Şimdi Ara

REHBER: Yeni Basim Plaklar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.268
Cevap
45
Favori
100.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Müzik marketleri sürekli takip ediyorum. Yeni basım plak konusunda pek bir gelişme yok. Ferdi 77 örneğinde olduğu gibi eski albümleri orjinal kapak ve makara bant kayıtlarıyla sunsalar harika olacak ama ses seda yok. Şu an gördüğüm kadarıyla yakın tarihte dijital olarak çıkmış bazı albümleri plağa basmışlar. Çok mu zor arkadaş, 70 li 80 li yıllarda çıkmış popüler plakları orjinal kapak ve kayıtlarıyla yeniden sunmak? Bekleyenler var işte sevindirin şu garibanları. Sıkıntı orjinal kayıtların yokluğuysa zamanında birçok albüm türküola almanya tarafından da basılmış. Eminim onlarda vardır o kayıtlar. Ödünç alın bişey yapın çıkarın şu plakları. Diyoruzda dinleyen kim. Bak sıkıntı bastı yine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz polemikler olmasa cok guzel bir konu olmuş. Elinize saglık sağolsunlar. 5 sene önce pikabımı elden cıkardım. Üşengeçlikten. Sırf Ayla Dikmen plagı icin ufak birsey alacağım. Feci gaza geldim :) Alalım mı plağı? Ferdi yi kesin alacağım.

    Tamamıyle aynı fikirdeyim. Plaklar remaster kayıtlardan yapılmalıdır. Nasıl Sony Music Columbia tüm SACD kayıtları analog master kayıtlardan yapılmışsa plaklarda analog kayıtlardan yapılmalıdır. Bir ara moda idi. Jvc nin Plaktan -yoksa master mı şüphede kaldım şimdi- kayıtlı XRCD'si meşhurdu. Plağın cotırtisi vb. Orijinal lezzetindeydi. Denemek lazım. Birde MP3'ü PCM 16bit/44.1 kHz.'le dahi kiyaslamayalim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 23 Ocak 2017; 8:39:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Üstad senide aramızda görmek memnun edici bir Plak sever olarak.Ayla ve Ferdi yi bende almadım henüz en kısa zamanda edinecem bende merek ediyorum nasıllar diye.Bu arada İlhan İremlerde çıkmış A.Kayalarıda almadım baya bir masraf beni bekliyor gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

    Üstad senide aramızda görmek memnun edici bir Plak sever olarak.Ayla ve Ferdi yi bende almadım henüz en kısa zamanda edinecem bende merek ediyorum nasıllar diye.Bu arada İlhan İremlerde çıkmış A.Kayalarıda almadım baya bir masraf beni bekliyor gibi.

    İ.İrem ve A.Kaya benide bekler :)) değerli kardeşim..
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Konuya ilgi duyan arkadaslarin baslikta artmasi cok guzel oncelikle :)



    Ayla Dikmen kaydi basarili, alinip mis gibi dinlenir.



    Ahmet Kayalarin orjinal donem baskilari 1500lerde gezdigi icin yeni basimlara yonelinebilir. Kayitlar guzel, ortalamanin ustunde.



    Ilhan iremler ise dijital master malesef :( aradiginizi bulamayabilirsiniz. Ucuz yollu donem baskilarini kovalamaya devam yani :))

    Ferdi'yi hep donem baskidan dinledigim icin yeni baskisi beni kesmedi fakat fiyati uygun alinabilir. (Bu arada ferdinin kaydi, yeni baski emre plak-kekova plak'tan falan kat kat iyi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCkopat065 -- 22 Ocak 2017; 14:37:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Konuya ilgi duyan arkadaslarin baslikta artmasi cok guzel oncelikle :) ''şeklinde temennide bulunmanız güzel.
    Ben yazdıklarınızı okuyorum şahsen. Öncelikle sizlerden isteğim, konuya hakim arkadaşların konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler vermesi ...
    Ya da plak nedir, ne değildir, ne zaman hangi amaçla çıktı, yayıldı, çeşitleri nasıl, sonu ne oldu, günümüzde nasıl, plakçalarlar v.b
    hakkında bilgi vermenizi isterim. 80'li 90'lı yıllarda kasetle tanıştık biz. Bulunduğumuz ortamda plak çalanlar ve plak kültürü yoktu.
    Eski analog kayıt olan plakların daha değerli olduğunu, yeni dijital ortamdan aktarılanların ise iyi olmadığını yazıyorsunuz.
    Ne dersiniz, bir plakçalar alıp plak kültürüne merhaba diyelim mi? Eski ve yeni plaklar alıp karşılaştırma yapalım mı?
    Yeni başlayanlar için plakçalar tavsiyeniz ne olurdu? D&R'de satılan yeni basım plaklardan alalım mı? Ben mesela D&R sitesinden
    Erol Evgin'in, İlhan İrem'in CD'lerini, bir zamanlar, bir varmış bir yokmuş cd boxsetleri alıyorum, plaklarını da alıp bir karşılaştırma yapayım mı?
    Sizlerin müzik arşivleri nasıl? Biraz CD biraz plak, karışık bir arşiviniz mi var? Kaç tane neye sahip olduğunuzu yazar mısınız?
    Bizleri bu konularda bilgilendirirseniz memnun oluruz. Teşekkürler.




