Şimdi Ara

Yeni alınan bir telefon kaç saat şarjda kalmalı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
121.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Eskidendi o 16 saat şarjlar.Şimdi ilk 2 seferde 5 saatlik şarj yeterli. Bir de her zaman telefonu şarj tamamen bittikten sonra şarja takmalısın. Bunun haricinde bir şeye gerek yok.
  • Benim merak ettiğim birşey var. Örneğin benim adıma imei numarası kayıtlı olan bir cep telefonumu tanımadığım bilmediğim herhangi birisine sattım veya bir cepmarkete sattım diyelim. İmei numarası benim adıma kayıtlı olduğu için ileride başka birisi kullanırsa benim açımdan bir sorun olurmu. Yani telefon hala benim adımamı kayıtlı olmuş oluyor.
  • Nokia kullanım klavuzunda da ,dolduktan sonra aşırı şarj yuklemenin btaryanın ömrünü kısaltacağını yazıyo.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __By_Sinan__

    Nokia kullanım klavuzunda da ,dolduktan sonra aşırı şarj yuklemenin btaryanın ömrünü kısaltacağını yazıyo.

    Dediklerimi kanıtlıyor.
  • tek aklıma takılan , yeni alındıgında tam boşaltmak gerekiyo mu .kaç defa yapmak lazım. 2 defa yaptım daha yapmam herhalde.

    gecen gun laptopun şarjını tamamen boşalttım doldurdum,pilin dayanma seviyesi(everest) %17den %15 e dustu,
    bunu 2.kez yapışımda %!6 ya yukseldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __By_Sinan__

    tek aklıma takılan , yeni alındıgında tam boşaltmak gerekiyo mu .kaç defa yapmak lazım. 2 defa yaptım daha yapmam herhalde.

    gecen gun laptopun şarjını tamamen boşalttım doldurdum,pilin dayanma seviyesi(everest) %17den %15 e dustu,
    bunu 2.kez yapışımda %!6 ya yukseldi.

    4-5 kez yapmak gerekiyor.
  • ya NomadCRY abicim kafam karıştı biri bişe dio birisi bişe dio.
    kafama takılanı sorcam bende,
    şimdi bnm tel.de li ion bataryalı we tam boşaltmadan şarj ediorum zaten bir de şarj aleti ile deil bilgisayara bağlayınca zaten şarj oluo we usbden daha az elektrik gelio süre daha uzuo we yawaştan doluo die usbye takıorum genelde.
    şarjıda dolu diyince çekiorum telefonu abicim.
    ilk sorum bu kısımda bi problem war mı ?
    2.si ise laptop ın bataryayı takmıyorum ben hiç. arada takıp tamamen şarj edip bırakıodum dolabıma.
    l ion olduğu için soğuk bir ortamda %40 ciwarı bir şarj ile mi koyum dursun yoksa tam boşaltmadan we full şarjla sıcaklık değişken bir yerde mi ???
  • Şimdi konuyu hortlatmak gıbı olmasın ama yenı batarya aldım kaç saat sarja takayım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tatanga.1988

    Şimdi konuyu hortlatmak gıbı olmasın ama yenı batarya aldım kaç saat sarja takayım?

    bunları okudun ve hala soruyorsun ? okuma yazma biliyor musun diye sorarlar adama !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hirotaro

    quote:

    Orijinalden alıntı: tatanga.1988

    Şimdi konuyu hortlatmak gıbı olmasın ama yenı batarya aldım kaç saat sarja takayım?

    bunları okudun ve hala soruyorsun ? okuma yazma biliyor musun diye sorarlar adama !

    YOK BİLMUYORUM gelen mesajları maphushanede kı koğus arkadaşıma okutuyorum, yazma işinide aynı kısı yapıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Helcaraxe
    Telefonu şarjdan çıkarttığınızda kapatıp rafa kaldırmıyorsanız, ki hiç zannetmiyorum, şarjda durmasıyla sizin kullanıp bittiğinde şarja takmanız arasında bir fark yoktur. Telefon şarjdayken, boşalan o küçük kısmı zaman zaman dolduracaktır ama siz şarjdan çekip kullandığınızda, küçük bir kısmı değil kullanım sonucu tükenen büyük bir bölümü doldurmuş olacaksınız ve tekrar söylüyorum Lityum İyon pillerin hafıza etkisi olmayışı sebebiyle şarjda otomatik dolmasıyla sizin şarja takmanız arasında bir fark yoktur.

    Yüzde 20 diyorsunuz, bu sadece ortalama bir değerdir ve ortam şartlarına göre değişir. Yüzde 40 doluyken en düşük deformasyon oluşur ve sıcaklıkla doğru orantılı olarak deformasyon artar. O yüzden kesin bir oran vermek yanlıştır.

