Şimdi Ara

Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
637
Cevap
36
Favori
360.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ben birkaç soru sormak istiyorum. Şuan tecilimi bozdurdum gastronomi ve mutfak sanatları mezunuyum ort 2.5 askerlik şubesinden başvurduğumda bana ağustos celbi dedi ama e devlet bi değişiklik yaptım tercihte mayıs haziranı da göstermeye başladı acaba ağustos öncesi gitme ihtimali olabilir mi yoksa e devlete güvenmemek mi gerek ayrıca yedek subay olarak yapmak istediğim için hepsine evet dedim ama biyerde komandoyu ve 6 aydan sonra 12 ay tamamlamak istiyorumu seçmek er ihtiyacından dolayı er olarak gitmenizi sağlayabilir dedi bu konu hakkında ne dersiniz birde ağustos celbi mezuniyet durumlarından dolayı en çok y sby çıkma ihtimali yüksek zaman ama şuan coronoda dolayı er olarak başvuran sayısıda az bu yüzden erlik mi çıkar. Birde diyelim ki erlik çıktı ben subay olarak askerde kalmak istiyorum erkende iç alıma başvurabilirmiyim
  • arkadaşlar merhaba. ben lisans mezunuyum askerliğimi yedek subay eğer çıkmaz yedek astsubay olarak yapmak istiyorum.diyelim ki tecil bozdurdum ve bu bölümlere başvurdum.sonuçlar açıklandı yerler falan belli oldu fakat bana bunların hiçbiri çıkmadı. ve beni normal 6 aylık olarak askerliğe yolladılar diyelim.peki ben bu durumda tekrar tecilimi devam ettirebilir miyim.yani ben yedeksubay veya astsubay olarak gitmek istiyorum er olarak değil.tecil hakkım oluyor mu acaba. ve lisans mezunu olarak yedek subay çıkmazsa yedek astsubay kesin çıkar mı
  • NeutronS N kullanıcısına yanıt
    Tecil hakkınız varsa elbette sınıflandırma sonrası tecilinizi tekrar yaptırabilirsiniz. Ama sınıflandırma bir kere yapılır ve askeriyedeki statünüz (er/erbaş adayı, yedek astsubay adayı veya yedek subay adayı) değişmediği sürece değiştirilmez ya da iptal edilmez.
    Hali hazırda lisans mezunu olduğunuza göre yedek subay adayısınızdır ve bunun üstü olmadığı için sınıflandırmanız değişmeyecektir. Yani tekrar tecil etseniz de dönüşte acemi birliği nereye çıktıysa oraya gidersiniz.

    Teoride yedek astsubaylık hakkı verilse de pratikte lisans mezunlarına yedek astsubaylık çıkmamış.

    Yedek subaylık çıkması tamamen şans işi. Yedek subaylık için şartlamayın kendinizi.

    Eğer askerliği meslek olarak yapacaksanız açılan kadrolara başvurup muvazzaf subay olarak yapabilirsiniz.

    Edit: ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 29 Nisan 2020; 4:4:3 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Tecil hakkınız varsa elbette sınıflandırma sonrası tecilinizi tekrar yaptırabilirsiniz. Ama sınıflandırma bir kere yapılır ve askeriyedeki statünüz (er/erbaş adayı, yedek astsubay adayı veya yedek subay adayı) değişmediği sürece değiştirilmez ya da iptal edilmez. bu yazıyı anlamadım tam olarak ne anlama geliyor.yani tekrar tecil yaptırınca sonrasında askerlik döneminde diyelim ki er çıktı yine mi aynısı çıkacaktır.eğer öyle ise tekrar tecil yapınca bedelliye başvuruluyor mu.


    Teoride yedek astsubaylık hakkı verilse de pratikte lisans mezunlarına yedek astsubaylık çıkmamış.
    birde bu cümleyi anlayamadım.şimdi lisans mezunu olarak yedek subay çıkmayacak mı.eğer çıkmaz ise yedek astsubaylık kurasına giriyorum galiba şansımı onda deniyormuşum.lisans mezunu olarak bu ikisinden birinin çıkmama ihtimali var mı.

    bu arada yüksek lisans yapmak şans işini biraz daha arttırır mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeutronS -- 29 Nisan 2020; 5:32:2 >
  • 1- Sizin durumunuz için, er çıktı sonra tecil yaptırdınız. Tecil dönüşü yine er olarak gidersiniz. Bakaya kalmadığınız sürece bedelli hakkınız var diye biliyorum.