  • Erkin Koray - Gün Ola Harman Ola ve Hay Yam Yam da nihayet çıkmış. Gün Ola Harman Ola albümünü baskı aşamasındayken numune baskıdan dinlemiştik stüdyoda Ethem Beyle başarılı buldum. Diğerini dinlemeye vaktim müsade etmedi bilemiyorum o yüzden.

    Cem Karaca - Töre'de çıkmış.

    Bu arada İlhan İrem'in şu aşamadaki plakları döneminde kaset ve cd olarak var Dünden Yarına 88(bu albüm zaten 70'lerdeki en hit parçaların Aykut Gürel tarafından yeniden düzenlenmiş hali + yeni parçalar şeklinde)

    Bezginin Gizli Mektupları 2000 başı ve bu albüm 81 yılında Bezgin adında plak olarak yayımlandı. Çift olarakda mevcut elimde.. Kaseti de var ama bayağı nadirdir. Bu yeni plakları dönem cd-kasetlerinden dinledim lakin plak olarak basılmadan malum önce digital ortamda yayımlandı tekrar remaster olduğunu farkettim ve bayağı temiz bir sound vardı spotify da. Umarım o analog tat plakda kaybolmamıştır. Diğer yandan da Türk plak tarihinin ultra nadir plaklarından biri yine İlhan İrem'in 1987 yılı ..Ve Ötesi albümüdür. Uzun soluklu aradığım (10 yıl kadar) ve hatırı sayılır bir ücret ödediğim plak bu plaktır. Özellikle plak camiası bu albümü beklemektedir.




  • İlhan İrem leri dinledim birkaç şarkı olarak . Bezginin kalitesi daha iyi geldi bana . Dünden Yarına ise satıcınında söylediği gibi daha düşük beklenti istiyor ( Ki asıl beğendiğim hit şarkıları da bu albümdeydi ) .Mümkünse dinleyip emin olarak alın , yada zaten makul bir fiyata çıktı çok ince elemeyip şimdilik arşiviniz için alın ve keyifle dinleyin. Erkin Koray ları henüz dinlemedim , yorum yapamam .
  • Yeni Basım Plaklar Arasında Alınabilecek Olanların Listesini Oluşturmaya Çalışıyorum.
    Beğendiğim ve almak istediğim albümleri altta listeledim ama hepsinden emin değilim. Sırf plak olsun diyerek dijital kayıttan ve CD'den ayırt edilemeyen bir içeriğe bir ton para vermek te gereksiz.

    Gelen tavsşye ve yorumlara göre listeyi güncelleyerek devam edebiliriz. Benim gibi yeni başlayanlar için en az bir listemiz olur. konuların arasından tek tek plak ayıklamak bazen zor olabiliyor.

    Ayrıca Müzik marketlerde stok biter bitmez GG'da aynı plaklar genelde 2 katı fiyatla satışa çıkıyor. Stoğu olan satıcılar azaldıkça da bu fark artmaya devam ediyor. Bu nedenle henüz bulunabiliyorken alınması gereken plakları alıp kenara koymak en iyisi.



    REHBER: Yeni Basim Plaklar




  • Pharaway Sounds'dan da iki tane nadir plak var yolda olan;

    Erol Büyükburç - Hop Dedik
    http://www.guerssen.com/catalogue.php?ide=27699&preO=true

    Moğollar 1976
    http://www.guerssen.com/catalogue.php?ide=27526&preO=true
  • metulen kullanıcısına yanıt
    İbrahim tatlıses ten kara zindan plağını düşünürseniz tavsiye etmiyorum tizler çısır çısır olmuş. Klasikleri albümündeki parçalarda zaten remix. Onlarda dijitaldir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy_Vercetti -- 25 Ocak 2017; 15:12:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D&R ve başka kanallarda satılan Ferdi özbeğen-Başka başka bambaşka albümü dönem baskısıdır.kalite süperdir.Plak bandrolludur.plağın kapağında barkod yoktur.
    Naylonuna yapıştırılmıştır.
    Plakların bitmekte olduğu zamana denk gelip satışa çıkamamış depoda kalmış plaktır.
    Esen plak depodaki bütün ürünleri almıştı.
    Her yerde 35 tl idi şimdi 90 tl ye çıkardılar.Açık arttırma sitelerinde bazı satıcılar iki ayrı baskı varmış gibi çok yüksek fiyatlara sattılar.
    Zevkinize hitab eden müzikse kaça bulursanız alın.piyasada azalıyor.
    Yalnız uzun yıllar depoda kaldığı için plağın iç zarfı bazı plaklarda iz yapmış kontrol ederek almanızda fayda var.
    Bana dua edersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guveny -- 25 Ocak 2017; 19:25:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nilüfer - Geceler plağının kayıtları diğer nilüfer plaklarına göre bayağı kaliteli.
    Coşkun sabah - Anılar fena değil ortalamanın üstü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • guveny G kullanıcısına yanıt
    Gerçekten mi. d&r ın web sayfasında 36 liradan satışta görünüyor geçeyimmi siparişi. Gittigidiyorda 50 lira civarında.

