Şimdi Ara

Yeni Aveo Sedan - Honda Jazz(Civic siparişi verildi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edindigim izlenim, uzun sureli kullanici oldugunuz yonunde. Jazz kendini her seyiyle kanitlamis bir arac. Bu bakimdan bu iki arac arasinda tercihim Jazz olurdu. Belki bir alternatif Skoda Fabia 1.2 TSI: B sinifi, ferah, oturakli, az yakar.

    Ote yandan, yillik 8.000 km icin sirf dizel olacak diye 40 bin TL gibi bir butce ile B sinifi bir araca mahkum olmak bana cok anlamli gelmiyor acikcasi. Bu dedigim yalnizca Aveo icin degil, Polo, Fiesta, Corsa vs. icin de gecerli. Bu bakimdan, 40 binlere cikildiginda bence Civic opsiyonunu dusunmekte fayda var. Gene ayni sekilde, o degerde bir kullanim icin B sinifi dizel yerine Golf 1.4 TSI da tercih edilebilir. B sinifi dizel ile C sinifi benzinli arasinda kilometrede 12 kurus oynasa, 8.000 km'den yilda 1,000 TL eder. Ama Civic'in de, Golf'un de ikinci eli altin gibidir. Yakittan olusacak zararinizi ikinci elde tumuyle olmasa da kismen amorte edersiniz.

    Hem dizel olunca, sizin de belirttiginiz gibi gereksiz tuketim de artabiliyor. Kisiden kisiye degisir ama, benzinli olunca cogu insan daha secici davraniyor.




  • Aveo 1.3 95 hp ltz kullanıcısı olarak aracı kesinlikle öneririm. Dijital klima hariç araçta olmayan özellik yok gibi. Esp olmazsa olmaz bir özellik bana göre alacağınız araçta mutlaka bulunsun. 95 beygir 210 tork ve şehiriçi şehirdışı karışık kulanımda 4.8 yakıyor. Bir depo ile yaklaşık olarak 950 km yapar. Daha önce karışık kullanımda aynı motorlu 75 beygirli punto ile 5.4 , fiorino ile 5.7 değerlerini yakalamıştım. Araç 1500 km de rodaj döneminde ve kış şartlarında kullanılmasına rağmen gerçekten çok az yakıyor. Zaten motoru küçük hacimli dizel motorların en iyisi multijet. 1.3 motorun vergi avantajı da var. 6 ayda bir 248 lira ödeyeceksiniz. 1.4 motor ile yıllık 290 lira vergi farkı cebinizde kalacak. Ama kim ne derse desin siz gidip test sürüşü yapın ve öyle karar verin.
  • Yalnız biz de şöyle bir durum da söz konusu, şu an evde anne ve babamın da ehliyeti olmasına rağmen Şahin'i kullanabilen yok. Babam zaten araba kullanma konusunda pek hevesli değil. Annem ise istekli ancak Şahin'in direksiyonu ve vitesiyle baş edemiyor. Arabamın arkamdan konuşuyor gibi olmayayım, ben kendisini severim, epey kahrımızı çekti ama artık değiştirme zamanı geldi.

    Bu yüzden yeni araba alındığında yapılan km her türlü artacaktır. 12 ila 15000 km civarında bir yere oturur. Bir yandan içim benzinliden yana diğer taraftan arada 5000'lik bir fark olsa değer diyorum ama bilemiyorum. Dediğiniz gibi 40 civarına gelince 2 daha koyalım Cruze, 3 daha koyalım Civic muhabbetinin Porsche Panamera'da sonlanmasından korkuyorum :)
  • İkinci el 2010-2011 model focus 1.6 tdci size uygun bir araç olabilir kredi çekmeyecekseniz.

    Ayrıca vw caddy , Ford connect ve Fiat doblo 1.6 105 bg dizel araçlar da tam istediğiniz gibi geniş olacaktır.

    Hyundai Accent Era 1.5 Crdi size yeterli olabilir 30.000 civarı bir fiyata sıfır ayarında temiz bulabilirsiniz.

    1.4 d4-d corolla da 2009-2010 model bulunabilir.

