Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim Depresyondayım (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
649
Cevap
18
Favori
56.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
312 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • senin psikolojin bozulmus, depresyona girmissin sen. bi an once restart et kendini sonra acildiginda ilk ucaga bin git bu ulke sinirlarinin disinda bi yere. burasi sana gore degil cok yanlis gelmissin sen. iphone u dunyadaki tek telefon sananlar baska ulkelerde yasiyo burda degil. zorlanirsin bole.

  • Opricnik kullanıcısına yanıt

    Amerikada ortl. bilgisayar müh. maaşı 100k dollar. 900 euro ne la sanki çok yüksek rakam. Aydında kıçı kırık öğrenci 1+0 daireye 800 tl veriyom.

  • sakiiin S kullanıcısına yanıt

    Vah vah çok büyük dert jetlag oluyormuşda, 160k dolar kazanmazsan zombi oluyormuş. Aynen kesin zombidir onlar. Gelsin bi günde 10 saat eşşek gibi çalışıp ayda 350 dollar kazansın bakayım. O zaman görür kim zombi kim insan. Bu yorumu yazan arkadaş için ailesi değerli değilmiş. Kendini kandırıyor. Değerli olsaydı zaten uzaklara gitmezdi ya da dönerdi. Ulan bu ülkede çocuğuna pantolan alamadığı için intihar eden adam var be. Utanın şöyle yorumlar yazmadan önce.

  • basturkemin B kullanıcısına yanıt

    Niye sürünsün orda dostum? Hayatta sürünmez.

  • Oku knk bunun bir zamanı yok. Bende bu yaz bitiricem okulu.

  • Yurt disina 2 sene once gitmis bir yazilimci olarak suraya birakayim. (Konu benim)

    Cok uzaga degil berline gelsen yeter. Abd olursa tabi daha bi araba cenneti.

    https://forum.donanimhaber.com/almanya-icin-30k-euroya-kadar-tavsiye-mercedes-alindi--140513326
  • Opricnik kullanıcısına yanıt

    Offf dik ve sert taşın üstüne oturdun bu sefer. Kanada’da yaşıyorum koçum ben.

    ABD’de 6 ay Java eğitimi görmüş arkadaşım 7 bin dolar ile başladı Chicago’da bir şirkette. Kanada’da başlangıç maaşları daha düşük, ben 4 bin ile başlamıştım fakat giderlerim de bunun 1/4’ü .


    burda anca kendin gibileri kandırırsın. ABD’de bir yazılımcının 5-6K’dan alma ihtimali çok düşük. Anca software tester falan olması lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kelise

    Abd’de 9K maaş alan birisi Porsche biniyor sen de hala kendini geliştir diyorsun. Türkiye’de halkın %60’ı asgari ücret alırken hala 9K alan adama kendini geliştir diyorsun. Bu adam ABD’de en az 9 bin dolar ile işe başlar ingilizce biliyorsa hala adama kendini geliştir diyorsun. Nasreddin Hoca’nın bir fıkrası var, bir gün evinin kapısını açık bırakıyor hemen evine hırsız giriyor, ertesi gün komşusuna anlatıyor bu olayı. Komşusu da diyor ki e kapını açık bırakırsan tabii ki girer, Hoca da haklısın bey diyor. Ertesi gün Nasreddin Hoca bu sefer penceresini açık unutuyor ve yine hırsız giriyor, komşu yine açkk bırakırsan tabii girer diyor, Hoca da bu sefer diyor ki: yahu tamam da hırsızın hiç mi suçu yok?


    demem o ki birazcık da hırsızları suçlayın, kendini geliştir demenin bir sonu yok. 9K alan birisinin mercedes’e binmesi gerekiyor evet. Sen bu adamın 2000 model clio’ya binmesini normal görüyorsan senin durumun ülke durumundan daha vahim demektir

    9 bin dolar ile ise mi baslar? Birimcilikte yeni cigir acilmis 😂 Bu adam toefl da derece bile yapsa 2-3 ayda 1 interviewa falan girer oda referansi varsa. Zaten interview jargonunu kapmasi bile 2-3 interview alir. Dunya kadar ilk orta liseyi ingilizce okumus zehir hintli ile rekabet edecek.


    Ise girdi diyelim alacagi baslangic 70-80k brut. Silikon vadisi maaslari bunlar ve studyo daire $2000 SC de. Oda kiralasa $1500. Gerisini sen hesapla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Namaste. kullanıcısına yanıt

    Aynen kardeşim silikon vadisi maaşları, Türkiye’den cahil cahil konuşmak kolay. Bankalar bile 5K ile başlatıyor, ben yıllarımı geçirdim bu ülkelerde. Şuanda da Kanada’dayım, onlarca yazılımcı arkadaşım var, software testerlar bile 4-5 bin ile başlıyorlar. Sen kime neyi anlatıyorsun?


    mesajı da güzel bir taraflarından okumuşsun, Türkiye’de 9K maaş alan bir yazılımcı ABD’de 6-7 binden aşağı maaş almaz. Tecrübesiz yazılımcı 9 bin ile başlar yazmıyor mesajımda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A5765A7F6

    Hocam 36 ay taksitle telefon nereden alınıyor lütfen bilgilendirin. 5 yıldır kullandığım telefonu değiştireceğim. Babam emekli. Tüm sitelere bakıyoruz hiçbirinde taksit yok. Yalnız Evkur yapıyordu o da 3 taksit için 3 bin liralık telefonun fiyatını yapmış 4 bin lira. Şimdi bu adam tak diye bir maaşını çıkarıp nasıl versin ?Çarşıdaki telefoncular zar zor 4-5 taksit yapıyor onlar da pahalıya satıyor. Telefon alırken sinirden ağladım inanın. Neresi taksit yapıyormuş soyleyin Allah aşkına!

