Şimdi Ara

yasadışı numara taşıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 5 ay önce numaram Avea'dan iznim ve haberim olmadan Turkcell'e taşınmıştı, 14.06.2017 tarihinde ise sms geldi ve hattım Vodafone'a taşınıyor. Hiç bir talepte bulunmadım bunun için ve haberim olmadan böyle bie işlem yapılıyor. Konuyla ilgili Vodafone Müşteri Hizmetleri ni aradım, talep iptal edilemiyormuş. Bu kadar da olmaz yani, yasaların bu kadar çiğnendiği bir ülkede yaşıyoruz!!!!
    yasadışı numara taşıma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Evrakta sahtecilik suçu var. Merdivenaltı telefoncular üç kuruş prim uğruna kimlik/pasaport fotokopinizi çoğaltıp sahte imza ile işlerine geldiği operatöre taşıyıp duruyorlar. Mutlaka savcılığa gitmeniz lazım, geçmiş olsun. Bu gibi suçlardan korunmak için işlemlerinizi mutlaka avm gibi yerlerdeki ana bayilerden yapıp, fotokopilerin üzerine hangi işlem için olduğunu yazın.
  • Daha önce başımıza geldi böyle bir durum. Avea'dan Türkcell'e taşınmıştı bilgim ve iznim olmadan. Türkcell'e uzun uğraşlar sonucu derdimizi anlatabilmiş ve olayın çözümü ile ilgili yardım istemiştik. Sonuç olarak tek öğrenebildiğim birisi kendi fotoğrafını bizim belge fotokopisine yapıştırmış ve hattı taşımış, imzalarında uyuşmadığını söylemişti Türkcell. Konunun çözümüyle ilgili bir şey yapıp yapamayacaklarını sorduğumda, kendilerinin bir şey yapamayacağını benim yasal yola başvurmamı söylemişlerdi.

    Ne bu numara taşıma işlemini yapan bayiinin adını söylediler ne yardım ettiler. Yani arkadaşlar hiçbir şekilde güvencemiz yok, firmalar da bu şerefsizliği yapanlara yaptırım uygulamıyor. Forumda araştırma yaparsanız zaten bu sorunu yaşayan bir hayli insan olduğunu görürsünüz. Mahkemeye verip uzunca bir sürenin ardından takipsizlikle sonuçlanan davalarda var bu konuyla ilgili. Gerçekten çok acı bir durum, mağdur ediliyoruz fakat hiçbir şekilde hakkımızı arayamıyoruz.

    Normalde kimlik, pasaport vs. fotokopinizi verirken bir damga basıp oraya tarih ve satın aldığınız numarayı yazıyorlar fakat sizin söylemeniz lazım, siz söylemezseniz fotokopiyi çekip direk alıyorlar. Ben bundan sonra hat satın alacağım veya taşıyacağım zaman mutlaka fotokopiye görünür bir şekilde, fotokopiyi ne amaçla verdiğimi yazıyorum. Bunu yaparken bayiilerin çoğu biz güvenilir bir bayiiyiz bizde olmaz öyle şeyler deyip surat asıyorlar :) Gerçi bu sistemin de ne kadar koruyacağı meçhul fakat insan yinede bir nebze de olsa kendini rahatlatmak istiyor.

    *İmla ve düşük cümleler için kusura bakmayın.




  • Numaranızın değişikliğini 20 lira vererek yapın. Sürekli böyle yapılıyorsa tek kurtuluş bu şekilde olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.