Şimdi Ara

Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
637
Cevap
36
Favori
360.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 374'ler kıta yeri açıklandı mı? Nereler çıktı? Verdiğim tavsiyeler işe yarıdı mı? :D
    Polatlıda durumlar nasıldı :)
  • merhaba arkadaşlar ben A milli sporcuyum yedek subay olmama katkı sağlarmı tecil ederken belgemi versem şimdiden cevap için teşekkürler
  • unforgiven63 U kullanıcısına yanıt
    Herşey için Teşekkürler :) Kıta yerleri açıklandı :) çok soğuk bir polatlıyı ölüm kalım mücadelesiyle bitirdik sıcak yüzü göremedik :) bronşit zatüre başlangıcı yapan bir çok arkadaşlarım oldu bende dahil olmak üzere. Tavsiye değil şiddetle söylemek isterimki ilaçlarınızı vermeyin biz verdik telef olduk :) Güzel dostluklar kurduk verdiğin bilgiler çok işimize yaradı Ha bu arada gazinoda kantinimiz açıldı :) Kısaca bende döktüreyim :) makina inşaat elektronik ve gıda müh başı çeken sayısı fazla olan yerlerdi en çok güneydoğu gıda da idi diğerleri az mik. güneydoğu içeriyordu bizde suriyeye sınırı olan tüm ilçeler vardı nerdeyse :) ama ben batıyı çektim :) nick den tanıyan arkadaşlara selam olsun :) Üsteğmenlerimiz iyiydi asteğmenlerimizin birçoğu iyiydi diyebiliriz :) Teğmenler cok can yaktı :) Polatlıyı çekenlere yardımcı olunur :)
  • Ankaradan Hakkari çıkan adama yol parası değil kefen parası vermişler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metalurji Mühendislerine yedek subaylık çıkma şansı nedir? bir de çıkarsa meslekçi ihtimali yüzde kaçtır hocam ?
  • emrearici kullanıcısına yanıt
    Kardesim bizim okulumuzda 500 meslekci 200 tk vardı.. Metalurji ve mal. Müh si sayisi 5 6 taneydi :) ama baska okullarda sayi fazladir azdir bilemem bizdeki oran buydu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunlarına yedek subaylık genelde çıkıyor mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrearici kullanıcısına yanıt
    Kütahya'da 373'te 98 kişide hiç metalurji malzeme mezunu yoktu. 374'te 189'da 2 kişi varmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 haziran ayında lisans programından mezun oldum bölüm ybs, daha sonra 2 ay içinde tecil ettirmistim ve şu an çalışıyorum.Siniftan bazı kişilerin yedek subay olarak gittiklerini gördüm.Yakin bi zamanda bende tecili bozdurup yedek subay olarak gitmek istiyorum ve hevesliyim.Çıkma ihtimali tamamen şans mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrixx7 -- 12 Mart 2019; 12:31:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ybs hakkında pek bir bilgi sahibi degilim biz polatlıda 500 meslekçiydik bilisim ile ilgili bölüme sahip bir elin parmagını gecmez ki senin bölüm yoktu sanırım.. Bölümle ilgili olmasa da komando olmak istiyorum secenegi yedek subaylik sansini arttiran bir faktör ayrica bizde meslekcide senin bölümünden biri olup olmamasi onemli degil belki tk olarak secilen arkadaslarinda olabilir.. Okudugun üninin boğazici veya bayburt olmasina bakilmiyor ortalamana bakilmiyor boyuna kilona bakilmiyor neye bakiliyor peki? Bence tamamen şans :) komandoya evet dersen yedek subay olma ihtimalin artar .. +olarak sunu soyleyebilirim bilisim bölümleri genelde ankara istanbul usta birligi olarak cogunluk gittiler öyle güneydogu yada küçük il gitmediler sanirim bu da pozitif bir etken bence :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • john ciga J kullanıcısına yanıt
    Pdr ciler sanirim samsun da acemilik yapiyorlar yedek subay illaki cikiyordur ama kac kisi alir vs oran hakkinda birsey diyemem kendi bolumunden bir yedek subay bulursan daha yardimci olabilir ama pdr ciler rdm olarak geciyorsunuz askeriyede ve cok rahatsiniz anket vs yaptiriyordu bizim rdm ci sivil geziyodu askeriyede cok rahatti tavsiye ederim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler son sınıf gıda mühendisliği okuyorum. Takım komutanı olarak asteğmenlik yapmayı tavsiye eder misiniz ? Yoksa kısa dönem mi mantıklıdır ?
    Kesin seçme şansımızın olmadığını biliyorum tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gıda müh. Ve takim komutani degil meslekciydim.. Takim komutani olacagini nerden biliyorsun ? Gıdacilar genelde meslekci olarak degerlendirilir "cogunlukla" .. Yedek subaylik cok karisik bir isleyisi var gıda müh meslekci olursan kolaydir takim komutani olursan ise komutan oldugunu farkedersin 2si de güzel bence.. Sana er gibi davranmazlar askerde askeri öğrenci olursun kibar davranırlar.. Tabi şans meselesi var 6 ay kısa dönem de olabilirsin erlik nedir ne yaparsin kac kisilik kogusta kalirsin astegmen kac kisilik kogusta kalir vb gibi bir cok karsilastirma yapabilirsin bi arastir bence ve biz 500 meslekciydik 96 avukat 66 makina 45 civari elektrik 35 gıdacı vardik diger bölümler bize nazaran cok daha azdı sayilar 2 eksik 2 fazla olabilir aklimda kalan bu.. Gıda müh. Yedek subaylikta önemli yer dolduruyor. He is olarak fazla birsey yapmasalarda görevlendirmesi cok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GMBaris G kullanıcısına yanıt
    Verdiğin bilgiler için sağ ol. Meslekçi olarak ne yapıyorsunuz belge-evrak işleri mi yoksa yemekhanede kontrol benzeri şeylerle mi meşgul olunuyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde 3 gıda müh var kantin komutanliginda numune komisyonunda ve ben. Gıda hijyen subayiyim kendi adima konusuyorum mutfak vb gida uzerindeki calisanlara hijyen egitimi veriyorum yemek listesini hazirliyorum hijyen denetimi yapiyorum tabi bunlar belli araliklarla .. Aslinda bende yeni subayim simdilik bu duzende bir ilerleyisim var .. Tabi gittigin yere gore baska gida ile ilgili pozisyonlara verilebilirsin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba.

