Şimdi Ara

Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU] (198. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
6.183
Cevap
265
Favori
1.981.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar


    ikea dan hemnes kanepe alacağım. ıkea morfos yataklar çok ince geldi. fiyatıda 525 tl.


    80*200 ölçülerde fiyat performans hangi yataklara bakmalıyım.


    2 adet alacağım.

  • timsahhh kullanıcısına yanıt

    Bende ikea ranzaya yatak bakıyordum 90/200 Yataş puffy ergoflex aldım fiyatları uygun ikea yatağından kaliteli. Uygun fiyatlı alabileceğin yatak bu kampanyalı fiyatlardan dolayı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolfdks kullanıcısına yanıt

    Memnunmusunuz yataktan hiç kullanicilar yarım yapmamış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tempur yatak kullanan var mı? Tavsiyeye ihtiyacım var almayı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda epey sayfayı okuduktan sonra 160x200 ebatlarında Sealy Lovell, Sealy Maple Grove ya da Serta Perfect Sleeper modellerinden birini almak için bana çok yakın yatsan mağazasına gittim bugün. 3'ünü denedim rahat yataklardı ama ekstra bir rahatlık elde edemedim. Sadece baza almak için gittiğim az ilerisinde ki divanevden(yatsan bazalar hem kazık fiyat hemde görsel olarak vasatlardı, divanevin yataş grup markası olduğunu bu grupta okumuştum) hiç aklımda yokken önce Dormiwell(2.7k tl) model yatak satın aldım. 1-1.5 saat daha 2-3 yatağı dönüşümlü denedim mağazadan çıkmadan. Aşağı yukarı benzer karakteristikteki ama üst yüzeyi biraz daha yumuşak Supreme Harmony model yatağı(3.3k) aldım(mağazadan çıkmadan farkını ödedim).


    Alma sebebim fiyat uygun olması değil, zaten radikal bir fark yok aralarında. Gerçekten müthiş rahat hissetseydim yatsandan serta perfect sleeper almayı kafaya koymuştum giderken. Ama esktra bir konfor hissetmedim. Hele ciddi pahalı tempur yatakta hiç rahat edemedim.


    Aslında bu modellerden beklediğimi bulmasam yaysız saf doğal latex yatakta düşünüyordum. Yıllar önce bir arkadaşımın evine uzun araştırmalar sonucu megal 9 ve megal 18 olmak üzere 2 tane Artilat marka latex yatak almıştık Gayet memnundu. Açıkcası çok yakınımda yoktu. Kafama yatan yatak bulmasam gidip 8-10k tl bandına artilat full doğal latex yatak almak B planımdı.


    Fakat bugün iyice denedikten sonra benim rahat edeceğim yatağın hafif sert yaylı yatak olduğuna karar verdim. Tarif etmesi biraz zor ama şöyle tarif edeyim. Kastettiğim kütük gibi sert bir yatak değil. Üst ince katmanın(ped veya değil) yumuşak dokuda olmasını istiyorum. FAKAT Üstüne oturduğumda direk gömüldüğüm yataklarda hareket etmek zor olduğu için rahat edemeyeceğim kanısına vardım. Üstüne oturduğumda veya yattığımda gömülmeyeceğim, yatağın yay katmanının ağırlık binen uzuvlarımda bana resistans gösterdiği lakin üst katmanının dokusunun yumuşak olduğu ve boşlukları dolduran yatak olarak Supreme Harmony tam istediğim deneyimi verdi diyebilirim.


