Şimdi Ara

Yeni avr ihtiyacım var..öneri yapr mısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 1.000 tl civarı bütçeme müzik-sinema kullanımına hitap edicek avr bakıyorum..pioneer vsx420 kullandım..hoparlörler dert değil,onları da 1 sene içinde değişiceğim..şu an yamaha ns50f var..yurtdışı alımları okuyorum avantajlı mı oluyor?tşkler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok mu önerisi olan?

• hamidzic H kullanıcısına yanıt
    Denon AVR-X500
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    denon u hiçbilmiyorum..hemen biraz araştırayım..hocam tşkler
    www.computeruniverse.net diye bir alman sitesinden burada bir arkadaş sipariş geçmiş benzer bir ürün..pioneer vsx-930 a baktım 430 euro ya geliyor yanlış anlamadıysam nakliye dahil..aklımı karıştırdı..bu konuda önerin var mı üstad?
  • 930 tatbiki daha iyi bir ürün...tercih edebilirsiniz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamidzic H kullanıcısına yanıt
    Sky__walker isimli arkadaş Amazon.co.uk den vsx-930'u 1700 tl'ye almış. Sizin 430 €'luk fiyata %18 Türkiye gümrük vergisini ekleyince de 1650 TL gibi olacaktır. Aşağı yukarı aynı hesaba geliyor.

Bunun dışında yurtdışından Avr getirmek gerçekten avantajlı oluyor. Tr fiyatlarına göre %40-50 daha ucuza alınabiliyor. Ben de kendi seyahatlerimde uçakla 3 tane Avr getirdim. Hepsi de gayet uyguna geldi. Eğer yurtdışı seyahatleriniz oluyorsa AVR'yi uçakla getirip daha da uyguna getirebilirsiniz.

• Hocam eyvallah..Aslında ayın sonunda fransa-hollanda seyahatim var..ama zaman kısıtlı nerden nasıl bulcaz alcaz yok anlatanlar vergi iadesi için sıra oluyo diyorlar,ne biliyim biraz çekimdim..amsterdam da bulursam belki alınır..bu vergi iadesini dönüşte havalimanından mı alıyoruz?nasıl oluyor

• Bir de bu avr ayarında alternatif önerileriniz var mı?başka bulursam alabiliyim diye?nokta atışı yapmak zor olur tahminim yurtdışında..hoparlörleri de yeni avr ye göre değiştireceğim için marka vs sorun olmaz

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Ustat 3 taneyi nasil getirdiniz? Helal olsun:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

Ustat 3 taneyi nasil getirdiniz? Helal olsun:)

Bavulla erhan :) sen yurt dışına gittiginde bir kendine bir bana kap getir. Bende avrsiz kaldım. Şaka bir yana yurt dışı fiyatlara bakıyorum almak istedigim üst düzey avr ler mesela bir pioneer lx 79 burayla aynı paraya geliyor.
  • Abi 3 tane ayni anda zor is, helal olsun valla:) Pio 930 kullaniyorum simdi, Marantz'i ozluyorum ama. Bana 5010, sana da 7010 olalim Abi ne dersin:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum Hollanda'da mediamarkt, Fransa'da ise Darty ve Fnac mağazaları Avr satıyor. Hatta daha 2 hafta önce semihmurat nickli arkadaş bir tanışına Amsterdam'dan 1000 TL gibi bir fiyata Onkyo 545 modelini getirtmişti.

Yada hangi şehre gidecekseniz Google'a hifi shops in Berlin gibi yazıp başka dükkanlarda bulabilirsiniz. Hatta bu dükkanlarla önden mailleşip yada telefonla konuşup istediğiniz ürünü tedarik bile ettirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Altta darty ve Hollanda mediamarkt'taki avr'lerin listesini görebilirsiniz. Bu fiyatlar üzerinden %12 vergi iadesi alabiliyorsunuz.
    http://m.darty.com/m/nav?cat=594&s=prix_asc&npk=1
    http://www.mediamarkt.nl/webapp/wcs/stores/servlet/MultiChannelCatalogEntryList?storeId=10259&categoryId=450711&langId=-11&sort=price#filter-container

Bu fiyatlara göre Fransa'da Sony 1060 ve Marantz 1506 Slim avr daha ucuz. Hollanda'da ise diğer birçok model daha ucuz. Hollanda'dan Onkyo 545, Pioneer 830 - 930 yada biraz daha üste 2000 TL civarlarına çıkıp wNchstr arkadaşın dediği gibi Marantz 5010 mantıklı gözüküyor. Denon ve Yamaha modellerini pek bilmediğim için onları değerlendirmedim.

