Şimdi Ara

Yeni anne ve babalara teknolojik öneriler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
6
Favori
2.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ooooo Mesut Bey Brauncu olmuş
    Ooooo Mesut Bey Bondigo fanboyu olmuş

  • Donanımhaber'de okuduğum en faydalı yazılardan biri olmuş.

  • Ben açıkcası yüklü oyun ve uygulamaları çok dikkatli seçerek geniş bir bilgi ve neyin nasıl çalıştığına dair bilgiler edinmesini hayal gücünü çalıştıracak şehir yapma oyunları vs gibi şeylerde verdim.

    En önemlisi ise beraber oynadık hep yanında ben vardım. Sonuçta bensiz zevk almaz oldu. Onunla vakit geçirmek çok önemli ve git yüz kendi başına demediğimiz gibi git kendin oynada demedik. Sonuç olarak artık video'da izliyor yüzmede seviyor ve her türlü oyunuda oynuyor teknoloji hepimizin olduğu onunda hayatının parçası. Her önemli olan ona yapılabilecek daha güzel şeyler olduğunu öğretmek bence.

    Şimdi biraz önce oyun oynamak yerine teyzesi ile FaceTime yapıp etrafı göstermeyi seviyor.

    YouTube olayı ise versen bütün gün izler ama yapmaması gerektiğini biliyor ve yarında izleyebilmek için ne Zaman kapatması gerektiğini anlıyor.

    Biraz benim çocukluğum gibi sabahtan akşama amiga oynayabilirdik ama okul Zamanı sadece hafta sonu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Motorola nın bu tipte bir kamerası da bende var yurt dışından getirtmiştik burda fiyatları çok yüksek çok işe yarıyor bizde bağ bahçe var sürekli eve gelemiyorsun birde ev 🏡 üçüncü katta iş görüyor mesafesi bunun kadar olmasa da. cocuk büyüdü 3 yaşında oldu kerata şimdilik kenarda duruyor. Tablet kısmına gelirsek malesef sürekli ellerinde ikisininde tablet, telefon olmasa iş yapamayız evde sürekli başlarında duramıyoruz tableti verince eline dışarı çık işini yap geldiğinde yine aynı yerinde buluyorsun tablet siz yapamıyorlar malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablet ve telefon yerine pc daha güzel çünkü ekran büyük ve gözleri yormuyor ama tablet ve gsm öyle değil gözleri yoruyor çok.

  • Emek verip bir şeyler üretiyorsunuz gelen mesajlara bak. Küfür gibi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim oğlum da Haziran da 3 yaşına girdi. Sizden biraz daha öndeyim bu konularda. Orneklerknize cvp vereyim.

    Motorola çocuk kamerasını kullanmissiniz, ben de Motorola telsiz kullandım kamerası olmayan. Telsiz küçük bebekler için olmazsa olmaz zaten. Ben kamerayı gereksiz bulduğum için almadım. Telsiz yeterli ve kesinlikle olması gereken bişey.

    Ateş ölçer için kulak içi tercihiniz yanlış olmuş. Kulak içi ateş ölçer ler hem küçük bebekleri rahatsız ediyor, hem de 1 derece gibi daha fazla bir değer vererek aileleri yanlış yönlendiriyor. Eşim hemşire ve hastanede kulak içi kullanmıyorlar, hatta ben kullanan hiç görmedim. Sizin gördüğünüz talihsiz bir tercihe yonlendirmis sizi. Normal ateş ölçer ile bebek ya da çocuk uyurken bile onu rahatsız etmeden rahatça ateşini olcebiliyorsunuz.

    Stabilizor bebekler için çok yanlış bir tercih. Buna benzer bi makineyi ben de almıştım. Doktoru kullanmamazi tavsiye etti. Çocuğu doğal mikroplardan korumaya çalışmanın faydasına çok zararı varmış. Göğüs pompasıni temizlemek için kullanımı belki doğru bir tercih olabilir ama pompalı kullanmak zaten başlı başına çocuğa zulüm. Hem anne ile bağı kopuyor, hem de biberon rahatlığına alışan çocuk anne memesinden çok çabuk vazgeçiyor. Bizde öyle oldu malesef.

    Sanırım siz de almamissiniz ama benimde sonradan farkına vardığım bir makine daha var. Bence aileyi büyük çileden kurtaracak bişey. Süt veya mamanin 40 dereceye getiren alet. Onun sayesinde fazla ısınmış süt ya da mamayi 40 dereceye soğutma çilesi ortadan kalkardı.

    Cep telefonuna gelince, bizde biraz başladık başlarda, hatta evde duran yedek telefonu kendi telefonu belledi. Dışarı çıkarken eline alıp geliyordu bizimle. Ama şimdi tamamen yasak. İsterken bile çekinerek, naz yaparak istiyor. Ödüllendirmek için ya da çok yaramazlık yaptığı zaman durulsun diye veriyoruz. O da max. Yarım saat. Ben cep telefonu ya da tabletin çocuklar için eğitici olacağını düşünmüyorum. Küçük çocuklar onlardan ne kazanabilir ki. Önemli olan hayal dünyasının gelişmesi. Bu da kısıtlı secenekle oluşur. Her oyuncağı, her eğitim setini almak da yanlış. Anne ve baba çocuğu olduğunca kendi hayatına dahil etmedi lazım. Elektrikli ev aletlerini, elektronik şeyleri genelde evde ben tamir ederim. Ve her seferinde takım çantasını elime aldığımda oğlumu da yanıma çağırırım. Yaparken ona da anlatırım ne olduğunu. Yıldız ve düz tornavidayi sevebiliyor. Oğlum ver ordan 13-15 anahtarı diyorum veriyor. :) o kadar da değil canım, şaka bir yana annesiyle birgun sergilerin olduğu caddede yürürken oyuncakların sergisinin orda bu başlamış ağlamaya, yıkmış caddeyi beni bırak oraya gidecem diye, Hanim da tamam git hadi git demiş, bu oyuncak sergisine değil hemen yanındaki alet edevat satan serginin başına geçmiş. O kadar aleti görünce birden aptal gülümseme ile onlara bakıp kurcalamis. Millet şok tabi, görenler acayip gülmüş. Ne değişik çocuk bu diye :) benim ki araba hastası, her dışarı cikmamizda bir araba alırız mecburen. O kadar ki 2.5 yaşından beri faal şekilde benim arabayı kullanıyor. Kumandadan kapıları açar, kontağa sokup çalıştırır, direksiyon hakimiyetimi tamamen onda olur, sağa sola sinyal verir, yola atlayan yayalara korna çalıp söylenir falan :)





