Şimdi Ara

Yaşça Büyük Üyelerin Tavsiyelerine İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.Konuyu buraya açıyorum çünkü burada yaşça benden büyük üyelerin daha fazla olduğunu düşünüyorum.20 yaşındayım . Türkiye'de ki en iyi üniversitelerin birinde okuyorum. Bir süre önce uluslararası bir firmayla iş görüşmesi yaptım ve alındım. Aylık elime yaklaşık 1500 tl para geçecek part time olarak çalışacam.Daha önceden de birikmiş bir miktar param var.Gelelim asıl konuya.Önümde parayı kullanmak için 3 seçenek var. O yüzden sizden yardım istiyorum.

    1.seçenek:Araba almak.Çocukluktan beri en büyük hayalimdir arabamla gezmek,dolaşmak.Özel bir ilgim var arabalara karşı.Kenarda birikmiş param da var.1 yılda ortalama 18 000 tl kazanacağım. Yıl sonunda orta halli bir araba alabileceğimi düşünüyorum.
    2.seçenek:Yatıırım yapmak:Altın veya arsa alarak şimdiden ufak tefek yatırım yapmak gibi fikirlerim de var. Şimdi reno ya pejoya bineceğime ilerde belki daha iyi arabalara binebilirim yatırımlarla.(Memleketimde arsa fiyatları çok pahalı değil.)
    3.seçenek:Aileden maddi destek almamak:Abim ve ben istanbulda okuyoruz .Annem ,babam da emekli.Belki onların hayallerini gerçekleştirememesinin nedeni bizim eğitim masraflarımızdır diye düşünüyorum bazen.

    Evet üye arkadaşlarım.Yardımınızı bekliyorum.

    edit:En beğenilen yorumlara bakınca olayın yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Annem ve babam emekli. Abim de ben de çalışıyoruz. Ailem böyle maddi anlamda bizi zorlanarak okutmuyor.Sadece benim düşüncem belki bana para göndermeseler daha lüks yaşayabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ITTF -- 29 Ocak 2015; 17:23:31 >







  • Anneme babama yük olmaktansa arabaya binmezdim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkishArcher

    Anneme babama yük olmaktansa arabaya binmezdim.



    Teşekkürler yorumunuz için.
  • Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin birinde okuyorsan çalışma hayatın başladıktan sonra muhtemelen iyi bir arabaya binmeye başlayacaksın kısa bir zaman sonra. Evin de olur, birikimin de olur. Gençlik hevesidir anlarım arabaya binmek ama, ailen sizi okutmak için bütün hayallerinden vazgeçmiş ise senin araba alman onlara biraz haksızlık olabilir... Benim fikrim, kazanacağın paranın bir kısmını ailene ver, acil ihtiyaçları varsa gidersinler. Zaten ihtiyaçları yoksa, senin için saklarlar onu merak etme ;)
  • Ne kadar birikmişin var bilmiyorum ama 50.000 bin liradan az naktin varsa yatırım yapmaya pek değmez. Enflasyon zaten resmi rakamların çok üzerinde %8-9 TL faizi paranı direk eritir. Yatırım yapacaksan dolara yap.

    En iyi üniverstelerden biri demişsin. Bulunduğun çevreyi iyi gözlemle zamanla tecrübe edin ve gelişebilecek yerlere yatırım yapmayı dene. Üniversiteler çevreyi inanılmaz geliştirir. Mesela Koç'taysan mevki olarak 3. köprüyle 2. köprü arasında o çevre çok değer kazanabilir. Ya da ne biliyim mesela Yeditepe üniversitesi dağın başında etrafta yatırımlık fırsatlar olabilir. Özel oku öğrencileri ekonomik olarak daha daha rahattırlar onlara yönelik şeyler düşünebilirsin.

    Araç konusunda, bir kere arabaya alıştınmı toplu taşımaya binmek çok zor geliyor. Ayrıca keyfin isteyince kapının önünde arabanın durduğunu bilmekte ayrı bir rahatlık. Oyüzden rahata alışmadan arabasız idare edebiliyorsan öyle devam et bence.

