Şimdi Ara

Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU] (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.166
Cevap
265
Favori
1.980.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oonel

    Arkadaşlar 1000-1500 tl arası orta sert pocket yay sistemli, latex, çift taraflı yada pedi sökülebilen ve kalınlığı fazla olan bir yatak önerebilir misiniz
    Çok mu şey istiyorum...
    Arkadaslar orta sert 1000-1500 tl arası (Visco için farklı görüşler var kullananlar memnun mu)
    Bir tavsiyesi olan yok mu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oonel -- 8 Nisan 2018; 18:4:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taraxaci T kullanıcısına yanıt
    Ben yataş ve hibboux'un aynı içeriği bulunan yorganlarını kullanıyorum, kalite olarak zerre fark yok. Yalnız lateks konforu kişiden kişiye göre değişiyor. Kullananların azımsanmayacak bir oranı terlemeden şikayetçi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni evleniyoruz 3 yatak arasında kaldık



    Serta Majesty

    https://yatsan.com/majesty-yatak_80649



    İşbir Lavender Garden

    http://www.isbiryatak.com/urunler/yataklar/lavender-garden/



    İşbir Visco Comfort

    http://www.isbiryatak.com/urunler/yataklar/comfort/





    Üçünde de rahat ettik

    Fiyat en uygunu majesty oluyor paket yay yokmuş ama denerken de çok hareketleri hissettirmiyor gibiydi hangisini önerirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba, 15 yıldır aynı yatağı -yataş- kullanmaktayım. Son değiştirme zamanı geldi ve her sabah bel ağrısıyla uyanıyorum. Kilo olarak fazlam var. Bütçe maksimum 1000 lira. Tek kişilik öneri beklemekteyim.



    Bulduğum modeller;

    Yataş: fiyat bütçenin üstünde ama denedim rahat ve sert.





    https://www.yatasbedding.com.tr/yataklar/prestige-prime-9?utm_source=SmartMatchMail



    İstikbal: Sitelerindeki robottan boy/kilo yazarak önüme çıkan sonuç. Bayide denedim, idaş ve yataş kadar sert değil.



    http://www.istikbal.com.tr/yatak-ve-baza/yataklar/expert-yataklar/sleepwell-energy-yatak





    İdaş: Sertlik olarak Yataş’a yakın ancak daha önce hiç idaş kullanmadım. Yataş ile kıyasladığımda yataşın marka baskısı biraz ağır kaçıyor bende.



    http://www.idas.com.tr/urun/mira-coilortopedik







    Sizce bu tercihlerden hangisini seçmeliyim ? Bunların yanısıra önerebileceğiniz model var mıdır İşbir vs. ?



    Boy 182

    Kilo: 120

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar şu anki yatağımda bel,sırt ve boyun ağrıları çekiyorum.

    Yatsan Switzerland
    Yatsan Crown
    Yataş Five-Z

    Bu 3 yataktan hangisini tavsiye edersiniz? Yataş'a biraz soğuğum çünkü sorunlular.
  • Yataş'ın bayilerinin zamanında(belki de hala) çok tavsiye ettiği ve diğer yatakların da en az 1.5 - 2 katı fiyatı olan Prestige Prime yatağını kullanıyoruz, sadece biz yaşıyoruz problem herhalde diye baktım şikayet dolu Yataş'ın yaylı yataklarıyla ilgili, almadan önce kesinlikle alacağınız modelin şikayetlerini inceleyin derim.

    Biz çökme problemi yaşıyoruz, ben 90 kiloyum(boyum uzun ama öle g'lü göbekli değilim yani), çökerttim yatağı herhalde derken asıl problemi 50 kilo olan eşim yaşamaya başladı. Yaş sopayla dövülmüş gibi uyanıyoruz her sabah, sırt ağrısı bel ağrısı istisnasız her sabah... Servis çağırdık, "vücut izi" diye bir şey uydurmuşlar, yersen... Yayların çökmesi imkansız diyorlar, ama pedler bildiğin çöktü. Firma da üründe fabrikasyon hata yok diye tutturdu, benim bundan anladığım kadarıyla yatak fabrikasyon dandik.