    Muhasebe finansal yönetim bölümü mezunuyum. Lisans. 20/06/2019 itibariyle tecilim bitiyor. Yedek subaylık ile bedelli arasında karar vermekte zorlanıyorum. Halihazırda iyi bir maaş ve iyi bir şirkette muhasebecilik yapıyorum. Bir yandan yedek subaylığın hem maaşı cezbediyor hem bir sene kafamı dinleme imkanı bulurum diyorum, bir yandan ise hazır işimi kaybetmek ve dönüşte iş aramak konusunda tereddütlere düşüyorum.

    Komando olmak ister misiniz'e hayır diyeceğim. Boyum 1.68, kilom 68. Daha önce kasık fıtığı ameliyatı oldum, halihazırda boyun fıtığım var ve gözlük kullanıyorum. Bu şartlar altında beni nasıl bir süreç bekliyor? Özellikle acemi birliğindeki eğitimlerle ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum. Ve tabii doğuya gider miyim, bu da beni düşündüren sorulardan biri.
  • Biraz önyargılı bir cevap vereyim mi ? Bence bedelli yap :)
    Muhasebe yedek subaylikta şansı baya dusuk olan bir bölüm genelde %70 lik kismi muhendislik ve hukuk kapatiyor muhasebe 500kiside 1 dir belki 0dr. Hali hazirda iyi bir isin varmis bence kaybetme. Ben yedek subaylik egitimimde gozlukte kullandim lens de kullandim sorun olmadi. Boyun fitigi olayini bilemem egitimler zorlu olmyor +olarak komando ya hayir demek ihtimali dusuruyor bence bedelli yap :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni sistemde yedek subay olamayanlara yedek astsubay olmak ister misin diye soruyorlarmış. Bu durumda yedek astsubay kesin olarak olur muyum acaba? O da olmazsa 6 ay yapmak zorunda kalacağım ki bu en istemediğim ihtimal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sene haziran ayında lisansımı tamamlıyorum, yabancı dil okudum ortalama vs de 2.70 civarlarında olur tahminim. Yeni sisteme göre yedek subayın çıkmama ihtimali var değil mi ? Yedek subay olarak gitmek istiyorum bende, meslekçi seçilmek için lisans eğitimine mi bakılıyor sadece ? Meslek lisesi elektronik çıkışlıyım bi yandanda
  • Şimdi arkadaşlar okudugunuz okul ortalamaniz boyunuz kilonuz bunlar birer sayi sadece bunlar bir etken degil.. En önemli etken okudugunuz bölüm ve askeriyenin sizin bölüme olan ihtiyacı. Komandoya evet dersen ys olma ihtimalin artar. Tabi yedek subay olunca kesin meslekci diye bisi de yok takim komutani da olabilirsin tamamen şans :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.