    2012 model Hyundai Elantra 1.6 benzinli güzel görünüyor. 2012 model 1.6 Crdi Hyundai Accent Blue da sizin istediğiniz fiyata bulunabilmektedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mightywolf35

    yeni rio sedanıda listeye ekleyebilirsiniz.yada accent blue



    @ evilonthemove



    Yeni Rio Sedan da düşünülebilir gibi, yalnız fiyatı Aveo'dan biraz daha yüksek. Accent Blue bizi geçiyor, fiyattan elendi. Gerçi işler daha da sarpa sarıyor ama yine de teşekkürler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcornek -- 22 Şubat 2012; 6:56:38 >
  • Aveoda 1.4 yakıt olarak ilerde bence üzer ve LPG'ye zorlar. Hondanın 1.4 benzinlisi aveonunkinden başarılı yakıt konusunda. Benzinlide honda öneriyorum. Ancak ben alacak olsam hem manuel, hem sedan sevdiğim için yeni aveo dizel LTZ alırdım. Arka koltuklar katlanınca aveodan çok daha fazla eşya ve yük alır ama arkada oturacak yer kalmaz. Geçen mini buzdolabı aldım eve. Bagaja sokamadık mesela aveoda. Girse içinde fazla fazla boşluk vardı. Biz de mecburen arka koltuklara koyduk. 3 kişi gitmiştik. Ön yolcu koltuğunda 2 kişi gittik. Yani ailecek gidilen memleket ziyaretleri için HB araç bagaj açısından mantıklı değil. Genelde eşyalar parçalı (koli, çanta, poşet) olduğu için sorun olmuyor. Arka koltuk sedanda da yatıyor (tam düz olmuyor malesef). 1.3 dizel kendini kanıtlamış, triger değişimi olmayan (zincir), en alt vergi diliminde, yüksek torka sahip, yokuşlarda kendini hissetrirecek bir motor. Ayrıca ltz dizellerde 6 ileri vites ile otoyolda ekonomi yapılabilir. Şahsen şuanki ihtiyaçlarım ve kullanım tarzıma 1.3 LTZ aveo uyuyor. Siz de ilerisini iyi düşünün ve mutlaka test edin. Yeni aveo ilerde bir yalıtım ister. Unutmadan 1.4 benzinli alıp LPG taktırsanız iyi bir kit 2000 civarı. Yani aradaki 5-6 bin farka fazla fazla değer bence. Bagaj da küçülmez.




  • kisa ve net: JAZZ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: `bELa

    Yeni Aveo tavsiye ederim.

    tasarım, güvenlik, donanım, yol tutuşu oturaklılık konularında fazlasıyla öne çıkan bi model yeni aveo.

    bela hoca neden herşeye hep yeni aveo öneriyorsun eski aveo daha iyi bence tarsarım olarak gerisinde haklı olabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sucuklubaklava

    quote:

    Orijinalden alıntı: `bELa

    Yeni Aveo tavsiye ederim.

    tasarım, güvenlik, donanım, yol tutuşu oturaklılık konularında fazlasıyla öne çıkan bi model yeni aveo.

    bela hoca neden herşeye hep yeni aveo öneriyorsun eski aveo daha iyi bence tarsarım olarak gerisinde haklı olabilirsin

    ben 2009 aveo hb otomatik vites kullanıyorum memnunum cok fakat yeni aveo ile eski aveo arasında dağlar kadar fark var yaw .)

    tasarım da görecelidir .)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_57978532/tm.htm

    konuma bir göz atabilirsiniz.ben işin içine fiyatları pek karıştırmadım ama rio,bence aveo dan daha başarılı bir araç olmuş.
  • Merhaba,

    Aylardır ben de araç bakıyordum ve geçen ay yeni aveoyu görünce vuruldum diyebilirim. İki hafta önce Chevrolet bayisine giderek aracı inceledim. Görünüşü ve kağıt üstündeki değerleri gerçekten çok hoş. Donanımı da dolu. Fakat direksiyona oturunca ön panel bana arabaya binmişim hissi vermedi. Malzeme de düşük kalite göründü bana.
    Polo Bluemotion'a bakmanızı öneririm.

    70 beygir ilk bakışta düşük görünse de aracın motoru 180 torku 4-5000 devirde değil 2000 devirde sağlıyor. Bu da araca müthiş bir çekiş kazandırıyor. Üstelik (neden bilmiyorum) aracın donanımı comfortline'ın da üstünde. 100 km'de ortalama tüketimi 3,4 lt dizel.

