Şimdi Ara

YBS BİRAZ ABARTILMIYOR MU SİZCE ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
4
Favori
4.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TM bölümündeyim.YBS baya düşünüyordum ama pc müh ve yazılım müh varken neden ybs mezunu adamı tercih etsinler ki ? Zaten her yıl onbinlerce mezun veriyor pc kısmı.YBS çok düşünüyordum yazılım konusunu yapacağıma inandığımdan ama bahsettiğim durum kafamı kurcalıyor.Boğaziçi ybs gelmiyor bu arada orayı kazansam bu konuyu açmam zaten

• IIBF’de ne kadar hukuk egitimi varsa YBS’de de o kadar yazilim egitimi var tabi alani oldugu icin vakit ayirabiliyor yazilima ybsci fakat baska bolumde okuyan birisi kendini zorlarsa veya lise mezunu birisi yazilima ilgi duyuyorsa YBS mezunu kadar yazilim ogrenebilir tabi turkiye sartlarinda uni diplomana bakarlar is alimlarinda fakat yurtdisinda hicbir onemi kalmaz diplomanin yazilimi nerden ogrendigine degil yazilim bilgine bakarlar isin isletme kismini da endustri/isletme/iktisat mezunlari domine ediyor 100 luk bir pastada 5 ini YBS mezunlari alabilir.benim sahsi fikrim bu bolumu yurtdisi hayalleriyle yazanlarin yuzde 99u pisman olacak. ybs mezunlarinin suan kaci yurtdisinda veya cok iyi yerlerde linkedinden bakarsaniz cok cok az bir oranda kisi bunlari gerceklestirmis yukaridaki arkadasin dedigi gibi bounda boyle bir bolum olmasa adi duyulmazdi.cok yazilima ilgiliyseniz orta klasman bir yerde ceng okuyun boun harici ybs okumak yerine sahsi fikrim.bounun da avantaji ders secme ozgurlugu oldugu icin baska bolumlere de yonelmesi zor olmuyor belki de millet bouna gireyim yeter kafasiyla bu bolumu yaziyordur bu sebepten :)
    Yapay Zekanın Yanıtı

Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) ile Yurt Dışında İş İmkanları: Abartı mı Gerçek mi?

Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS), işletmelerin ve kuruluşların bilgiyi yönetmelerine ve kullanmalarına yardımcı olan bir disiplindir. Son yıllarda, YBS mezunları için yurt dışında önemli iş fırsatları doğmuştur. Ancak, bu fırsatların abartılı olup olmadığı tartışılmaktadır.

Yurt dışında YBS alanında iş aramayı düşünenler için çeşitli faktörlerin göz önünde bulundurulması gerekir. Birincisi, YBS mezunlarına yönelik küresel talep önemlidir ve bu da yüksek maaşlar ve kariyer gelişimi potansiyeli sunar. Ayrıca, YBS becerileri, finans, sağlık hizmetleri ve teknoloji de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde talep görmektedir.

Öte yandan, yurt dışında iş bulmak rekabetçi olabilir. Uluslararası işverenler, genellikle yüksek düzeyde eğitim ve deneyime sahip adaylar aramaktadır. Ayrıca, çalışma izni gibi vize gereksinimleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Bununla birlikte, YBS öğrencileri ve mezunları, yurt dışında iş bulma şanslarını artırabilecek adımlar atabilirler. Bu adımlar şunları içerir:

• Uluslararası geçerliliği olan sertifikalar?? etmek
    • Yurt dışında staj veya değişim programlarına katılmak
    • Yabancı dil becerilerini geliştirmek
    • LinkedIn gibi profesyonel ağ platformlarını kullanmak

Sonuç olarak, YBS ile yurt dışında iş fırsatlarının varlığı bir gerçektir. Ancak, bu fırsatları abartılı bulmak yerine, rekabetçi iş piyasasını göz önünde bulundurmak ve yurt dışında çalışma hedeflerine ulaşmak için gerekli adımları atmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • pc müh. ne yeni mi çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ybs işletmenin laciverti hocam boun ybsde lise arkadaşım var şu an o bile beklediği gibi olmadığını söylüyor.

