Şimdi Ara

YENİ BAŞLAYANLAR veya TELEFONUM VAR AMA KAMERASI YETMİYOR diyenler -->> (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.333
Cevap
73
Favori
71.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben öyle bir geziye gidecek olsam Sony RX10 veya Sony RX10m2 ile gitmek isterdim. Veya küçük Tz100 tabii

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende sony dsc-h300 var ama hiç memnun değilim. lumia 925 daha iyi çekiyo. nedenini bulamadım ben mi bişeyleri eksik yapıyorum acaba.
  • bescamo B kullanıcısına yanıt
    Nedeni bu

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/122744647

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cassation kullanıcısına yanıt
    M43 sistemlere de bakmanızı tavsiye ederim, epm2 gibi bir gövdeyi 300-400tl ye bulabilirsiniz,lens için daha fazla bütçeniz olur.
  • Bahsettiğiniz makineye vaktim fiyat olarak uygun gerçekten ve görüntüsü de hoşuma gitti belki biraz inceleme izleyip kendim için düşünebilirim bu modeli.



    Şuanda bi kararsızlık içindeyim.



    Canon 550d buldum 18-55 mm lens kutusu vs ile 750 liraya, shutter sayısından emin değil satıcı ama en az 9000 i var çünkü mevcut-yapı fotoğrafın isminde yazıyormuş ama önceki hafızakartlarında çektiklerinin sayısı belirsiz.



    Bir de Nikon d5500 buldum o da 18-55 mm lensi ile birlikte kutusu vs tam bununda fiyatı 750. Bunun shutter sayısı 7500.



    Alacağım kişi çoğunlukla fotoğraf için kullanacak. Canon daha hafif ve biraz daha küçük ama nikon da hdr olması, daha kosmetik olarak daha temiz ve donanım olarak daha az kullanılmış olması, ayrıca da hareketli ekranı olması daha ağır basıyor gibi geliyor.



    Yardımlarınıza ihtiyacım var.@multimatom @multimatom



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cassation -- 7 Ağustos 2018; 9:48:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cassation kullanıcısına yanıt
    Konunun ilk sayfasında dediğim gibi o modellere çok sıcak bakmıyorum.
    O fiyatlara alınabilir tabii de arkadaşın dediği gibi m43 sistemlere de bakabilirsiniz.


    Veya A6000 alabilirsiniz. Hem viörü var hem de büyük sensör.
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    Haklısınız eleştirilerinizi ve yönlendirme sebebinizş anlıyorum ancak alacağım kişi daha çok bu tiplerde makine istediği için (belki ilerde anlar işin makinenin nasıl göründüğü ile ilgisi olmadığını) bu iki seçenekten birini tavsiye edecek olsanız hangisini edersiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cassation kullanıcısına yanıt
    50mm 1.8 lens harika bir fiyat performans lensi. Sırf o yüzden Canon derim.

    Ama Nikon D5XXX bir üst sınıf diye biliyorum Sağlamlık ele oturş vs için öneriliyor. Ben hiç kullanmadım bilemeyeceğim.

    Yeni 50mm Lens alacaksanız Canon almayacaksanız Nikon diyeyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. demek ki sadece zoomlarda çok iyiler bunlar.
  • bescamo B kullanıcısına yanıt
    Evet aynen öyle.
    Çekmediyseniz bi ay çekin mutlaka.
    Çok güzel çıkıyor.
  • Arkadaşlar internette 14-42 kit lenslerde çeşitli sıkıntılar hatalı üretim olduklarına dair yorumlar var bu durum halkında bilgisi olanınız var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cassation kullanıcısına yanıt
    Başlık açıp sorabilirsiniz. Ben bilmiyorum, bilenler de bu konuya bakmayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AngelDust! kullanıcısına yanıt
    M43'lerde gövde olarak Panasonic GF3 mü yoksa Olympos EP-1 mi tavsiye edersiniz? Her ikinin de yanında 14-42 mm kit lens var.
    Bunları tercih sebebim dahili flash olması. Ayrıca Flash kiti taşımak istemiyorum bu sebeple EPM2 yi düşünüyorum fakat hata mı ediyorum? Kalite olarak çok mu fark vardır?
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    Haklısınız teşekkür ederim
  • Cassation kullanıcısına yanıt
    İki model hakkkında da yorum yapacak kadar hakim değilim fakat flaşları gözünüzü korkutmasın,zaten konuda tavsiye edilen rx100 vb. yerine m43 yahut dslr sistem bir makina alınca lensi,filtresi,tripodu derken çanta taşımak şart oluyor. Bu sebeple flaş küçücük bir parça çantaya atarsanız, epm2 ep5,m5 de aynı sensör kullanılıyor optik kalite olarak kağıt üzerinde aynı performanstalar desek yalan olmaz. Ep1,epm1,epl3 ilk seri cihazlar. Karar verirken daha önce de dediğim gibi,konunun açılış amacını teşkil eden taşınabilirlik,her an yanımda olsun hususlarını göz önünde bulundurmakta fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cassation