    Ailen için ise, zaten çocuklarının mutlulğu onların mutluluğudur. Onlarhayallerini gerçekleştirimiyorlar diye boşuna kafanı yorma öyle şeylerle. Sen kendini geliştirmeye odaklan. Yok çok vicdan azabı duyuyorsan açıkça konuş onların ağzından da duy aynı benim söylediğimi diyeceklerdir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

    Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin birinde okuyorsan çalışma hayatın başladıktan sonra muhtemelen iyi bir arabaya binmeye başlayacaksın kısa bir zaman sonra. Evin de olur, birikimin de olur. Gençlik hevesidir anlarım arabaya binmek ama, ailen sizi okutmak için bütün hayallerinden vazgeçmiş ise senin araba alman onlara biraz haksızlık olabilir... Benim fikrim, kazanacağın paranın bir kısmını ailene ver, acil ihtiyaçları varsa gidersinler. Zaten ihtiyaçları yoksa, senin için saklarlar onu merak etme ;)

    Çok şükür borcumuz yok .Yaşadığımız Ev de bizim.Yani ailemin hayallerinden vazgeçip geçmediğini bilmiyorum.Sorun o zaten.Ama ya vazgeçiyorsa diyorum.Yapacağım herşeyden soğuyorum.
  • Ailen mali planlarını sizin okulu bitirmenize göre yapmıştır diye düşünüyorum. Yani babanız zaten bizim oğlan zeki, 2. sınıfta iş bulur çalışır ona para göndermeyiz dememiştir..

    bence al arabanı bak keyfine.. baban gurur duyacaktır kendi kendine bu yaşta araba alışınla..

    ailene yük olmama istemende çok ince ve güzel bi düşünce tebrik ederim.
  • Genc yasinda gun gormeden arsa vs altin alip yatirim yapip yillar sonra meyvesini toplamak istemeni anliyorum. Bence yanlis. Gencligini yasa. Yatirim ve birikim icin senin icin en uygun yol ayda 100 200 tl ile bireysel emeklilik yaptirmak.

    Araba almak istemeni anliyorum. Herkesin hayalidir araba. Ama cok buyukde bir masraf kapisidir. Bence maasin bir araba alip bir de arabanin masrafiyla ugrasmak icin az. Bence araba icin sabirli ol. Eninde sonunda senin olacak. Ha ben de ilk kazandigim parayla araba almistim. Hayatimi kolaylastirdi. Ama harcadigim para goz onune alindiginda bana pek de bir kolaylik saglamadi.o parayla hayatimin daha pek cok alaninda kolaylik saglayabilirdi.

    Genc isen paranin bir kismi ile ailenin faturalarina yardim et, istiyorsan bir arkadasinla eve cik. Parani gezerek tozarak harca. Yani gencligini yasa. Araba alirsan gencligini gonlunce yasamayazsin. Ileride maasin 2 3 bin olacak zaten. O zaman rahat rahat alirsin. Simdi kasmanin bence alemi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 22 Ekim 2014; 15:45:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir öğrenci olarak tabiki de 50.000 tl nakitim yok. Bahsettiğiniz yerlerdeki arsalar da çoktan uçmuş vaziyette. Devlet üniversitesindeyim.Teşekkürler yorumunuz için.
  • Benzer şeyleri yaşadım, benzer şartlarla karşılaştım. Senin gibi tecrübelerden fikirlerini almadım ve yaptığım hataları sonradan farkettim. Gençliğin hevesleri ile sana en çekici gelecek olan seçenek araba almak. Ancak en mantıksızı da o. Hayallerini birkaç yıl erteleyerek daha doğru zamanda daha iyi şartlarda gerçekleştirebilirsin. Ailen senin masraflarını karşılamak için kendilerinden kısmak zorunda kalıyorlarsa 3. seçenek, yoksa 2. seçenek en mantıklısı şu an. Mezun olduktan sonra alacağın para katlanacak, o zaman çok daha iyi arabalar alabilirsin. Şimdi sana ekstra masraf olacak araba, sadece alırken verdiğin parayla bitmiyor. Sen 1 yiyorsan o da en az 1 yiyor belki 2 yiyor. Bu yüzden ailenden geçimini sağlaman şu an için sorun değilse birikim yap ve asla ufak tefek zevkler için o paranı pul etme biriktir.
  • Öncelik her zaman aile olmalı bence. Kaygerya'nın dediği gibi şuan yapacağın en mantıklı yatırım aylık 100 tl bireysel emekliliğe atman olacaktır.