    Uğraş dur şimdi... Şimdilik dayanabildiğimiz kadar dayanacağız bakalım, kurtulmayı deneyeceğiz yataktan, yakında tavsiye almak için uğrarım o zamana kadar aman deyim Yataş'tan uzak durun, şikayetlere bakılırsa yataklar gerçekten iyi değil ve müşteri memnuniyeti de yok, hiç yok




  • Diğer markaları bilmiyorum fakat 120 kilo birinin prestige prime'da rahat yatacağı süre 1 yılı geçemez kesinlikle uyarayım. Bizzat yaşıyorum şu anda, hemen çöken ve iki yönü de aşırı terleten bir yatak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdock9999

    Diğer markaları bilmiyorum fakat 120 kilo birinin prestige prime'da rahat yatacağı süre 1 yılı geçemez kesinlikle uyarayım. Bizzat yaşıyorum şu anda, hemen çöken ve iki yönü de aşırı terleten bir yatak.

    İdaş hakkında bilginiz var mı hocam ? Ya da alırken özellikle üstünde durduğunuz modeller filan var mıydı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dik Otur

    Arkadaşlar merhaba, 15 yıldır aynı yatağı -yataş- kullanmaktayım. Son değiştirme zamanı geldi ve her sabah bel ağrısıyla uyanıyorum. Kilo olarak fazlam var. Bütçe maksimum 1000 lira. Tek kişilik öneri beklemekteyim.



    Bulduğum modeller;

    Yataş: fiyat bütçenin üstünde ama denedim rahat ve sert.





    https://www.yatasbedding.com.tr/yataklar/prestige-prime-9?utm_source=SmartMatchMail



    İstikbal: Sitelerindeki robottan boy/kilo yazarak önüme çıkan sonuç. Bayide denedim, idaş ve yataş kadar sert değil.



    http://www.istikbal.com.tr/yatak-ve-baza/yataklar/expert-yataklar/sleepwell-energy-yatak





    İdaş: Sertlik olarak Yataş’a yakın ancak daha önce hiç idaş kullanmadım. Yataş ile kıyasladığımda yataşın marka baskısı biraz ağır kaçıyor bende.



    http://www.idas.com.tr/urun/mira-coilortopedik







    Sizce bu tercihlerden hangisini seçmeliyim ? Bunların yanısıra önerebileceğiniz model var mıdır İşbir vs. ?



