Şimdi Ara

YAZICI TAVSİYESİ İSTEYENLER (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.210
Cevap
112
Favori
643.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kartuşçunun verdiği akla bak "GİT FOTOĞRAFÇIDA BASTIR" sence bunu "levoas" düşünemedimi yani. tabi epsonları insanlar kendileri çok rahat dolduruyor sizlere iş düşmüyor dimi. millete lazer önerirken dolum maliyetinden dem vurup sıra inkjetlere gelince orjinallerin fiyatlarını öne sürmek ne kadar adaletli bir kıyaslama oluyor sizde biliyorsunuz bunuda neyse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: levoas

    quote:

    Orijinalden alıntı: chungkingexpress

    quote:

    Orijinalden alıntı: levoas

    Merhaba,

    kızımın okul ödevleri için ve bazı aile fotolarını basmak ve saklamak için bir yazıcı arayışı içerisindeyim. Benim için en önemli konu kartuş/toner temini ve/veya dolumu ve fotoğraf baskılarının kalitesi. Bu konuda bana önerebileceğiniz bir marka model var mı acaba? Bir arkadaşım Epson marka püskürtmeli yazıcıda aldığı fotoğraf çıktılarının zamanla kağıt üzerinden silindiği ve kötü gözüktüğünü söyledi. Bu püsükürtmeli olduğundan dolayı mı veya kullandığı kartuştan dolayımıdır bilmiyorum. Fotoğraf kağıdına bastığımız fotoları uzun süre saklamak istiyorum. detaylar aşağıdaki gibidir.

    1-fiyat aralığı ( üst limit)............................................................................250 tl
    2-aylık ortalama çıktı sayısı.......................................................................20-30 civarı (çok az kullanacağım, keyfimize göre aklımıza gelirse foto basarız, birde bazen ilk okula giden kızımın ödevlerinde gerekebiliyor)
    3-çok fonksiyonlu mu? .............................................................................Evet (Tarayıcı olmalı, fotokopi ve fax olmasada olur)
    4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. ......................................Hayır en uygunu hangisi ise olabilir.
    5-Renkli çıktı gerekli mi............................................................................ Kesinlikle şart( hatta fotoğraf baskı özelliği olmalı)
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız?.............................Çok çıktı almayacağım için kaliteli baskılar tercih ederim. Bu yüzden tercihim doldurmaktan yana değil. Orjinal kartuşları ucuz ise orjinal almaktan yanayım. en az 4 kartuşlu olması gerektiğini düşünüyorum.
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı?...................................Hayır
    8-Fax özelliği isteniyor mu?.........................................................................Hayır
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi)...................................................USB yeterli, wifi olması şart değil. Olursa ekstra iyi olur.

    fotoğraflardaki solma kullanılan kağıt ve mürekkeple alakalı eğer kalitesi düşük ürünler kullanılırsa solma kaçınılmaz kaliteli ürünler kullanılırsa eğer haftalarca güneşe falan maruz kalmadığı sürece bir şey olmaz (uzun süre güneşe maruz kalırsa minilab baskısıda solar). sanırım sizin bütçenize en uygun makine canon mg5350 olacaktır. eğer tarayıcı çok lazım değilse bütçeyi epeyce aşmanızı gerektirsede epson L800 süper foto baskısı verir aklınızda olsun. Epson XP600-700'üde inceleyin. yanlız mürekkep püskürtmeli makineleri öyle haftalarca bekletmeye gelmez. en azından 10-15 günde bir(mümkünse daha sık) 1 çıktı almak lazım yoksa baskı kafalarında tıkanmayla karşılaşma riski oluşur. Lazer yazıcılar ile bu tarz sıkıntılarınız olmaz ancak onlarlada fotoğraf basılmaz.

    Sayın chungkingexpress,

    öneriniz ve bekletme konusundaki uyarınız için teşekkürler. Epson xp 205 ve sx435 hakkındaki fikirleriniz nedir? epson L800 maalesef bütçemin oldukça üzerinde :(

    bu arada önerdiğiniz canon mg5350 gerçekten benim ihtiyaçlarıma çok uygun bir cihaz iyiki bu cihazdan bahsettiniz. büyük ihtimalle bu yazıcıdan alacağım.

