Şimdi Ara

Yeni araç satın aldım Hgs hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni araç satın aldım aracın üstünde HGS etiketi bulunuyor şu an bu aktif midir kullanabilir miyim? Yoksa yeni mi çıkarmam lazım.

• O iptal yenisini kendi adınıza çıakrtacaksınız
  • Nereden çıkartabiliyoruz ayırca ücreti var mı?
  • Keinca kullanıcısına yanıt
    Bazı bankalar ve PTT
    12.5 TL kart ücreti var. 1 ay önce almıştım.
  • uslan_maz U kullanıcısına yanıt
    Hocam aracın camına yapıştırılmış olan kağıt değişecek mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    yenisi alınıp değiştirilecek. ptt den alabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keinca

Hocam aracın camına yapıştırılmış olan kağıt değişecek mi?
    Araci aldiginiz kisi tanidiksa ptt den nakil yaptirabilirsiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam alabiliyorsanız ogs alın. daha iyi.. ziraat bankasından alabilirsiniz..
  • Ne farkları var hocam
  • Cama yapıştırmak istemezsen kart şeklindeki hgs'lerden alabilirsin.

Kağıt olan 12,5 kart olan 25 lira sanırım
  • Ruhsatla PTT'ye gidip 62.5tl(50tl bakiye, 12.5tl kağıt bedeli) verip yeni kağıt etiket alacaksın. Camdakini falçata bıçağı ile camı çizmeden kazıyabilirsin. Yenisini ister yapıştır ister yapıştırma. Plakadan otomatik düşüyor HGS.

Banka hgs'lerini tavsiye etmem, bir sorun olunca cezalı duruma düşüyorsunuz...

PTT'nin mobil uygulaması üzerinden bakiye yüklenebiliyor sonrasında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 28 Ağustos 2019; 9:43:44 >
  • Ben gittim ptt den yeni kayıt açtılar ama bana hiç kağıt vermediler gerek yok diye. İnş bir yerde bariyerli geçiş olmaz yoksa gçemem demi?

• Benim de eski aracımdaki hgs etiketim alıcıyla beraber gitti. Şu plakadaki bakiyemin bu nolu hgs ye aktarılması diye ptt'de dilekçe yazdım. Bakiyem yeni hgs ye gecti. Ayrıca bana da etiket vermediler. Plakadan okuyor sistem. Hatta hgs den gecerken etiket olmadıgından bazı yerlerde ceza vs. yazabilir aldırmayın. Sonrasında plakadan bakiyeniz düşüyor. Yaz tatilinde başıma geldi ordan biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keinca

Ne farkları var hocam
    gişelerde okudu okumadı problemi olmaz. HGS de bakiyen düşüktür haberin olmaz. şimdi bazıları gişede ekran var orda gözükür diyecek. bazı ekranlar da çalışmayabiliyor. haberin olmuyor. geçerken bip diye sinyal veriyor OGS. bakiye düşükse de uyarı veriyor gişeleri geçerken.
  • her aracın kişi adına tanımlı etiketi vardır.
    Evet siz o hgs yi kullanabilirsiniz ama kişi hgs yi iptal ettirmemişse veya içinde bakiye varsa.
    Bu durum tamamen hırsızlık gibi birşey.

Siz herhangibir banka veya pttye giderek hgs alın olsun bitsin.

İlk önce hgs sticker sökmeden başlayın, kolay kolay çıkmıyor.
    Wd40 sökücünüz varsa onunla çıkarmaya çalışın.
    Cama sıçratmayın. Dışarda beze bolca sıkın öyle müdehale edin.

O kağıdın hiç bir önemi kalmıyor. Çıkartabilirsin. Ayrıca hangi kağıdı alırsan al cama yapıştırma zorunluluğu yok artık. Bize aldığımız kişi ruhsatınızın içine koyun yeter dedi. Biz de 12,5 luk olandan aldık.
  • Ben de yeni otomobil aldım, banka kanalıyla HGS başvurusu yaparken "Plakaya ait başka bir HGS ürünü tanımlıdır. Lütfen plaka numarasını güncelleyiniz" şeklinde uyarı veriyor, otomobili aldığım şahıs OGS kaydını sildirdim diyor. Ne yapmam gerektiğine dair fikri olan var mı?

• Hgs yi bankadan al talimat ver bakiyem 50tl altına düşünce 50tl yüklensin öyle kullan ardına bakma ben etiketi yapıştırmadım bile kaçak geöiş diye uyarıyor sonra plakadan düşüyor bakiyeme bakmıyorum bile...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hgs yerine kredi kartınıza bağlı OGS almanızı tavsiye ederim...

Bakiyeniz sizin önceden belirleyeceğiniz limitin altına düşünce, yine sizin önceden belirleyeceğiniz tutar kadar otomatik yükleme yapar kartınızdan çeker, extre gelince ödersiniz, fiyat farkı vs olmadan...

Hgs gibi okudu/okumadı derdi olmaz, Bakiye derdiniz olmaz, gişelere gelince yengeç gibi yan yan sağ şeride geçme derdiniz olmaz, sol şeritten frene basmadan gişeden devam edebilirsiniz...

Örneğin ben şu şekilde ayarladım; Ogs bakiyem 40 liranın altına düşünce otomatik 100 lira yükleme yapıyor, karttan çekiyor...

Edit: Limitleri mobil uygulamadan kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz...

Yeni araç satın aldım Hgs hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 29 Ağustos 2019; 13:55:59 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.