Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim Depresyondayım (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
649
Cevap
18
Favori
57.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
312 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ellerinize sağlık hocam. Bas bas anlatmaya çalıştığımız bu ama anlamak istemiyorlar zorlarına gidiyor. Hele bide yüksek maaşlar alıp geçinemiyorum diyen insanlar görünce çıldırıyorlar beğenmiyorsan git demeye başlıyorlar. Verin imkanı bak nasıl gidiyor bu insanlar. Konu sahibi arkadaşın yakındığı durum bu maaşla bile bir teneke parçasını alamıyor artık insanlar, her geçen gün alım gücümüz düşüyor maaşlar değersizleşiyor. Bizim burada aldığımız 20k maaş ile yapamayacaklarımızı adamlar küçümseyerek net 3-4k euro anca alırsınız dedikleri maaşlarla yapıyorlar yaşıyorlar, geziyorlar, yiyorlar, içiyorlar ve eğleniyorlar. Ne kadar anlatsak nafile boşa kürek çekiyoruz. Umarım daha güzel yerlere gelirsiniz hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xakler

    Tıp okuduğum için doktorluğu biliyorum ondan örnek veriyorum, yakın arkadaş grubum da mühendis onları da oradan biliyorum, üstün başarı bursu alıyorum ve ayrıca ben de çalışıyorum paramı kazanıyorum avrupada ABD'de de gençler gayet çalışıyor bu ayıp bir şey değil. Kız bulamıyorlar meselesi de onların da dertleri var onlar da senin benim gibi insan demek istememdi. Forumdakiler avrupayı toz pembe görüyor her istedikleri oluyor sanıyorlar, lüks araba mı tamam hemen kapıda, kız mı tamam hemen yatağına ama yok öyle bir dünya. Benzer sorunlarımız benzer problemlerimizi onlar da orada yaşıyor. Araba konusunda bir şey demiyorum vergi yükü ağır olduğundan kesinlikle daha rahatlar ben bunu kabul ediyorum zaten sen beni anlamıyorsun ki, ben TR EU'dan daha iyi demiyorum sadece EU hayallerinizdeki gibi bir yer değil demeye çalışıyorum. EU'ya gidince de apartmanda yaşayacaksın, 1+1 daireye 1000 küsür € kira vereceksin, trafik çekeceksin, toplu taşımada sürüneceksin, öğrenciysen orada da çalışacaksın orada da maddi sıkıntı çekeceksin, Edirneden dışarı adım atınca tüm sorunların çözülmüyor tamam araba alırsın, daha rahat alırsın ama dertler bir arabayla çözülmüyor işte burada ne derdin varsa benzerleri orada da olacak ben bunu anlatmaya çalışıyorum sen gelmiş avrupa daha iyi diyorsun. Yav tamam kardeşim daha iyi kabul...

    Trafik çekeceksinden sonrasını okumadım





  • Okuma dostum okuma

    Avrupa çok iyi, dil öğren çalış çabala oraya git

    Uçaktan indiğin an lüks aracın, villan hazır stressiz yaşam hayat güzel her şey 0.5 euro ne istersen onu alıyorsun

  • hocam anlamazlar boşverin yaaa


    almanyadaki yazılımcıların maaşlar en az yıllık 150-200bin euro ile değişiyor ama anlamıyorlar

  • acilen devlet el atmalı bunlara özelde en az yazılımcı maaşları 15-20binde sabitlenmeli


    devlette de 15bin yapılmalı asgari düzey olarak


    yoksa tüm yazılımcılar yurtdışınıa gidiyorlar

  • Hayat pahalı. Maaşın az geliyor bu konuda sana hak veriyorum ama hayallerin çok berbat. Bir insanın en büyük hayali araba almak olmamalı. Eğer maaşın 20bin lira olsaydı burada daha iyi bir araba için konu açma ihtimalin çok yüksek. Ülkede maaşlar düşük hayat pahalı ve sonuç olarak alım gücü düşük. Bu yeni bir durum değil. Bas git avrupaya hayalini kurduğun hayatı yaşa :) Hayallerin için bu kadarını yapabilirsin bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpy -- 19 Ocak 2021; 1:51:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hindistandaki yazilimci turkiye, avrupa yada amerika da calismak ister.


    Turkiyedeki yazilimci avrupa yada amerika da calismak ister.


    Avrupadaki yazilimci amerika da calismak ister.


    Amerikadaki yazilimci amerikada veya avrupada yasamak ister.