    Boy 182

    Kilo: 120
    Sizin yatak yatsan switzerland

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1000-1200 civarına selenanın hangi modelini tavsiye edebilirsiniz
  • Merhaba arkadaşlar. Yatsan yataklar ile ilgili aklınıza takılan soruları cevaplayabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar
    Max 1500tl ye çift kişilik yatak arıyorum. Bel agrılarım var bu yüzden yumuşak yatakta yatamıyorum sıcak yerde yaşadığımdan pamuklu terletmeyen ürünlere bakıyorum Yukarıdaki yorumlarda Yataş Selena Elexus tavsiye edilmiş ama aynı zamanda pocket yaylı yataklardan uzak durulması gerektigi önerilmiş (sert yatak arayanlar için) Bildigim kadarıyla Selena Elexus pocket yaylı bir yatak. Bu yüzden biraz kafam karıştı yardımcı olacak olan var mıdır
  • Müsaade ederseniz ben de yeni yatak alış maceramı paylaşayım. Bu forumu baştan sona okuyarak, internet sitelerinden inceleyerek ardından showroomlarda test ederek yatak almaya gayret ettim.
    10 senedir kullandığım istikbal ultraform yatağım pert olduğundan, yani yaylar artık eskisi gibi mukavemet gösteremediğinden yatak aşırı yumuşamış, bel ağrısı ile uyanmaya başlamıştım. Visco pedli idi yatağım ve terleme şikayetimiz de yoktu. Yatağın yumuşaklığından, bedeni sarışından da memnunduk. Ancak son zamanlarda yaşadığımız bel ağrısı nedeniyle, buna ilaveten (bel fıtığı ya da herhangi bir kronik bel rahatsızlığımız olmamasına rağmen) forumda okuduklarımızdan etkilenerek sert yatak almaya karar verdik.
    Bu bağlamda, Yataş ile Yatsan yataklarını değerlendirdik ve radikal bir kararla Switzerland aldık. Gece 12 de yattığımız yatak bizi sabah namazına kaldırdı ilk günden :) Yatak çok sert, hiç esnemiyor. Kayınbiraderim sunta üzeri battaniye ile uyur bel rahatsızlığı nedeniyle, tam ona göre yatak. Yatağın üzerine yün bir yorgan serdik ertesi gece. Kesmedi, üzerine bir battaniye daha serdik yumuşatmak için. Bir hafta kadar bu şekilde yattık alışamadık.
    Bu deneyimimden şunları anladım. Yüzüstü uyuduğumu sanırdım, meğer her türlü uyuyormuşum :) Sert yatakta yüz üstüde uyusanız göğüs kafesiniz bile ağrıyor. Hele ki yan yatarken omuzlara ve kalça yanlarına binen yük fazlaca olduğundan daha sık dönüyor ve sabah dayak yemiş gibi uyanıyorsunuz. Fizik dersinden hatırlayalım, basınç ağırlığa ve kesit alanına bağlıdır. Kesit alanı arttıkça basınç azalır. Bu nedenle yatağa değen kesit alanını arttırabilirsek basınç azalacak ve bedenimizde rahatlama olacaktır. Bu nedenle sert yatağın bel rahatsızlığı olmayanlar için doğru tercih olmadığını anladım. % 15 lik bir değiştirme bedeli yani yaklaşık 300 TL lik bir dersle...
    Bu arada Yatsandan, daha rahat edebileceğimiz hangi yatağı alsak diye araştırma yapıyorduk. Herkesin çokça beğendiği Serta Majesty ve Whisper arasında kaldık. Dokusu ve konforu nedeniyle whisper ı tercih ettik. Rahat ettik mi? Evet :)
    Bu arada şunu da öğrendik, yatak çok önemli bir ev eşyası, günümüzün çoğu orada geçiyor ve o zavallıların da bir ömrü var. Belli aralıklarla değiştirmek lazım. Bu da ortalama 7 yıl. Bazı yatakların ömrü yay sistemi (miracoil) nedeniyle daha uzun olabilir, ama bu sefer de süngerler deforme olabiliyor.
    Bu arada bazı arkadaşlar yatak soruyorlar. Eşi ile aynı zevke sahip olmayan ve bazası 180-200 olanlar 90-200 ayrı ayrı yatak alabilirler mesela. Onun dışında yatsanın farklı sertlikte taraflara sahip yatağı var, biraz tuzlu...
    Şimdilik bu kadar, herkese rahat uykular,

    Edit: 90 gündür kullanıyorum whisper yatağı, şunu öğrendim. Miracoil gibi bütün yaylar birbirine bağlı olmadığından hep aynı yayların üzerine yatıyorsunuz ve o yaylar zamanla direncini yitiriyor çökme olaylarıyla karşılaşıyorsunuz (Bende biraz erken oldu sanki). Lordford hoca bu sebeple 80 kilo üstünün paket yaylı yataklara çok bulaşmamasını tavsiye ediyor....