    Donanımda ise bütün güvenlik paketleri dahil. Komple sis farları, cruize control, ABS, ESP, ön kol dayama, soğutmalı torpido gözü, start/stop sistemi, yol bilgiayarı, sis farları, yokuş kalkış asistanı, lastik basınç sensörü ve daha nicesi içinde. Ayrıca bu modeli, aynı motoru kullanan 1.2 TDI Trendline ile kıyaslamamak gerek çünkü Bluemotion modelinin aerodinamiğinde bile aracın daha az yakıt harcaması için pek çok özellik katılmış (alçaltılmış spor kasa vs)

    Bir bakmanızı tavsiye ederim.

    http://binekarac.vw.com.tr/polo-bluemotion-main.aspx

    biliyorum biraz reklam gibi oldu ama birkaç aylık izlenim ve araştırmamı paylaşmak istedim. Ha bu arada ciddi ciddi Jazz almaya da karar verdiğimi belirteyim. O araçta beni çeken birşey var!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Aveoda 1.4 yakıt olarak ilerde bence üzer ve LPG'ye zorlar. Hondanın 1.4 benzinlisi aveonunkinden başarılı yakıt konusunda. Benzinlide honda öneriyorum. Ancak ben alacak olsam hem manuel, hem sedan sevdiğim için yeni aveo dizel LTZ alırdım. Arka koltuklar katlanınca aveodan çok daha fazla eşya ve yük alır ama arkada oturacak yer kalmaz. Geçen mini buzdolabı aldım eve. Bagaja sokamadık mesela aveoda. Girse içinde fazla fazla boşluk vardı. Biz de mecburen arka koltuklara koyduk. 3 kişi gitmiştik. Ön yolcu koltuğunda 2 kişi gittik. Yani ailecek gidilen memleket ziyaretleri için HB araç bagaj açısından mantıklı değil. Genelde eşyalar parçalı (koli, çanta, poşet) olduğu için sorun olmuyor. Arka koltuk sedanda da yatıyor (tam düz olmuyor malesef). 1.3 dizel kendini kanıtlamış, triger değişimi olmayan (zincir), en alt vergi diliminde, yüksek torka sahip, yokuşlarda kendini hissetrirecek bir motor. Ayrıca ltz dizellerde 6 ileri vites ile otoyolda ekonomi yapılabilir. Şahsen şuanki ihtiyaçlarım ve kullanım tarzıma 1.3 LTZ aveo uyuyor. Siz de ilerisini iyi düşünün ve mutlaka test edin. Yeni aveo ilerde bir yalıtım ister. Unutmadan 1.4 benzinli alıp LPG taktırsanız iyi bir kit 2000 civarı. Yani aradaki 5-6 bin farka fazla fazla değer bence. Bagaj da küçülmez.

    Çok teşekkür ederim, gerçekten çok güzel anlatmışsınız olayı, ben de hafiften 1.3 dizele kayıyor gibiyim ama hafta sonu aile meclisinde dizel konusunu gündeme getirmek lazım. :)

    Ben de şunu düşündüm daha önce bir arkadaş da örnek olarak vermişti, benzinli ile dizel km'de 12 kuruş farketse 12000 km yapsak yılda, 1440 TL eder. Yaklaşık 300 de vergisi az onu da dizelin bakımına saysak. Ortalama 1500 artıda olabiliriz her sene. Biz rahat 7-8 sene kullanırız bir araba alırsak.

    Yalıtım ister derken uzun yolda arabadan inince başımızın ağrıdığı gibi ya da arabada konuşulamayacak gibi değil değil mi? Aslında Şahin'den sonra bana iyi gelecektir diye düşünüyorum ama o halde hemen aldığımızda önermez misiniz?

    Bizim olay eğer bu yönde sonuçlanırsa sizi tekrar rahatsız ederim :). Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcornek

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Aveoda 1.4 yakıt olarak...

    Çok teşekkür ederim,...

    Dizel alırsanız emin olun daha çok binersiniz. Yani para olarak bir kâr söz konusu değil. Ancak rahat rahat binmek ve istediğiniz yere korkmadan gitmek parayla ölçülmez. Ben 30 yaşıma geldim ama hala memleketimdeki 2-3 ilçe hariç gezmiş değilim. Dizel alırsanız az yakıyor diye bol bol binilir. İyi de olur. Ömür geçiyor. Aile ziyaretlerinden, gezmelerden feragat etmeye bence değmez. Burdaki olay dizel-benzinli karşılaştırmasıydı.

