Şimdi Ara

Yayalara yol verme kampanyası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elimizden geldiği kadar yol vermeye çalışalım.. ama bazı insanlar yolun ortasından yürüyor bazıları yol ortasında konuşuyor bazıları yaya ışığı kırmızı olmasına rağmen geçmeye çalışıyor ama yapacak birşey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kampanya çok güzel ve mantıklı. Çorum'da yaşıyorum,hızım fazla değilse(şehir içi hız kurallarına uyarım genelde),arkamdan gelen araç çok dibimde değilse yol vermeye çalışıyorum,keza kavşaklarda biriken araç kuyruklarına da yol veriyorum ancak maalesef Çorum'daki araç sürücüleri öyle sabırsız,öyle cahiller ki,sizlerin de yaşadığı korna,küfür vs. durumları mevcut. Ana yol üzerinde park halinden çıkarken bile çok nadiren yol verirler. Yayalara bu nedenle yol veren araç sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Madem bu kampanya başlıyor,güzel bir sticker yapılsa nasıl olur? Mesela: Yayalara saygılıyım,yaya geçitlerinde yol veriyorum! gibi.
  • Her zaman yaptığım olay. Sarı çizgileri gördüğüm anda yaya varsa duruyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drift yaparak donen insanların yasadigi bir ulkede yayaya yol vermek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam denk geldi 2 gün önce ki olaya. Oncelikle şunu belirteyim, yaya geçidinde kesinlikle dururum ve yayalara yol veririm. Bu hep yaptığım birsey zaten. 2 gün önce Ankamall in orda ki yaya geçidinde durdum. İnsanlara yol verdim. 5 sn sonra arkamda ki çomar hemen kornaya basti. İnanılmaz sinirlendim arabadan aşağı indim ve adamın arabasina yönelip "kör musun yaya gecidi burası, sizin gibiler yüzünden bu toplum gelisemiyor" dedim. Adam kabak gibi kaldı öyle. Hicbirsey diyemedi. Bu comarlara tepkinizi gösterin. Bu sekilde belki insanlığı öğrenirler. Benden kampanyaya tam destek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gecilmiyecek bir yerde geçen yaya yol ortasında kalip bende durmadim zaten yanindan geçerken hayvan demesiyle ana avrat sovdugum abladir,soveceksen adam gibi soveceksin içinde birşey kalmiycak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah ah... Aracımı sattıktan sonra hep yaya devam ettim ... DUYDUKLARIM

    1. AMA SADECE SEN KULLANIYORSUN YAYA YOLUNU ?
    2. ADAMIN TEKİ HAFİF DOKUNDU AYNASIYLA BANA , DÖNDÜĞÜMDE BİŞEY OLMAZ ! DEDİ KAVGA ETTİK TABİKİ
    3. TİP TİP BAKIP KAŞ ÇATANLAR (NE VAR TABELAYA BAK ! DİYİNCE SUSANLAR)
    4. KIZGIN KIZGIN BAKTIGINI GORUNCE OZUR DILEYENLER.

    Tabi ki araç duramazsa olan size oluyor . Ama bu bilinçsiz halk maalesef ki yaya ya saygı duymuyor.
  • Guzel kampanya.

    Trafigi tehlikeye sokmayacak heryerde yayalara yol veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol veriyorum ama geçmiyorlar yada önce bi afallıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda benimde ciddi katkılarım olur. o anki ortam elverdikçe yol veriyorum. benim bir yere yetişmem için hiçbir zaman acelem olmuyor. ilk önce öncelikleri belirlememiz gerekli. işe geç kaldım diye basmayacaksın onun için 5-10 dk erken çıkacaksın. ambulans önünde hastanı taşıyorsa arkasından 4 lü yakıp sende ralli yapmaya kalkmayacaksın. ışıkları hiçe saymayacaksın. zaten müdahale edilmiş hastaneye en hızlı şekilde gitmek için yola çıkmıştır sen aynı zamanda gittin farzet, tedaviyi senmi yapacaksın ? başka kısım 0-100 hastaları her yanındaki arabanın onlarla yarıştığını zannedenler. refklesleri kalmayıp hala araba sürmeye çalışanlar. aşırı kuralcılar. küçük trafiklerde büyük araçlar. uygunsuz park edişler. her ışıkta sol şeridi işgal eden yüklü tonajlı araçlar. yayaların uygunsuz yerlerden geçmeye çalışmaları. belediye otobüs duraklarını gasp edenler. engelli yerine parkedip uyaranların başına mafya kesilenler. yani kısaca herkes bir noktada sorumluluk sahibi olsa bu işleyiş bu düzen bir nebze olsun değişir. bu sadece yayaya yol vermek veya yayanın nerden geçeceğini bilmemesi olayı değil. bu iş kapsam ister.