    İlk anlarda daha yumuşak yataklar olan Sealy lovell ya da divanev Latex Plus çok rahat geldi. Direk bunu alayım diye düşündüm. Fakat uzun süre uzanıp, oturup, sağa sola döndüğümde, hareket ettiğimde zorlandığımı ağırlık merkezimin fazla gömüldüğünü ve bir süre sonra rahat hissedemediğimi farkettim. Çünkü bana göre vücudun boşluklarını doldurmak ile gömülmek aynı şey değil. Fazla gömüldüğünüz zaman bu defa vücut eğik vaziyete geçiyor. Boşluk doldurmadan ziyade bu eğrilik çok rahatsızlık vermeye başlıyor. İlk oturduğumda hoşuma giden o yumuşak his, zamanla sıkıntıya dönüşüyordu. Halbuki Yumuşak sayılacak o üst ince yüzeyin altında ağırlığın arttığı bölgelerde bana resistans gösteren(ne kadar anlaşılıyor bilmiyorum ama en fazla böyle tarif edebildim :) ) gömülmemi engelleyen bir yay sitemine sahip yatakta ise daha rahat hareket ettiğimi, uzandığımda bedenimin bazı yerlerinin gömülmediğini ve rahatladığımı farkettim. Komik gelecek ama sırt üstü uzanır halde, bacağımı bacak bacak üstüne attığımda(otururken yaptığımız bacak üstüne bacak atma) yumuşak yataklarda hiç rahat edemediğimi görünce emin oldum. Afedersiniz popom direk gömülüyordu:) Ama aldığım yatakta gömülmüyor yatak resistans gösteriyor ve düz bir şekilde uzanmamı sağlıyordu. Ben ayrıca yatakta uyuma dışında pc ile vs. çok zaman geçiren birisiyim. Dolayısıyla rahat hareket edebilmekte önemliydi. Bu kısım bonus oldu benim için.


    Bu arada aldığım yatak paket yay sistemine sahip. Çok sert eski tip yataklardan değil. Fakat tüm paket yaylı yatakların aynı karakteristikte/sertlikte olmadığını farkettim.


    Özetle demek istediğim herkesin rahat ettiği yatak karakteristiği marka modelden bağımsız farklı olabilir. İlk oturduğunuzda ki yunuşak izlenime kapılmayın. Her pozisyonda yatın, dönün hareket edin, bir süre vakit geçirin. Rahatsızlık hissederseniz aynı markanın veya farklı markanın farklı karakteristikteki yataklarını deneyin.


    Konuda bazı yorumları görüyorum, mesela diyorki hiçbir paket yaylı yatakta veya yatsan tempur gibi yaysız yataklarda rahat edemedim. Eski düzen eski nesil sert klasik yaylı yatakta rahat ettim diyen arkadaşlar var. Mesele bunu keşfedebilmek. Bazen en pahalı yataklarda aradığınız rahatlığı bulamayabilirsiniz. Çok pahalı kaliteli premium yatak aldım, kesin rahat ederim diye bir kaide yok . O yüzden yatak işi çamaşır makinesi klima gibi tavsiye verilebilecek bir alan olmadığı kanaatine vardım. Sadece aldığımız yatakların genel karakteristikleri, kişisel tercih ve deneyimlerimizi, ömürleri hakkında kısa vadede deforme olup olmadığı hk. yorum yapmak daha mantıklı olacak sanki.



    Edit: 1.73m boy, 78 kiloyum. Anlattığım kişisel deneyimleri bu kiloyu baz alarak değerlendirin. Yatağı bugün satın aldım. 15 güne anca gelecek. Uzun dönem denemedim. Konuyu arattığımda divanev için sadece soru soran arkadaşlar var, alıp yorum yazan olmamış. İlk satın alıp buraya yorum yazan benim sanırım:) Divanev diye aratınca konuda ki genel kanıya bende katılıyorum galiba piyasada tutunmak için yataş bedding ile benzer ürünleri(belki de aynı ürünleri) farklı isim ve kelime oyunları ile çok daha uygun fiyata veriyorlar gibi. Üst tarafta belirttiğim gibi ben tesadüfen baza almak için gidip aklımda yokken yatağı beğendiğim için buradan satın aldım. Uygun olması benim için esas kriter değildi. 6-8k bandını zaten gözden çıkarmıştım. Fakat uygun fiyat yatak arayanlar için iyi bir alternatif olabilir, en azından gidip deneyebilirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 1 Temmuz 2021; 2:17:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mylove

    Merhaba hocam, fiziksel engelim sebebiyle sert yatak almak istiyorum ama ne almam konusunda kafam karışık. 1.60 a 2

    İdaş mı yataş mı derken, en son yataşın 2 modelini önerdiler.

    Orthopedic Support 5400 TL
    prestige prime 6300 TL

    Siz ne tavsiye edersiniz? Marka olarak da kararsızım 😐

    Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..