    XP205 çok fonksiyonludur, fotoda basar ama işte ağır biraz ekranı falan yok giriş seviyesi bir model. SX435 daha güzel bir alet ama foto baskısı sizi ne kadar memnun eder bilemiyorum. foto baskısında öne çıkan epsonlar 4 değilde 6 renk kullananlar. (PX serisi-L800-P50 gibi) mg5350 6 renkli epsonlar kadar değilsede canonun en iyi foto baskısı veren yazıcılarındandır. şu sıralar electroworld'leri gezme imkanınız varsa eğer orada elde kalan epson PX730'ları 299 liradan veriyorlar bu alet yukarıda saydığım bütün yazıcılardan iyidir 300 liradan çok daha kıymetlidir. bulabilirseniz kaçırmayın. şunuda belirteyim orjinal kullanımda (L800 hariç) sarf masrafı yüksek olacaktır ancak dolan kartuş, CISS vs. sistemlerle baskı maliyetinizi çok çok aşağılara çekebilirsiniz. orjinal kullanmaya niyetliyseniz 2 kere düşünün öyle karar verin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: goldinkbilişim

    MRB ARKADAŞLAR
    Yazıcı tavsiyesi almak isteyenler öncelikle şağıdaki konulara açıklık getirebilirlerse yardımcı olmaya çalışırız.

    1-fiyat üst limit)__________________________________________________:
    2-aylık ortalama çıktı sayısı_________________________________________:
    3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili)________:
    4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz._____________________:
    5-Renkli çıktı gerekli mi?(renkli lazer yazıcı fiyatları diğerlerinden yuksektir) __:
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız?_______________:
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı?__________________ :
    8-Fax özelliği isteniyor mu? _________________________________________:
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) ___________________________:

    bu sorulara cevap vererek tavsiye isterseniz yardımcı olmaya çalışacağız...

    not: Lütfen PM atmayın. bu konudaki PM lere cevap verilmez.

    NOT:Arkadaşlar, işlerimin yoğunluğundan dolayı foruma son zamanlarda zaman ayıramıyorum. Bu nedenle bir süre sorularınıza cevap veremeyeceğim. Konuyla ilgili arkadaşlar sorulara cevap verirlerse sevinirim.

    Merhabalar,

    Ortaokul öğrencisinin kullanacağı, renkli çıktıları da alabileceği
    aynı zamanda kartuşunun da tekrar hesaplı doldurulabileceği bir yazıcı bakıyoruz, HP'nin 1050a modelini düşünüyoruz ama sizin öneriniz nedir acaba?
    Bütçemiz en fazla 100 TL çünkü ben bir komşum için araştırıyorum bu bütçede sabit.

    Teşekkürler.




  • epsonun kolay dolum kartuslarını bende satıyorum muhalefet kardesim.:) konu cok dokunmuş yaran var sanırım dokundu sana.ben kartuşçu değilim.fotokopiciyim.


    yukarda levoas -soluyor epsonun dolum kartusları diyince bende boyle bir fikir sundum.


    evde bas ozaman maliyeti sorunun yoksa.
  • 10 yıl sonra bakalım ne kullanacaksın kalmıcak sizin sekter patlıcak!!!!
    fotokopiye girmeye calısanda 50 yıl surer oğrenmen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hedefkartus

    10 yıl sonra bakalım ne kullanacaksın kalmıcak sizin sekter patlıcak!!!!
    fotokopiye girmeye calısanda 50 yıl surer oğrenmen

    Sanki inkjetler piyasaya çıkalı 3-5 yıl olmuş lazerler milattan beri var :) Dikkat edinde bu gidişle lazerin piyasasi düşmesin :) Bknz: HP 8600 , Epson WP4535.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hedefkartus

    10 yıl sonra bakalım ne kullanacaksın kalmıcak sizin sekter patlıcak!!!!
    fotokopiye girmeye calısanda 50 yıl surer oğrenmen

    10 yıl sonra sekter patlıcana göre fotokopici olsam 50 yıl öğrenme süresi derken 60 yıl e zaten yaşta var evet hesaba göre 95 yaşında artık bende bir fotokopici oldum diyebilirim. işe o zaman tam bir fotokopici kullanıcı adı seçeceğim kendime; AMAÇ KARTUŞ ve forumlara gireceğim fotoğraf basabilen yazıcı tavsiyesi isteyen olursa patlatacağım cevabı : "GİT FOTOĞRAFÇIDA BASTIR" :)

    sevgili fotokopici dostum merak etme senin 10 yıl sonra patlıcanı(?) ümit ettiğin sekter(?)'de değilim ben. Allah herkese bol kazanç versin.
  • Yazıcılar arasında F/P olarak en iyisi diye tahmin ettiğim 2060 Deskjet arıyorum acil olarak ?

