Şimdi Ara

Yavaş Kitap Okuma Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hızlı konuştuğumu ve okumamda bir problem olmadığını düşünüyorum ancak kitap okurken 40 dakikada 20 sayfa okuyorum. Geçen gün de 90 dakikada yani 1.5 saatte 50 sayfa okumuşum. Bu açıdan biraz üzülüyorum. Okurken dakikalarca not almakla uğraşmıyor, dikkatimi dağıtmıyor ve telefonla ilgilenmiyorum. Not alırken o cümlenin altını kalemle hemen çiziyorum ve bu da bana vakit kaybettirmiyor. Yani tamamen kitapla yalnız kalıyorum diyebilirim ama böyle bir sorun var. Sizce 2 dakikada 1 sayfa okumak normal mi? Bana bir metin verilse hızlıca okurum, hatta kitabı da hızlı okuduğumu düşünüyorum ama nedense böyle bir sorun var.

    Bu durumdan pek memnun olduğum söylenemez. Sizce nasıl çözüm getirebilirim ya da bu şekilde kalmalı mıyım? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.



  • bana kitabı hızlı okuma olayı saçma gelıyor, benim için kitap sındıre sındıre anlaya anlaya yavas yavas okunmalıdır.
  • bana kitabı hızlı okuma olayı saçma gelıyor, benim için kitap sındıre sındıre anlaya anlaya yavas yavas okunmalıdır.
  • Hocam gereksiz yerlerde hizlan çat çat atla

    Kalemle okumak beni de cok yavaslatiyor telefondan kitap okurken mesela kalem olmadigindan cok daha hizliyim o da etkiliyor olabilir

    Önemli olan cok kitap okumak degil guzel kitaplari iyice sindirmek onları hayatına eklemek bence

    Bu muzik kitap film dizi her sey için boyle benim için

    Yani makina gibi okumana da gerek yok aslinda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi süre sonra bu durumu dert etmeyi bıraktım ben de, yukarıda yazılanlara kısmen katılıyorum. fakat sorunun cevabına gelicek olursak, ki önemli nokta da bu, bu senin için sorun teşkil ediyosa çeşitli göz egzersizleri ve hızlı okuma taktikleri var, özellikle youtube dan bunları edinebilirsin. ingilizcen biraz bile varsa aratıp bakarsan daha çok kaynak bulabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu okunan kitaplara da bağlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 26 Mart 2019; 22:12:5 >
  • Ben Taht Oyunları serisini okuyorum bu aralar. Bütün serinin basılı hali de var ama ben tabletten çok daha hızlı okuduğumu fark ettim. Basılı kitapta bütün günde 100 sayfa anca okurken tablette okulda ders aralarında falan 100 sayfaya ulaşıyorum o derece fark yarattı. Sebebini henüz çözebilmiş değilim...
  • başkalarıyla yarış etmezsen sorun çözülür. sonuççta kitap bir yere kaçmıyor zaten kitap okuya okuya bu sorun kendi kendine çözüleceği kanısındayım. tadını çıkararak, anlayarak oku sonra açılırsın yarış etme kimseyle.
  • Yavaş okumak kitabı daha iyisi sindirmenize(anlamanıza) sebeb olur diye dusunuyorum. Dert edilecek bir sey degil. Eger roman (kurgu) tarzi okuyorsaniz bir o kadar hayal dunyasinda kalip daha iyi keyif alabiliyorsunuz. Ama eger tarih veya bilimsel kitaplar okuyorsaniz yavas okumak biraz sorun acabilir. Zaten okudugunuz zaman okumaniz akisina dogru gidiyor. Kitapla alakasi oldugunu dusunmuyorum bence. Dert edilecek bir durum degil ama eger sizin icin problem cikarmaya devam ederse biraz sesli okuma yapip sonra icinizden okumak daha iyi ve hizli okumanizin onunu acabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayfa sayısı ve zaman vermişsin ama kaç kelime olduğunu bilemiyoruz tabi. bir küçük kitap okumak var bir de böyük bir kitap okumak var. her sayfaya düşen kelime sayısı farkedecektir. ben senin sorununu anladım. sesli okur gibi kitap okuyorsun. bana kalırsa hızlı okuma tekniği kapman gerekiyor. yani hızlı okuma başka normal okuma başkadır. normal bir cümlenin ortasına bakarak en azından bir cümleyi iki parçada okuyup geçmek var ya da başından sonuna tarayıp okumak var. bir de içerik önemli tabi. yavaş okuamyı gerektirebilir. bence diğer bir yöntem de bir kelime arıyormuş gibi yapıp cümleleri tarıyormuş gibi hızlı geçmek ama bu okuma olayı olmaktan çıkıyor her ne kadar okuyor olsan da. zevk vermeyebilir.
  • Ben bestseller okurken 1 saatte 80 sayfa okurken, bir klasiği aynı sürede 30-35 sayfa zor okuyorum. Yani kesinlikle kitaba bağldır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuşma hızında okuyorsan en az iki katına çıkmaya bak. Ben bu şekilde hem daha çok odaklanıyorum hemde eskiden okuduğum sürede daha fazla sayfa okumaya başladım. Bunu yaptıkça okuma hızın çok artar ve o bir saatte 60 70 sayfa okuyabilen manyaklardan olursun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.