    Araba büyük sorumluluk ve masraftır. Trafik sigortası, kaskosu, muayenesi, 6 aylık vergisi, sürekli olarak yakıtı, trafik cezası, park ücreti, düzenli bakımı vs. çok yüksek geliri yoksa insanın belini büküyor. Bunun yerine aldığın parayı ailenle paylaşıp geri kalanını "yaya" olarak harcaman senin için çok daha eğlenceli olacaktır diye düşünüyorum. İstediğin mekana gidersin vale derdin olmaz, alkollü araç kullanma derdin olmaz, park yeri derdin olmaz. Yaşadığın yeri bilmiyorum ama toplu ulaşım yeteri kadar gelişti sayılır. Benim de küçüklük hayalim her zaman bir BMW sahibi olmaktı. Nasip oldu, aldım ama işe giderken hala toplu taşıma kullanıyorum. Bence maaşının artmasını bekle, bu arada gençliğini doyasıya yaşa.




  • hakikaten ihtiyacın yoksa , sırf merak için havam olsun vs diye araba düşünme derim , araba denilen olay parayı eriten bir şey . altın al arsa al, şimdi ortalama bir alacağın araba parasına ihtiyacın oldugun da çok daha iyi bir araba alırsın . baştan sona masraf olan bişeye ihtiyac hasıl olmadan bulaşmamalı nacızane tavsiyem :)
  • Arabaya binsen aiene daha çok yük olacaksın biliyorsun değil mi
    Al Aylık akbilini kafan rahat olsun :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunter06

    hakikaten ihtiyacın yoksa , sırf merak için havam olsun vs diye araba düşünme derim , araba denilen olay parayı eriten bir şey . altın al arsa al, şimdi ortalama bir alacağın araba parasına ihtiyacın oldugun da çok daha iyi bir araba alırsın . baştan sona masraf olan bişeye ihtiyac hasıl olmadan bulaşmamalı nacızane tavsiyem :)

    Yorumunuz için teşekkür ediyorum ancak inanın ki hiç öyle hava atma derdinde olan bir insan değilim. Şekil vs derdinde falan da değilim. Sadece ilgi merak.İçimde sürekli araba sürme isteği.İnceleme videoları .Umarım anlatabilmişimdir teşekkür ederim tekrar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shellci

    Ailen mali planlarını sizin okulu bitirmenize göre yapmıştır diye düşünüyorum. Yani babanız zaten bizim oğlan zeki, 2. sınıfta iş bulur çalışır ona para göndermeyiz dememiştir..

    bence al arabanı bak keyfine.. baban gurur duyacaktır kendi kendine bu yaşta araba alışınla..

    ailene yük olmama istemende çok ince ve güzel bi düşünce tebrik ederim.

    Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ATTRACTIVE

    Öncelik her zaman aile olmalı bence. Kaygerya'nın dediği gibi şuan yapacağın en mantıklı yatırım aylık 100 tl bireysel emekliliğe atman olacaktır.

    Araba büyük sorumluluk ve masraftır. Trafik sigortası, kaskosu, muayenesi, 6 aylık vergisi, sürekli olarak yakıtı, trafik cezası, park ücreti, düzenli bakımı vs. çok yüksek geliri yoksa insanın belini büküyor. Bunun yerine aldığın parayı ailenle paylaşıp geri kalanını "yaya" olarak harcaman senin için çok daha eğlenceli olacaktır diye düşünüyorum. İstediğin mekana gidersin vale derdin olmaz, alkollü araç kullanma derdin olmaz, park yeri derdin olmaz. Yaşadığın yeri bilmiyorum ama toplu ulaşım yeteri kadar gelişti sayılır. Benim de küçüklük hayalim her zaman bir BMW sahibi olmaktı. Nasip oldu, aldım ama işe giderken hala toplu taşıma kullanıyorum. Bence maaşının artmasını bekle, bu arada gençliğini doyasıya yaşa.


    Teşekkürler yorumunuz için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CescRvP

    Benzer şeyleri yaşadım, benzer şartlarla karşılaştım. Senin gibi tecrübelerden fikirlerini almadım ve yaptığım hataları sonradan farkettim. Gençliğin hevesleri ile sana en çekici gelecek olan seçenek araba almak. Ancak en mantıksızı da o. Hayallerini birkaç yıl erteleyerek daha doğru zamanda daha iyi şartlarda gerçekleştirebilirsin. Ailen senin masraflarını karşılamak için kendilerinden kısmak zorunda kalıyorlarsa 3. seçenek, yoksa 2. seçenek en mantıklısı şu an. Mezun olduktan sonra alacağın para katlanacak, o zaman çok daha iyi arabalar alabilirsin. Şimdi sana ekstra masraf olacak araba, sadece alırken verdiğin parayla bitmiyor. Sen 1 yiyorsan o da en az 1 yiyor belki 2 yiyor. Bu yüzden ailenden geçimini sağlaman şu an için sorun değilse birikim yap ve asla ufak tefek zevkler için o paranı pul etme biriktir.