    Nasıl ve nereden uygun fiyatlı bulabilirim. (150TL'ye kadar olur)

    Onun yerine yeni nesil CZ kartuş kullanan yazıcılar önermeyin, çünkü elimizde 1'den fazla 2060 olduğu için kartuşu ona göre alıyoruz. (704)

    704 kullanan başka bir yazıcı da olabilir..
    Paylaş
  • bu aleti düşünüyorum ne dersiniz ?
    EPSON WF-2530WF YAZICI, TARAYICI, FOTOKOPİ, FAKS
    http://www.vatanbilgisayar.com/%C4%B0nkjet%20%C3%87ok%20Fonksiyonlu%20Yaz%C4%B1c%C4%B1/epson-wf-2530wf-wf-2530wf-yazici,-tarayici,-fotokopi,-faks/productdetails.aspx?I_ID=62956

    günde 20-30 sayfa sb, 10 kadar renkli çıktı alırım
    faks,wireless ve usb olmasını istediğim özellikler
    bütçem max 200 TL , bu ürün işimi görür mü, alternatifi var mıdır ?
    teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: epsilon7

    bu aleti düşünüyorum ne dersiniz ?
    EPSON WF-2530WF YAZICI, TARAYICI, FOTOKOPİ, FAKS
    http://www.vatanbilgisayar.com/%C4%B0nkjet%20%C3%87ok%20Fonksiyonlu%20Yaz%C4%B1c%C4%B1/epson-wf-2530wf-wf-2530wf-yazici,-tarayici,-fotokopi,-faks/productdetails.aspx?I_ID=62956

    günde 20-30 sayfa sb, 10 kadar renkli çıktı alırım
    faks,wireless ve usb olmasını istediğim özellikler
    bütçem max 200 TL , bu ürün işimi görür mü, alternatifi var mıdır ?
    teşekkürler.

    güzel tercih söylediğiniz baskı adetlerinde işinizi fazlasıyla görür ADF'ye ihtiyaç yoksa wf 2510'ada bakılabilir. kolay dolum kartuşlarıyla baskı maliyetinizi çok çok aşağılara çekersiniz.




  • Üniversite öğrencilerine göre şöyle 100 lirayı geçmeyecek, toneri ya da her neyse kartuşu hemen bitmeyen renkli çıktısının kaliteli olmasına gerek yok, siyah/beyaz çıktısı kaliteli olsun yeter. Var mı böyle bir yazıcı? Ayrıca toner ya da mürekkebi hemen bitmeyen ya da biterse ucuza dolan bir yazıcı arıyorum. Yok mu şu kardeşinize bir öneride bulunacak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Narthyard

    Üniversite öğrencilerine göre şöyle 100 lirayı geçmeyecek, toneri ya da her neyse kartuşu hemen bitmeyen renkli çıktısının kaliteli olmasına gerek yok, siyah/beyaz çıktısı kaliteli olsun yeter. Var mı böyle bir yazıcı? Ayrıca toner ya da mürekkebi hemen bitmeyen ya da biterse ucuza dolan bir yazıcı arıyorum. Yok mu şu kardeşinize bir öneride bulunacak?

    Hacı ben de arıyorum öyle birşey. Bulursan bana da haber et :) ancak üst limit 100 lira civarında pek yok galiba. HP 1050 çok fonksiyonlu var. Senin için yeri gelecek fotokopi de çekeceksin o yüzden tarayıcılı olan bir makine lazım. HP normal fiyatı 90 TL kargo ücretsiz gold bilgisayarda. Ancak bitmeyen kartuş sistemi olmadığı için 3-4 ay sonra mürekkebi bitince gidip doldurtacaksın o zaman da kartuş zamanla ölüyor bu yüzden bitmeyen kartuşlu almak mantıklı bence. Eğer alırsan bana da haber et memnun kalırsan bende alırım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: Narthyard

    Üniversite öğrencilerine göre şöyle 100 lirayı geçmeyecek, toneri ya da her neyse kartuşu hemen bitmeyen renkli çıktısının kaliteli olmasına gerek yok, siyah/beyaz çıktısı kaliteli olsun yeter. Var mı böyle bir yazıcı? Ayrıca toner ya da mürekkebi hemen bitmeyen ya da biterse ucuza dolan bir yazıcı arıyorum. Yok mu şu kardeşinize bir öneride bulunacak?

