Şimdi Ara

Yeni Aldığım Sıfır Sisteme Görüntü Gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bundan birkaç hafta önce eski sistemimi satıp i58400 ve MSI b360gaming plus anakart aldım. Sistemime taktım her şey çok güzeldi. Fakat fark ettim ki kasanın önündeki 3.0 usb portları çalışmıyordu. Kabloyu gerekli porta takarken pinlerden en soldakini eğmişim. Bilgisayarcı yerine MSI ServisPointe gittim. Sağ olsunlar kargaburun ile düzelttiler haricinde işlemci ve ram takarak windows ortamında test ettiklerini de raporda belirttiler. Daha sonra amazondan kasa siparişi vereyim kalsın parçalar eski kasaya tak çıkar yapmayayım her şeyim tam olsun dedim fark ettim ki aldığım kasa mini ATX uyumlu değilmiş siparişimi iptal ettim. Ne yapalım kurucaz şimdikine masraf yapmayayım dedim. Tanıdığım bilgisayarcıyı aradım dedim abi takarken usb 3.0'ı ben eğdim hani senle toplayalım. Dün akşam gittim baktık sisteme hdd olmadan sırf cpu ram takılı halde görüntü aldık ve kasaya kurduk. Kurduktan sonra start veriyoruz anakart ışıkları yanıyor fan dönüyor ama kısa devre yapıyor. BIOS pilini çıkararak içindeki elektriği boşaltarak sorunu giderdik. Tekrardan kasaya taktık bu seferde görüntü alamadık ve sorunu çözemedik. Ben bu sistemi topladım. PUBG oynadım hiçbir sorun olmadı. Pin düzelttirmeye gittim ondan sonra 1-2 hafta beklettim kasam gelsin diye şimdide elimde parçalarla duruyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. İşlemci bozulduysa nereye götürmeliyim. Hepsi garantili ürünler. Ve hepsini daha 4 Şubat 2019 tarihinde aldım. Teşekkürler.







  • Aldığınız yere götürün, müdahale etmeyin, garantisi bozulur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet tek tek tüm markalara parçaları götürücem.
  • İşlemci en zor bozulan bileşen dir işlemci den değilde acaba ufakta olsa bir kısmı atlamış olabilir misiniz.. ama en iyisi garanti evet varsa bir sorun çözülsün geç olmadan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt
    Benimde şu durumda en büyük isteğim işlemcinin sağlam olması. Gerçi intel sıfırı ile değiştiriyor yazmışlar ama ne gerek var yolla gelsin filan. Anakartıda en erken perşembe günü servispointe götüreceğim eğer ki test ederlerse kendi ram ve işlemcileriyle sorun işlemcide olduğu apaçık belli olacak.
  • hocam anladığım kadarıyla sistemi kasanın iine koyunca sistem kasadan statik elktrik yüklenip açılmıyor.
    anakart ile kasanın arasına statik keçe koyarak sistemi kasana toplamayı dene.

    bu uygulamayı eskiden yapardık şu anda üretilen kasalarda buna pek ihtiyaç olmuyor ama sen yinede dediğimi dene derim.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    şuan o kısa devre olayını çözdük hocam. Ekrana görüntü gelmiyor ezdebug led'lerde de cpu da kırmızı ışık yanıyor. Sorun ya anakart ya da işlemcide bakalım msi servisi ne diyecek ?
  • Şu statik elektriği tornavida ucu ile kondansatör ve çevre entegrelerine dokundurarak da çözebilirsin. tabi arkasında plastiği olsun düz demir tornavida ile yapma
  • Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt
    bu ekrana görüntü gelmeme muhabbeti nedendir acaba tek sorun o şuan öyle gözüküyor.
  • ozqur333 kullanıcısına yanıt
    Herşeyden olabilir o siyah ekran.. ram doğru takilmamis olabilir işlemci düzgün oturmamış olabilir bios güncellemesi olabilir çok sinir bir hata sen bi işlemci soketini kontrol etsene çıkar tekrar tak dikkatlice üçgene gelecek şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde görüntü gelmeme sorunu ramden kaynaklı olur, parçalarda arıza olduğunu sanmam ramleri söküp tekrar takmayı deneyin derim, çok nazik olursanız yerine tam oturmuyor hafif baskı uygulayarak takın derim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.