    Statü değişikliği için şöyle bir örnek vereyim. Mesela MYO mezunu biri, yedek astsubay adayı statüsüne sahip. Sınıflandırıldı Er çıktı. Tecil hakkını kullandı ve bir şekilde 4 yıllık fakülteye girdi. Mezun oldu. Lisans diploması ile askerlik şubesine başvurdu. Eski sınıflandırma iptal olur. Çünkü yedek subay adayı statüsü kazandığı için tekrar sınıflandırılır. Yedek subay çıktı diyelim. Gider yedek subay olarak yapar.

    2- Sınıflandırma kısmında bizim bir müdahalimiz yok zaten. MSB sınıflandırmayı yapıyor biz askere gidecekler de edevletten bakıp öğreniyoruz, bu kadar. Bir algoritması varsa bile ne olduğunu tam bulamadığımız için "Ne çıkarsa şansa" diyoruz.

    377. Dönem yedek astsubay olarak gidenlere aranızda lisans mezunu var mıydı diye sorduk, yok dediler. Pratikte çıkmadığını o yüzden söyledim. Ya yedek subay ya da er çıkıyor.

    3- Ben de yüksek lisans yapıp gittim. Kütahya'da kurslar taburunda 10 Elektrik Mühendisliği mezunundan yüksek yapan tek kişi bendim. Hatta 373. Dönem 98 kişide benim haricim 1 kişi yüksek mezunu vardı. Yani etkili olduğunu söyleyemem.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.tamamen şans işi yani.
  • Merhaba 379.dönem yedek subay olacağım Balıkesir bakımda. Komando olmak istiyordum ama yardımcı sınıf bakım çıktı. Ve şuan iç kaynaktan sadece komando alımı oluyormuş diye duydum. Kalmak istersem nasıl kalabilirim?
  • Yedek subaylık için lisans genel not ortalaması şartı var mı? Bazı sitelerde en az 3.00 olması gerektiği yazıyor.
  • Şarapçı Orhan kullanıcısına yanıt
    Öyle birşey yok. Makine mühendisiyim 2,65 ortalamam var yedek subaylık cıktı nasipse Haziran ın sonunda teslim olacağım.
  • Konu gerçekten güzel konu. Çok bilgilendim. Benimde bir kaç sorum var. Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler

    1. Hala öğrenci statüsündeyim. Şu an başvuru yaparsam yedek subaylığı seçebiliyor muyum? (Mezuniyetim bu ayın sonuna gibi)

    2. Evli olmanın ne gibi bir etkisi olur yedek subaylığa?

    3. Telefon konusunda sadece tuşlu telefon izni mi var hala acemi birliği için(yedek subaylıkta)? Usta birliğinde de aynı şartlar mı yoksa 8-5 olduğu için memur gibi miyiz?

    4. ASAL sitesinden mevcutta celp dönemleri için başvuru tarihleri göremedim bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
  • Slckyn S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam 2,80 küsür ortalama var nasıl yükseltirim diye ince hesap yapıyordum Hayırlısı olsun sizin içinde.
  • rmzn96 R kullanıcısına yanıt
    1- yedek subaylık için 4 yıllık Fakülte mezunu olmanız lazım.

    2- evliliğin yedek subaylık çıkmasına etkisi yok, çoğu yeni mezunken gittiği için %80 bekar oluyor. Ama evli yedek subayın maaşı daha yüksek olur.

    3- normalde sadece tuşlu telefon ve askercell serbest. Ama bir şekilde sokan oluyor. Ama şunu söyleyeyim, kesinlikle askercell almayınız, zaten ustaya akıllı telefon götürebileceksiniz masraf etmeye gerek yok. Epi topu 1-2 ay dijital detoks gibi düşünün. Zaten her taraf ankesörlü telefon, alırsınız 4 TLlik bir kart, çaldır-kapat yapınız onlar sizi arasın. Böyle evdekilerle 240 dk konuşmuştum.

    4- fikrim yok
  • rmzn96 R kullanıcısına yanıt
    1) Mezun olmadan askerlik işlemi yapamazsın. Ya dondurup falan er gideceksin, ya da mezun olup işlemlerini yapacaksın. Mezun olmadan yd sby olamazsın.
    2) Bir etkisi yok. Belki maaşa etkisi vardır.