    Hacı ben de arıyorum öyle birşey. Bulursan bana da haber et :) ancak üst limit 100 lira civarında pek yok galiba. HP 1050 çok fonksiyonlu var. Senin için yeri gelecek fotokopi de çekeceksin o yüzden tarayıcılı olan bir makine lazım. HP normal fiyatı 90 TL kargo ücretsiz gold bilgisayarda. Ancak bitmeyen kartuş sistemi olmadığı için 3-4 ay sonra mürekkebi bitince gidip doldurtacaksın o zaman da kartuş zamanla ölüyor bu yüzden bitmeyen kartuşlu almak mantıklı bence. Eğer alırsan bana da haber et memnun kalırsan bende alırım

    Mesajı yazdıktan sonra biraz araştırdım, ucuz ama kaliteli lazer yazıcılar 140-150'den başlıyor. 150'ye kadar çektim bütçeyi.

    Brother HL-2130 LAZER YAZICI

    Samsung ML2165 LAZER YAZICI

    Bu iki ürünün arasında kaldım. Fiyatları çok yakın 140-150 arası. Ama dediğin doğru tarayıcı gerek, akıllı telefonla olacak iş değil scan işi dediğin gibi. Ama sadece tarayıcı ve yazıcı foksiyonlu bir yazıcı yok sanırım. Genelde çok foksiyonluya giriyorlar, o zaman da fiyat uçuyor gidiyor. Kafam karışık. Bir mühendislik öğrencisi olarak, en az anladığım parça yazıcı. Cahillik kötü bir şey.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Narthyard

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: Narthyard

    Üniversite öğrencilerine göre şöyle 100 lirayı geçmeyecek, toneri ya da her neyse kartuşu hemen bitmeyen renkli çıktısının kaliteli olmasına gerek yok, siyah/beyaz çıktısı kaliteli olsun yeter. Var mı böyle bir yazıcı? Ayrıca toner ya da mürekkebi hemen bitmeyen ya da biterse ucuza dolan bir yazıcı arıyorum. Yok mu şu kardeşinize bir öneride bulunacak?

    Hacı ben de arıyorum öyle birşey. Bulursan bana da haber et :) ancak üst limit 100 lira civarında pek yok galiba. HP 1050 çok fonksiyonlu var. Senin için yeri gelecek fotokopi de çekeceksin o yüzden tarayıcılı olan bir makine lazım. HP normal fiyatı 90 TL kargo ücretsiz gold bilgisayarda. Ancak bitmeyen kartuş sistemi olmadığı için 3-4 ay sonra mürekkebi bitince gidip doldurtacaksın o zaman da kartuş zamanla ölüyor bu yüzden bitmeyen kartuşlu almak mantıklı bence. Eğer alırsan bana da haber et memnun kalırsan bende alırım

    Mesajı yazdıktan sonra biraz araştırdım, ucuz ama kaliteli lazer yazıcılar 140-150'den başlıyor. 150'ye kadar çektim bütçeyi.

    Brother HL-2130 LAZER YAZICI

    Samsung ML2165 LAZER YAZICI

    Bu iki ürünün arasında kaldım. Fiyatları çok yakın 140-150 arası. Ama dediğin doğru tarayıcı gerek, akıllı telefonla olacak iş değil scan işi dediğin gibi. Ama sadece tarayıcı ve yazıcı foksiyonlu bir yazıcı yok sanırım. Genelde çok foksiyonluya giriyorlar, o zaman da fiyat uçuyor gidiyor. Kafam karışık. Bir mühendislik öğrencisi olarak, en az anladığım parça yazıcı. Cahillik kötü bir şey.

