Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ YAPIN. Kendinize 1 sene daha iyi bir yere gideceğim diye eziyet etmeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
11
Favori
7.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kısa özet geçeyim, Lise yıllarında basketbol, ortam vs kovalamaktan derslerim hiç iyi değildi. Doğru düzgün bir bölüme gidemedim. Iyi bir üniversitede kötü bir bölümde okuyordum ve ani bir kararla 3. Sınıfta bıraktım. Sıfır çalışmayla YKSye girdim 280 bin civarı sıralama yaptım. Mühendislik kontenjanını 300 bine çıkardılar, Allahın unuttuğu bir yerde Bilgisayar Mühendisliğine son tercihten girdim. Apartman üniversitesi vs ne derseniz aynen karşılığı olan bir yer.

    Vizelere, Finallere sadece 2 hafta çalışmakla 3 üzerinde bir ortalama yaptım.

    Şimdi bu sene 50 bin altinda alan bir üniversiteye yatay geçiş yaptım.

    Sadece ve sadece 5 tane bolum dersine son 2 haftada iyi çalışarak. Üniversitedeki Fizik, Matematik lisenin devamı zaten onda sıkıntı cekmeyeceksiniz.

    Iyi bir üniversiteye gidebilmek için 1 senenizi 7, 8 dersine onlarca konusuna gömerek heba etmeyin.

    Mesleğini yapmak istediğiniz güzel bir bölüme gidin, derslerde sadece hocanın deftere yazdirdiklarina sınav öncelerinde iyice çalışın 3,5 altı ortalamaniz olmaz. Ondan sonra istediğiniz üniversiteye hem geçiş yaparsınız, hem de 2. Sınıftan başlarsınız.

    Yatay geçişi deneyen neredeyse yok, ortalamam düşük beni almazlar diye sakın düşünmeyin. Başvurunuzu yapın bir şey eksilmez.

    Cesaretli olun, dandik kıytırık bir üniversite de olsa gidin, dersler emin olun 1 sene daha YKS ye çalışmaktan daha kolay gelecek. Hocalarla arkadaş olmayın, bunlar bize mahçup diye yüzünüze güler, sınavlarda isminizi okumaz puan bile vermez. Ama zorlamazlarda.

    Dersinizi çalışın ortalamaniz yüksek tutun, geçiş yapın.

    Hepinize iyi çalışmalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ben de 64k yaptım hocam bu yıl. Zaten mühendislik istiyordum ancak Ankara-İstanbul gelmeyeceğini bilerek onların altına kendi şehrimi yazdım 250k üstünde. Mezuna kalmayı kaldıramazdım bu saatten sonra. Etrafımdaki arkadaşlarımdan çoğu mezuna kalmadığım için çok laf ettiler. 64k yapan bir sene sonra neler yapmaz falan dediler de ben şansımı yatay geçişten yana kullanmak istedim.


    Artık 2020 ağustostan sonra bu yorumu okuyan olursa cevap falan yazın. Bakalım yatay geçiş yapabilmiş miyim yoksa pişman mı olmuşum
  • Valla hocam emin ol 1. Sınıfta son 2 hafta çalışmayla 3 ortalamanin üzerine çıkarsın. 1 ay önce çalış 3,5 üstünü bile görür istediğin bolume gidersin.

    Benim sınıfta 29 yaşında 2 yilliktan mezun olan bir abi vardı, adam 3,9 ortalama yaptı üniversitede görevli olarak çalıştığı, eşi, çocuğu olduğu halde. Sadece düzgün çalışmak önemli.

    Sana tavsiyem dersi iyi dinle, hiçbir dersi kaçırma, ilk gün son gün git bazı hocalar geldiniz diye 5-10 puan ekliyor sınavlara, notlarını ezberle, güle oynaya geçis yaparsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim abicim güzel düşünceler için. Zaten bölümüm elektrik elektronik. Uzun yıllardır ilgiliyim ve ailemde aynı bölümü okumuş veya okuyan çok yakın akrabalar olduğundan kısmen içinde olduğumu düşünüyorum bölümün.

    Üstüne ilk yılın derslerine, müfredatlarına bakıyorum da 7 dersten 4-5 tanesi benin şu anda bile oldukça bilgi birikimi sahibi olduğum konulardan oluşuyor. Ondan dolayı ilk yıldan oldukça umutluyum.

