Şimdi Ara

Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
637
Cevap
36
Favori
361.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GMBaris G kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GMBaris

    1. Resmi olarak yedek subaylık sınavlarinda başarısız olan aday askerligini bir sonraki celp döneminde Er olarak yapacaktir denilmektedir.
    2. Kendi acemiligimde biz meslekciler 3 sinava girdik 3 sinavdan kaldin Büt var Büt de benzer ve ayni sorular cikiyor gecmemek icin çaba harcaman lazim.. 3 sinavin 3 ünden de kalan büte girip 3 ünün bütünden de kalan bir kişiyi kurul toplanacak dediler toplandi dediler geçirdiler bence kalma var ama kalan olmuyor ta ki disiplinsel bir vukuatin olmadigi surece herkezi gecirme niyetindeler, cikacak yerleden bahsedilir bazi sorular bile isaretletilir zaten o konu garantidir vs vs.. Hepimiz üni bitirdik bilirsiniz bu işleri rahat sinavlardir gecersiniz..
    Hocam, bu sınav haricinde bir de spor sınavı hatta atış sınavı var deniyor. Spor sınavı uygulaması var mıdır yoksa tamamen kağıt kalem işine bağlı bir derecelendirmeyle sıralanıp başarı sırasına göre belli bir kesim gitmek istediği yeri mi seçmektedir.
  • İlk olarak Yedek Subaylik 2 ye ayriliyor..
    1. Meslekçi
    2. Takim komutani
    Eski sistemde meslekçi 1ay t.komutani 3 ay eğitim aliyordu
    Yeni sistemde her 2 grup da 2 ay egitim alacak..
    Ben 1. Den bahsediyorum Meslekçide spor yok 3 yazili sinav ve dereceye girenler bu 3 sinava baglidir. Spor yoktur hatta spor yapmaya bile izin yoktur ki ayaginizi elinizi kirip basiniza is acmayin diye spor yaptirilmaz.. Atış vardir ama puanlamayi etkilemez.. Sadece o 1 aylik donemde tek yapman gereken 3 basit sinavi gecmek uygun adimda yuruyebilmek 2. Ses tonu edinmek sabah erken kalkmaya alismak vs vs.. Ama bizde 1 ay olan yeni sistemde 2 ay olunca sistem degisirmi bilemem..
    2. Takim komutani konusuna hakim olmamak ile birlikte 6 7 sinqvlari olsugunu spor uygulamasi oldugunu ve bunun dereceyi etkiledigini biliyorum.. Ama atışların etkileyip etkilemedigini onlarda da bilmiyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GMBaris G kullanıcısına yanıt
    Bence meslekciler 1 ay devam eder egitime zaten ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GMBaris G kullanıcısına yanıt
    Takim komutani olmayi kim belirliyor biz seçebilir miyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örneğin;
    Senin mesleğin avukatlık..
    Tsk nın 500 avukata ihtiyacı var.. 2000 basvuru var yedek subayliga avukatlardan..
    Yds puani yuksek olanlara oncelik verilmek kaydiyla 500 meslekçi alinir.. Kalan 1500 avukattan 500 tanesi takim komutani olur geri kalan 1000 kisi Kısa dönem er olur..
    Meslekçi yada Takim komutani olmayi biz seçemiyoruz..
    Tsk önce mesleki açıdan eksiklerini alir geri kalanlar karisik sekilde takim komutani olurlar takim komutanligi kontenjani dolunca geri kalan Kısa Dönem Er olur.. Yeni sistemde yedek subay olamayanlara yedek astsubaylik hakki verildi bakalim nasil olacak..
    Tsk nin kimlerebihtiyacı var?
    % 80 -90 oranında gıda makina insaat elektirik elektronik mühendislikleri ing. Fra. Arapça Gibi tercümanlar veya yabanci dil öğretmenmeri Avukatlık diger bolumlerin sayisi daha azdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedek subay veya yedek astsubay olamazsak çavuş vb. Olduğumuzda maaş alabiliyor muyuz lisans mezunları olarak??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca lisans mezunu er ile lise mezunu arasindaki fark nedir? Temmuzda gidiyorum hayirlisiyla. Astsubay olabiliyor muyum subay olamazsam. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa dönem Er olduğunda aranizda aa sen okul okumamissin aa sen ilkokullusun lise mezunusun oo sen master yapmissin seni cavus yapak diye bisi yok.. Askerligin en sevdigim yani da bu aslinda zengin cocugu geliyor kafayi 3 e vurdurup fakir cocuguda 3 e vurdurup geliyor ayni kiyafetler giyilip ayni yatakta yatiliyor aramizda olan sinif farklari kayboluyor bir nevi o kendini yuksekten görme hissi yada diger hisler önyargilar tabular yikilip cok guzel dostluklara sebeb oluyor..
    Sizin komutaniniza amirinize baglı kimin çavus olacagi kimin onbasi olacagi vs.. Para konusunda normal er harçlik alir 100 200 lira arasinda cavus olsan 100 se 150 oluyodur bence. hic cavusa sen daha cok para mi aliyon diye sormadim acikcasi ama soracam 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Red Dead Redemption kullanıcısına yanıt
    Lisans mezunuysan Yedek subay olamazsan Yedek astsubaylik şansın var..
    Önlisans mezunlari yedek astsubaylik sansi var..
    Gerisi lise ilkokul ortaokul okul okumamis olanlar hepsi er olacak bir fark olmayacak aranizda bunlara yedek subay yedek astsubay olmayip yada olamayip araniza katilanlarda dahil Kısa dönem er sen hepiniz sadece insan sınız ayrimcilik sinif farki zengin fakir diye birsey olmuyor.. Onbasi çavus vs amirin bakti bu cocuk akilli adam duzgun adam bunu cavus yapalim vs derse takarsin çavus rütbesini..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama Söyle söylim Şöför olursaniz ve dis goreve ciktiginizda garnizon disi 30 40 50 lira mesafeye bagli yemek parasi alirsiniz aylik ise maksimum 150 tl alinabiliyor sanirim +100 lirada harclik gelse 250 lira.. tabi bu ilden ile degisirde en azindan cay kahve paraniz gerek sigara paraniz cikar.. He bide klimali guzel bir aracta söförluk yaparsaniz askerliginiz miss gecer nacizane tavsiyemdir 👍😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktorlardan da biraz bahsedebilir misin? Bildiğim kadarıyla kısa dönem ve bedelli yapma şansları yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