    Kredi çekiyorsunuz hocam 😏 Aman. Aman diyeyim o firmaya bulaşmayın gerekir se tuşlu telefon kullanın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 18 Ocak 2021; 5:56:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esC#

    15 yıl öncesi ve bu saatten sonraki 15 sene sizce aynı mı olacak bir düşünün derim. Tabi ki hersey zamanla ve sabirla. Burada arkadaşa lüksü bırakın diyenler olmuş, lüks mü oluyor ev araba.



    Alıntıları Göster

    Ev araba neden luks olsun. Böyle bir kafa yapısı varmı kesinlikle yok. Bir ev bir araba sahibi olmak kadar gerekli mantıklı ve güzel bir dilek kimin olmaz. Herkesin hakkı. Ama bu sizin de dediğiniz gibi 1 senede olacak iş değil. Arkadaş 1 sene olarak hesap etmiş mesela depresyonda yim demiş. Yazanlar da lüks derken bunu kast etmiş. Cogusu yavaş yavaş olacak işler bunlar demiş. Hele ülkemiz de çok daha yavaş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazilim bilgin varsa mobil oyunla uğraş,patron olmadigin sürece yazilimdan hele Türkiyede para kazanman cok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kelise

    Aynen kardeşim silikon vadisi maaşları, Türkiye’den cahil cahil konuşmak kolay. Bankalar bile 5K ile başlatıyor, ben yıllarımı geçirdim bu ülkelerde. Şuanda da Kanada’dayım, onlarca yazılımcı arkadaşım var, software testerlar bile 4-5 bin ile başlıyorlar. Sen kime neyi anlatıyorsun?


    mesajı da güzel bir taraflarından okumuşsun, Türkiye’de 9K maaş alan bir yazılımcı ABD’de 6-7 binden aşağı maaş almaz. Tecrübesiz yazılımcı 9 bin ile başlar yazmıyor mesajımda.

    Kanada’nin cahili de bir baskaymis :) ordan herkes tr demi yasiyor gorunuyor? ben california dayim.


    bir kere maasi bile yanlis soyluyorsun, burda aylik maas diye birsey yok. Maaslar yillik ve brut. Veya saatlik. Hicbir HR ci maasiniz 5k tebrikler ise alindiniz demez :)


    20-25 yil ingilizce konusulmayan ulkede yasamis bir eleman geldigi ulkenin tecrubesine gore ise giremez girenler de high iq lu dahilerdir. Taniyorum oyle bir tane hintli adam alt komsum :)


    Yazilimcilikta ve IT sektorunde yazili bir regulation olmadigi icin teorik olarak ise girmekte bir engel yok ama isverenlerde bir secicilik var. Cok cok iyi olman lazim. Cv de yazan seyleri %100 bilmen lazim bizdeki gibi CV sisirenleri iki soru ile patlatiyorlqr.


    Konu sahibi gecen yil ise girmis tr de 9k maas aliyor bana gore bu bile abarti. Sadece bir yil tecrubesi var tekrar dusun gercekten Abd de 9k maas? (Yillik 108 bin yapiyor) alabilir mi? Alir diyorsan gerceklerden uzaksin demektir. Gercek IT piyasasi cok farkli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O da sermaye işi. Reklam vermeden bir oyunun tutması çok zor.

  • Yazılım mühendisi olup, yeni mezun 10bine yakın maaş alıyorsan şükretmelisin. Elbette daha iyilerini arayabilirsiniz, yurtdışına çıkabilirsin ama ülkenin gerçeklerini bilmen gerekir. Yazılım mühendislerinin çoğu işsiz veya çok düşük ücretlerle çalışıyorlar.

  • Şu an 93 ve sonrası nesil yeni yeni iş hayatına anca atılıyor ve bu neslin hiç şansı yok ne ev ne araba.. şans işte mercedes değil de clio bakacan gerçi onun da sıfırı 220k falandı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redshift -- 18 Ocak 2021; 8:33:46 >
  • 1 yılda Mercedes
    2 yılda villa
    3 yılda yazlık
    4 yılda 4 levent teki sabancı center
    5 yılda ford otosan yüzde 100 hissedarı
    6 yılda Kıbrıs adası


    harika gidiyorsun seni bunlar kesmez, neden dünya senin olmasın ki,, keşke fakirler aç gözlü olmasaydı

    o zaman bu hayalleriniz gerçek olurdu kesin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum o kadar cahil velet dolu ki birinci dünya ülkesini bırak Türkiye'de bile 10 sene önce gayet normal görülen şeyleri şimdi abartı, zengin işi sanıyorlar.

    Araba dediğin liselilerin part time çalışarak aldığı bir şey, bizim ülkemizde 2 araba 1 ev ediyor resmen, inanılır gibi değil. Geçen sene mi doğdunuz da bunu içselleştirdiniz bilmiyorum ama araba ulaşılmaz bir şey değildi eskiden hiçbir şekilde.

    Ben de konuyu açan arkadaşla aynı işi yapıyorum ve aynı maaşı alıyorum. Artık düşünmüyorum bile, o kadar değersiz ki paramız, yatırımmış birikimmiş hikaye, tamamen hikaye, bi düzgün dolarlı eurolu maaş alsan o birikim kadar para gelecek zaten.
  • Aysun Kayacı mıydı kimdi dağdaki çobanla benim oyum bir olamaz dedi diye karıya demediklerini bırakmadı şimdi görüyoruz dağdaki çobanın ve şehirlerde yaşayan o çobandan beter zihniyetlerin oylarıyla ülkenin düştüğü hali


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.