    Üstüne yatay geçiş yapmak istediğim üniversitelere bakıyorum. Not ortalaması ile geçişte hiç aynı bölüme bu yıl hiç başvurmayanlar olmuş. (Belki koşulları sağlayamadılar bilemiyorum).

    Normalde girdiğim bölüme bölüm taban puanına yakın bir puanına yakın bir puanla girmiş olsaydım şu an yatay geçiş için umutlarım %50 daha düşük olurdu, çoğu güzel okul yatay geçiş için ösym puanına baktıklarından dolayı. Ama benim ösym puanı avantajım olduğundan kendimi daha avantajlı görüyorum.

    Ama yine de yatay geçiş biraz şans işi gibi geldi. Ama elimden geleni yapacağım.

    Yanlız bir sıkıntı var istediğim okulların hiçbirisi YDS kabul etmiyor İngilizce muafiyet için. Sırf yatay geçiş için Toefl falan da gireceğim sanmıyorum şimdiden. Biraz uğraştıracaklar beni ama engelsiz yol olmaz değil mi




  • Öyle hocam 1.sınıf lise 5 neredeyse. Kesinlikle halledersin.

    Ona ben de şaşırıyorum, çoğu kişinin yatay gecisten haberi yok ya da kabul almam yaa niye uğraşayım diye başvuru yapmıyor.

    ÖSYM puanına bakıyor olsalar bile not ortalaması daha çok etki ediyor, bazı üniversiteler ne kadar ÖSYM dese bile onu hesaba katmayip ortalamayla yukarıdan aşağıya sıralama yapıp ilk 3 ü alıyorlar.

    Okullar kendi muafiyet sınavını yapıyor toefl, ydsye gerek yok. Takma onları kafana. Bazıları y. geçiş yapacaklar için ayrı tarihlerde yapıyor sınavı bazılarda yeni kayıt yapanlarla birlikte yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Muafiyet sınavı konusunda aslında yds kabul etseler benim çok işime gelirdi. Olsun artık yaz tatilimi üniversitelerin hazırlık sınavlarına girerek geçireceğim sanırım :)

    Ama gerçekten yatay geçiş konusuna ben de çok şaşırdım. Başvurular acayip şekilde düşük. Yani başvuru sonuçlarına bakıyorum kontenjan ne kadar açmışlar diye, ama kimse yedeğe düşmemiş ki asıl kontentanı anlayayım. Başvuran herkes geçiyor neredeyse uygun not ortalaması olduktan sonra.

    Muhtemelen başvuru konusunda baktığım kadarıyla üniversiteler genellikle başvuruların direkt kendilerine yapılmasını istiyor bizzat. Ondan dolayı insanların farklı şehirlere kolay kolay başvuramadığını düşünüyorum.
  • Hocam girdiğiniz yere göre değişir. 250kdaki yere okumaya giden yoktur. Siz bir istisnasınız. Ben de 60k bandındaki bir bilgisayar müh bölümündeyim ve fen lisesinden gelenler falan çok fazla hepsi de yatay geçiş düşünüyor. bu durumda benim işim sizden zor olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kskwneıebwje K kullanıcısına yanıt
    Mühendislik olduğu için her kontenjan doluyor. Dandik bir yere gidince dersler kolaydır diye düşünülse bile benim gittiğim yerde hocalar gayet zorladılar ekstra kolaylık, puan vs yapmadılar. Bana muhtaçlar umurumda değil çalışan geçer çalışmayan kalır kafasındaydilar. Başvuru yaptığında hangi üniversitede olduğuna bakilmiyor, ortalaman başvuru yapanların arasında ilk 3 e giriyor mu girmiyor mu diye bakılıyor. Dediğini anlayamadım sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 3 Eylül 2019; 13:13:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YDS toefl isteyen üniversiteler oluyor, ama yanlid hatırlamıyorsam YDS 70 puan istiyorlardi en düşük sanirim. Üniversitelerin yaptığı daha kolay ben şu an ki girdiğim yerde konuşma, yazma, testte toplam 89 puan yaptim. Diğerlerine girmediğim için (yds, toefl) kıyasını yapamıyorum pek.