    Aldınız mı bilmiyorum. Bu dediğiniz modelleri denemedim. Fakat yataş grubun şu yeni markası divanev'den şu iki modeli denemenizi tavsiye ediyorum. Sanki aradığımız kriterler benziyor gibi. Ben önce alttaki dormiwell satın aldım. Mağazadan çıkmadan üsttekine(Supreme Harmony) çevirdim fiyat farkını ödeyip. Bir önceki yorumumda daha detaylı anlattım edindiğim izlenimi. Dediğiniz yatakları denemediğim için yorumum ne kadar sağlıkı emin değilim. Fakat içimden bir his şunu diyor, yataş grup benzer yöntemler, teknolojiler olarak ürettiği yatakları divanev markası altında daha ucuza pazarlıyor gibi. Altta yazdığım yataklar dediğiniz fiyatların yarısı.



    https://www.divanev.com.tr/modules/801//

    https://www.divanev.com.tr/modules/765//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 1 Temmuz 2021; 1:56:30 >




  • Merhaba: baza üstünde 100x200 yaylı yatak diyelim, pc masası, monitör baş kısmına bakıyor yatağın. Yani yatağın yaylarının sağlam özelliğini kaybetmemesi önemli. Yatak üzerinden bağdaş kurup oturma ve sonrasında yatma: bu senaryoda uygun dayanacak yay çeşidi hangisi olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir haftadır İstanbul'da bunaltıcı bir hava olduğunu biliyorum ancak ömrümde hiç yataktan terleyerek kalkmamıştım. Sealy Lovell yataktan çok memnunuz ancak bu sıcaklık yataktan mı kaynaklanır yoksa alezden mi? Yataş'dan giriş seviyesi bi alez almıştık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi akşamlar,yaklaşık bir saattir yazıları okudum ve bana uygun fiyat aralığında örnek göremedim.Şimdi sizden ricam şu,en fazla vereceğim miktar 1500 taş çatlasn 1750 tl,160x200 ebatlarında yatak istiyorum. Belimde düzleşme başlangıcı var,ve kanımca visco yataklar iyi gelmiyor orta sert ya da sert yataklara sıcak bakıyorum.Verebileceğiniz tavsiyelere ihtiyacım var,boyum 1,85 kilom 90. Şimdiden çok teşekkür edeirm.

  • Yeniden merhaba,


    2 yıl önce Yatsan'dan 160x200 cm Serta Perfect Sleeper Twin yatak satın aldık. Tüm bu süre boyunca yatağımızdan genel anlamda memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Yatağın Visco yüzünü kış aylarında, Latex yüzünü ise yaz aylarında kullanıyoruz. Ayrıca yaklaşık 2 ayda bir de baş ve ayak tarafını değiştirerek kullanıyoruz. Ben 74, eşim ise 54 kilo. Bu koşullarda yatakta herhangi bir çökme sorunu vs yaşamadık. Sadece yatağın yüzey dokusu nedeniyle, vücudun temas ettiği kısımlarda geçici ezilme görülüyor. Ancak yatağı ters çevirdiğinizde önceki ezilme izinden eser kalmıyor. Ucuz bir yatak değil, ancak kaliteli, konforlu ve uzun ömürlü. Bu yatağı almayı düşünenlere yardımcı olur düşüncesiyle, 2 yıl sonra izlenimlerimi paylaşmak istedim.


    Diğer taraftan, yazlıktaki evimizde kullanmak üzere, 2 ayrı ölçüde (160x200 ve 140x190) yatak ihtiyacımız doğdu geçen günlerde. Her ne kadar Serta Perfect Sleeper'den memnun olsak da, biraz daha ekonomik ancak yine kaliteli, konforlu ve uzun ömürlü yatak arayışına girdik. Bu kez bir yatak için max 2500 TL bütçe ayırdım. Yataş, İdaş, İşbir, Yatsan, vb. araştırdım. Bazı yatakları denedik, vs. Daha önce de İDAŞ kullandığımız için, bu markaya güvenim de vardı. Sonuçta her iki ölçü için de, İDAŞ ALTIN ORTOPEDİK KLASİK Modelinde karar kıldık. 160x200 olanı 2595 TL ve 140x190 olanı ise 2450 TL'ye satın aldık. Düşünün bizim Serta Perfect Sleeper bu iki yatağın toplamından bile daha pahalı bir yatak. Sonuçta yataklar geldi ve birkaç gün kullanmak fırsatı oldu. Şu kadar söyleyeyim, 5 bölgeli, paket yaylı ve bu özelliklerde daha uygun fiyatlı ve kaliteli bir yatak bulmak zordur. Gerçekten bu fiyata göre son derece iyi bir yatak. Uygun fiyatlı ve kaliteli bir paket yaylı yatak almayı düşünenlere kesinlikle öneriyorum. En azından listenize alarak deneyin. Pişman olmayacaksınız.





