Şimdi Ara

Yaşadığım dolandırıcılık ve UPS kargonun bu konudaki tutumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
5
Favori
33.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
310 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LÜTFEN KONUYU ÖNE ÇIKARARAK BENİ DESTEKLEYİN. LÜTFEN. ÖĞRENCİYİM NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM.

    Arkadaşlar ilk olarak herkese merhaba. Ben Düzce'de okuyan 21 yaşında öğrenci bir kardeşinizim. Bundan 2 ay önce masaüstü bilgisayar topladım. Ve laptopa geçme kararı aldığımdan bilgisayarı satmaya karar verdim. Sahibinden.com sitesine koydum ilanı. Biri aradı böyle böyle almak istiyorum dedi. Bilet paranı karşılayayım, Tekirdağ'a gel, elden teslim alayım dedi. Ben tanımadığım yere gitmeyeceğimden reddettim ve kargo ile satış yapabileceğimizden söz ettim. Tamam dedi. Normalde ben internet üzerinden çok satış yaptım ve asla parayı teslim almadan önce kargoya vermedim. Adam dedi ki bak kargoya ver ürünü. Kargoya verdiğine dair resim yolla sonra ben parayı yollayacağım dedi. Eğer yollamazsam kargo Tekirdağ'a gelmeden önce UPS kargoyu ararsın ve kargoyu geri çekersin dedi. Bende UPS kargoyu aradım ve olayı anlattım. Böyle böyle kargo teslim olmadan önce arayıp iptal ettirebilir miyim diye sordum. Evet ettirebilirsiniz dediler. Bende para gelmezse kargoyu iptal ederim en kötü kargo ücretini öderim diye kargoya verdim. Ertesi gün ücret gelmedi adam oyaladı. Yarın kesinlikle atacağım dedi ups kargoyu aradım ürünün daha Tekirdağ'a gitmesine 1 gün kaldığını öğrendim tamam dedim adama. Yarın yollamazsan iptal ederim dedim. Ve ne olur ne olmaz upsyi arayıp kargoyu iptal ettirdiğimi söyledim. Kesinlikle alıcıya teslim edilmemesini söyledim, teslim edilirse dolandırılacağımı söyledim. Tamam dediler kargonuz geri dönecektir. O gün geçti işte sabah 9 da aradı beni arkadaş 30 dk sonra atmye gidip paranı yatıracağım dedi. Bunu dedikten 10 dk sonra tekrar aradı beni. Kargoyu iptal ettirmişsin niye dedi bende böyle böyle dedim param gelmedi haber alamadım, ulaşamadım sana dedim. Tamam dedi iptali geri çek para 10 dk sonra hesabında dedi. Yok dedim param gelmeden iptal etmem. Sonuçta ups kargo güvenceyi sağlamış bana. Tamam bekle eft yapıcam birazdan dedi okey dedim. Bekliyorum işte 2-3 saat geçti ses yok ulaşamıyorum adama. Düzce ups yi aradım. İçime kurt düştü çünkü. Ben dün dedim kargomun iptalini sağlamıştım kargom bana geri dönecek değil mi dedim. Beyefendi siz beni bugün arayıp kargonun iptalini geri aldınız dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ben sizi öyle bir şey için aramadım herhalde alıcı aradı benim adıma konuştu ve iptali geri çektirdi dedim. Ki bu sahteciliğe giriyor. Siz dedim benim olduğumu kontrol etmeden nasıl iptal edersiniz falan dedim. Ups düzceden bi abi ulaştı bana yardımcı olmaya çalıştı sağolsun. Bugun karakola gittim. Pazartesi tüketici haklarına gidin dediler. Bakın arkadaşlar ben öğrenciyim. 5250TL dolandırıldım. Bu benim için çok büyük para. Burada dolandırıcıdan daha çok upsnin suçu var. Bana bir yardımcı olun. Yol gösterin. İyi değilim.

    DİPNOT: Arkadaşlar bir insan neden 5250 TL lik bir ürünü para eline ulaşmadan önce kargoya verir ki? Mantıklı düşünün lütfen rica ediyorum. UPS kargo aracılık yaptı bana. Yardımcı oldu. Paran gelmezse iptal ederiz dedi. Ben zaten psikolojik olarak çok kötüyüm. Beni suçlayıp, bana sitem etmek yerine lütfen empati kurun. UPS kargo diyoruz sonuçta koskoca UPS kargo. Bana bu güveni vermese ben neden kargoya vereyim zaten. Yorum yapmadan önce bunu düşünün lütfen. Teşekkür ederim.