    Haklısınız teşekkür ederim
    PL1, P1 modelleri 12mp. ve 2010 modelken, bunlardan sonra P2, PL2, daha sonra P3, PL3 ve daha sonra P5, PL5 ve PM2 aynı sensörü kullanan yazılımsal ve kasa olarak farklılıkları olan ama neticede aynı fotoğraf kalitesini verebilen modellerdir. Dolayısı ile hem sensörü 3 nesil daha yeni ve iyi, hem üretim mühendisliği olarak da 3 nesil daha tecrübeli ve güncel yeteneklerle donanmış bir modeldir Olympus PEN E-PM2. Ben PL1 kullandım ve PM2(P5, PL5 ve hatta OM-D E-M5) ile aynı dönem çıkan temelde aynı olan ama TR'ye gelmeyen PEN E-PL6 modelini de kullandım, yine aradaki PEN E-PL3 modelini de kullandım.

    PL1 ile PL3 arasında fotoğraf kalitesi açısından çok fark yoktu ama PL3 çok daha güzel bir gövde, yazılımsal olarak ve mühendislik olarak olgunlaşmıştı. Makina tekpimesi ve otomatik netleme hızı ile çok iyiydi PL1'e göre. E neticede 2 nesil daha yeni bir mühendislik ürünüydü PL3. PL3'ten sonra PL6'yı kullandığımda ise foto kalitesi olarak bariz önemli bir sıçrama yaşamıştım ki hangi incelemeye baktımsa sensör başarımı olarak aynı dönemde çıkan d-slr'lardan APS-C sensörlü olan Canon d-slr'larından daha iyi olduğunu görürsünüz. Dolayısı ile icabında kit lens ile cepte taşınabilecek, 10 saat yürüseniz taşıdığınızdan dolayı sizi bıktırmayacak ve mesela bir Canon 700D'den daha iyi fotoğraf kalitesi verebilecek olan Olympus PEN E-PM2'yi alabiliyorsanız alın. Tabi şu günlerde orijinal lens alma konusunda ne alırsak alalım zorlanırız diye düşünüyorum. O nedenle bir süre manuel lenslere yönelmek gerekebilir. Ben de 3 yıl kit lens 2 yıl manuel lensler ile geçirdim bu hobide zamanımı. Hiç pişman olmadım. Halen de kit lensim vardır, gerektiğinde kullanırım. Bir arkadaşımın PEN E-PM2 ve kit lensle çektiği fotoğrafı 49 $'a satıldı. Benim birçok fotoğrafım satıldı kit lens ile çekilmiş ama ıo kadar fiyata henüz hiç olmadı.




  • Hocam ellerinize sağlık bayağı bir uğraşmışsınız belli bir fikir sahibi olduk sagolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,ben yıllardır bir makine istiyorum.Bu işi hobi olarak,amatörce belki bir kursa yazılarak yapmayı düşünüyorum.1000-1500 bandında bir makine arıyorum.Bunu telefonla zaten yapabilirsin demeyin çünkü bu telefonlara bu kadar para veriyoruz bir iki yıla kalmadan bozuluyor ve şarjından dolayı istediğim gibi çekemiyorum.Hatta bu makineyi almak için akılsız:) bir telefona artık geçmeyi düşünüyorum çünkü telefon ile yaptıgım tek şey fotoğraf çekmekti artık külüstür olduğu için istediğimi karşılamıyor.Birazcık araştırdım. Kompakt lens bir makine almayı düşünüyorum,ayrıca beni uzun yıllar götürsün de istiyorum.Çok bilgi sahibi değilim.Panasonic FZ2500 makineyi buldum hoşuma gitti.Siz ne düşünüyorsunuz bu makine için ? Şimdiden çok teşekkürler,ayrıca konuyu açan kişiye de ayrı teşekkür ederim oldukça bilgilendirici :)




  • blacksnoww kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Hayırlısı olur sizin için umarım.

    Dediğiniz modeli önermem
    Sebebi
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/122744207
  • Biraz imkanım olsa sanırım direkt olarak RX10 Mark IV modelini alırım gibime geliyor
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.