Şimdi Ara

Yazilima baslangic, gerekenler.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hazirlik sinifinda okudugum icin oldukca bos vaktim var, durmadan oyun oynayarak gecirmek istemiyorum bu zamani. Daha onceden c programlama ile ilgili bir kitap almistim ancak bana mantigini kavratmaktan cok ezberletmisti. Sadede gelecek olursak,
    Java'ya baslamak istiyorum, bilgisayar bilgim fena degildir ancak yazilim konusunda herhangi bir egitimim yok, yukarida yazdigim gibi bazi terimlere vs. aşinayim. Sifirdan basliyor oldugumu varsayarsak nasil bir yol izlemeliyim, hangi kitaplari kullanmali, hangi isletim sistemini kurmaliyim? Biraz vaktini ayirip bana yol gosteren arkadaslar olursa minnettar olurum. Heves amacli degildir, uzun zamandir aklimdaydi ancak öss yuzunden birturlu baslayamamistim artik ciddi ciddi ilgilenmeyi dusunuyorum.
    iyi sabahlar.

• java yı C yi bırak önce algoritma yapısı nasıl olur onu öğren. mantığı kavradıktan sonra programlama dillerinin fonksiyonlarını ezberlemek kalır geriye. Dil farketmez..
  • Eğer hızlı bir şeyler çıkarmak istiyorsan nispeten daha kolay olan C türevi olan C# a yönelmeni tavsiye ederim.
    Yani .Net dez avantajı windosta çalışır. Linuxte çalışması için bir proje mevcut.
    Fakat bununla başlarsan daha az takılır. Kolay öğrenirsin.
    Daha sonra c++ ve java geçebilirsin.
    Program yapısı ve algoritmalar, mantıksal işlemleri, nesneye dayalı programlamayı öğrendikten sonra diğer dilleri burada öğrendiklerinle kıyaslayarak daha çabuk öğrenebilirsin.
    Kolaydan başlamanı tavsiye ediyorum.
    Diğer dillerde programı yazıp derlemen bile problem olabiliyor.
    Hızlı az zahmetle istediğini yapabilirsin.
    Çok fazla döküman bulman mümkün.
    Yalnız ücretsiz olarak sunulan program geliştirmene yeterli olan Visual Studio 2010 express indirmeni tavsiye ediyorum.
    Ücretli olanı indirme. hem lisans hemde sende program ürettiğinde anlayacaksın bunca emeğe saygısızlık ve günah. Kendi programlarının da yasadışı kullanılmasını istemeyeceksindir.
    Buradan ilgili programlara erişebilirsin:
    Programlarınızın tamamını lisanslı yapabilirsiniz Üstelik Ücretsiz

• Algoritmalari nereden ogrenebilirim? Bildiginiz bir kitap varmi? Bilgisayardan okuyarak calismak zor oluyorda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seank

Algoritmalari nereden ogrenebilirim? Bildiginiz bir kitap varmi? Bilgisayardan okuyarak calismak zor oluyorda.

Kitap evlerinde bulabilirsiniz, benim 20 yıl oldu dolayısı ile tasiye edebileceğim bir ürün mevcut değil. (güncel olarak hangisi var bilmiyorum yani)

Şöyle düşüneceksiniz, yemek yapmak için önce ocak lazım. Ocağı bulup yakın, yemeği nasıl olsa yaparsınız.. Şimdi programla dillerine her ne olursa olsun balıklama dalarsanız, mantığınız hiç bir zaman gelişmez. Ancak ezbere iş yapmış olursunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 10 Ekim 2011; 16:54:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.