    Plağın resimlerine baktımda gerçekten plak göbeğindeki label kağıdı kekevanın eski tip kağıdı. Yeni baskı kekeva plaklarında sanatçının resmi oluyor sanırım. Bergen acıların kadını yeni baskısında plak göbeğinde bergenin resmi vardı mesela. Siparşide verdim bu arada d&r dan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy_Vercetti -- 25 Ocak 2017; 20:53:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tommy_Vercetti T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için. Listeden çıkartıyorum.
  • Hüsnü Arkan - Kırık Hava albümünü dinleyen oldu mu? Albümün kendisini beğeniyorum ama plak kalitesi nasıldır fikrim yok. Acaba dijitalden baskı mıdır? Eğer öyle ise CD almak daha mantıklı olur. Zira D&R'da 50tl fiyatla satılıyor.
  • Tommy dinlediğin müzik tarzıysa plak gelince bana teşekkür edeceksin.
    D&r da zam yapmadan eğer eski fiyata gönderirse fazla fazla alın ileride bu albüm çok değerlenecek.
    Kayıt geçekten çok kaliteli.
    D&r de esen den alıyor yeni fiyatı yakında güncellerler.Esen de de az kalmıştı onun için zamlandı.
    Gg den 50 ye de alınır.onlar eski fiyattan alıp satanlar.
    Kur farkından dolayı bütün plaklar zamlandı.
    Hem esende hem d&r de.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plağı gittigidiyordan 46 liraya sipariş verdim. D&r dan alacaktım fakat kargo konusunda çok sıkıntılı olduklarını duydum. Siparişi dün akşam verdim öğlen kargoya vermişler. Yarın akşama doğru elimde olur. Belki bir tane daha alıp ambalajı hiç açmadan köşeye koyabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elenor Plak Harika avcı nın alışırım albümünüde çok yakında LP formatında sunacakmış hadi bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guerssen yakın zamanda çıkacak olan plakların listesini yayınlamış. bizimkiler şöyle:

    MANÇO, Baris "Nick the Chopper" LP / CD (Turkey, 1976)
    COSKUNER, Cengiz "Modern Folk Oyun Havalari" LP (Turkey 197?)
    ERSEN "Dünden bugüne " LP (Turkey, 1977)
    ERSEN "Ersen 2" LP (Turkey, 1978)
    ILHAN IREM "Pencere" LP (Turkey, 1983)
    KARABÖCEK, Nese "Compilation" LP (Turkey, 70s)
    KARACA, Cem "Parka" LP (Turkey, 1977)
    KARACA, Cem "Yoksulluk kader olamaz" LP (Turkey, 1977)
    KARACA, Cem "Hasret" LP (Turkey, 1980)
    KARABÖCEK, Gülden "Compilation nº2" LP (Turkey, 70s)
    DERDIYOKLAR IKILISI "Disko Folk" LP (Turkey-Germany, 1984)
    KORAY, Erkin "Compilation" LP (Turkey, 70s-80s)
    ERKUT TAÇKIN "Erkut Taçkin" LP / CD (Turkey, 1975)
    EROL BÜYÜKBURÇ "Hop dedik" LP / CD (Turkey, 1976)
    MOGOLLAR "Mogollar" (3rd album) LP / CD (Turkey, 1976)
    GÜLDEN KARABÖCEK "Compilation" LP / CD
    KARACA, Cem "Tears / No no no" 7"
    SELÇUK ALAGÖZ "Compilation" LP / CD
    KARACA, Cem "Singles compilation" LP / CD
    http://www.guerssen.com/sello.php?lang=en&format=PR&label


    listeyi görünce yıkıldım açıkçası çünkü çoğu cd olarak çıkmıyor. benim de pikapım yok. öğrenci bütçemle de uzun bir süre daha bu işlere girmem mümkün değil gibi. ama yine de cem karaca'ları özellikle yoksulluk kader olamaz'ı(bana göre gelmiş geçmiş en iyi türkçe rock parçası olan sevdan beni'yi barındırıyor.) alacağım. umarım istanbul'da kaliteli bir şekilde ripleyecek birini bulabilirim. ya da buradan yardımcı olacak olan çıkarsa çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanfb -- 27 Ocak 2017; 15:46:40 >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.