Şimdi Ara

Yayın için PC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar, bir süredir ps4 üzerinde yayın yapıyorum ve iyi gidiyor. Fakat artık yayını biraz daha kaliteli hale getirmeyi düşünüyorum. PS4 görüntüsünü elgato ile PC'ye aktararak yayın yapmayı planlıyorum.

    İstediğim şeyler:

    -PC sadece yayın,film ve dizi için kullanılacak. PC 'den oyun oynanmayacaktır.
    -USB 3.0 destekli bir anakart gerekiyor. (elgato hd60s yüzünden)
    -En azından gelişime açık bir sistem olursa benim için daha iyi olur.
    -RGB aydınlatma sevdalısı değilim hatta hiç aydınlatma olmasa benim için daha iyi olur.
    -Kasa o kadar önemli değil masa üstünde durabilecek küçüklükte olursa tercihim. Olmazsa fark etmez.
    -Parçaların bazılarını yurt dışından (newegg tarzı sitelerden) bazılarını da ikinci el alabilirim. Taksitle değil nakitle alacağım için bu ekstra bulunuyor.

    3000TL bütçem var.

    Şimdiden teşekkür ederim hepinize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FTaze -- 24 Haziran 2019; 23:43:5 >











  • Murat Trp kullanıcısına yanıt
    Önerdiğiniz sistemde işlemciye dahil bir GPU olduğunu pek sanmıyorum?? Yanlış bilgilendiriyorsunuz arkadaşı. Eğer ryzen sistem kuracaksanız mutlaka ekran kartı almak zorundasınız. Intel kuracaksanızda zorunda olmasanız bile almanız daha mantıklı bi seçim olur.

    OBSte hardware encoding seçeneği varmı bilmiyorum(varmış) fakat eğer var ise fena olmayan bi ekran kartı almanız işe yarıyabilir. CPU üzerinden mi GPU üzerinden mi yayın yapmak istediğinize karar vermeniz lazım. Karar vermek için bu makaleyi okuyabilirsiniz.https://venturebeat.com/2018/10/15/nvenc-vs-x264-does-cpu-or-rtx-gpu-encoding-work-best-for-twitch/

    Ayrıca HDDye hiç para harcamayın boşuna zaten yayın yapçakmışsınız. O paraya ram ekleyebilirsiniz. SSD yeter size. (Tabi yayın yaparken aynanda depolamayacaksanız video olarak)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bseeek -- 23 Haziran 2019; 23:25:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    Evet o makaleyi biliyorum. Dediğim bütçelere bu dediginiz olaylara para aktarabilir miyim? İntel kurmayı düşünüyorum. 5 ay sonra sistemi guncelleyecegim. O zamana kadar cpu uzerinden yaparım sorun degil. Ayrıca elimde 500gb kendi hddm var o yüzden ssd yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    intelde yüksek çekirdekli işlemci kaç para 3000 lira

    ryzen 2600 + rx 570 2000 lira kapish
  • Sakın intel kurma b450 chipset + bütçenin yettiği ryzen üzerinden git.

    Edit: Eğer GPU render yapçaksan en düşük ryzenı al. GPU olarakta net bişi söylemiyim araştırman lazım. Ama nvidia al GPU render yapçaksan radeon alma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bseeek -- 24 Haziran 2019; 20:58:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bütçeye bende ryzen almanı tavsiye ederim.
  • Peki intel almak için bütçemi ne kadar zorlamam lazım ? amazon, newegg gibi sitelerden alışveriş yapma ve bunları biriyle ya da kargoyla işlemci gibi ufak tefek şeyleri getirme ihtimalim var. Bazı parçalar newegg sitesinde buraya girdiğinde ödemem gereken gümrük vergisi+kargo ile bile Türkiye'deki fiyatların altında olabiliyor.