    Düşük gerçekten, özellikle Bilgisayar Mühendisliğinde ben 4-5 üniversiteye başvurdum sadece 1 tane teknik üniversitede 10 kişi başvuru yapmıştı diğerlerinde 3-4. Onlardan da kabul almıştım şimdi sehrimdeki üniversiteye gideceğim. Erasmus yapabilmek için 3 ortalama üzerine çıkıp çok daha iyi üniversitelere geçmeyi insanlar niye düşünmüyor ben de bilmiyorum. Yatay geçiş konusunda bilgisiz olduklarından sanırım.

    Bizzat olması dediğin gibi kendi şehrinde yaşayıp başka şehirlerden gelen olmasın diye öyle yapıyor olabilirler. Ben gezmiştim ama :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 3 Eylül 2019; 14:29:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi üniversite sizin.
    Ben Muğla Sıtkı Koçman Bilgisayar girdim ama zaten bölümüm İngilizce. şehri de çok beğendim, ortaşama yapanlar da erasmus gidiyormuş ama yatay geçiş yapmıyormuş şehre alışıp bırakmak istemedikleri için. Tabii ailesinin yanına gitmek isteyen falan geçiyordur. Ben de şahsen buradan gitmek istemem yani zaten itü odtü boun hacettepe gibi yerler değilse aşağı yukarı hepsi aynı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kskwneıebwje -- 3 Eylül 2019; 13:16:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kskwneıebwje K kullanıcısına yanıt
    Bu mesaj bana yazılmış belli. Yani hocam ben mühendisliğin büyük şehirde okunması gerektiğini düşünüyorum. İş-staj-fuar-yarışma v.b gibi imkanlar yüzünden.

    Büyük şehir olmadıktan sonra 60-70-80k civarına güzel bir şehire gidebilirdim ama hem fark edeceğini düşünmediğimden, hem de şehir dışında beni zorlayacak bir sağlık sorunum olduğundan kendi şehrimde kalıp yatay geçiş denemeyi daha mantıklı buldum.
  • Kendinize 1 yıl daha eziyet yapın. Yataş geçiş yapmayın. 1 yıl daha üniversite sınavına sağlam çalışın, kaliteli eğitim görün. Üniversitede meslek öğrenilmez, meslek ruhu nedir öğrenilir. İyi bir okuldan alacağınız kültür ve ruh başkadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de diyorum ki YKS ile eziyet çekmeden rahat rahat bölüm derslerinize çalışın kaliteli bir universiteye geçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biraz özel olacak ama nereye geçtiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mezuna kalmak çok riskli ve her sene obp ler daha yükseliyor sınav daha da zorlaşıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Odtü, boğaziçi gibi okulların mühendisliklerine kaç kişi geçebiliyor baktın mı hiç ? En iyi ihtimalle 5 kişi alıyorlar ve bu 5 kişi 3,90 ortalamanın üstünde oluyor yani üniversite sınavına çalıştıklarından çok daha fazla çalışıyorlar buralara geçebilmek için. O yüzden bu genellemenin yüksek sıralamadaki okullar için geçerli olmadığını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yatay geçiş=kumar
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    50, 100, 150 bin olup ilk 4 bine gireceğini düşünen varsa yapmasın tabii yatay geçiş. Onun dışında tercih meselesi tabii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cobbler

    Ben de 64k yaptım hocam bu yıl. Zaten mühendislik istiyordum ancak Ankara-İstanbul gelmeyeceğini bilerek onların altına kendi şehrimi yazdım 250k üstünde. Mezuna kalmayı kaldıramazdım bu saatten sonra. Etrafımdaki arkadaşlarımdan çoğu mezuna kalmadığım için çok laf ettiler. 64k yapan bir sene sonra neler yapmaz falan dediler de ben şansımı yatay geçişten yana kullanmak istedim.


    Artık 2020 ağustostan sonra bu yorumu okuyan olursa cevap falan yazın. Bakalım yatay geçiş yapabilmiş miyim yoksa pişman mı olmuşum
    Hocam ne oldu? Yatay geçiş yapabildin mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kskwneıebwje K kullanıcısına yanıt
    adam fen lisesinden gelse nolacak sanki fen lisesinde adama yazılım eğitimi mi veriyorlar?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.