    Sedan ve HB düşüncelerimi de yukarda yazdım zaten.

    Gelelim yalıtım meselesine. Şahine göre kıyas etmek komik olur zaten. Şuanki çin malları, dacialar bile şahine göre mercedes gibi gelir. Dizel motor sesi ise standart seviyede. Ne az ne çok. Bendeki 1.2 ise rolantide çalışıp çalışmadığı bile anlaşılmıyor nerdeyse. Sadece davlumbaz olmadığı için lastik ve yol sesi alıyor biraz. Kestane gibi taşlarla yeni yapılmış zımpara asfalt dedikleri asfaltlarda uğultu yapıyor. Özellikle HB olanlarında arkadaki havalndırma yerlerinden bu ses daha çok giriyor. Sedan daha iyi bu konuda. Ben pandozitli araba sevmiyorum zaten. İlerde en fazla 1000 liraya sınıfının en sessiz aracı olur (standart araçlara göre).

    Otomatik viteste ise CVT gerçekten çok iyi. Bildiğiniz sonsuz vites gibi bişey. Kademe filan yok. DSGdeki 6 ileri, 7 ileri muhabbeti yok. Çok güzel bir sistem. Ancak dik yokuşlarda geri kaçma yaparmı bilmiyorum. Öyle bişeyler duymuştum. Aveoda hill holder standart sunuluyor.

    Aveoyu otomatik almayın. Yakıt açısından fark yapıyor. Jazz gerçekten güzel araç. Ben çok beğeniyorum. Ancak ülkemizin yakıt politikaları ve vergi sistemi 1.4 benzinli motoru bile alınamaz hale getirdi malesef.

    Dizlein rutin bakımları benzinle aynıya gelir bence. Çünkü triger değişimi filan yok. Buji de yok. Buji kablosu da. Sadece uzun vadede turbo ve enjektör sıkıntı çıkarabilir. Yakıt bu konuda önemli. Ayrıca turbo dizelleri de dikkatli kullanmak gerekiyor.

    İç hacim, baş ve diz mesafesi olarak iki araç ta çok iyileer sınıflarında. Jazz bu konuda biraz daha iyi. Sedan aveoda arka cam ön cam gibi yatık ve uzun. Camın üst kısmı baş üstüne kadar geliyor. Bu araca ferahlık katsa da güneşin yoğun olduğu zmaanlarda arkadakiler için sıkıntı olabiliyor. Bunu da perde vb. çözümlerle haletmek mümkün. Jazz şehir içinde HB oluşundan dolayı daha kolay park edilir ve iyi manevra yapabilir. Sedan aveoda geri giderken biraz görüş kıstlı. Test ederken bunlarada dikkat edin. Umarım gönlünüzdeki aracı alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 22 Şubat 2012; 18:59:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: `bELa

    ben 2009 aveo hb otomatik vites kullanıyorum memnunum cok fakat yeni aveo ile eski aveo arasında dağlar kadar fark var yaw .)

    tasarım da görecelidir .)

    Bela hocam. Rio mu aveo mu?
  • aveodan uzak dur
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle görüşlerini paylaşan bütün arkadaşlara teşekkür ederim, Sn.kesbi ve Sn.haluk 23'e ayrıca teşekkürler.

    Bu araba alma işi gerçekten enteresan önce benzinli Aveo alalım diye çıktık yola, sonra dedik 5 daha verelim olmuşken dizeli olsun, sonra başka arkadaşlar Accent Blue'nun dizeli daha başarılı 5-6 daha koyun onu alın deyince işler iyice değişti. Sonra dedik biz neden bu kadar dizel diye koşturuyoruz, zaten çok km yapan insanlar değiliz, en fazla 15000 km yaparız yılda. (Belki de gönlümüzden geçeni alabilmek için kendimizi kandırıyoruz) Dedik benzinli alalım. O zaman Honda Jazz da çok başarılı bir araç ama fiyatı da Civic'e yakın. Lansman fiyatı bak bu ucuz sen 5 daha koy diyerek oto. vites Yeni Civic Sedan siparişi vermiş bulunuyoruz.

