Şimdi Ara

Yedek Subay Adayi Olarak Görülüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4 yillik universite mezunuyum. Subat 2016 da asker oluyorum. Tercihen kisa donem gitmek istiyorum fakat bana verilen belgede yedek subay adayi yazdigini fark ettim.

    Sonuc olarak; kisa donem veya uzun donem şansa belli oluyor gibi fakat bana kisa donem mi gitmek istiyorsun diye sorulmadi. Yedek subay olarak gitmek ister misin diye soruldu ve hayir dedim. Sanirim bu dolayli olarak kisa donem istedigimi belli ediyor. Kisa donem icin ayrica belirtmem mi gerekiyordu stres yaptim. Bilgi verebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Lisans - Yüksek Lisans - Doktora mezunlarının hepsinde yedek subay adayı olarak işlemleri yapılır. Başvuruda yine de yedek subay ve komando tercihini sorarlar. Sonuç Tsk nın ihtiyacına kalır.
  • Kısa dönem gidersin sıkıntı etme. Lisans mezunlarının hepsinde yedek subay adayı yazar. Uzun dönem çıkma ihtimalin çok çok düşük. Astek alımları ilk olarak gönüllüler arasından seçiliyor.
  • Gordon Freedos kullanıcısına yanıt
    Ekstra yapman gereken bir şey yok. Lisans ve üzeri eğtim alan herkes yedek subay adayı olarak işlem görür. Yedek subay seçimlerinde o dönem ki ihtiyaca göre belirlenir. Fazlalık olduğunda hatta yedek subay olarak gitmek isteyenler bile kısa dönem yapabiliyor. Okuduğun bölüm, bildiğin dil, not ortalaman ve askeriyenin ihtiyacına göre belirlenecek. Stres yapmana gerek yok. Bir de sanırsam başvurulan döneminde etkisi oluyor. Bu dönemlerde yeni mezunlar bol bol gittiği için askere sıkıntı olmaz.
  • Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Her şey kısmet diyelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.