    369. dönem yedek subay olarak askerlik yaptım. Aklında soru işareti olanlar soru soracak adam arayanlar özel mesaj yoluyla bana ulaşabilir arkadaşlar. Zamanında bende soru soracak adam arıyordum yalan yok, birilerine faydamız dokunsun. Şimdiden hayırlı teskereler.
    Herkese merhaba. Ben BESYO antrenörlük ve mezunuyum. Aynı zamanda formasyon var ortalamamm 2.83, boyum 1.79 kilo 78. Tecilimi bozdum Kasım'da askerligimizi yapicam inşallah. Benim merak ettigim yeni sistemde BESYO mezunu birisinin yedek subay lik yapma olasılığı nedir. Asker almayla ilgili general sayın Ala (BESYO culari kastederek) bu işi fiziki olarak yapicak olan bireylere öncelik sağlanacak diye bi aciklamasi var. Ayrıca voleybol ve tenis antrenörlük belgelerinin bi faydasi olur mu
    Yardımcı olursaniz sevinirim.
  • hsynonrbesyo H kullanıcısına yanıt
    Besyo mezunlarının şansı yüksek. 373. Dönem Kütahya'da 98 kişide 8 besyo mezunu vardı. Eğitim komutanlıklarına gidiyorsunuz. Spor eğitmeni oluyorsunuz. Bizim dönemde tenis antrenörü bir arkadaşımız hava kuvvetleri komutanının emri ile MSÜ'ye atandı. Kura bile çekmedi.
    Hatta Kütahya' da başımızdaki 4 takım komutanı asteğmenden biri besyo mezunu idi. 2 tür asteğmenlik için de şansınız yüksek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 8 Temmuz 2019; 9:25:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enerji Sistemleri Mühendisiyim beyler. Diğer kriterlerin önemi yok zaten. Ağustos celbinde gidiyorum. 4 gün sonra açıklanacak. Ne diyorsunuz çıkar mı? GMBarıs var mıydı Polatlı’da enerjici?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • johnwatson01 J kullanıcısına yanıt
    1.Besyo ya çıkma ihtimali yüksek alim fazla cok arkadasim vardi besyocu
    2. Enerji sis. Muh. Pek hatirlamiyorum sallamayayim bosuna ama mühendislik fakultelerinden alim fazla ben meslekciydim belki enerji sistemleri 3 5 kisiydi ondan hatirlamiyorumdur ama TK larda fazladir karartmiyayim icini 😬 muhendislikler alimlarin en fazla oldugu grup :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iktisat mezunu , mali müşavir olarak kasım celbi için başvuruda buluncam. yedek subay veya yeni sistemdeki yedek astsubay çıkar mı? tecrübeli arkadaşlar mali müşavirliğin askeriye açısından önemini var/yok olarak bildirirse sevinirim.bir de ben kararsızım uzun-kısa yapma konusunda.ne önerirsiniz ? tecil bozdururken sorduklarında isteyip istemediğimi ne demeliyim?

    son bir soru da , aralıkta sınavım var mali müşavirlikle alakalı ruhsat sınavı.acemilikte izin olmaz deniyor ama sınav için izin alamaz mıyım ?
  • 1. Mali müşavir lik okuyup gelen hiç yedek subay arkadadim olmadi gormedim duymadim..
    2. Açıkçası bu tarz isleri yillardir askeriyenin icinde olan Kd.Bçvş larimiz var onlar hallediyorlar..
    3. Mali müşavir olarak yedek subaylik istedin ama TSK senin mali musavir olarak degerlendirmeyip Takim Komutani olarak degerlendirebilir.
    4. Kisa dönem mi uzun donemmi Bence uzun dönem neden? Kisa donem olmaktansa uzun donem olup maasimi alip komutan olup birazdaha sabah 8 aksam 5 calismak haftasonu tatil yapmak daha avantajli bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Peki Kasım ayında da gitsem yine de çıkar mı diyosun. Ya çıkmazsa diye düşünüyorum 2.83 ortalama var YDS düşük 13. Ve merak ettiğim voleybol 3. Kademe ve tenis 1. Kademe antrenörlük belgeleri var bunlar bi işe yarar mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsynonrbesyo H kullanıcısına yanıt
    Bunun garantisini veremem ama şansınız yüksek diye düşünüyorum. Ydsye çok takılmayınız, esas olan TSK'nın ihtiyacı. Tenis veya voleybol antrenörlüğünüz işe yarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.