Şimdi Ara

Yazılımda Hangi Alana Yönelmeli Sorunsalı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu sektör hakkında pek bilgim yok. Bilgisayar başında saatlerce oturabilme,çok uzun saatler ders çalışabilme,matematiğe karşı derin sevgi besleme,saatlerce düşünmekten keyif alabilme özelliklerimden ve en önemlisi verilen emeğin karşılığını fazlasıyla alabilme şansımın "olabileceği" bölüm olan bilgisayar mühendisliği yazdım. Enerjimi doğru yere harcamak istiyorum ve bu yüzden önerilerinizi bekliyorum. Hangi alana yönelmeliyiz? Youtubeda izledim bugün bir mühendis "Matematikle ilişkisi derin olan alanlara yönelin.Sektörde matematiği iyi mühendis sayısı yeterli seviyede değil ve ihtiyaç var" diyordu. Hangi alanları kastediyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Arkadaşın dediği gibi yapay zeka derin matematik gerektiriyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim de aynı konu kafamı kurcalıyor.
    Yazılım geliştiriciliği iş ilanları arasında en büyük yere sahip olan alan ancak çok fazla da talebi var. Bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben diğerlerinden farkım olması için matematik, fizik gerektiren kısımlara yoğunlaşacağım. Gördüğüm kadarıyla herkes kod yazıyor, bir bilgisayar mühendisi olarak matematik öğrenerek onların önüne geçebilirim rahatça. Asıl işi bu olmayan insan hepsini bir arada götüremez zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okuyor musun şuan? Denemeden bilemezsin hangi alana yönelmen gerektiğini, bu alan iyiymiş, buna çalışayım şeklinde hareket edersen bundan bir hayır gelmez. Muhtemelen 60 larınıza kadar yapacağınız kariyeri seçtiğinizi unutuyorsunuz, olay x işi ne kadar kazandırıyormuştan ibaret değil. Kaldı ki bir sürü ileri seviye işte deneyim istiyorlar zaten, çat diye hadi bakalım diyerek yönelemiyorsunuz.Mesela bakıyorum kendi okulunda başlangıç dili olarak C öğretildi diye insanlara C öğrenin, temelidir tarzı tavsiyeler veren öğrenciler oluyor, halbuki linkedin'i açıp baksan C deneyimi isteyenlerin çoğu 5+, bazen 8+ sene deneyimli senior arıyorlar, yeni mezun değil.

    Yani kısacası açın linkedin'i ilanları iyice bir inceleyin, hangisine kafanız daha çok yatıyorsa, hangisini haftanın en az 5 günü, sabahtan akşama yapmak isteyebilecekseniz onun hakkında araştırma yapın, küçük projeler yapın, severseniz staj ya da part time bulmaya çalışın, başka türlü anlaşılmaz, "ben büyüdüğümde AI'cı olacağım ağabey" şeklinde ilerlemez.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.