Şimdi Ara

Yazı dizisi: 'Bütün 65nm ve 55nm nVidia chipleri kusurlu' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
4.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hımm arkadaşlar olayın bu kısımları epey anlaşıldı,,kusurlar,skandallar falan filan tamamda...Nvidia'nın durumu iyice kötüye giderse,,son kullanıcıyı dahada çok kaybettiğinde ati'nin fiyat politikasında bi tahmini olan var mı ??? bana böyle gibi geliyo
  • Böyle indirimler, ucuzluk olmaz tabii ki, pahalıdan satar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    Böyle indirimler, ucuzluk olmaz tabii ki, pahalıdan satar.



    +1 ve vahim olan sanırım aynı kusurlu mimari ile 55nm'ler ilede geliyo..Yanlışım varsa düzelt said kardeşim veya bilen diğer arkadaşlar...Demek istediğim gittikçe büyüyen kısır bi döngü gibi bu
  • Bütün ürünler arızalı diyemeyiz, kimisinde kusur arızaya erken sebep oluyor, hem de çok erken. Kimisinde ise ekran kartı zaten beş para etmez hale gelince etkisi görülecek.

    TDP önemli bir etken ve soğutma da. Mekanik yorulmadan, iyi soğutma ile kurtulabilen chipler ise çok uzun vadede electromigration denilen, iyonlaşma ile atom kaybından zayıflayacak. Ama soğutma iyiyse, muhtemelen ve umuyoruz ki, arızalar çok geç olacak, yoksa çok insan mağdur olur.

    Belli bir süreçten sonraki üretimlerde nVidia muhakkak değişikliğe ve düzeltmeye gitmiştir.
  • hmm anladım teşekkürler kardeş dediğin gibi inşallah düzeltir..
  • Yeni nesil kartlarındaki o soğutucunun neden böyle olduğunu merak ediyordum. Galiba bu sebeple. Daha iyi soğutup sorunu ört-bas etmeye çalışmak içinmiş. (Ne komplo teorisi oldu ama)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AndryTR

    Yeni nesil kartlarındaki o soğutucunun neden böyle olduğunu merak ediyordum. Galiba bu sebeple. Daha iyi soğutup sorunu ört-bas etmeye çalışmak içinmiş. (Ne komplo teorisi oldu ama)



    harbi yaa sende e minareyi çalan kılıfı hazırlıycak daa
  • Arkadaşlar teori olayını abartmaya gerek yok, soğutucu soğutucudur
  • Yazı ve çeviri için çok teşekkür harbiden iyi çevirmişsin. Sağ olasın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    quote:

    Orjinalden alıntı: Azimkar
    benim merak ettiğim Nvidia'nın ( ve ATI'nin ) çiplerini yapan TSMC ne diyor bu işe ?


    http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/07/07/nvidia-meltdown-blame-game

    Onu bilmem de, bu yazıyı okuduktan sonra, nVidia hakkında TSMC'nin bir sonraki üretim sürecinde ne kadar şefkatli olacağı konusunda kuşkuluyum.

    Yazının bi kısmını tercüme edeyim:

    Tedarikçiler nVidia için bir sorun her şeye rağmen, en azından şimdilik. Tedarikçilerinizi böylesine kötülemek tehlikeli birşey, onların nVidia'ya duyduğundan çok, nVidia onlara muhtaç. Bir sonraki nm küçülme üretim sürecinde kim ne kadar kota alacak tartıştıkları sırada ve bu işleme ne kadar para ödeyecekleri (AMD-ATi ve nVidia'nın) , oluşacak sahneyi gözünüzde canlandırabilir misiniz?

    TSMC Planlayıcısı 1: nVidia'ya aylık kaç wafer ayıracağız?

    TSMC Planlayıcısı 2: 40nm üretim süreci ilk başta sıkışık görünüyor, değil mi?

    TSMC Planlayıcısı 1: Evet, gerçekten.

    TSMC Planlayıcısı 2: nVidia'nın, önüne gelene bizim için ... dediği zamanı hatırlıyor musun? O kadar da eğlenceli değildi.
    (Sansürlenen için şöyle demişler inquirer da, [male rooster euphemism][oral suction euphemism]s , cock suckers anlamı çıkıyor buradan)

    TSMC Planlayıcısı 1: O yüzden 4 tane ayırıyoruz?

    TSMC Planlayıcısı 2: 4 bin? Çok değil mi?

    TSMC Planlayıcısı 1: Hayır, dört.

    ---

    Bu eğlenceli yazıyı da tercüme edip koyabilirim aslında.

    İşin bir de notebook üreticileri yönü var.

    Birkaç yıl sonra skandal diye anılacak şeyler olursa şaşırmayın.



    TSMC makes Nvidia late to 40nm
    Written by Fuad Abazovic
    Friday, 26 September 2008 10:11



    A real issue

    TSMC is causing some serious issues for Nvidia and partially for ATI. Nvidia planned to move most of its chips from 55nm to 40nm as soon as 40nm is available, but it looks that TSMC cannot meet its schedules.


    The 40nm production of graphic wafers was scheduled for early 2009 and now its at least pushed for a few months back. Nvidia wanted to try to be the first with 40nm chips and finally bream the story where ATI is always the first to transition to a new process.

    This delay will affect Nvidia more than ATI as with 55nm products, especially in entry level and mainstream ATI holds the price / performance crown and it doesn't really have to rush to a new process. On the other hand, if Nvidia wants the performance crown back, it has to go to 40nm and try to make new and smart chips as soon as possible.

    We can confirm that both Nvidia and ATI are shrinking from 55nm to 40 nm as this is the right step and 2009 might be remembered as graphic chip transistors might be smaller than the 45nm that will be used in 2009 for CPUs. This won’t last much as in late 2009 Intel plans to launch some 32nm chips but this is only if it can meet its own schedules.





    TSMC, nVidia'ya daha geç verecek 40nm teknolojisini....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    Ciddi vakit sıkıntısı yaşıyorum, yoksa koymak istediğim daha haberler var Hele AMD'nin finansal durumu ve 2005'ten beri içinde olduğu dönüşüm ve yeniden organizasyon hareketi ile ilgili bir analiz yazısı vardı. Çok fazla teknik ve okuması sıkıcı cümle içerdiğinden okudum ama çevirmedim, çünkü ciddi yazılar çok okunmuyor malesef. AMD yeniden yapılanma süreci içinde, meyvelerini ne zaman toplar bilemiyoruz ama hedefler büyük. Intel ile rekabette, salt kendi gücünden çok, belki bir de uzakdoğulu işortaklarının gücünü de arkasına alarak, şu an beklenmeyen, olduğu zaman da şaşırtacak bir şahlanış yapabilir maya tutarsa.


    Gerçekten harika çalışmalar yapıyorsunuz öncelikle çok teşekkür ediyorum ve ayrıca ciddi yazıların okunmamasına katılmıyorum çünkü ne zaman böyle bir konu görsem sonuna kadar okumaya çalışırım.

    Ayrıca vaktiniz yokken bile dh üyelerini düşünmeniz bence çok güzel bir olay devamını sabırsızlıkla bekliyoruz




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.