|
C++ ı temelde öğrendim Fikirlerimi nasıl pratiğe geçireceğim Atıyorum bir uygulama yapıcam bunu nasıl yaparım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
|
C++ ı temelde öğrendim Fikirlerimi nasıl pratiğe geçireceğim Atıyorum bir uygulama yapıcam bunu nasıl yaparım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Yok sanırım yanlış anladınız Atıyorum yukarıdaki arkadaş rehber yap demiş Ben bu rehberi illaki CMD ekranında mı çalıştırmak zorundayım yoksa başka bir yere kaydedebilir miyim veya bunu uygulama haline nasıl getiririm < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Ne olduki hocam Yeni girdim bu işlere Bilginiz var mı < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C77B8F2E6 -- 22 Haziran 2023; 22:55:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
bence c++ yerine java, c#, javascript veya python öğrenmek sizin için daha mantıklı olabilir videolu eğitim serileri ile görsel çalışmalara geçişiniz daha rahat olur ben üniversitede görmüş birisi olarak c ve c++ kullanarak görsel çalışmaların nasıl yapabileceğim konusunda hiçbir fikrim yok he programlama demek de somut bir şeyler ortaya çıkarmak değildir mesela web geliştirmede o frontendin işidir ki konsol uygulaması da aslında somut şeyler sunuyor sadece basit örneklerle yaptığın değerleri bir ekranda gördüğün için anlamlandıramıyorsun özellikle konsol uygulamaları programlama becerisini geliştirmek için daha garanti bir yoldur tasarım kısmıyla hiç uğraşmaz direkt konsol üzerinden kendinizi daha seri geliştirebilirsiniz kodu daha iyi yazmak algoritma kurabilmek daha çok teknoloji bilmekten daha değerlidir |
|
Hocam teşekkür ederim yanıtınız için Elektrik elektronik mühendisliğinde okuyorum Bu sene hazırlık eğitimi vardı Ben de boş zamanlarımda birkaç tane program öğreneyim dedim okulda kolaylık olması açısından Bunlardan biri de c++. Okulda da bunu gösterecekler programlama dili olarak Bunu biraz öğrenmişken aslında bir şeyler yapayım diyorum o yüzden sordum bu soruyu Ancak dediğim gibi bunu nasıl somut bir hale getiririm ya da uygulama vs aktarırım Sürekli konsoldan çalıştırmak mantıklı gelmedi bana Eğer öyle bir şansım yoksa c++ ne amaçla kullanılır gömülü sistemler harici < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Amacın gömülü sistemler üzerine kendini geliştirmekse c++ dan devam edebilirsin o alanda yapılan çalışmalara yoğunlaşman yararına olur ben sadece 1. Sınıfta c++ ile basit konsol uygulamaları yapmıştım o dönemden beri kullanmadığım için c++ dilinde görsel programlama nasıl yapıldığı hakkında fikrim yok yazılıma yeni başlayanlar genellikle konsol uygulamasından görsel uygulamalara geçiş yapmayı bir basamak olarak görüyor ama bu doğru değil örnek vermek gerekirse bir web yazılımın önyüz ve arkayüzü olur arkayüz geliştirilirken hiçbir şekilde tasarım düzenlemesi yapılmaz hatta daha kompleks işler oradadır Windows uygulamaları çoğu zaman konsol uygulamaları çalıştırıp onları kullanır < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|