    Lityum İyon pilleri çok derin deşarj etmeniz çok zararlıdır. Hatta aşırı derecede deşarj edildiğinde (hücre voltajı 3.4 voltun altına düştüğünde) pil üzerindeki devre patlama riskini ortadan kaldırmak için pili kullanılmaz hale getirecektir. Yani bir daha şarj edemeyeceksiniz. Ayrıca bu pillerin üzerinde termal sensör vardır ve şarj sırasında aşırı ısınma durumlarında bu devre akımı keser. Yan sanayi pil almadığınız sürece, pilde bir üretim hatası yoksa şarjda uzun süre kaldı diye patlamayacaktır.

    Teknoloji gelişti arkadaşlar o eski pilleri unutun artık. Bakın bundan 3-4 sene önce alınan dizüstü bilgisayarların li-ion pillerini pc üzerinde bırakmak pilin bir sene içinde kullanılmaz hale gelmesine sebep oluyordu ama yeni nesil devre kontrolcüleri 2 yollu bir anahtar gibi davranıp pil dolduğunda diğer devreye yani pili devreden çıkarıp AC akımı doğrudan pcye vermeye başlar. Güç kaynağının kesilmesi durumunda hemen pil devreye alınır ve sistem kapanmaktan kurtulur. Tüm bunlar 2milisaniyede olur ve aslında sizin bilgisayarınız 200milisaniyeye kadarlık güç kayıplarını telafi ededebilecektir. İşte bu akıllı devreler ve gelişen teknoloji sayesinde artık pillere gözümüz gibi bakmak durumunda kalmıyoruz. Bu arada bilmeyenler olabilir milisaniye, saniyenin binde birine verilen isimdir.

    Burası forum, ve insanların bişeyler öğrenmesinde bir parça katkım olur diye bilgili olduğum konularda yazmaktan çekinmem. Bu yüzden yazılarım biraz uzun olabilir, merak eden bişeyler öğrenmek isteyen arkadaşlar okuyup nasiplenebilir. Ayrıca bilginin de zekatı vardır, cimriliği bırakıp dilediğimce yazıp buna sayabilirim

    Sonuç olarak arkadaşlar, telefonumu genelde akşam yatarken şarja takarım ve sabah alırım. Pek sık telefon değiştirmiyor olmama rağmen pil konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. İkinci hat telefonum olan 3 senelik U600 hala orjinal piliyle iş görüyor mesela. İnşaat mühendisi olduğum için işim sürekli bilgisayarla. Dizüstü bilgisayarım da sürekli fiştedir, şu an yazdığım makina 1buçuk senelik ve hala daha pili 2-2buçuk saat gitmektedir ve abartısız olarak 5-6 gün hiç kapanmadığı zamanlar oluyor. Henüz patlamadı

    Yazdıklarınızı ilgiyle okudum. Verdiğiniz ikna edici bilgiler için teşekkür ederim.




  • akşam koy sabaha kadar
  • Merhaba arkadaşlar bende yeni samsung galaxy ace alıyorum sipariş verdim geldiğinde şarjda kaç saat bekletiyim ? Bide şarj olurken ( telefon ilk alındıgında ) telefonla oynarsam bişey olur mu
  • Helcaraxe H kullanıcısına yanıt
    Helal usta ne de güzel yazmışsın emeğine eline sağlık.
  • NightGuardian kullanıcısına yanıt
    eminnmisin dostum ben samsung galaxy e 5 aldım o kaç ssat kalmalı
  • Peki Akıllı Telefonunuzu Doğru Şekilde Nasıl Şarj Edeceksiniz?

    Önemli ve ilk kural, asla telefonunuzun orijinal şarj aletlerinden başka bir şarj aleti kullanmayın. (şarj aletlerinin arasındaki kablolar da dahil) Eğer şarj aletiniz orijinal ise telefonunuzun sabah kadar şarjda kalmasında sakınca yok. Çünkü akıllı telefonların bataryaları Lityum-İyon batarya olduğu için tam olarak dolduktan sonra kendisine gelen akımı otomatik olarak keser ve gelen akım direkt olarak telefonun çalışması için kullanılır. Yani bütün gece telefonun şarjda kalması pile herhangi bir zarar vermez.

    Bataryanızı Asla Sıfırlamayın!

    Akıllı telefonunuzu şarj etmeden önce bataryasının sıfırı görmemesine özen gösterin. Bataryanın önce sıfırlanıp ondan sonra şarj edilmesi bize eski kuşak telefonlardan kalma bir alışkanlık. (yeni nesilde bunu yapmayın) Günümüzde kullanılan Lityum-İyon bataryalar “pil kritik seviyede” uyarısını görmeden önce (%10-%20 doluluk oranından önce) şarj edilmek üzere tasarlanmıştır. Ara ara %0 ı gören bataryalar birkaç kere şarj olduktan sonra dengesizleşir.

    ALINTIDIR.




  • Helcaraxe H kullanıcısına yanıt
    Kardeş bende yeni batarya aldım ama deneme sarjini bitirmeden taktım bir sorun olurmu.
    @Helcaraxe

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helcaraxe H kullanıcısına yanıt
    Kardeş bende yeni batarya aldım ama deneme sarjını bitirmeden taktım bir sorun olurmu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • NightGuardian kullanıcısına yanıt
    Çok mantıklı 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.