık eşyanızı alın.Terlik ve duş havlusu olmazsa olmaz bunları unutmayın.Nakit geçmiyor temassız kredi kartı geçiyor her yerde.Kışla içinde çeşitli yerlerde otomatlar var oradan çay kahve kola meyve suyu vs alabilirsiniz temassız kart ile çalışıyor.Yemekler vasat.Fastfood kantini var orada da döner,köfte,adana,pide,gözleme gibi ürünler var fiyatlar uygun ama dışarıdaki kaliteyi beklemeyin.Komutanlar çok kasmıyor genelde rahat geçti.Ama buraya çok sık neredeyse her hafta general geliyor.General geldiği günler sıkıntı oluyor onun harici olağan eğitimleri tamamlayıp rahatça bitirirsiniz.


    Burdura gidecek varsa sorularını sorabilir.

  • Merhabalar,

    "ocak, şubat, mart, eylül, ekim, kasım, aralık, ağustos, temmuz, nisan, mayıs, haziran"

    sırasında tercih yapsam, yani aslında haziranı sona yazsam haziran çıkma olasılığı nedir sizce?

    Haziranı sona yazıp da haziran gelen biri var mı?  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur383838 -- 19 Ekim 2021; 21:10:48 >
  • 2022 için başvurumu yaptım. Ancak benim yüksek ihtimalle eylülde üniversite kaydım olacak. O tarihten sonra çağrılırsam ne olacak üniversiteye rağmen gidecek miyim yoksa ertelenecek mi? Birde üniversiteyi dondurmam mı gerekecek yoksa raporlu mu sayılacam?

    Ona göre tarih tercihini güncelleyeceğim. Yardımcı olursanız sevinirim.

  • onur383838 O kullanıcısına yanıt
    benim tavsiyem ilk siraya gelmesi mumkun bir ay yazmak. ocak ayinda fazla celp olmadigi icin ocak yazanlara random atiyolar. en fazla celp eylulde var. 1. siraya eylul yazarsaniz banko gelir haziran gelme ihtimali azalir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • funky-nd kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam dediğiniz mantıklı gibi. ocak şubatta alım olmuyormuş genelde, öyle yazmış arkadaşlar.

    Bir sorum daha var hocam, peki hiç riske atmamak için ocak ayı ile haziran ayı arasında başvurursam ve parayı yatırsam, 2023 için tercih yaparım kesinlikle değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur383838 -- 20 Ekim 2021; 19:37:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • onur383838 O kullanıcısına yanıt
    evet

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar

    Evrak alma baslangic tarihim 21 ekim
    Covid testini 22 ekimde olmam gerekiyormus
    Evrak alma bitis 23 ekim
    Sevk tarihi 23 ekim

    Ben 25 ekimdemi teslim olmam gerekiyor 23 ekimde mi yardimci olursaniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NightGuardian kullanıcısına yanıt

    Hocam o testten sonra sevk belgesinde yazacak galiba. Ben de bekliyorum fakat hala anket açılmadı.

  • 
Sayfa: önceki 350351352353354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.