    Hocam bence lazer yazıcıya lüzum yok çünkü lazer yazıcı daha hızlı ve daha çok fazla çıktı almak için tercih ediliyor. bir büroda yeri geldiğinde 500 sayfa çıktı 1 günde alınıyor ve bu maliyetleri düşürmek için lazer yazıcı tercih ediliyor. Çünkü onlar toner ile dolduğu için mürekkep gibi sıkıntı çıkarmıyor. Lazer yazıcı bence gereksiz hem renkli çıktı olayı yok. İlla birgün renkli çıktıya ihtiyacın olabilir. Bitmeyen kartuşlu ve kolay dolan kartuşlu sistemler var bunları inceledim biraz bence bunlar daha mantıklı hem çok fonksiyonlu hemde kolay doldurulabilen. Şimdi bunların içinde karar verilmesi gereken birşey var o da
    1)Kolay dolan kartuşlu bir yazıcı mı
    2)Bitmeyen kartuş sistemli bir yazıcı mı (Hortumlar görünüyor ve makinenin yan kısmında mürekkep tankları duruyor devamlı oradan kartuşlara dolum oluyor)
    Bana kalırsa Kolay dolan kartuşlu yazıcılar mantıklı geliyor çünkü haftada 30-40 sayfa çıktı alsan -ki bu ortalama için iyi çaba gerekli- 4 ayda bilemedin 3 ayda bir dolum yapman gerekebilir. Bölye dolum yapılabilen kartuşlu yazıcı mantıklı geliyor bana.
    Başka fikri olan varsa paylaşsın arkadaşlar.

    BİTMEYEN KARTUŞLU YAZICI ve KOLAY DOLAN KARTUŞLU YAZICI bunların aavantajları dezavantajları nelerdir. Kullanan arkadaşlardan yorum bekliyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: Narthyard

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: Narthyard

    Üniversite öğrencilerine göre şöyle 100 lirayı geçmeyecek, toneri ya da her neyse kartuşu hemen bitmeyen renkli çıktısının kaliteli olmasına gerek yok, siyah/beyaz çıktısı kaliteli olsun yeter. Var mı böyle bir yazıcı? Ayrıca toner ya da mürekkebi hemen bitmeyen ya da biterse ucuza dolan bir yazıcı arıyorum. Yok mu şu kardeşinize bir öneride bulunacak?

    Hacı ben de arıyorum öyle birşey. Bulursan bana da haber et :) ancak üst limit 100 lira civarında pek yok galiba. HP 1050 çok fonksiyonlu var. Senin için yeri gelecek fotokopi de çekeceksin o yüzden tarayıcılı olan bir makine lazım. HP normal fiyatı 90 TL kargo ücretsiz gold bilgisayarda. Ancak bitmeyen kartuş sistemi olmadığı için 3-4 ay sonra mürekkebi bitince gidip doldurtacaksın o zaman da kartuş zamanla ölüyor bu yüzden bitmeyen kartuşlu almak mantıklı bence. Eğer alırsan bana da haber et memnun kalırsan bende alırım

    Mesajı yazdıktan sonra biraz araştırdım, ucuz ama kaliteli lazer yazıcılar 140-150'den başlıyor. 150'ye kadar çektim bütçeyi.

    Brother HL-2130 LAZER YAZICI

    Samsung ML2165 LAZER YAZICI

    Bu iki ürünün arasında kaldım. Fiyatları çok yakın 140-150 arası. Ama dediğin doğru tarayıcı gerek, akıllı telefonla olacak iş değil scan işi dediğin gibi. Ama sadece tarayıcı ve yazıcı foksiyonlu bir yazıcı yok sanırım. Genelde çok foksiyonluya giriyorlar, o zaman da fiyat uçuyor gidiyor. Kafam karışık. Bir mühendislik öğrencisi olarak, en az anladığım parça yazıcı. Cahillik kötü bir şey.

    Hocam bence lazer yazıcıya lüzum yok çünkü lazer yazıcı daha hızlı ve daha çok fazla çıktı almak için tercih ediliyor. bir büroda yeri geldiğinde 500 sayfa çıktı 1 günde alınıyor ve bu maliyetleri düşürmek için lazer yazıcı tercih ediliyor. Çünkü onlar toner ile dolduğu için mürekkep gibi sıkıntı çıkarmıyor. Lazer yazıcı bence gereksiz hem renkli çıktı olayı yok. İlla birgün renkli çıktıya ihtiyacın olabilir. Bitmeyen kartuşlu ve kolay dolan kartuşlu sistemler var bunları inceledim biraz bence bunlar daha mantıklı hem çok fonksiyonlu hemde kolay doldurulabilen. Şimdi bunların içinde karar verilmesi gereken birşey var o da
    1)Kolay dolan kartuşlu bir yazıcı mı
    2)Bitmeyen kartuş sistemli bir yazıcı mı (Hortumlar görünüyor ve makinenin yan kısmında mürekkep tankları duruyor devamlı oradan kartuşlara dolum oluyor)
    Bana kalırsa Kolay dolan kartuşlu yazıcılar mantıklı geliyor çünkü haftada 30-40 sayfa çıktı alsan -ki bu ortalama için iyi çaba gerekli- 4 ayda bilemedin 3 ayda bir dolum yapman gerekebilir. Bölye dolum yapılabilen kartuşlu yazıcı mantıklı geliyor bana.
    Başka fikri olan varsa paylaşsın arkadaşlar.

