Şimdi Ara

Yeni Anakartı monte ettim elektrik gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün Vatan Bilgisayar'dan yeni bir anakart aldım ve bilgisayarcıya akşam saatlerinde monte etmesi için götürdüm, dükkanı kapatacağını söyledi bende en azından İşlemciyi takın yakmayalım dedim ve o şekilde işlemciyi sabitledi ve eve geldim. Daha önceleri sürekli çıkarıp takardım sorun olmazdı neyse, herşeyi kitapçığındanda bakarak uygulamaya çalıştım. Ama bir türlü bilgisayara elektrik gelmiyor. Hiçte çalışmadı zaten, anakart bozulmuş olabilirmi acaba. Veya nerde yanlış yapıyorum. Kasanın ön bağlantı kalbolarını taktıım yerdemi sıkıntı var yoksa psu'nun kablolarını yanlış takacağıma ihtimal vermiyorum olmaz öyle birşey.. Kart Gigabyte ve 4 adet fan yeri var. Cpu Fan yazan yerde Cpu'nun fan kablosu takılı Sys Fan1,Sys Fan 2 ve Pwr Fan yazan yerlerde 3 lü çentik var buralara takılacak bir kabloyu bir türlü bulamadım..

Ön panelle ilgli olarak kasada Power Sw, Reset Sw, Hdd Led, Power Led+- ve Speaker kabloları var.. Kitapçıkta yazana göre Power Sleep Led birdd Chassis İntrusion hader yazan kablolar yok, acaba kasa mı anakart için uyumsuz.. Cpu 1 aylık falan çalışıydu gündüz yeni anakartı çalıştığında pek problem olacağını sanmıyorum...

ulan parasında değilim dedik verelim adam akıllı yapsınla diye, ancak işlemciyi taktırabildim, yarında pazar günü kapalı her taraf...

Ama yinede PSU'dan gelen kabloları tekrar gözden geçirmenizi öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anakartın 2 girişi var 2sinide doğru taktıysanız en azından anakarttaki ledler yanar fanlar döner...ayrıca power-hdd-reset doğru takın kitapçıkta vardır..led + - sine dikkat edin ..anakarta elektriği getirin...sonra devam ederiz..ben saat 0200 ye dek buradayım..pm atın döneyim...kolay gelsin.
    inşallah anakart bozulmamıştır. İşlemciye ve ram'e hiç dokunmadım zaten onu bilgisayarcı taktı ben eski anakartı söküp yeni anakartı monte ettim o esnada da dikkat ettim tornavide hiç bir şekilde anakartın üzerine temas etmedi ayrıca anakarta power kabloları takılı iken hiç bir şekilde anakarta elektrik dahi gelmedi yani bir kere gelse yanlış bağladığımdan ötürü bir daha açılmasa yandı diyeceğimde öyle birşeyde olmadı.. Anakartın üzerindeki yeşil ışık falanda hiç yanmadı.
  • power sağlamsa yapacağın kasa dan gelen power-led-hdd-reset kablolarını tekrar gözden geçirmen..doğru yere doğru tarzda takıp takmadığına tekrar bak..anakart arızası olur ama sıfırlarda genelde olmaz...bunları yapın sonuçları pm atın
  • kitaptan defalarca baktım ve doğru taktığıma eminim.. Power sw ve Reset sw nin +- kısımları yazmıyor fakat internette bunların yönünün önemli olmadığı yazıyordu acaba onları kessem ve birbirlerine temas ettirsem çalışırmı veya neyin bozuk olduğunu nasıl anlayabiliriz.

Kasayı değiştirmeye niyetim vardı, umarım kasa bozuktur.. Ayrıca anakartın bahsttiğim unsurlar göz önüne alındığında ; bilgisayarcının işlemciyi yanlış takması olabilirmi ?? gerçi yanımda taktı hiç zorlanmamıştı doğru taktı sanırım.. hiç bir şekilde yeşil ışık yanmadı. elektrikte gelmedi bu şartlarda benden kaynaklanan bir sıkıntı olmuşumduru. icabında yarın geri götürüp bu çalışmıyor kardeşim desem siz bozmuşsunuz derlermi :)
  • neyse arkadaşlar sorunu buldum çok ilginç :D

kontrol kalemini aldım elime tek tek devreleri kontrol ediyorum hepsinde ışık yanıyor ama power i kısa devre yapıp çalıştırmayı deniyorum olmuyor...
    sonra gözüme vidalar takıldı.. normalde anakartın vidaları küçük olur, ancak benim kasa ile anakartın altındaki boşluk fazla olduğundan bu vidalar sığmadığı için 2 tane, hard diski sıkıştırmak için kullanılan vidalardan takmıştım, bunları söktüm ve tekrar kontrol kalemi ile power sw nin gelmesi gereken yere kontrol kalemini değdirince bilgisayar hemen açılı verdi.. daha sonra normal kablosunu taktım ve yine power tuşu ile normal olarak başladı bilgisayar.. şimdi diğer kabloları takmakla meşgulum :)
    imkanın varsa bi resmini koy ön panel bağlantılarının
    bide anakartın modelini yazki karşılaştırabilelim
  • hallettim sorun kalın vidalarmış.. yani anakartın üzerinde olması gereken küçük vidalar var, ben bunun haricinde kasamın uyumsuzluundan dolayı eksik kalan kısımlara küçük vidalar metal kısma ulaşamayıp sıkıştıramadığı için harddiske taktığımız kalın vidalardan takmıştım kontrol kalemi ile tespit ettim ve bunların neden olduğunu gördüm ilginç ama o vidalar yüzünden olmuyormuş kafayı yedirtecekti..

bu arada tek problemm Kasanın açma tuşuna basıp açıyorum ama uzun uzun bastığımda bilgisayar kapanmıyor mecburen fişi çekip veya psu yu kapatmam gerekiyor o buton mu bozulmuştur.
    acaba ben montaj yaparken fazla güç sarfedince slotmu bozuldu yoksa bozuk gelmiş olabilirmi.. ya şimdi bidaha garantiye ver falan uğraş dur zor olacak böyle idare etsemmiki.. şuan için 2 bir ekran kartına ihtiyacım yok pci lar çalışıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikefootball -- 2 Eylül 2012; 2:44:18 >

Anakartın bios jumper ı resette kalmış.
    O yüzden 1 hafta pc yi çalıştıramamıştım ilk sistemimde.
  • herşeyi hallettikte ekrana görüntü gelmiyor onu halledemedik yahu.. ekran kartını 2. slota taktım kasa yatıkken çalışıyor dikleyince çalışmıyor, bugün yeni bir kasa alayım en iyisi çok küçük kalıyor kasa brde bilgisayarcıya götüreyim açık yer bulup
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.