Bir süredir YouTube üzerinden yazılım geliştirme üzerine yayınlar açıyorum. Kanalım oldukça hızlı yükseliyordu fakat bağlantı sorunları yüzünden yayınlar sürekli kesiliyor ve projeler yarım kalıyordu. Sanırım modem uzun süre yayın yaptığımda oluşan yükü kaldıramıyor. Aslında ucuz bir modem değil. Yayın kalitesi de yüksek değil (1080p). Çok oyun oynayan biri değilim ama oyunlarda bazen geçikme 6000ms'e (yanlış duymadınız. 6 Saniye :D) kadar çıkıyor. Modemi yeniden başlattığımda 40-50ms oluyor. Bir süre geçince artık 100-500ms arası takılıyor. Zaten ara sıra arkadaşlarla oyun oynuyorum. Böyle kötü deneyim olunca bırak eğlenmeyi keyfim kaçıyor. İyi bir modem ve mesh sistem tavsiyesi istiyorum. Beklentim uzun süre kesintisiz yayın açabilmek ve oyun oynarken düşük gecikme olması. Aklımda fiyat aralığı yok. Yüksek fiyatlı olmadığı sürece her öneriyi değerlendirmeye çalışacağım. |
Yayıncı ve İçerik Üreticiler İçin Modem Tavsiyesi

-
-
İnternetin fiber mi vdsl mi ve malsimum bütçen ne kadar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
internet fiber değilse pingde sıçramalar olur hocam, bufferbloat denir bu olaya.
eğer modemin yeterli olmadığını düşünüyorsan firewall kapat modemden. en çok cpu yu bu tüketir. tahminimce modemin anasayfasında donanım durumlarını gösteren panel vardır, oradan incelersen anlarsın. tabii tahminimce sorun modem kaynaklı değil, sonuçta modem yayın olup olmadığını bilmiyor sadece up / down datalarını düzenleyip gönderiyor. yayında problem oluyorsa speedtest yaparken modemin yanması gerekir.
gpu h265 codec ve cbr yerine vbr bitrate kullan, min 2.5k max 5k bitrate olsun
-
VDSL. Bütçemin üstünde fiyatına göre çok iyi ürünler varsa yine söyleyin belki düşünürüm. Bütçe 2-4k arası. $1=39TL. 50-100 Dolar arası diyebiliriz ileride cevaplayacak kişiler için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fecebir864 -- 25 Mayıs 2025; 3:0:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"sonuçta modem yayın olup olmadığını bilmiyor sadece up / down datalarını düzenleyip gönderiyor. yayında problem oluyorsa speedtest yaparken modemin yanması gerekir." derken ne demek istediğini anlamadım. Modemin yayında olup olmadığımı bilmesi ile ilgili bir şey demedim ki. Ayrıca bunu biliyor. Sınıflandırmaya göre sıralama yapabiliyorsun. Cihazımın arayüzüne" streaming and video conference" gibi bir class vardı ve ona öncelik tanıdım mesela.
Düşük ayarda CBR kullanıyordum sabit olması için. VBR kullanmayı da deneyeceğim.
Altyapı 20 Mbps upload destekliyor. Normalde 1080p 30 fps yayın için yeterli olmalı ki zaten bir süre yayınlarda çok sorun yaşamadım. Son zamanlarda genel manada bir İnternet sorunu deneyimliyorum. Komşularda bu olmadığı için modem ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Geçen modeme ethernet ile bağlandım ve test yaptım 7 Mbps çıktı. Eskiden böyle değildi. Belki de sorunun yayınla alakası yoktur.
Eve iyi bir modem ve mesh sistem kurmayı düşünüyorum. Mesh sistem için bütçe düşünmedim ama modem için 2-4k arası bir miktar ayırabilirim. Modem routerin konumlandığı yer ile router arasındaki 10 metrelik mesafede 1 duvar 2 kapı bulunuyor. Modem router ve router birbirlerine kablosuz olarak bağlı olacaklar. Router ile bilgisayarım kablo ile bağlı olacaklar. 2.4 ve 5 Ghz arasında otomatik geçiş yapan bir modem router iyi olur. Ayrıca RAM en az 256 MB olmalı. 512 MB olursa çok daha iyi olur tabii. CPU için ise 2 veya 4 çekirdek düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X