    BİTMEYEN KARTUŞLU YAZICI ve KOLAY DOLAN KARTUŞLU YAZICI bunların aavantajları dezavantajları nelerdir. Kullanan arkadaşlardan yorum bekliyoruz.

    çok çok yoğun baskı alınmıyorsa eğer benim oyum her zaman kolay dolum kartuşlarından yana CISS'lara nazaran daha problemsiz olduklarını düşünüyorum hele hele çift kartuşlu canonlara falan hiç bir şekilde bulaşılmaması gerektiğini savunurum her zaman. bitmeyen kartuşta olsa kolay dolum kartuşuda olsa her zaman en iyi tercih epsonlardır. hemen hemen bütün modelleri her iki sistemlede uyumludur. ancak canonda sadece CISS alternatifi mevcut ondada hortumda hava yapar derin temizleme yaparsın baskıya çizik atar yoğun temizleme yaparsın kartuş pert olur gider 100 küsür liiraya yeni kartuşlar alırsın onu del hortumları tak uğraş dur. uzattık lafı velhasıl epsondan ve çok yoğuın baskı almıyorsanız kolay dolum kartuşlarından şaşmayın derim ben.




  • 5450 de gözüm kaldi. yazılanları okudum beklemedeyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Narthyard

    Üniversite öğrencilerine göre şöyle 100 lirayı geçmeyecek, toneri ya da her neyse kartuşu hemen bitmeyen renkli çıktısının kaliteli olmasına gerek yok, siyah/beyaz çıktısı kaliteli olsun yeter. Var mı böyle bir yazıcı? Ayrıca toner ya da mürekkebi hemen bitmeyen ya da biterse ucuza dolan bir yazıcı arıyorum. Yok mu şu kardeşinize bir öneride bulunacak?

    epson xp202 yada xp205'e bir bak. orjinaller bitince kolay dolum kartuşlarından alırsın baskı maliyetin çok çok düşer. 100 liranın biraz üzerine çıkar muhtemelen. kolay dolum kartuşlarıda extra bir harcama olarak görünebilir ama kısa vadede karşılığını alırsın bir kartuşun sana maliyeti 1-1,5 liraya gelir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chungkingexpress

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: Narthyard

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: Narthyard

    Üniversite öğrencilerine göre şöyle 100 lirayı geçmeyecek, toneri ya da her neyse kartuşu hemen bitmeyen renkli çıktısının kaliteli olmasına gerek yok, siyah/beyaz çıktısı kaliteli olsun yeter. Var mı böyle bir yazıcı? Ayrıca toner ya da mürekkebi hemen bitmeyen ya da biterse ucuza dolan bir yazıcı arıyorum. Yok mu şu kardeşinize bir öneride bulunacak?

    Hacı ben de arıyorum öyle birşey. Bulursan bana da haber et :) ancak üst limit 100 lira civarında pek yok galiba. HP 1050 çok fonksiyonlu var. Senin için yeri gelecek fotokopi de çekeceksin o yüzden tarayıcılı olan bir makine lazım. HP normal fiyatı 90 TL kargo ücretsiz gold bilgisayarda. Ancak bitmeyen kartuş sistemi olmadığı için 3-4 ay sonra mürekkebi bitince gidip doldurtacaksın o zaman da kartuş zamanla ölüyor bu yüzden bitmeyen kartuşlu almak mantıklı bence. Eğer alırsan bana da haber et memnun kalırsan bende alırım

    Mesajı yazdıktan sonra biraz araştırdım, ucuz ama kaliteli lazer yazıcılar 140-150'den başlıyor. 150'ye kadar çektim bütçeyi.

    Brother HL-2130 LAZER YAZICI

    Samsung ML2165 LAZER YAZICI

    Bu iki ürünün arasında kaldım. Fiyatları çok yakın 140-150 arası. Ama dediğin doğru tarayıcı gerek, akıllı telefonla olacak iş değil scan işi dediğin gibi. Ama sadece tarayıcı ve yazıcı foksiyonlu bir yazıcı yok sanırım. Genelde çok foksiyonluya giriyorlar, o zaman da fiyat uçuyor gidiyor. Kafam karışık. Bir mühendislik öğrencisi olarak, en az anladığım parça yazıcı. Cahillik kötü bir şey.