    Şimdi denebilir ne alaka ne diye konu açtın ne oldu diye ama fikirler çok sık değişiyor artık Şahin'imiz ile bu yaz vedalaşacağız. Onun yeri de başka bende.

    Tekrar teşekkür ederim değerli yorumlarını paylaşan arkadaşlara ama bundan sonra tövbe adam hangi fiyat aralığından başlamış nereye gitmiş diye, kimseyi eleştirmemek lazım, ne dediysem aynen başıma geldi :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcornek

    Merhaba arkadaşlar, öncelikle görüşlerini paylaşan bütün arkadaşlara teşekkür ederim, Sn.kesbi ve Sn.haluk 23'e ayrıca teşekkürler.

    Bu araba alma işi gerçekten enteresan önce benzinli Aveo alalım diye çıktık yola, sonra dedik 5 daha verelim olmuşken dizeli olsun, sonra başka arkadaşlar Accent Blue'nun dizeli daha başarılı 5-6 daha koyun onu alın deyince işler iyice değişti. Sonra dedik biz neden bu kadar dizel diye koşturuyoruz, zaten çok km yapan insanlar değiliz, en fazla 15000 km yaparız yılda. (Belki de gönlümüzden geçeni alabilmek için kendimizi kandırıyoruz) Dedik benzinli alalım. O zaman Honda Jazz da çok başarılı bir araç ama fiyatı da Civic'e yakın. Lansman fiyatı bak bu ucuz sen 5 daha koy diyerek oto. vites Yeni Civic Sedan siparişi vermiş bulunuyoruz.

    Şimdi denebilir ne alaka ne diye konu açtın ne oldu diye ama fikirler çok sık değişiyor artık Şahin'imiz ile bu yaz vedalaşacağız. Onun yeri de başka bende.

    Tekrar teşekkür ederim değerli yorumlarını paylaşan arkadaşlara ama bundan sonra tövbe adam hangi fiyat aralığından başlamış nereye gitmiş diye, kimseyi eleştirmemek lazım, ne dediysem aynen başıma geldi :)



    Hayırlı olsun arkadaşım.

    Forumda 1 hafta kadar özel mesajlara ulaşımda sıkıntı vardı.

    Son mesajına cevap veremedim. :(

    Umarım hallolmuştur.

    Selamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23




    Selamlar.
    Teşekkür ederim, sorun değil, sizin yazılarınız da etkili oldu bu kararda. Hallettik gibi bakalım Allah mahçup etmesin. Selamlar, saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcornek -- 19 Mart 2012; 11:02:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcornek

    Merhaba arkadaşlar, öncelikle görüşlerini paylaşan bütün arkadaşlara teşekkür ederim, Sn.kesbi ve Sn.haluk 23'e ayrıca teşekkürler.

    Bu araba alma işi gerçekten enteresan önce benzinli Aveo alalım diye çıktık yola, sonra dedik 5 daha verelim olmuşken dizeli olsun, sonra başka arkadaşlar Accent Blue'nun dizeli daha başarılı 5-6 daha koyun onu alın deyince işler iyice değişti. Sonra dedik biz neden bu kadar dizel diye koşturuyoruz, zaten çok km yapan insanlar değiliz, en fazla 15000 km yaparız yılda. (Belki de gönlümüzden geçeni alabilmek için kendimizi kandırıyoruz) Dedik benzinli alalım. O zaman Honda Jazz da çok başarılı bir araç ama fiyatı da Civic'e yakın. Lansman fiyatı bak bu ucuz sen 5 daha koy diyerek oto. vites Yeni Civic Sedan siparişi vermiş bulunuyoruz.

    Şimdi denebilir ne alaka ne diye konu açtın ne oldu diye ama fikirler çok sık değişiyor artık Şahin'imiz ile bu yaz vedalaşacağız. Onun yeri de başka bende.

    Tekrar teşekkür ederim değerli yorumlarını paylaşan arkadaşlara ama bundan sonra tövbe adam hangi fiyat aralığından başlamış nereye gitmiş diye, kimseyi eleştirmemek lazım, ne dediysem aynen başıma geldi :)



    İkinci paragrafı acaba sonunda ne alacak diye, soluksuz bir şekilde okudum
    Güzel karar hayırlı olsun.




  • Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle, hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.