Şimdi Ara

Yatay geçiş kararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben iyi sayılabilecek bir vakıf üniversitesinde makine mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim lise boyunca biyoloji aşığıydım ama tercih dönemi istediğim gibi geçmediğinden biyolojiyle alakalı bir bölüme yerleşemedim. Bu dönem başından beri geçiş yapabileceğim bölümleri araştırıyordum biyomedikal mühendisliği ilgimi çekmeye başladı doku mühendisliği kısımları vs. ama bunların makine mühendisliğini bitirdikten sonra yüksek lisans ile yapılabildiğini öğrendim sizce geçiş yapmalı mıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İlk sene tüm mühendisliklerin çok fazla ortak dersi oluyor. İlk sene bölüm dersleri çok az ya da genel olarak bölümünden emin olmak için yeterli bir tanıtım görevi görmüyorlar. Benim önerim iki mühendisliğinde 3-4.sınıf müfredatlarına bakman ve hangisinin dersleri daha çok ilgini çekiyorsa onu seçmen. İlk sene o derslerini yüksek tutup ortalama şartını sağladıktan sonra yatay geçiş yapsan bile aşırı kaybın olacağını sanmıyorum derslerinin birçoğu sayılacaktır. Makine mühendisliği dersleri daha çok ilgini çekiyorsa ama biyoloji alanında çalışmak istiyorsan buda oldukça mümkün. Kesin bir iş ayrımı olduğunu düşünmüyorum. Kariyerini bu alanda yapan insanları araştırabilirsin. Bi de biyomedikal mühendisliği makine mühendisliği gibi bölümlerde işin teknik kısımları veriliyor daha fazla. Yani sen lab a gireyim hücre nasıl çoğalır nasıl yaşar deney yapayım tarzı bir şeyler istiyorsan molekuler biyoloji ve genetik ya da biyomühendislikte düşünebilirsin. Müfredatlarına bakarsan Mbg, biyomühendislik ve biyomedikal mühendisliğinde neredeyse birbirlerinin aynısı olduğunu göreceksin. Saygılar.





  • Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum ve evet ben biyolojinin lab kısımlarını seviyorum ve hücresel boyutta çalışmak istiyorum ve gelecekte de yüksek lisans ve doktora yapıp öğretim görevlisi olmak istiyorum bu yüzden zevk aldığım ve merak ettiğim bir konu üzerinde çalışmak istiyorum. Bölümlerin derslerine baktığım zaman ise makine mühendisliği dersleri ilgimi çekmiyor ve içimde bir heycan uyandırmıyor bu yüzden daha fazla biyoloji içeren bir bölüm olan biyomedikal mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum. Üniversitemdeki Biyomedikal mühendisliğinin akademik kadrosundaki hocalarımın çalışma alanları da çok ilgimi çektiği için yatay geçiş yapacağım gibi gözüküyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.