    Sizi zorluyorum kusura bakmayın çünkü PC parçalarının uyumu vs gibi şeylerden anlamıyorum. Montajını yapabilirim kendi PC'mi 10 sene önce kendim kurmuştum kasaya ama dediğim gibi parça uyumundan anlamıyorum.
  • tahminimce en az 500-700 tl daha çıkman lazım, güncel fiyatlar hakkında bilgim yok maalesef yanlış yönlendirmeyeyim.
  • someone kullanıcısına yanıt
    Bu dediğim şartlar altında almam gereken işlemci nedir sizce? Ona göre yükseltebilirim.
  • MARKA-MODEL FİYAT
    ANAKART ASUS TUF B450-PLUS ₺619,00
    KASA FSP CMT110A ₺402,94
    İŞLEMCİ AMD RYZEN 5 2400G ₺1.088,00
    RAM 2 X CORSAIR VENGEANCE 8GB 3000 MHZ ₺619,98
    SSD CORSAIR FORCE MP510 ₺404,99
    ₺3.134,91

    21.03.2019 tarihinde topladığım pc

    Kendi çapımda online oyun oynamak için toplamıştım bazı parçalar pahalı dersen istediğin fiyata kısarak düşürebilirsin bu arada işlemcim apu yani hem cpu hem gpu görevi görüyor ilerde yükseltmek istersende bi ekran kartı takıp devam edersin ama bu sene içerisinde apunun yeni nesli tanıtılıcak ister beklersin ister toplarsın tercih senin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaanbora K kullanıcısına yanıt
    Tavsiyen için teşekkür ederim :)
  • FTaze kullanıcısına yanıt
    Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FTaze kullanıcısına yanıt
    Hocam niye hala intel alma peşindesiniz ki? O seviyedeki aynı bütçeli intel işlemciler çöp. Ryzen ezer onları ama siz Intel diyip duruyosunuz. Gerekyok intele onun yerine GTX 960 alıp mis gibi GPU render yapabilirsiniz OBSde.

    Sistem önerisinde bulunayım madem.

    İŞLEMCİ: AMD Ryzen 1200
    EKRAN KARTI: ...Aşağıyı okuyun...
    ANAKART: AsRock B450 mAtx ASRB450M-HDV R4.0 AM4
    RAM: Corsair 8GB 3000Mhz Lpx (CMK8GX4M1D3000C16)
    SSD: XPG 128GB SX6000 Lite NVMe
    HDD: Seagate 1TB 7200rpm
    PSU: FSP 500Watt Meet
    KASA: Kendiniz seçin hoşunuza gideni( mATX kasa almanız avantajınıza olacaktır. Yayın pcsisi için kocaman tower almanıza gerek yok.)

    Sistemi tamamen OBSten GPU render yapacağınızı düşünerek kurdum. Tercihen 2.el ekran kartı almanızı tavsiye ediyorum. Gidip sıfır Gtx1060 almanız para israfından başka birşey olmıyacaktır. Gtx 960 yada Gtx 1050ti alırsanız işinizi görür bu kartlar.

    Dipnot: GTX960 NVENC desteği hakkında makale yok piyasada yeni nesil. Eski nesillerde bazıları güncelleyince çalışıyor demiş fakat bilmiyorum kesin çalışır mı yarın gün içinde obs indirip test Ederim NVENC çalışıyor mu diye.(bende de gtx960 var)

    Fiyat hakkında yukarda dizdiğim ekran kartsız sistem sinerji.gen.tr sitesinde 2100tl civarlarınga geliyor. Ekran kartını 2. El alınca bütçenize tam oturacak.(200tl kasa payı bıraktım)
    Bitanedahanot: "sinerji.gen.tr , inventus.com.tr"ye güvenebilirsiniz. İkisindende 3k lık alışveriş yaptım sorunsuz geldi ürünler.