    Hocam bence lazer yazıcıya lüzum yok çünkü lazer yazıcı daha hızlı ve daha çok fazla çıktı almak için tercih ediliyor. bir büroda yeri geldiğinde 500 sayfa çıktı 1 günde alınıyor ve bu maliyetleri düşürmek için lazer yazıcı tercih ediliyor. Çünkü onlar toner ile dolduğu için mürekkep gibi sıkıntı çıkarmıyor. Lazer yazıcı bence gereksiz hem renkli çıktı olayı yok. İlla birgün renkli çıktıya ihtiyacın olabilir. Bitmeyen kartuşlu ve kolay dolan kartuşlu sistemler var bunları inceledim biraz bence bunlar daha mantıklı hem çok fonksiyonlu hemde kolay doldurulabilen. Şimdi bunların içinde karar verilmesi gereken birşey var o da
    1)Kolay dolan kartuşlu bir yazıcı mı
    2)Bitmeyen kartuş sistemli bir yazıcı mı (Hortumlar görünüyor ve makinenin yan kısmında mürekkep tankları duruyor devamlı oradan kartuşlara dolum oluyor)
    Bana kalırsa Kolay dolan kartuşlu yazıcılar mantıklı geliyor çünkü haftada 30-40 sayfa çıktı alsan -ki bu ortalama için iyi çaba gerekli- 4 ayda bilemedin 3 ayda bir dolum yapman gerekebilir. Bölye dolum yapılabilen kartuşlu yazıcı mantıklı geliyor bana.
    Başka fikri olan varsa paylaşsın arkadaşlar.

    BİTMEYEN KARTUŞLU YAZICI ve KOLAY DOLAN KARTUŞLU YAZICI bunların aavantajları dezavantajları nelerdir. Kullanan arkadaşlardan yorum bekliyoruz.

    çok çok yoğun baskı alınmıyorsa eğer benim oyum her zaman kolay dolum kartuşlarından yana CISS'lara nazaran daha problemsiz olduklarını düşünüyorum hele hele çift kartuşlu canonlara falan hiç bir şekilde bulaşılmaması gerektiğini savunurum her zaman. bitmeyen kartuşta olsa kolay dolum kartuşuda olsa her zaman en iyi tercih epsonlardır. hemen hemen bütün modelleri her iki sistemlede uyumludur. ancak canonda sadece CISS alternatifi mevcut ondada hortumda hava yapar derin temizleme yaparsın baskıya çizik atar yoğun temizleme yaparsın kartuş pert olur gider 100 küsür liiraya yeni kartuşlar alırsın onu del hortumları tak uğraş dur. uzattık lafı velhasıl epsondan ve çok yoğuın baskı almıyorsanız kolay dolum kartuşlarından şaşmayın derim ben.

    Hocam benim anlamadığım bu sizin tavsiye ettiğiniz yazıcıda normal kartuş var o bitince biz yeni bir dolan kartuş ve mürekkkebi mi alacağız?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: chungkingexpress

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: Narthyard

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: Narthyard

    Üniversite öğrencilerine göre şöyle 100 lirayı geçmeyecek, toneri ya da her neyse kartuşu hemen bitmeyen renkli çıktısının kaliteli olmasına gerek yok, siyah/beyaz çıktısı kaliteli olsun yeter. Var mı böyle bir yazıcı? Ayrıca toner ya da mürekkebi hemen bitmeyen ya da biterse ucuza dolan bir yazıcı arıyorum. Yok mu şu kardeşinize bir öneride bulunacak?

    Hacı ben de arıyorum öyle birşey. Bulursan bana da haber et :) ancak üst limit 100 lira civarında pek yok galiba. HP 1050 çok fonksiyonlu var. Senin için yeri gelecek fotokopi de çekeceksin o yüzden tarayıcılı olan bir makine lazım. HP normal fiyatı 90 TL kargo ücretsiz gold bilgisayarda. Ancak bitmeyen kartuş sistemi olmadığı için 3-4 ay sonra mürekkebi bitince gidip doldurtacaksın o zaman da kartuş zamanla ölüyor bu yüzden bitmeyen kartuşlu almak mantıklı bence. Eğer alırsan bana da haber et memnun kalırsan bende alırım

    Mesajı yazdıktan sonra biraz araştırdım, ucuz ama kaliteli lazer yazıcılar 140-150'den başlıyor. 150'ye kadar çektim bütçeyi.