  • avrupada yaya geçidinde, yaya yola adım atığında araçlar durur,
  • Yaya olarak destekliyorum , mesaj sayımız artsın topicde gözüksün sayın abilerim ablalarım buyrun mesajlayınız :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamponcu ve kaportacilar bunu begendi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yayalara yol veririm, benim için önemli bir alışkanlık ama bunun sınırlarını millet bilmiyor. Yayaya "yaya geçidinde yol verilir", canının istediği her yerden geçerken değil. Yurtdışında da böyle, yaya geçidinde herkes durur ama sıkıysa başka yerden geçecek ol, inan gaz bile kesmez, defalarca denendi :)
  • Trafik müsait olmasa dahi ciddi bir acelem yoksa yaya geçidinde bekleyen insana yol veririm.

    Sadece 1 kere arkamdan korna sesi geldiğini hatırlıyorum. (Belki 10000 den fazla yol vermişimdir.)

    Bu 10000 yol verme mevzusunda en azından 1-2 kişiye örnek olduğumu düşünüyorum, herkes böyle 1-2 kişiye örnek olursa çığ gibi büyüyüp gider.

    Kampanyayı destekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

    Arkadaki datdatlayan okuzleri gectim ama daha okuz olanlar arkada beklemeyip yandan gecmeye calisiyor veya arabayi durur halde gorunce hic yavaslamadan aracin yanindan gecmeye calisiyor.Benim icin problem degil ama karsiya gecen icin buyuk problem bu okuzler.Bazen sirf bunlar nedeniyle,yayayida dusunerek yol veremiyorum bilerek.



    Işte bu yüzden yol verirken mutlaka aynalardan bakmamız gerekiyor. Araba bu gerçi aynayı kontrol edip yayaya dönüp geç işareti verene kadar belki araba gelebilir ama sonuçta karşıdaki kişinin de hayatını tehlikeye atmanın gereği yok.
    Bizde genelde ışıklarda bu şekilde kaza riski çok olur heralde, yeşilden sarıya dönen ışıkta nasıl olsa duracam varsın yaya geçsin deriz ama o ara birinin sarıda geçeceği tutarsa sıkıntı işte...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mumkun oldugumca yayalara yol vermek lazim ama bizim yayalari da egitmemiz lazim.

    En bariz ornekler;

    -genc kadin yol kenarinda duruyodur yol verirsin. Sen bana asiliyomusun diye trip atarlar. Sanki yaya gecidine yat seviselim demisiz.

    -orta yasli veya genc birine yol verirsiniz, yolda omuz atan ufak tefek adamlar gibi triplere girip kendilerini dovdurmeye calisirlar. Iki tipin de ne elde etmeye calistigini hic anlamamisimdir.

    -yasli amca teyzeler icin durursun, kapkacci muamelesi yaparlar. Ters ters bakmalar, tuhaf hareketler.

    Bu liste boyle uzar gider. Bizim once nezaketin zayiflik olmadigini ogretmemiz lazim insanlara. Yaya veya arac fark etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi bir kampanya bende aranızda ki genç sürücülerden biriyim, ehliyetimi mart ayında aldım arabayı süren ben olduğumda genelde hep yayalara yol veririm yol kenarında bekleseler bile. Ülkemiz insanında olan acele telaş bende yok gideceğim yere 5 saniye geç varmak benim için çok fazla birşey degistirmiyor o yayanin şaşırıp mutlu olması daha iyi birşey bence herneyse başıma gelen olayı anlatayım, Gökçeada'da tatildeyiz araba bende markete alışveriş yapmaya gidiyorum yolun sağında bi amca gördüm yolda aşırı geniş arkamdan gelen arabada yok. Durdum elimle amca geç işareti yaptım gülümseyerek yok ben geçmem sen geç dedi . Bende amca geç nolacak ben beklerim dedim yok olmaz sen geciceksin sonra ben gecicem oğlum dedi bende mecbur yoluma devam ettim Buda böyle garip bir anımdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben yol vermeyen sürücülere içimden geleni söyleyen ve mümkün olduğunca yol veren biri olduğum için destekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de imkansız arac şoförleri yoldan geçen yayaya bile sövüyor psikolojileri bozuk çoğunun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.