Şimdi Ara

Yedek Subay Çıkma İhtimali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, tecilim 10 Haziran günü bitiyor. Ağustos veya Kasım celbine başvurma şansım var. PDR mezunuyum Yedek Subay olarak görev yapmak istiyorum. Hangi celbe başvurursam çıkma şansı daha fazla, sanki ağustos celbi çıkma şansı daha fazla gibi geliyor bana.


    Buna ek olarak eğer Ağustos celbine başvurursam ve Yedek Subaylık çıkarsa KPSS sınavına gireceğimden dolayı 2 hafta bakaya kalabilirim, özellikle Yedek Subaylıkta bakaya kalmak sıkıntı oluyor mu?, çok kararsız kaldım ve ikilemdeyim, yardımcı olursanız sevinirim.




  • Daha önce yoklama başvurusu yapmadıysanız 31 aralık 2022ye kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2022-yili-yoklama-duyurusu-22122021

    Bakaya kalmak yedek subaylar için artık sıkıntı. 30 Nisan 2022de Askeralma yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişikliğe gidildi.
    quote:

    MADDE 1- 22/7/2020 tarihli ve 31193 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Askeralma Yönetmeliğinin 24 üncü maddesinin beşinci fıkrasının (ç) bendinin ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

    “Bunlardan Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç Kanunda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar askerlik hizmetlerini er olarak yerine getirir.”

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/04/20220430-3.htm
    TSKnın ihtiyaç duyduğu sınıf meslekler hariç tutulmuş ama o sınıf ve meslekler nedir bilmiyorum.

    Riske girmeye değmez. Kasım celbine de başvurabilirsiniz. Zaten PDR mezunlarına er çıktığını pek duymadım. Ben de elektrik mühendisliği mezunuyum mezuniyetten sonra yine Kasım celbinde yedek subay olarak gittim. Çok takılmayın celp muhabbetine.

    Ayrıca ağustos celbine tabii olanlar 18 ağustos öncesi gitmeyecek muhtemelen. Kpssye rahat girebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 11 Mayıs 2022; 22:48:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,


    kendini yedek subay cıkar diye çok umutlandırma. ben 2 üniversite mezunuyum ortalamalarım 3 üstünde bana cıkmadı :) şansa kadere sistemin otomatık atadıgı birşey.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim, aydınlatıcı oldu cevabınız. Yedek Subayda sevk tarihi 1 Ağustos - 31 Ağustos gibi geniş bir aralık bırakılmış . Eski yönetmelikte sevk tarihinde teslim olmayanlar için eğitim süresinin 1/3 süresi boyunca tolerans gösterilmiş fakat yeni yönetmelikte artık tamamen er olarak alıyor sevk tarihinde gitmez isen. Kasımı bekleyeceğim büyük ihtimal, şansımıza neyse o artık, fazla zorlamamak gerek.

  • Selam aleyküm arkadaşlar konuya ek sorum olacak. Ben muayenimi oldum mayıs celbiyle yerim açıklandı fakat şuan maddi durumdan dolayı gitmek istemiyorum. Eylülde gidip teslim olmayı düşünüyorum. Bunun bana eksileri ne olur. Kontrol noktasına felan denk gelirsem ne olur? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alıp götürülme artık yok, en kötü tutanak tutup bırakırlar. Ama para cezası çıkacaktır. Günlüğü 5-10 TL civarı bir ceza çıkıyor. Geçen youtubeda yorumlarda görmüştüm, 179 gün bakaya kalan birine 1600 küsur ceza çıkmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba başvuru yaptınız mı, kasım celbini mi bekliyorsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.