  • eline saglık hocam faydalı bir calışma kesinlikle.
  • Allah bağışlasın abi , benimde kardeşim bu durumdan muzdarip :( yaşı 7 onun ama yine de masaüstü bilgisayarı açıp Youtube a girip oralardan çizgi film vs şeyler izliyor ben buna karşıydım faka dediğini yaptıramazsa ağlıyor ve saatlerce susmuyor ve annem ve babam bu durumda ağlamasın aç bilgisayarı öğrensin mantığındalar. Günde en az 1 saat bakıyor bilgisayara , babamın telefonunda birkaç oyun kurulu onlarla da 2-3 saat vakit geçiriyor , yaz tatilinde okuma- yazma doğru düzgün yapmadı. Abi bu durumda önerilerin nelerdir bana ? cevabını bekliyorum...

  • Mesut Bey biraz aşırı ve duygusal tepki veriyor. O tepki verdikçe ona daha çok sataşacaklar, kısır döngüye girecek böylece zarar gören kendisi olacak. Bazı art niyetli kişiler de amaçlarına ulaşmış olacak. Mesut Beyi yaptığı işte başarılı ve samimi bulduğum için bu açıklamayı yapmak istedim. Bu arada ufaklığı da Allah analı babalı büyütsün.


    Bana göre bir çocuk en azından ilkokul çağına gelinceye kadar tablet, bilgisayar türü cihazlardan ve internet ten kesinlikle uzak tutulmalıdır. Çünkü tüm ilgi ve dikkati üzerine çektiği için diğer yetenekler tam gelişemiyor öğrenilemiyor. Çok fazla karmaşık bilgi, resim, detay çocuğun belleğini işgal ediyor. Buda ileride ruhsal, psikolojik sorunlara neden olacaktır. Bırakın herkes gibi normal bir çocukluk yaşasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuago -- 19 Eylül 2016; 0:34:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: casperfriendly

    Çok faydalı bir çalışma olmuş... Teşekkürler...



    Öte yandan, huzur paradadır sözüne katılmadığımı belirtmek isterim... Huzur bizimle ilgilidir, hayata bakış açımızla özellikle...

    Bende öyle düşünüyorum ama yaşantımdan, hayatımdan memnun değilim. Para da mutlu etmiyor. İlişkilerde de başarısızım.

    Nasıl huzur bulacağım abi?
  • Apple ne tablet yapmış iPad mini

  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    İnsanları anlamaya çalışın, onların iyiliği için çalışın; misal, yardım yapabilirsiniz. Hatta arkadaşlarınızı da davet edin. Sizden kötüleri düşünüp hayatınız için şükredin. Ve daha da önemlisi kitap okuyun. Size umut veren kitaplar okuyun... Umudunuz olsun, hayal kurun... Tüm insanlığı sevin... Mutlu olun, inşallah🙏🏻


    Sevgilerle...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: casperfriendly

    İnsanları anlamaya çalışın, onların iyiliği için çalışın; misal, yardım yapabilirsiniz. Hatta arkadaşlarınızı da davet edin. Sizden kötüleri düşünüp hayatınız için şükredin. Ve daha da önemlisi kitap okuyun. Size umut veren kitaplar okuyun... Umudunuz olsun, hayal kurun... Tüm insanlığı sevin... Mutlu olun, inşallah🙏🏻


    Sevgilerle...

    Güvenemiyorum insanlara hocam. Kendime de güvenemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozmenakif

    Mesut Bey bu ilk fotoğraftaki bulanıklık efekti çok hoşuma gitti. Acaba Huawei P9 ile mi çekildi bu fotoğraf?

    Açıkçası Bokeh benim de dikkatimi çekti. Cep telefonu kameralarının yeterli ışık koşulları altında çekebildiği fotoğrafların nerelere geldiğini görmek güzel. Darısı artık loş ortam koşullarına
  • insom kullanıcısına yanıt
    Bıktık senin gibilerden. Beğenmiyorsan çek git. Beğenmiyorsan okuma. Faydalanan bir sürü insan var burda. Konuyla ilgili bir fikrin varsa konuş. Yoksa susta adam sansınlar. Yok yere mesaj kirliliği, trollün ağa babasısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Junior Mesut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Anladım... Umarım, en kısa sürede problemlerinizi aşarsınız...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reklam kokan hareketler :) ben de bebeğim olursa odasına kamera koyacağım.tohiba p10 kameram 6 inç renkli tüplü tvim var.boş boş duracağına bebek kamerası olsunlar

  • Benimde 15 aylık kızım var. Telefonu bir keşfetti. Bıraksak bütün gün youtube'den video izleyebilir. Artık telefonları kaldırdık. Ortalıklarda telefon yok. Görünce istiyor çünkü. Bizim içinde daha iyi oldu. Sosyal medya takibi falan yapmıyoruz. Bir yerimizde eksilme olmadı.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.