Şimdi Ara

Yaya Yaralanmalı trafik kazası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba. arkadaşlar konuyu doğru yere açmışımdır umarım. sorunumuz şu: kayınpederime geri geri gelen bir otobüs çarpıyor ve bu kayınpederimin kolu ve kalça kemiği kırılıyor. sonrasında kola çivi, kalçaya da protez takılıyor. şükür şimdilik durumu iyi sayılır. kazanın hemen sonrasında trafik polislerinin görev aşkıyla aldığı ifadeye göre kayınpederim çarpan aracın suçu yok demiş (o anki şuur durumunu tahmin edersiniz). sorum şu :
    kayınpederim bu olaydan dolayı karşı tarafın sigorta şirketinden herhangi bir tazminat alabilir mi? yoksa ilk ifadesine istinaden yeni bir dilekçe verip şikayetçi olmasının bir anlamı olmaz mı? ne yapması gerekir?



  • akay75 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Alabilir maddi manevi tazminat, aktüerya hesaplaması yaptırılıp çıkan sonuca göre tazminat talep edebilir.
    Yaşına, kazancına ve baktığı kişilere birde kazanın vücut bütünlüğüne ne derece zarar verdiği önemli.
  • Öncelikle geçmiş olsun ,

    Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde geri giden araç suçludur.

    Aynı şekilde yaralanmalı kazaların hepsinde çok ciddi tazminatlar , iş görememezlik raporu , daimi sakatlık , manevi tazminat ve daha nice tazminat durumu söz konusudur.

    En kolayı bir avukat ile anlaşmanızdır.Özellikle daimi sakatlık olarak adlandırılan bu durumda ben dört yüz bin lira tazminat ödendiğini gördüm.
  • @damneed
    @spacewolf
    arkadaşlar teşekkür ederim cevaplarınız için. hukuki süreci başlattık bakalım...
  • merhabalar ben de bununla alakalı bir soru sormak istiyorum. fakat durum biraz karışık. ben geçtiğimiz ay bir yayaya ve kızına çarptım. kontrolsüz kavşakta karşıdan karşıya geçiyorlardı. ben de trafik tabelası araksında oldukları için farkedemeyerek çarptım. kaza sonucu baba ve kızı resmen ölümden döndü. yaklaşık bir ay rapor aldı adam. sağolsun davacı olmadılar. benim de arabamda maddi hasar oluştu. kaskodan karşılaması için talimat verdim ve süreç başladı. aracımı teslim aldım yaklaşık 13000 tl masraf çıktı. olaydan iki ay geçti ve geçen gün çarptığım kişi beni aradı ve sigorta şirketinin kendilerinden bu meblayı talep ettiğini söyleyerek durumla ilgilenmemi söyledi. ben de şu an ne yapacağımı bilemiyorum. yardım edebilir misiniz?
  • tahsinemre kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Polis tutanağında kusur baba ve kızına mı verildi?
  • Merhaba anladığım kadarı ile rücu işlemi başlamış neye istinaden geri ödeme istenildiği öğrenilmesi gerekir ancak o şekilde bir ilerleme sağlanır kişiye sigorta şirketinden bir yazı gelmiştir o belgeyi ulaştırırsanız yol göstermeye çalışabiliriz çok geçmiş olsun irtibat ve destek için ,

    https://www.iltaysigorta.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırsam evet tutanakta 11/1-3 ifadesi geçiyor. kaza kavşakta oldu. lakin ben kontrolsüz kavşağa hızlı girerek insanların yaralanmalarına sebep oldum. öte yandan son trafik yönetmeliğine göre benim asli kusurlu olmam gerekmiyor mu?
  • tahsinemre kullanıcısına yanıt
    madde 11 trafik ihlali ile alakalı değil hocam tekrardan tutanağı okuyabilir misiniz yada polisler yanlış yazdı.

    Acenteniz ile görüşün, sizin yerinize şirkette ki hasar dosya sorumlusu ile irtibata geçip, dosyanın tüm içeriğini öğrenebilir içerik öğrenildikten sonra aksiyon alınabilir ancak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 1 Aralık 2018; 17:10:53 >
  •  Yaya Yaralanmalı trafik kazası

    yaralı arkadaşa giden evrak bu şekilde. anlayamadım açıkçası...
  • İltay Sigorta İ kullanıcısına yanıt
    kazazedeye şu evrağı göndermişler. sizce bunun anlamı nedir? Yaya Yaralanmalı trafik kazası
  • tahsinemre kullanıcısına yanıt
    polisin raporuna göre asli kusurlu karşı taraf, tali kusurlu siz olarak değerlendirmiş kasko şirketiniz, ödediği hasarın %75’ini karşı taraf araç olmayıp haliyle trafik sigortasıda olmadığından dolayı yayanın şahsına rücu etmiş. Bir önceki mesajımda ne yapabileceğinizi yazmıştım. Acenteniz ile görüşün onlar ekspere ulaşıp dosyanın içeriğini öğrenirler. Ondan sonra bakılır rücu hakları var mı yok mu. Eğer kanunen rücu hakkını engelleyen bir durum yoksa karşı taraf mecburen ödeyecek aksi halde icralık olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam yaya sürücü değil ki "sürücüsü bulunduğunuz araç sigortalımıza çarptı" diyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.