    Güncelleme 1: 1 nisan pazartesi gunu duzce merkez siber suclar merkezine gittim oturdugum adresin baska karakola bagli oldugunu soyledi bugun aksam oraya gidecegim ve kanitlarin ciktisini almami soyledi. Simdi onlarla ugrasacagim. Bu arada UPS cumhuriyet bassavciligina dilekceni de ver dedi bugun yetisemez bu ama yarin da cumhuriyet bassavciligina dilekcemi verecegim. Baska gelisme olursa mutlaka guncelleyecegim konuyu. One cikaranin kolu dert gormesin.

    Güncelleme 2: Bugün birşey daha öğrendim. Kargoyu teslim alan şahısın ismini vermiyorum. Örnek olarak Ahmet Yılmaz olsun. Salladım isimi. Ben Ahmet Yılmaz alıcılı bir kargo yolluyorum. Ve adamın adresine yolluyorum yani şubeden teslim olarak değil adrese teslim olarak. Ve adam bu kargoyu şubeden alıyor. Şu ana kadar bir sıkıntı yok fakat ben Ahmet Yılmaz teslim almasını söylememe rağmen atıyorum Mehmet Yılmaz teslim alıyor. Evet soyadlar aynı fakat soyadları aynı olması bu adamların akraba olduğunu göstermiyor. Hani adrese teslim olsa ve farklı kişi teslim olsa anlarım. Çünkü benim kargoyu yolladığım adres belli. Fakat şubeden elini kolunu sallayanın benim kargomu teslim alması çok ilgincime gitti açıkçası.

    Güncelleme 3: Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundum. Bu resimde dilekçenin sadece ilk sayfası var normalde onu da paylaşmayacaktım fakat bazı csb diyen arkadaşlar oldu. Onlara hitaben. Yani böyle hukuki bir süreç için csb konu açmam ne kadar mantıklı geliyor size bilemiyorum. Şayet yaşanmamış bir olay olsaydı, firmayı kötülemekten hakkıma dava açılırdı. Bu riski neden alayım bir csb için?

    Dilekçe: Yaşadığım dolandırıcılık ve UPS kargonun bu konudaki tutumu Açılmıyorsa:https://store.donanimhaber.com/74/c4/5b/74c45b9afa47a158876cf2395483623f.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirzaloglu -- 2 Nisan 2019; 20:16:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Gecen eleman hem yanlis iban bilgisi verdi, hem de para ulasmadi diye 3 liralik hayat su kodunu gondermedi. Bir de diyor ki para gelmeden kodu asla vermem. Alem havadan gelen kodu bile eft dusmeden gondermiyor, sen 5000 liralik laptopu tek kurus almadan ups'deki gelip gecici personelin yarim bilgisiyle gonderiyorsun. Okurken gozlerime inanamadim
  • Dolandırılanların hepsi de nedense parayı almadan kargo yapmazdım diyor. O kadar belli ki dolandırıcı olduğu... neyse geçmiş olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun ama böyle bi durumda kargoya gittiğinde beklicektin paranın gelmesini para hesaba gelince hemen kargoya verip göndericektin.

