Şimdi Ara

Yazın Okulların Açılma İhtimali Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İzmir - Çeşme'de ikamet eden şahsım adına sevindirici ama turizm adına kötü haberdir. Bundan havacılıktan tutun da, hizmet sektörüne kadar herkes etkilenecek. Yazın memlekete gitmece, tatil beldelerini doldurmaca olmayacak. Ancak hükümetin bir dediği diğer dediğini tutmuyor. Uçakta vergi %1'e indirilmişken, konaklama vergisi kasım ayına ötelenmişken, milli eğitim bakanı da çıkıp çocuklarımız 1 yıl kaybetsinler önemli değil, telafi ederiz, yeter ki kimse yaşamını yitirmesin şeklinde açıklamaları da varken yazın okulları açmanın anlamı nedir? Zaten virüs dolayısıyla uçuşlar yok. Normalde kışın burada (çeşme) açık olan oteller olurdu, özellikle zincir oteller ve 5 yıldızlılar ama onlar da kapatıp gittiler. Turizm sektörü mayıs ve haziran'da az da olsa hareketlenme beklerken bu şekilde bir karar alınması türk turizminde ve ekonomisinde ağır kayıplar verdirecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 8 Nisan 2020; 15:49:18 >







  • turizm sezonunu sadece eğitim kurumu ve dönemine indirgemek bence hata.

    hali hazırda eğitimci (hizmetli, öğretmen, müdür, müdür muavini, müdürlük & bakanlık çalışanı) dışında hatta diğer devlet kurumları dışında ÖZEL SEKTÖR söz konusu ve şu anda mevcut konumda şirketler çalışanlarını eve kapatırken, öncelikle YILLIK izinlerinden kullandırdılar, sonrasında ücretsiz izne ayırdılar.

    dolayısıyla bu durum bitene kadar yıllık ücretli izinler tükendiği için, tatili düşünen kişi, ücretsiz izne çıkmayı göze alacak.

    hali hazırda da zaten bir çok kişi ücretsiz izinli olduğu ve bu durumdan ötürü gelir kaybı olduğu için bence bu sene tatil gerçekten hayal olacak. dolayısıyla 2020 yılı TATİL turizmi daha başlamadan bitmiş demektir.

    Bunu aktif bir turist rehberi aynı zamanda seyahat acentesi çalışanı olarak belirtiyorum.

    işler eskiye dönmeye başladığında kurumsal turizm, ilk kez tatil turizmini geride bırakmış olacak. kazanan şehir otelleri olurken, tatil otellerinde ciddi bir kayıp olacağını düşünüyorum.




  • çalıştığım şirkette 1 aydır izinliyiz. ilk 1 haftası ücretli, bugüne kadar olanlar da ücretsiz şeklinde devam etti. Dün mesaj attılar şiketten, ikinci bir duyuruya kadar ücretsiz izine devam ediyoruz.

    Sezon açılsa dahi özel sektörde firmaların hiçbir personelini extrem bir durum olmadıkça ücretsiz izine çıkarabileceğini düşünmüyorum. En azından çalıştığım şirkette ve bağlı bir kaç şirket için böyle bir duyum aldık. Yıl sonuna kadar izin falan olmayacağı şeklinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.