    Brother HL-2130 LAZER YAZICI

    Samsung ML2165 LAZER YAZICI

    Bu iki ürünün arasında kaldım. Fiyatları çok yakın 140-150 arası. Ama dediğin doğru tarayıcı gerek, akıllı telefonla olacak iş değil scan işi dediğin gibi. Ama sadece tarayıcı ve yazıcı foksiyonlu bir yazıcı yok sanırım. Genelde çok foksiyonluya giriyorlar, o zaman da fiyat uçuyor gidiyor. Kafam karışık. Bir mühendislik öğrencisi olarak, en az anladığım parça yazıcı. Cahillik kötü bir şey.

    Hocam bence lazer yazıcıya lüzum yok çünkü lazer yazıcı daha hızlı ve daha çok fazla çıktı almak için tercih ediliyor. bir büroda yeri geldiğinde 500 sayfa çıktı 1 günde alınıyor ve bu maliyetleri düşürmek için lazer yazıcı tercih ediliyor. Çünkü onlar toner ile dolduğu için mürekkep gibi sıkıntı çıkarmıyor. Lazer yazıcı bence gereksiz hem renkli çıktı olayı yok. İlla birgün renkli çıktıya ihtiyacın olabilir. Bitmeyen kartuşlu ve kolay dolan kartuşlu sistemler var bunları inceledim biraz bence bunlar daha mantıklı hem çok fonksiyonlu hemde kolay doldurulabilen. Şimdi bunların içinde karar verilmesi gereken birşey var o da
    1)Kolay dolan kartuşlu bir yazıcı mı
    2)Bitmeyen kartuş sistemli bir yazıcı mı (Hortumlar görünüyor ve makinenin yan kısmında mürekkep tankları duruyor devamlı oradan kartuşlara dolum oluyor)
    Bana kalırsa Kolay dolan kartuşlu yazıcılar mantıklı geliyor çünkü haftada 30-40 sayfa çıktı alsan -ki bu ortalama için iyi çaba gerekli- 4 ayda bilemedin 3 ayda bir dolum yapman gerekebilir. Bölye dolum yapılabilen kartuşlu yazıcı mantıklı geliyor bana.
    Başka fikri olan varsa paylaşsın arkadaşlar.

    BİTMEYEN KARTUŞLU YAZICI ve KOLAY DOLAN KARTUŞLU YAZICI bunların aavantajları dezavantajları nelerdir. Kullanan arkadaşlardan yorum bekliyoruz.

    çok çok yoğun baskı alınmıyorsa eğer benim oyum her zaman kolay dolum kartuşlarından yana CISS'lara nazaran daha problemsiz olduklarını düşünüyorum hele hele çift kartuşlu canonlara falan hiç bir şekilde bulaşılmaması gerektiğini savunurum her zaman. bitmeyen kartuşta olsa kolay dolum kartuşuda olsa her zaman en iyi tercih epsonlardır. hemen hemen bütün modelleri her iki sistemlede uyumludur. ancak canonda sadece CISS alternatifi mevcut ondada hortumda hava yapar derin temizleme yaparsın baskıya çizik atar yoğun temizleme yaparsın kartuş pert olur gider 100 küsür liiraya yeni kartuşlar alırsın onu del hortumları tak uğraş dur. uzattık lafı velhasıl epsondan ve çok yoğuın baskı almıyorsanız kolay dolum kartuşlarından şaşmayın derim ben.

    Hocam benim anlamadığım bu sizin tavsiye ettiğiniz yazıcıda normal kartuş var o bitince biz yeni bir dolan kartuş ve mürekkkebi mi alacağız?

    evet bir kereye mahsus olmak kaydıyla şeffaf, tıpalı, oto reset kolay dolum kartuşları ve tabi onları doldurmak için mürekkep almak gerekiyor bunları doldurup doldurup kullanırsınız. size bittikçe sadece mürekkep almak kalır ki orj. kartuşlara nazaran bedava gibi birşey. aşağıdaki video sanısım size fikir verecektir

    http://www.youtube.com/watch?v=qDBns1rPdxs




  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.