Şimdi Ara

Yazlıktan Çalınan Elektrik Sayacı ve 7200TL Kapatma Borcu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kısıtlı (alzheimer) ve vasi tayin edilen bir kişinin mülkiyetindeki uzun yıllardır terk edilmiş yazlığın (aslında tarlanın ortasında bir yığıma bina) elektrik aboneliğinin kapatılması için elektrik dağıtıcısının görevlisi gittiğinde sayacın sökülmüş olduğu bilgisi verildi (Mart 2020). Durum jandarmaya bildirilmiş.

    Ancak aradan 3 ay geçtikten sonra 7200TL kusür kapatma borcu olduğuna dair SMS geldi. Borcun ait olduğu dönem 2017 Aralık-2020 Mart. Yani tam 28 ay boyunca hiç fatura ödenmemesine rağmen elektrik kesilmemiş.

    Durum ilgili Elektrik dağıtım şirketinin müşteri hizmetlerine izah edildi, borca itiraz için kayıt açıldı.

    Ayrıca kısıtlının eski faturalarına baktığımızda abone numarasının bu 7200 TL'lik faturada yazan abone numarası ile aynı olmadığını farkettik.

    Çalınan sayacın başka meskene takılıp kullanılması söz konusu olabilir mi? Ayrıca elektrik dağıtım şirketinin sitesine bakıldığında sayaçların şirkete ait olduğu yazılmış.

    Kısıtlının bu durumda borcun ifası konusunda yükümlülüğü nedir? Abonenin kısıtlı olduğunu da düşündüğümüzde metruk binadan çalınan sayacın borcunun yükümlülüğü kimdedir? İtiraz süreci nasıl devam etmeli? Mahkemeye gidilmeli mi?



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.