    EDIT: Ama sadece CPU render yapmak isterseniz Ryzen 2600 alabilirsiniz. Full CPU render yaparsınız. Yanınada Gt1030 ekran kartı işinizi görür sadece monitörden görüntü almak için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bseeek -- 24 Haziran 2019; 23:55:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    Ne bileyim yıllardan beri AMD düşmanlığını empoze etmişler bize.Kusura bakmayın sinirlendirdiğim için ^^ Verdiğiniz sistem için çok teşekkür ederim. Olurda 3000-3500'lere çıkar ise bütçe nereye destek atmalıyım sizce?
  • FTaze kullanıcısına yanıt
    Ustam asıl siz kusura bakmayın ya. Klavye dili nereye çekersen oraya gidiyor. Sinirli söylemek istememiştim.

    Ya valla 3500tlye çıksada siz bu pcde oyun oynamıcaksınız ki? Sadece asıl oyun bilgisayarınızdan oynadığınız oyunu burda yayınlayacaksınız değil mi ? Şimdiye kadar yanlış anlamamışımdır umarım. Overkill yapmanıza gerek yok aslında. 2500tl çatır çatır yayın açtırır size. Fazladan para harcamak israf olur bence o parayla gidin ekstradan HDD alın hem HomeServer olarakta kullanırsınız dizi film torrent vb.

    Belki aynı SSDden bi tane daha alıp raid yapabilirsiniz. Eğer bozulursa sıkıntı yaşamamak için ama anakartta tek nvme slotu var. Sata ssdye geçip çiftleyebilirsiniz isterseniz. Ama ne kadar gerek var tartışılır?

    (bu arada üstteki mesajın son kısmını editledim bakın isterseniz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bseeek -- 25 Haziran 2019; 0:12:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    Yok yok emoji olaylarına alışmışız ondan olabilir yanlış anlaşılma. :) PS4 üzerinden elgato ile sadece 1080p yayın aktarılacak. Belki ileride oyun oynarım onun için de geliştirme yaparım. Şu an kullandığım PC'de 500gb hdd var onu ek olarak kullanırım hala. PC'm o kadar eski ki dual2core 3.00 işlemcim var düşünün.^^
  • Valla o zaman takılın ya. Oyunda oynama ihtimaliniz varsa şöyle diyeyim. Ryzen 1200 ile başlayıp Gtx1050ti almanız süper bi taktik olmayabilir. Sonradan Ryzen 1200ü satarken sıkıntı yaşarsınız. Ryzen2600+Gtx1030 en mantıklı seçim gibi duruyor o zaman. İlerde oyun oynamak isterseniz alırsınız bi ekran kartı takıp oynarsınız. Gtx1030uda 2.elde alan çıkar. Ryzen2600ün stream testlerine bakabilrsiniz yada yarın bende deniyebilirim. (ryzen1700 var bendede hemenhemen puanları aynı 2600le)

    Eğer ilerde oyunda oynamak istiyosanız CPU render daha mantıklı.

    Not: Eğer ilerde PC oyunculuğuna geçince alacağınız ekran kartı çok yüksek bişey olabilme ihtimali varsa Ryzen2700 yoksa Ryzen2600 alın.

    Birde başka pcniz yok ise anakartı değiştirelim. Ben sade yayın aççanız diye ufak bişi koymuştum anakarta yer kaplamasın diye azçık şekilli anakart koyalım.

    ANAKART ALTERNATİF: AsRock B450 Pro4

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    Bir PC var ama Allaha emanet

    Asus p5ql pro anakart
    Intel dual2core 3.00 işlemci
    8 gb ram
    HD 7700 radeon ekran kartı ^^


    PC oyunculuğu elzem değil. Fakat olurda ileride geliştirmek isterim tabiki. Neden olmasın ?
  • O zaman ustam dahada söyleyebileceğim bir şey yok. Ryzen 2600+Gt1030 üzerinden ilerlemek sizin için daha iyi olacaktır. Anakartta alternatif diye önerdiğimi alabilirsiniz. Hayırlı olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.