Şimdi Ara

yaşanmaz bu şehirde arabanın haline bak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
11.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul gaziosmanpaşa'da oturuyorum.
    Bu sabah işe giderken karşılaştığım manzara , gözüm gibi baktığım arabanın haline bak.
    boydan boya çizmiş arabamı.
    Kim yaptıysa elleri kırılsın, oruçlu oruçlu çok beddua ettim .
    allah kahretsin malk mülk düşmanlarını .
    yaşanmaz bu şehirde arabanın haline bakyaşanmaz bu şehirde arabanın haline bak







  • şu mübarek günde Allah bildiği gibi yapsın bunu yapanı.
    sanki memlekette araba sahibi olmak kolay dişinden tırnagından arttırıyorsun araba aliyorsun emek hirsizlari gelip ne hale getiriyor. bunu yapanin eline ne gecti nasil bir tatmin yasadi, öteki tarafa sağlam bir kul hakkı ile gitti. eğitim şart.
    Sosyal adaletsizliğin doğurduğu sonuçlar.Araç bile alamaz hale gelen dar gelirli kesim,sinirden çatlama noktasına gelince böyle yapmaya başlıyor.Ben alamıyorsam başkalarına alamasın,binemesin diye düşünmeye başlıyor.

    Ülkenin binlerce sorunu var.Ama kimse hiç bir sorun yokmuş gibi davranmaya devam ediyor.

    Sonumuz hayrola.
    Benim araç, aldığımda bol çizik ve göçüklüydü. Ne zaman sıfır araç almaya niyetlensem bu durum aklıma gelir, aracımı kullanmaya devam derim.

    Hatta bazen komple boyayı astarı sökmeyi düşünüyorum. Saf teneke. Eskiden boya mı vardı? Satarsam gerçek manada "boyasız" diye belirtirim. :))
  • Ya arkadaş arabamın içine girip direksiyonu konsolu çalsınlar anlarım adam hırsızlık yapıp para kazancak, lan bunun sana faydası ne ? Genelde böyle şeylerin altından sizi çekemeyen eş dost komşu çıkar. Kamera kayıtlarına bakın bi hocam varsa..
  • şu mübarek günde Allah bildiği gibi yapsın bunu yapanı.
    sanki memlekette araba sahibi olmak kolay dişinden tırnagından arttırıyorsun araba aliyorsun emek hirsizlari gelip ne hale getiriyor. bunu yapanin eline ne gecti nasil bir tatmin yasadi, öteki tarafa sağlam bir kul hakkı ile gitti. eğitim şart.
  • Sosyal adaletsizliğin doğurduğu sonuçlar.Araç bile alamaz hale gelen dar gelirli kesim,sinirden çatlama noktasına gelince böyle yapmaya başlıyor.Ben alamıyorsam başkalarına alamasın,binemesin diye düşünmeye başlıyor.

    Ülkenin binlerce sorunu var.Ama kimse hiç bir sorun yokmuş gibi davranmaya devam ediyor.

    Sonumuz hayrola.
  • çok geçmiş olsun. ön kapıda üç çizik daha var. elle çizilmekten ziyade kağıt toplayıcıların el arabası gibi bir şey sürtmüşe benziyor
  • Ülkemizde antisosyal kişilik bozukluğu olan büyük bir kitle var. En önemli özellikleri kuralları çiğnemekten, çevresine zarar vermekten zevk almaları. Hatta bu kitle o kadar sıradan hale gelmiş ki “kurallar çiğnenmek içindir” tarzı laflar çıkmış ortaya.

    Bu tip insanlardan korunmanın tek yolu sosyoekonomik düzeyi yüksek yerlerde oturmak. Gelir ve eğitim düzeyi yükseldikçe otokontrol de bir nebze artıyor bunlarda.
  • Geçmiş olsun.benimkinede sürten kaçan çizen kaçan vurup kaçanlar oldu.satmaya çalışıyorum .bunları gören çok boya var deyip kaçıyor
  • Geçmiş olsun hocam. Yapacak birşey yok, istanbul gibi bir şehirdesin. Benim arabada metalik gece mavisi, istanbulda çizilmedik yeri kalmadı. Boydan boya her cephesinde 3-4 çizik aynı bu şekilde. En son otoparktaki bir veled-i zina kapıya "mal" yazınca sabrım taştı. 1 aya evi paketleyip istanbuldan taşındım. 3 senedir bir kere gitmedim. Gitmeye de niyetim yok.

    Şimdi niyetim bahçeli müstakil ev. Kendime ait garajı olam bir evi tamamladıktan sonra arabayı komple boyatacağım. Komple boyada servise geçen hafta sordum 7-8 bin tl'cik.
  • Çizikler lokal boyanıp komple sağ taraf verniklenmesi lazım. Boya cihazı boyalı gösterecektir. Epey yüksek bir değer kaybı oluşacak.
  • Geçmiş olsun hocam, ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten, konu başlığında zaten denileceği yazmışsınız...
  • geçmiş olsun. gaziosmanpaşa'da sıradan bir gün... benim arkadaşın arabasını da sarıgöl'de bikaç kere patlatmışlardı...
  • Sosyal adaletsizlik ile alakası bile yok. Amerika'da bir ton evsiz var,çizse ya birisi sizin aracınızı veya mülkünüze zarar versin. Adamın totosundan devlet kan alır kan. Sonra diyorlar ki niye Amerika büyük devlet,adamların adalet sistemi hemen hemen kusursuz.

    Bu aracı çizenin bir tanesine gelirinin %30'unu kesme şeklide ceza parası yoksa da 5 yıl hapse atacaksın bak diğerleri cesaret edebiliyor mu. Toplumda adalet korku ile işler,bir eylemi yaptığı zaman sonuçlarının ne olacağını insanlar gördüğü zaman istenmeyen eylemleri yapamazlar.

    Yıllardır kadına şiddet,çalışana şiddet,sokakta şöyle oldu haberlerinden geçilmiyor ülke. Sonuç çünkü koca bir sıfır. Çoğunda ceza bile almıyorlar vs vs işte. Kısacası ülkede adalet yok,sosyal adaletsizlik tüm dünya da yok zaten ona bakarsan.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.