Vergi iadesi için ise ürünü aldığınız yerden tax free formu alıp, doldurtmanız gerekiyor. Sonrasında havalimanındaki vergi iade bankosuna gidip ürünü de gösterip paranızı geri alabiliyorsunuz. Açıkçası Paris Charlle De Gaulle havalimanında feci sıra vardı ve 1 saat beklemiştim ama Frankfurt'ta ise 10 dk'da hallolmuştu. Orası biraz şans işi :-)

Buradaki gümrükte ise 420 €'luk bir sınır var. Eğer durdurulursanız ve 420 € üzeri bir ürün aldıysanız %18 vergi ödüyormuşsunuz. Ama ben daha hiç kontrole yada bakan birilerine denk gelmedim.

Bunun dışında cihazı kesinlikle valize koymayın. Valizleri hayvan gibi savurdukları için sağlam çıkması biraz zor olur. Kendi kolisi ile üzerine kırılabilir ürün etiketlerinden yapıştırıp bagaja öyle verin. Bu sayede ürünün elektronik bir cihaz olduğunu görüp insaflı taşıyorlar diye düşünüyorum. Çünkü ürünlerin kolilerinde hiçbir deformasyon olmadan elime ulaştı. Bu yöntemle 3 amfi, bir de harmon kardon hkts 9 tarzı bir 5.1 hoparlör takımı getirdim, hiçbirinde sorun olmadı.

Bu arada bu cihazları tek seferde getirmedim :-) yolda yazarken biraz anlatım bozukluğu olmuş :-) 3 tane amfiyi tek seferde getirmek için hafiften Herkül tadında olmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 5 Mart 2016; 4:37:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hamidzic

Hocam eyvallah..Aslında ayın sonunda fransa-hollanda seyahatim var..ama zaman kısıtlı nerden nasıl bulcaz alcaz yok anlatanlar vergi iadesi için sıra oluyo diyorlar,ne biliyim biraz çekimdim..amsterdam da bulursam belki alınır..bu vergi iadesini dönüşte havalimanından mı alıyoruz?nasıl oluyor

Amsterdam da mediamarkt var cool blue var bcc var hangisinde uygun bulursan ondan al yanlız alternatifli liste ile git model seçenekleri daha kısıtlı şimdiden koluna kuvvet çok ağır bir kutu

• Valla destekleriniz için teşekkürler,sağolun..sonucu yazarım;)

• quote:

Merhaba 1.000 tl civarı bütçeme müzik-sinema kullanımına hitap edicek avr bakıyorum..pioneer vsx420 kullandım..hoparlörler dert değil,onları da 1 sene içinde değişiceğim..şu an yamaha ns50f var..yurtdışı alımları okuyorum avantajlı mı oluyor?tşkler şimdiden

Merhabalar. Konusu acilmisken yeni konu acmak yerine sizin konunuzdan bir soru sormak istiyorum kusuruma bakmayin.

Amazon.com yada amazon.co.uk turkiye acr gonderimi yapiyormu? Birde yapiyorsa bu sitelerden mi almak daha avantajli yoksa yurtici garantili olarakmi. Simdiden tesekkurler.

• merhaba arkadaslar 1000 tl ye kadar sinema sistemine bağlamak uzere 7.1 bi amfi arıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kyilmaz28

quote:

Merhaba 1.000 tl civarı bütçeme müzik-sinema kullanımına hitap edicek avr bakıyorum..pioneer vsx420 kullandım..hoparlörler dert değil,onları da 1 sene içinde değişiceğim..şu an yamaha ns50f var..yurtdışı alımları okuyorum avantajlı mı oluyor?tşkler şimdiden

Merhabalar. Konusu acilmisken yeni konu acmak yerine sizin konunuzdan bir soru sormak istiyorum kusuruma bakmayin.

Amazon.com yada amazon.co.uk turkiye acr gonderimi yapiyormu? Birde yapiyorsa bu sitelerden mi almak daha avantajli yoksa yurtici garantili olarakmi. Simdiden tesekkurler.

yapıyor ama nedense 380 dolarlık amfiye 290 dolar vergi çıkıyor bandrol olayı da değil ama bilemedim durum bu ha yine kar ediliyor ama o kadar çok değil yani elde getirmek avantajlı

• kodaloglu kullanıcısına yanıt
    ikinci el temiz vsx 921 işini fazlasıyla görür
  • terör saldırılarından dolayı yurtdışı seyahatim iptal oldu.
    VSX-930 u computeruniverse den sipariş ettim ben de..bakalım ne olacak
    bu avr ye heco vista 702 düşünüyorum..yorum alabilirmiyim?ya da o bütçede öneri?
  • Siparişim yaklaşık 10-12 günde ülkeye girdi..2 gün sonrada oturduğum yerin ptt dağıtım merkezine geldi..geldiğini internetten görüp gidip ordan aldım..250 tl gibi gümrük vergisi aldılar ama garip bir atmosfer..inş vergi olarak almıştır..sipraşi aldım ve şimdi deniyorum..1650 tl gibi maliyet oldu..firmada sıkıntı yok..ben dhl le aldım ptt devreye girdi..başka arkadaş ups le almıştı onda farklı ve daha uğraşmasız süreç vardı ama 60 euro fark var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.