    3) Nöbetler hariç memur gibisin. Tabi takım komutanları biraz faklı olabilir. Resmi olarak, yemin edene kadar er statüsündesin, bu yüzden sadece tuşlu telefon ve askercell iznin var. Bir de ankesörlü telefon. Ama 1-2 ay için değmez. Sonrasında usta birliğinde akıllı telefon kullanabileceğinden boşa masraf.

    4)https://asal.msb.gov.tr/SlaytHaber/celp-ve-sevklere-iliskin-duyuru
  • Şarapçı Orhan kullanıcısına yanıt
    Eyvallah...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tmp341

    1) Mezun olmadan askerlik işlemi yapamazsın. Ya dondurup falan er gideceksin, ya da mezun olup işlemlerini yapacaksın. Mezun olmadan yd sby olamazsın.
    2) Bir etkisi yok. Belki maaşa etkisi vardır.

    3) Nöbetler hariç memur gibisin. Tabi takım komutanları biraz faklı olabilir. Resmi olarak, yemin edene kadar er statüsündesin, bu yüzden sadece tuşlu telefon ve askercell iznin var. Bir de ankesörlü telefon. Ama 1-2 ay için değmez. Sonrasında usta birliğinde akıllı telefon kullanabileceğinden boşa masraf.

    4)https://asal.msb.gov.tr/SlaytHaber/celp-ve-sevklere-iliskin-duyuru
    İkinizde çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla akıllı telefon sokma riskinede girmeye gerek olmayacak böyle bir durumda
  • Elektrik elektronik mühendisi asteğmen olabilir mi? EEM okuyup askerliği asteğmen olarak yapan var mı?
  • rmzn96 R kullanıcısına yanıt
    Biz acemiye girerken topladılar telefonları, yemin töreninden önce geri dağıttılar. Hiç ihtiyaç duymadım, ailemlelerimizle ankesörlüden çaldır kapatla konuştuk. Ben telefon bağımlısı değildim, çok da etkilemedi beni. Zaten bütün gün eğitimlerle ve 3 öğün yemekle geçiyor. Bazı akşamlar da üniforma temizliği ve ütüsü ile falan geçtiğinden, normalde telefonsuz duramayanın bile aşırı etkilendiğini sanmam. Devrelerinle sohbet etme imkanın oluyor.

    Askercell yedek subaya gereksiz masraf, akıllı telefon sokarken risk almak da gereksiz. Dünya, akıllı telefonsuz da dönüyor 1-2 ay.
  • Merhabalar Hocam. Ben Önlisans Bilgisayar Programcılığı Mezunuyum. Dgs sınavı ile Lisans tamamlıyorum Konaklama İşletmeciliği bölümü ksmetse 2 ay sonra Lisans mezunu olacağım.Şimdi Ben Yedek Subay yada Yedek Astsubaylık yapmak istiyorum.
    Büyük ihtimal Konaklama işletmeciliğine Yedek Subaylık Çıkmayacak. Sorumlarım Şunlar.
    - Kura Çekilirken Seçim olayı nasıl oluyor. Mesele yedek subaylık çıkmadı. Yedek Astsubaylık için Önlisans Mezunu olduğum Bilgisayar Programcılığı Bölümüne mi bakılacak ?
    - Bilgisayar Programcılığı bölümünden Yedek Astsubaylık olasılığı nedir ?
    Eğer Son mezuniyetime göre bakılacaksa Lisansımı tamamlamadan Tecili bozduracağım çünkü.
  • Eğitim fakültesi yeni mezunu (atanamamış işsiz) yedek subay olarak gidebilir mi? Yedek subay olarak gitme şansı yüzde kaçtır?
  • @_Gmn_
    Elektrik mühendisliği mezunuyum. Sizin de şansınız yüksek sayılır. Sizde %80 ihtimal istihkama gidersiniz. Proje ve saha mühendisi olarak çalışırsınız. Müteahhit/mühendislerle/işçilerle askerliğiniz geçer.

    @Havya Makinesi
    Çoğu kişi sizin gibi. Mezun olduktan 2 sene içinde askere gidiyor. Çoğu kişide iş deneyimi olmuyor. Yasaya göre mezun olmanız yeterli. Yedek subaylık için sınav, iş tecrübesi, atanma şartı yok. Bu da zorunlu askerlik görevinin bir çeşidi sonuçta. Çıkıp çıkmaması şans işidir. Öğretmenler için yeni yasada 1 aylık temel eğitimden sonra MEB bünyesinde okulda çalışacak diyor. Pratikte uygulanmaya başladı mı bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.