• Hocam yazılıma ve bilgisayara merakınız var ise mühendislik programını tercih etmeniz daha iyi olacaktır.İş imkanı olarak mühendislik daha iyi.
  • Sanmıyorum. Her meslek gibi bazı artıları olduğu gibi bazı eksileri de var.
    https://forum.donanimhaber.com/bogazici-yonetim-bilisim-sistemleri-mis--120341286

https://forum.donanimhaber.com/bogazici-mis-yonetim-bilisim-sistemleri-soru-cevap--144463600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 26 Temmuz 2020; 8:43:19 >
  • Boğaziçi dışında okumaya değecek bir okulda olmayan bir bölüm. Herkes Boğaziçiden dolayı bu kadar konuşuyor bu bölümü. Örneğin Boğaziçi de değil de gazi de olsaydı konuşulmazdı bile. Yani tamamen okul fanatikligi.

• IIBF’de ne kadar hukuk egitimi varsa YBS’de de o kadar yazilim egitimi var tabi alani oldugu icin vakit ayirabiliyor yazilima ybsci fakat baska bolumde okuyan birisi kendini zorlarsa veya lise mezunu birisi yazilima ilgi duyuyorsa YBS mezunu kadar yazilim ogrenebilir tabi turkiye sartlarinda uni diplomana bakarlar is alimlarinda fakat yurtdisinda hicbir onemi kalmaz diplomanin yazilimi nerden ogrendigine degil yazilim bilgine bakarlar isin isletme kismini da endustri/isletme/iktisat mezunlari domine ediyor 100 luk bir pastada 5 ini YBS mezunlari alabilir.benim sahsi fikrim bu bolumu yurtdisi hayalleriyle yazanlarin yuzde 99u pisman olacak. ybs mezunlarinin suan kaci yurtdisinda veya cok iyi yerlerde linkedinden bakarsaniz cok cok az bir oranda kisi bunlari gerceklestirmis yukaridaki arkadasin dedigi gibi bounda boyle bir bolum olmasa adi duyulmazdi.cok yazilima ilgiliyseniz orta klasman bir yerde ceng okuyun boun harici ybs okumak yerine sahsi fikrim.bounun da avantaji ders secme ozgurlugu oldugu icin baska bolumlere de yonelmesi zor olmuyor belki de millet bouna gireyim yeter kafasiyla bu bolumu yaziyordur bu sebepten :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yes abartılmıyor sadece daha fazla emek ve ''doğru bir üni seçimi'' istiyor.

• prezıdınt kullanıcısına yanıt
    Aaa oylr deme hocam.Ybs dünyanın en tastasli bolumu,lutfen.Yazılım konusunda prof olup birde işletme eğitimi alıyorsun şirketler onunde diz çöküyor.

• Aynen hocam arkadaşım daha 1. Sınıfta iş tekliflerinden bizim mesajlarımızı görmediği oluyo

• Bende ybs düşünüyorum. Yurt dışında 10k maaşla çalışmak veya yazılım/pc mühendisinden çok daha iyi yazılımcı olacağım gibi bir hedefim yok. Olabilidiğince kendimi yazılımda geliştirip ki yaklaşık 2 yıldır falanda uğraşıyorum bu işlerle üstüne yazılım müh. gibi bir bölümde yüksek lisans yapmak gibi bir hedefim var. Tabi şu anlık hayal bunlar gelecek ne getirir bilinmez ve şunu da söyleyeyim işletme,psikoloji gibi bölümlerden yani alakasız bölümlerden çıkmış olmasına rağmen çok iyi yazılımcılar var isteyen her türlü yazılımcı olur, yani ha ybs mezunusun ha yazılım mühendisi sana bağlı hepsi , ybs okudum yazılımcı olcam demek de yanlış ybs okuyanın yazılımcı olacağını zannetmesi çok komik demek de yanlış her şey kişide bitiyor... saygılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.