    Değiştireceğim, serta majesty alacağım, bilginize...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talibun -- 13 Temmuz 2018; 17:54:4 >




  • Çift kişilik yatakta pocket yay, diğer türlü yaylara göre eşini zıplatıp uyandırmayacağından ötürü tercih edilir. Yatak tek kişilikse miracoil yay sistemi daha mantıklı olur. Fiyatına göre marka, yumuşak veya sertliğine göre de model seçmek size kalmış. Kolay gelsin.
  • Talibun kullanıcısına yanıt
    Switzerland siparişi verdik hocam. 10 güne gelir büyük ihtimalle. Bakalım inşallah sorun yaşamayız sizin dediğiniz gibi. Normalde bel fıtığı baş gösterene kadar yumuşak yatakda yattım(hala mevcıt olan yatak). Yaysız sğnger üstü visco olanlardan ve çok memnundum. Ne zaman zar yırtıldı egzersizlerle dolu bir hayata geçtim yatak belimi acıtmaya başladı. Diş yerimdeki standart yaylı adi sert yatakda bile rahat uyanmaya başladım viscoya göre. Switzerland mutlu eder umarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lordford Bey, boy/kilo 180/72, nişanlımın 164/48

    Bütçem ise 1000-1750 arası. Bu fiyata f/p oranı en yüksek ve en optamal (ne yumuşak ne de kütük gibi çok sert) yatak hangisidir. En ama en fazla 2000 TL'ye çıkabilirim. İkimizde yan yatıyoruz, sırt üstü çok nadiren uyuruz. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 160x200 cm lik yatak bakıyorum. Otel tarzı, yaylı ve orta sertlikte bütçe sınırı olmadan tavsiye edeceğiniz yatak var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elninom1 kullanıcısına yanıt
    Yatsan Serta Majesty

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tamer306

    Yatsan Serta Majesty

    Teşekkürler öneri için. Bu yatağı kullanıyor musunuz? Memnun musunuz?

    Serta serisi tam istediğim modelleri barındırıyor fakat çok çeşit var. Royalty denedim hoştu fakat visco katmanı var. Kimileri zararlı kimileri zararsız diyor. Hem yaylı hem 4-5 cm lik visco yatakta sağlık konusunda sıkıntı çıkarır mı? Küçük çocuk, bebek için olumsuzluk yaratır mı?

    Caramel serisi lateks ve ipekten oluşuyor fakat sikayetvarda çökme problemi yaşanmış ve pahalı bir seri.

    Majesty henüz denemedim acaba lateks ve viscosuz yatak sadece yaylı olarak acaba ileride bel sırt ağrısı yaşatır mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • elninom1 kullanıcısına yanıt
    Üstad daha önce Levent Wyndham Grand Otel'de bir hafta markasını modelini bilmeksizin bu yatakta yattım ve otelden ayrıldığım esnada o derece memnun kaldım ki ismini bir kenara not alma ihtiyacı hissettim.
    Bir süre sonra geçtiğimiz yaz tatilinde bir hafta boyunca kaldığımız bir başka otelde de yattığımız yatak hoşumuza gidince otelden ayrılma aşamasında çarşafı sıyırıp baktık bir de ne görelim.
    Yine majesty (daha doğrusu otel versiyonu olan california).
    Daha evvel ben eşime methedip durmuştum, sonrasında eşim de konforuna şahit olunca tatilden döner dönmez hemen arayışına girdik ve Ağustos 2017'de bu yana majesty kullanıyoruz.
    Keşke daha önce farketmiş olsaydık da daha uzun süredir bu konfordan nasipleniyor olsaydık.
    Ben kendi adıma üst düzey memnunum, her kuruşunu hak eden güzel bir ürün.
    Yatak tercihi yüksek oranda kişisellik içermekle beraber, tarifinize bakılırsa yüksek ihtimal siz de bu üründen memnun kalacaksınız.
    Üst düzey pek çok otel tercih ettiğine ve uzun süredir kullandığına göre bir hikmeti vardır diye düşünüyorum.
    En son Eylül 2017'de bir başka beş yıldızlı otelde bir hafta kaldım bilin bakalım yatak neydi?
    2012 üretimi ve hala konforundan gram bir şey kaybetmemiş bir majesty.
    Kaldı ki otelde düzenli ters yüz edilmediği ihtimalini de düşünecek olursanız beş altı yıldır performansını sürdürüyor olması benim için de ayrı bir güven unsuru oldu.
    Özetle satın almanız halinde paranızı çöpe atmış olmayacağınız bir ürün sahibi olursunuz derim ben...




  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.