Şimdi Ara

Yeni Başlayacaklar İçin Outlook Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Outlook kullanmaya yeni başlayacakların benim düştüğüm hatalara düşmesini engellemek istiyorum. O nedenle bazı notlar paylaşmak istiyorum. Sistematik bir yapıya oturtursanız uzun vadede sıkıntı yaşamazsınız.

    1- Gelen kutusunu mümkün olduğu kadar boş tutun. Klasörler kullanın. Verimli bir çalışma için de faydalı olacaktır.

    2- Klasörleri müşteriye, projeye, yıllara göre ayırabilirsiniz. Hangisi olacağına en başta karar verip buna göre ilk adımı atın. Sonra değiştirmek çok zorluyor.

    3- Otomatik arşivleme, otomatik silme özelliklerini hemen ayarlayın. Uzun zaman kullanacaksanız arşivi yıllara göre ayırıp her yıl yeni dosyaya geçin. Ben bu arşivleme özelliğini ayarlarken yıllara göre ayırmayı düşünmediğim için şu an yaklaşık 4-5 yıllık ve toplamda 9GB büyüklüğünde tek bir arşiv ve 3GB büyüklüğünde bir gelen kutusu dosyasıyla uğraşmak zorunda kalıyorum.

    4- Otomatik arşivleme periyotlarını mümkün olduğu kadar yakın tutun. Örneğin son 6 ay yeterli olabilir. ya da son 45 gün diyebilirsiniz. Ama arşivlemeyi 1-2 yıl gibi uzun aralıklarda tutmayın bu kez de gelen kutusu dosyanız çok zorlanır.

    5- Klasörleri uzun süre kullanacaksanız arşiv özelliğini mümkünse her klasör için ayrı dosyaya ayarlayın. Örneğin proje bazlı klasör yapıyorsanız o proje için ayrı arşivleme oluşturun. Proje ile işiniz bittiğinde arşivi kullanmanız gerekmez.

    6- Otomatik kurallar için senaryolar planlayın ve geç olmadan kullanmaya başlayın.

    7- Artık kullanmadığınız klasörleri gelen kutusu altında tutmayın. Farklı klasöre taşıyıp tümünü arşivleyin. 2 yıl önce bir müşterinizden gelen mail klasörde de olsa gelen kutusunu meşgul etmesin.

    8- Mümkünse online servislerden birini kullanmaya başlayın. Google hizmeti olan G Suite cüzi bir ücret karşılığı bu hizmeti sağlıyor.

    Kaynak: Yeni Başlayacaklar İçin Outlook Önerileri


    .
    Yeni Başlayacaklar İçin Outlook Önerileri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buminimben -- 29 Ağustos 2017; 6:12:31 >







  • 9- Eposta veri dosyanızın şişmemesi için belirli zamanlarda 6 ayda bir mesela, veri dosyanızı sıkıştırın. Veri dosyası sıkıştırma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.