Şimdi Ara

Yavaşlayan iPhone’ların ülkemizdeki pil değişim ücreti belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
3.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple, eski iPhone modellerini bilerek yavaşlattığını kabul etti. Bataryası eskiyen iPhone modellerinde pil seviyesine bağlı olarak işlemcinin çalışma hızının düşürüldüğü itiraf edildi. iPhone 7 ve öncesi modellerin hızı düşüren Apple sebep olarak kapanmalara karşı önlem alındığını belirtti. Apple’ın özür mahiyetinde açıklamasında pil değişim ücretlerinde yaklaşık 50 dolarlık indirime gidileceği ifade edilmişti.
     

    Apple'ın Türkiye'de pil değişim ücreti ne kadar?

    Apple’ın ülkemizdeki indirimli pil değişim ücreti belli oldu. Daha önce 319 TL ile 190 TL arasında değişen fiyatlara pil değişimi yapan Apple, yaptığı indirim ile bundan sonra 129 TL’ye değişim yapacak.
     

    Apple, pil değişimi sonrasında telefonların pil ömrünün uzayacağını ve pilde yıpranma olmadığı için telefonun belirli bir süre en yüksek performansıyla çalışacağını ifade ediyor. Ancak satın alınırken binlerce lira verilen bir telefon için ekstradan böyle bir masrafın ortaya çıkması bir hayli komik. Üstelik söz konusu indirim Aralık 2018’e kadar geçerli olacak. Sonrasında yapılan değişimlerde eski fiyatlar geçerli olacak.

     

    2018’in başlarında yayınlanacak iOS güncellemesi ile ayarlar menüsüne Pil Durumu sayfası eklenecek. Bu sayfada kullanıcılar pildeki performans kaybını ve kimyasal yaşını görebilecek.

     

    Apple’ın eski modelleri bilerek yavaşlatmasının ardından hem yurt dışında hem de ülkemizde dava hazırlıkları başladı. Apple'ın kaybı milyarlarca lirayı bulabilir. Durumun akıbeti ne olacak merak konusu.

     








  • Piller hakkında hiç bir bilgin yok gelmiş burda ahkam kesiyorsun. Telefonlar zaten li-ion pillerin safe discharge voltajı olan 3.3v'u %0 olacak şekilde ayarlarlar yüzdelerini. %0'a kadar kullanmanız bile o bataryaya zarar vermez. Zaten apple'ın pillerindeki problem nominal voltajın altında yeterli akımı verememesi. Benim eski samsung wave'imin bataryası bile 3.6 voltta 2 amper verebilirken apple'ın bataryasının verememesi kalitesiz olduğunu gösterir. Siz o b*ktan bataryalara 150 lira vermeye devam edin kardeşim.
  • Dandik pilleri 200 tlye satıyorlar, 1800 mah bide hahaha

    1800/200:9 1tl karşılığında 9 mah batarya kapasitesi alıyorsunuz. Yazık

    5350/50:107 1tl karşılığında 107 mah batarya kapasitesi alıyorum,

    Fanboylar açıklama yapsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca apple ne zaman fiyat artırsa diğerleri de artıyor. Piyasa değeri 450 maksimum 500 dolar olan telefonu 1200 dolara satıyorlar. Fanboylar sizin yüzünüzden piyasa da etkileniyor. Ciddi söylüyorum 5 yıl geriden gelip fiyatı bu kadar yüksek olan telefonu savunmak cahillik veya fanboyluktur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pupa’ya götürdüğüm zaman 129 tl’ye pili değiştirebilecek miyim şimdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pil döngüsü laptoplarında var ölçülebiliyor. madem öyle telefonada koy ve satınca deki şu kadar döngü altını şu kadar yavaşlatırım. bu şekilde daha inandırıcı olurdu. apple tiyatronun kralını yapıyor bece yabancı sitlerde yüzde 50 döngü altına düşmeyen pilde kapanma olmuyor. canlı testleri var youtubede. sen gidip yüzde 80 döngülü pilede yavaşlama güncellemesi verirsen tabi bende applenin nasıl bir sahtekar olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla

  • olumsuz apple haberi tabi ki malum kişi yapmamış :D

  • Normalde iOS 9'da pil seviyesine erişim vardı. iOS 10 ile bunu kaldırdılar. Tekrar üçüncü part uygulamalar ile pil kapasitesini tam olarak görebilecek miyiz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi benim zaten sağlam olan evimin camını kırıyosun. Sonra da merak etme sana ucuza cam satıcam diyosun... bi de üstüne buu lütuf gibi göstererek memnun olmamaı bekliyosun.. Oldu paşam, alnında gerizekalı yazıyodu milletin.

  • Şimdi adamlar yazılımla bilerek telefonu yavaşlatıyor sonra da pil değişimi için para mı istiyor?

    Yemin ediyorum böyle saçmalık görmedim hayatımda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 31 Aralık 2017; 12:25:21 >
  • İpad Air ım var çok yavaşladı. İpad ler için bir şey yapılacak mı? Herkes iphone kilitlenmiş ama asılsıkıntı ipad de.

  • Bence Apple'ı Türk siyasetçiler yönetiyor.

  • Saçmalamaya devam ediyorlar. Aralıktan sonra eski fiyata dönecekmiş. Eee benim se 2019 şubatta yavaşlarsa ne olacak??? Allah bildiği gibi yapsın sizin gibi firmayı. Birdaha telefon alırsan sizden forumdan banlasınlar beni

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dalga geçiyolar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir daha Apple marka cihaz Alırsam kullanmak nasip olmasın 1 aylık iPhone 6s soğukta yüzde 20 de kapanıyor daha 1 ay oldu alalı yazıklar olsun böyle firmaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tişikirlir ipill

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım açılan davalar sonuç verir de 4s kullanıcıların açtığı dava gibi güzel bi sonuç alırız. O davadan sonra sanırım biraz iyileşme olmuştu telefonlarında. Böyle saçmalık olmaz mahalledeki lastikcinin mahalledeki tüm arabaların lastiğini patlatıp lastiğe indirim yaptım demesi gibi birşey bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayın kardeşim.boyle şeye böyle şey...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Müstehak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 38 Dolara Note 4 için 11800 mAH batarya almıştım. Iphone bataryaları aldığımın 5'de biri olmasına rağmen daha pahalıymış.

  • Yorumlar halkımızın eğitim seviyesini gözler önüne seriyor.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.