    Yorumunuz için teşekkürler.




  • Yaşım 22 ve benzer şeyleri ben de yeni yaşadım. O yüzden benim tavsiyelerim de sana uyacaktır diye düşünüyorum.
    Araba almak, arabaya binmek benim de hayalimdi. Nitekim girdiğim işin verdiği para o zamanlar için yaklaşık senin kazandığın kadardı. Yatırım yapmayı ben de denedim ama düşük meblağlarla yatırım yapmak pek mümkün olmuyor. Ben de baktım olmayacak, en azından arabam olsun dedim ve elimdeki parayı araba almak için kullandım. Gerçi şu anda "Keşke SW araba ya da hafif ticari alsaydım" dediğim anlar bol olsa da (Bol bol eşya taşıdım, sedan otomobil bagajı çoğu zaman yetersiz kaldı) araba her zaman işimi gördü. Yeri geldi hastahaneye gittim yeri geldi içinde yattım, yeri geldi gezdim yeri geldi tozdum.
    Ancak şu var, araba güzel bir para yiyicidir. Bunu iyi anladım. Hiç bir şeyi değilse yakıtı var bunun.
    Ancak şöyle de bir husus var, kazandığın parayı 1250 TL olarak kabul eder, harcamalarını ona göre düzenlersen ve çalıştığın bankaya ikinci bir vadesiz hesap açıp her ay 250 TL'nin o hesaba aktarılmasının talimatını verirsen, son olarak da bu hesabı unutursan "Yağmurlu günler için" bir miktar para her zaman yanında olur.
    Evet enflasyon rakamları TL'yi eritiyor ancak, zor günlerde unutulmuş 3-5 bin TL her zaman için iyidir.
    Sigara içmek gibi alışkanlıklar yoksa araba alınıp yürütülebilir. Sigara ve parfüm gibi ya da benzeri para götürecek hobiler yoksa kişide, araba çok iyi bir tercih olur. Ben sigara içmiyorum, sigara parasını arabanın gazına sayıyorum. Yani arabam kafadan "0 kuruş" yakıyor.
    Şu anda iyi bir bölümde okuyorsan ve arabasız da yapabiliyorsan, kenara attığın parayı 250 lira değil 750 lira yapıp, bir sene sonunda hali hazırda 9 bin TL biriktirmiş olabilirsin. Bu para atıyorum ileride şehir dışında bir yerde iş başı yaparsan evini kurmak (Kira, Depozito, Emlak bürosunun parası, elektrik su ve doğalgazın teminat bedelleri, eve konulacak eşya v.b) gerektiğinde çıkacak bütün masrafları gani gani karşılamaya yarar ve benim düştüğüm duruma düşmezsin.
    Benim biriktirdiğim para hepi topu 2900 liraydı ve o para işimi görmeyecekti. Ben de hiç dokunmadım gittim kredi çektim bir miktar ve şimdi aylık 450 lira sırf o kredinin taksiti var. Zamanında kenara atsaydım kafadan hala aylık 450 lira kenara atabiliyor olacaktım. Yani şu krediyi ödeyene kadarki bir seneyi resmen "boşu boşuna" çalışıp yaşayacağım.
    O yüzden hiç olmazsa kenara 5-10 bin TL atmaya bakmak lazım en kısa zamanda.




  • Ailene yük olma. Kendi ayaklarının üzerinden durduktan sonra arttırdıklarınla uygun fiyatlı bir araç alarak başlangıç yap. İleride full time olursan kazandığuın parayla model yükseltirsin.

    yaşım 32 :)
  • Alacağın yerdeki arsalar kısa ya da orta vadede değerlenme potansiyeline sahipse kesinlikle arsa al. En iyi yatırım arsadır. Değeri artar, apartman yapılır daire alırsın vs. İyice araştır değerlenecek yer bulursan al. Ben zamanımda arsa almadığıma çok pişmanım. Çevremde 7-8 sene evvel 8bin gibi komik rakamlara arsa alanların arazileri şimdi 80-90bin ediyor, anında alıcı. Çok pişmanım da o zaman hazır param yoktu. O yüzden paran varsa, uygun bulursan arsa al.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.