    neyse olan olmuş artık.
  • 5 bin liralık bilgisayarıda para almadan kargolamazsın ya. Kargoyu gönderdikten sonra iptal edebiliyorsan adam niye kargo eline geçmeden sana para göndersinki? Yarın yatıracam bugün gönderecem 10 dk sonra hesabında falan diye hep kandırmış seni. Neyse kardeşim geçmiş olsun umarım alırsın bilgisayarını. Ups yi senin bilgilerini bulup senin adına aramış olabilir. Kargo şirketlerinin böyle konularda daha dikkatli olmaları lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 31 Mart 2019; 20:57:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke GET üzerinden satış yapsaydın.Riski yok en azından.Kargo sorununu ses kaydından ispatlayabilirsin sonuçta kayıt altına alınıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim kusura bakma ama göz göre göre dolandırılmışsin. Yani üç kuruş daha az paraya sat ama parayı al ondan sonra ürünü ver. Alıcıya güvenmişsin kargocuya güvenmişsin bu kadar güven günümüz şartlarında başına iş açar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargo gönderiminin iptalini nasıl kaldırmış arayıpta,senin kişisel bilgilerin gerekli değil mi bunun için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paranı vereyim gel Tekirdağa diyorsa, sen de o parayla sen gel buraya elden al diyeceksin.
    Geçmiş olsun, yasal kanallara başvur, en azından kayıt altına alınır bu olay.
  • Onun çalıştığı şubedeki UPS kargo görevlileri de onunla hareket ediyor olabilir. UPS genel merkezi size sürekli bu cevapları veren. ADLİ olarak hemen savcılığa başvurun. Kamera görüntüleri vs.
  • Yazdığonız bütün yorumlar için teşekkür ederim. Evet benim hatam vat ama bana bu güveni UPS verdi. Sizden tek ricam konuyu öne çıkarmanız. Belki sosyal mecralardan yardım bulabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel arkadaslar. Eksisozlukte yazarligi olan veya tanidik yazari olan arkadas varsa bana ulasabilir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok zor birşey çıkması bu işten, keşke çıksa ama çıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Hocam lutfen demeyin oyle. Ben biterim. Gercekten biterim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçekleri söylemek gerekirse maalesef ortada elle tutulur bir delil yok. İstediğin whatsapp mesajını polise veya savcıya göster, yasal olarak elde edilmiş bir delil olmadığı için geçerliliği maalesef yok. Karşı ödemesiz bir kargo var ve ürün teslimatı başarılı sonuçlanıyor. Kargo şirketi de kolaylıkla işin içinde sıyrılabilir. Ortada mantıklı bir durumda söz konusu değil. Gidip bir soruşturma açsanız ortadaki deliller yine geçerli değil, sadece bir iddaa'da bulunabilirsiniz. Karşı tarafta bunu çok kolay yalanlayabilir. Diyelim ki savcı size hak verdi ve dava açılmasını talep etti. Bu durumda da yavaş işleyen bir yargı sisteminde dava süreci 2 seneden fazla sürer ve o bilgisayarın fiyatı zaten düşer. Kazanmanız durumu da kesin değilken bir de avukat tutmanız gerekiyor. Soruşturma için 2000 tl dava için 3500 tl bir ücret ortalama talep edilir sizden. Yani özetle iki ucu boklu değnek. Adamı ikna etmeye çalışın veya gidin adamın adresine, bulunduğu bölgedeki emniyete gidin ve durumu anlatın. Belki adam korkar da kabul eder ürünü teslim eder. Geçmiş olsun.




  • cudejoy C kullanıcısına yanıt
    Hocam tesekkur ederim yorumunuz icin. Sadece benim anlatmak istedigim nokta su. Ben UPS e kargoyu vermeden once olayi anlatiyorum. Boyle boyle satis yaptim diyorum. Param gelmezse iptal edebilir miyim diyorum. Onay veriyorlar. Bende para gelmezse kargoyu iptal ediyorum diyorum ve iptalde ediyorum. Cevremdeki herkes UPS in suclu oldugunu soyluyor. Avukat dilinden anlayan bir kac kisiye de sordum. Bence parani UPS karsilar dediler. Benim sizden istedigim bana parayi almadan once kargo mu verilir demeyin. UPS kucuk bir firma degil ki. Araci oldular bana. Guven sagladilar. Lutfen su konuyu one cikaralim. Ogrenci adamim. Gercekten iyi degilim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz iptal ederken sizden bir bilgi teyit ediyorlar mı peki? İptal etme yetkiniz neye göre var sizin onu anlamadım.
  • cudejoy C kullanıcısına yanıt
    Ben kargoyu gonderen kisi oldugum icin iptal edebiliyorum kargoyu. Benden bir bilgi talep etmiyorlar hayır. Telefon numarama bakiyorlar herhalde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arti olarak ups e sunuda soyledim. Aradim ucret elime ulasmadi. Kesinlikle iptal edin. Eger teslim edilirse dolandirilacagim dedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şubeyi mi aradınız yoksa genel merkezi mi bilmiyorum ama şirket işin içinden çok kolay sıyrılabilir. Karşınızda bir firma var dava açsanız bile kazanabileceğinizi sanmıyorum. Sizin yapmanız gerek tek yöntem orta yolu bulmak ve ikna etmek. Yasal olarak hiçbir delile sahip değilsiniz. Gittiğinizde poliste sizinle ilgilenmeyebilir. Çok affedersiniz ama bu biraz salaklığa giriyor. Artık hangi departman ilgilenir bilmiyorum, siber suçlar mı olur yoksa başkası mı ama bence siz bu durumdan beklentinizi maalesef söylüyorum ki düşük tutun. Muhtemelen teslim alan kişi nereye teslim ettiyseniz orada da ikamet etmiyordur. Dolandırıcı sonuçta tüm ihtimalleri sizden iyi bilir.Telefon numarasının bile kendisine ait olduğunu düşünmüyorum. Geçmiş olsun tekrar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.