Şimdi Ara

Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) (147. sayfa)

12 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 26 Misafir (9 Mobil) - 26 Masaüstü12 Mobil1 iOS
5 sn
37.710
Cevap
1.060
Favori
2.215.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
86 oy
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #3
Giriş

Takibe alalım bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buy, afo, dyn, afv, ylc, old ve gbg ile yola devam, ancak old nin performansindan memnun değilim değiştirmeyi düşünüyorum, fon konusunda üstadlardan sepetim ile ilgili bir yorumu olan varsa sevinirim, old yerine ne alınabilir aceba, şunu da belirteyim olağanüstü durumlar dışında 6-7 yıl sürekli her ay ekleme yaparak devam etmeyi düşünüyorum

• 10 fondan 5 fona düştüm ben. Gittikçe azaltıyorum fon sayısını. Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) 2 değişken 2 hisse yoğun bir de YHB var bist100 dışı. 5 fon + gram altın şeklinde yatırıma devam.

• Nitelikli yatırımcı olanlardan vergi kesiliyor diye twitterda bir yorum okudum,normal yatırımcıların fazla kesilen bir şey oluyor mu,bu fon konularında daha yeniyim net bilgiye sahip olan arkadaşımız var ise bilgilendirirse sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Benim de 6 çeşit hisse yoğun var ama düşüşlerde hangisine ne miktarda alım yapacağımı şaşırdım, bir yandan da 6 çeşit hisse var onun için mecburen değişkenleri bozduruyorum.

Hisse yoğun sayısı konusunda kararsız kaldım azar miktarda ve çok çeşit olması mı daha iyi, yoksa çeşidi az tutup alım miktarlarını mı arttırmalı.

Gerçi bu çok fark etmiyor herhalde gmr, nnf, ve mac bunları aynı anda ve miktarda almıştım hepsinin getirisi hemen hemen aynı olmuş. Yine aynı anda aldığım buy, goh ve adp içinden de en kötüsü buy olmuş, tabi biraz daha uzun vadede ne olur ona bakmak gerekir.

Hocam fon sayısı fazla olunca tek bir fona ayırdığım miktar azalıyor, öyle olunca diyelim fon %20 kazandırdı bir ayda. O fonda 5000 liram varsa 1000 lira kazanıyorum, ama fon sayım daha az olsa ve o fonda 20000 liram olsa, o zaman 4000 lira kârım oluyor. Yani fonlardaki paramın daha fazla olması açısından daha az sayıda tutmak istiyorum ben. Daha az sayıda olsun ki daha fazla miktarda para yatırabileyim her birine.

Tabii riski dağıtmak da önemli bir mevzu. Ben 5 fona kadar düşürebildim, daha da azaltmam bu sayıyı. 5 fon ve altın iyi bir strateji bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 22 Ekim 2023; 20:6:16 >

Orası öyle çok fona bölünce alınan miktarlar azalıyor, ama toplam miktar sonuçta değişmiyor, ben de çeşit olsun her birinin içinde değişik hisseler vardır diye düşünmüştüm, şimdi olsa en fazla 3 çeşit alırım, şimdi bir yandan da zararda olmayanları satıp zararda olanlara ekleme mi yapsam diyorum.

Kıymetli madenler ve altın fonu vardı 15-20 gün önce çıkmıyorlar diye sattım şansızlık işte, değişkenleri de satıp hisselere ekleme yapıyorum ama düşüş durmuyor zarar katlanıyor, bilmiyorum bakalım nakit bitene kadar devam, sonra beklemekten başka çare yok.

kısa vadeli kâr hırsıyla hareket edenlerin, riskleri başkalarının sırtına yüklemesi.bilgi kirliliği ve spekülasyonlarla balonlar oluşur. “Bilgi ekonominin en değerli kaynağıdır. Anlayan kazanır , anlamayan ise bedelini öder”.
    -“Senin İçin Hata Diye Düşündüğün Şeyin Başkası İçin Bir Başlangıç Olması" En önemli an, oturup yapmaya karar verdiğiniz andır” "Hangisi daha iyi?' sorusu yerine, 'Hangi ekonomik beklentiye karşı nasıl bir portföy tercihi yapmalı?' sorusunu sormak daha sağlıklı olacaktır" YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR" sorumluluğu, mesuliyeti, herhangi bir zarara uğrayana aittir. Hukiki olarak sorumlu değilim. Kişi yapacağı yatırıma kendisi karar vermelidir ve kendisi sorumludur.Yanıldığı ve yanılttığı her şey insanın makûs kaderidir.
    - “problemi ortaya çıkaran zihniyetle o problemi çözemezsiniz!” yani zihniyet değişmeden problemleri çözmek imkansızdır.
    - Bir milletin kültür düzeyi üç safhada; devlet, düşünce ve ekonomideki çalışma ve başarılarının özüyle ölçülür. "Alimle görüş bulursun mertebe, cahille uğraşma dönersin merkebe." BİTTİĞİNİ SANDIĞIN YERDE BAŞLAR... ÜYELİK:17yıl/21 Ağu2008
  • Bu old bitirdi bizi bugün vedalaştım kendisi ile

Sepetin önemi burada ortaya çıkıyor. Bir kısım yatırım emtia gibi varlıklarda olursa borsanın düşüp dip gördüğünüz yerde emtia bozup hisse Fonların a Girebilirsiniz. Bu gibi durumlar için her zaman gr. altın tutarım.
    %100 hissede olanlar orta uzun vadede yine kazanır ama her düşüşü kaldıracak mideye de sahip olmak gerekiyor.. Ekranı kapatıp bekleyin yada dip gördüğünüz yerde ekleme yapın.. YTD.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Lenovo Y500 SLI
  • Espa kullanıcısına yanıt

Gram altın bu tarz durumlarda gerçekten kurtarıcı. Hem acil nakit ihtiyacını karşılıyor, hem de yedek akçe gibi düşünebiliriz.

''Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur.
    Başkaları korktuğunda aç gözlü ol.''
    Warren Buffet
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.