Şimdi Ara

YENI ACILAN UNIVERSITE BOLUMU PUANI NASIL BELLI OLUR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADASLAR BU YIL 2015-2016 YILI DONEMINDE ULUDAG UNIVERSITESINDE BIR BOLUM ACILACAK, BU BOLUM TURKIYEDE ILK DEFA BU UNIVERSITEDE ACILACAK YANI BASKA BIR UNIVERSITEDE BOYLE BIR BOLUM YOK.SIZCE ILK YIL DIYE ISTEYEN HERKES GIREBILIR MI BOLUME PUANI OSYM BELIRLIYOR DIYE DUYDUM MESELA 200 BININCI SIRADAKILER O BOLUME BASVURURSA 200 BININCI SIRADAKILERIN PUANINA GORE BOLUM PUANI BELIRLENIYORMUS DETAYLI BILGI ICIN YINEDE BURAYA YAZAYIM DEDIM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hatırladığım kadarıyla o bölümü tercih edenleri en yüksek puan alandan en düşük alana kadar sıralanıyor, kaç kişi alınacaksa sıralamadaki o sıraya kadar olan alınıyor ama açılacak bölüme hukuk, tıp bölümlerine giriş gibi belirli bir puan uygulanacaksa orası ayrı.
    Üniversite puanları tamamen sıralamaya göre oluşur. Üniversitenin belirlediği tek şey kontenjandır. Üniversite ülkede tercih sırasına ilk kısımlara doldurmuş olan en yüksek ülke sıralamasındaki öğrencileri tek tek kontenjanı dolana kadar alır. Atıyorum 100 kişi dolunca almayı bırakır ve en son aldığı öğrencinin puanı o bölümün taban puanını oluşturur.
    Bu yüzden tamamen arz-talep meselesidir. İlginç ve geleceği olan bir bölümse puanlarının yüksek olması beklenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskancocuk -- 29 Ocak 2015; 16:22:07 >
  • Bölümün adi yonetim bilmi ve bilisim sistemleri inegol isletme fakultesinde sen gorukle kampusunde olmalisin o yuzden bilmemen normal cevapladigin icin tesekkurler aklimdaki soru isareti gitti sayende

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.