    Her ulkenin, her calisma ortaminin farkli arti eksisi vardir, buna gore artilari agir basan yerde calismak istersin. Bazilari icin calistigi surede maksimum kazanc saglamak isterken bazilari rahat bir duzenim olsun ister. Ancak turkiye iki tarafta da asagi bir seviyede kaliyor ne yazik ki. Sirf hindistandan iyi durumda diye bulunmaz hint kumasi muamelesine gerek yok. Sonucta biz zamanimizi paraya degis tokus ediyoruz. Tabi benim paraya ihtiyacim yok eglencesine calisiyorum diyorsaniz orasi ayri.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: superposition

    maaşını k birimiyle yazanlardan doğrusu mantıklı bir yorum beklemiyorum zaten.


    paşam yeni mezun, 9bin alıyor. bir de derdi mercedes veya 600binlik ev alamamak. sanki dünyayı görmüş de velet, depresyona girmiş. dünyanın neresinde yeni mezun böyle evler arabalar alıyor, bir bakın abd de bu evler ne kadar?


    ya da düşünün, şimdi mercedes isteyen 20 sene sonra ne ister?


    diğer bir saçmalık da emeğinin karşılığını alamaması. paşam beğenmiyorsan ayrıl, tutan mı var? emeğinin karşılığının peşinde koş, bak bakalım emeğinin karşılığı neymiş.

    9K maaş alan birisinin emeğinin karşılığı 1K euro kardeşim. Önce sen üslubunu bir topla karşında babanın oğlu yok. Dolar euro düşükken asgari ücretinle evini arabanı aldın senden iyisi yok millete boş boş sallarsın anca. Günümüzde 9-10K paranın bir hükmü kalmadı 9K maaş alan adam 1 senede kendini sıksa kenera 70-80K koyabilir. Bu para ile ne yapabilir hiç bir şey. Ama yurt dışında 9-10K birime arabasını tertemiz alabilir burada tofaşlar 30K.


    Evet ayda 9-10K maaşı olan adamın parası bin euro ediyor sadece, uçak biletlerini ayarla da gidelim.


    Bu arada sen bulunduğun şehirden kaç kere çıktın bilmiyorum ama bir çok ülke gezdim.


    Şimdi 2. el a180 istiyorum 20 yıl sonra da daha da fazlasını isteyeceğim. 2 üniversite okudum ben. Bilgisayar programcılığı + yazılım mühendisliği. Senin hadsizce salladığın adam bu ülkeye katma değer katıyor proje geliştiriyor sen ne yapıyorsun? İstersem 1 milyon liralık araba hayali kurarım çünkü ben bunu hakettim. Anca klavyeden sallarsın çek git bak işine hadi şurdan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arabam 21 yasinda. 216 TL vergi odedim. Gecen sene 20 yasindayken 177 TL odemistim.


    baska sozum yok hakim bey.

  • straptezlo S kullanıcısına yanıt

    hocam boşverin onlar sizi anlamazlar


    bu insanlar böyle

  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    Ataturk bunlari asti iste
  • 2015de 10 11 aylik maasimla 0 seat ibiza alabiliyordum fiysti 37 bin tl felandı. Suan 154 bin tl 24 ay para harcamamam gerekiyor alabilmek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teramycin -- 19 Ocak 2021; 4:26:1 >
  • Xakler kullanıcısına yanıt

    Deri dünya olanın, dünya kadar derdi olur.

  • Kelise kullanıcısına yanıt

    Hocam Ben de amerikadayim. Aylik 9k, yıllık 108k eder net. Brütte de 150-170k eder eyaletine göre. Bu maaş amerıka ortalamasının baya üstü. Bir de bu ortalamayı yükselten yerler genelde silikon vadisi ve nyc gibi yerler. Oralar da çok pahalı. (Sılıkon vadisinde 1 odalı evin kirası 3.5k dan başlıyor, nyc de bu ayarda). Silikon vadisinde brüt 80k$ a çalışan yazılım muhendısı biliyorum. Bu arada silikon vadısındekı Palo alto sehrınde, yıllık 250k$ altında kazanana kira yardımı yapmayı düşünüyorlardı 2-3 sene önce, o kadar pahalı biryer. Karşılaştırma yaparken bunları dikkate alalım.

    Türkiye son birkaç senedir çok kötü gitti. (Hep böyle kötü gitmez, biraz toparlanmasını bekliyorum önümüzdeki senelerde) Her yazılımcı ıcın, çok büyük ihtimalle amerıka turkıyeden kat kat iyi olur ama uçuk hayallere kapılmanın anlamı yok. Amerika’da iyi işler için rekabet çok fazla, en iyi %1-2 arasında değilseniz, o Google’da vs yeni mezunlara verilen net 10k$ maaşları unutun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beklentileriniz doğal ama Türkiye şartlarında yüksek gelirli gruptasiniz. Bence şükredin :)


    Zira yurtdışı ile kıyaslama işine girerseniz 5dk durmadan uçak biletinizi tek yön olarak almanız gerekir..

    Yapmayın :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah başka dert vermesin  

  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.