  • PUNCTUM kullanıcısına yanıt
    Merhaba 100 kilo üstü aldığınız yatağı tavsiye edermisiniz ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaca38

    Merhaba 100 kilo üstü aldığınız yatağı tavsiye edermisiniz ?

    100 kilonun ne kadar üstü olduğuna bağlı olarak değişir...:)


    Şaka bir yana, bu konuda kesin bir öneri veremem. Bazıları paket yaylı sistemlerin çok yüksek kilolarda ergonomik olmadığından veya yatağın daha kısa sürede deforme olabileceğinden vb. bahsediyor. Ancak böyle net bir bilgim yok. Ayrıca henüz biz de yeni satın aldığımızdan, uzun süreli bir yorum yapmam doğru olmaz.

  • samil422 S kullanıcısına yanıt

    Hocam 1 haftadır kullanıyorum Yataş kalitesi ve alabileceğiniz en ucuz yatak puffy. ben memnunum. Tanıtım fiyatları hala geçerliyse fiyat performans.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yıl almış olduğum İstikbal Graphene Dream yataktan malesef memnun değilim. Ayda bir yatağı ayak ucu baş ucu değiştirerek kullanmamıza rağmen benim yattığımda yer biraz çökmüş durumda. Orta taraf daha yukarıda hissesiliyor yatınca. Var mı bu yataktan kullanan arkadaşlar?

    Birde nasıl bir yol izlemem lazım? İstiklal müşteri hizmetlerini mi aramalıyım bu konuda ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Divanev in baza modellerini beğendim yüksek ihtimalle baza başlığı oradan alacağım. 100x200 boyutlarında, 50-80 kilo insanlara uygun yatak da bakıyoruz, yakın zamanda buna benzer yatak almış memnun olan var mı?


    başka markalardan da yatak önerilerine açığım bütçe maks 2000 diyelim ama 1500 ü aşmaması tercihim. şu markaya bak vakit kaybetme şunlarla tavsiyeleri de değerli


    bellona da baktım en iyi dedikleri modelde eksta bir iyilik göremedim çok güven vermedi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senaydn -- 6 Temmuz 2021; 11:57:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senaydn

    Divanev in baza modellerini beğendim yüksek ihtimalle baza başlığı oradan alacağım. 100x200 boyutlarında, 50-80 kilo insanlara uygun yatak da bakıyoruz, yakın zamanda buna benzer yatak almış memnun olan var mı?


    başka markalardan da yatak önerilerine açığım bütçe maks 2000 diyelim ama 1500 ü aşmaması tercihim. şu markaya bak vakit kaybetme şunlarla tavsiyeleri de değerli


    bellona da baktım en iyi dedikleri modelde eksta bir iyilik göremedim çok güven vermedi

    Hocam bende baza başlık yatak olarak set bakıyordum evde eski bazalar memlekete gitti 90x190dı ben 120x200 istiyorum eski bir bayiimiz vardı tanıdık beyaz eşya vs bakan orda 90x190 varmış şimdi araştırırken divanevde güzel şeyler buldum ama şikayet konusunda sitede çok şikayet var siz bu konuda araştırma yaptınız mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kamil1414 K kullanıcısına yanıt

    Aynı yataktan ben de rahatsızım. Boyun fıtığı başladı ve yatak ter içinde Bırakıyor. Bellona dan değişim yapılacak. En iyisi hangisi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lordford50 kullanıcısına yanıt

    Üstadım bu yataklar soft pro dan iyi midir? Bugün yarın değişim yapılacak. Acil bellona dan öneri. Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hrn001 H kullanıcısına yanıt

    Evet,

    bu yatakları deneyebilirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Bella master visco imiş. Sanırım çok önerilmiyor. Diğerleri de yine bir yüzü yumuşak diğer tarafı sert. Genellikle orta sert tavsiye ediliyor. Bu sefer hata yapmamam lazım. Kafam çok karışık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.