Şimdi Ara

Yasa kabul edildi: Alman istihbaratı WhatsApp yazışmalarını okuyabilecek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yasa kabul edildi: Alman istihbaratı WhatsApp yazışmalarını okuyabilecek



    Sosyal medya platformları her ne kadar kapalı kutu olarak kalmaya ve kullanıcı verilerini devletlerden korumaya çalışsa da yeni yasalarla bu durum giderek zorlaşıyor. Almanya’da istihbarat servisleri artık WhatsApp görüşmelerini okuyabilecek.



    Bugüne kadar pek çok ülkede olduğu Almanya’da da istihbarat teşkilatları yalnızca telefon ve SMS görüşmelerini takip edebiliyordu. Telegram, WhatsApp, Signal gibi uygulamalar izlenemiyordu. Alman Federal Meclisi’nde kabul edilen yeni yasa değişikliği ile dış istihbarattan sorumlu BND ve askeri istihbarattan sorumlu MAD tarafından tüm mesajlaşma ve e-posta hizmeti sunan dijital uygulamalar takip edilebilecek. Kriptolanmış veriye ulaşılamayacak fakat kriptolanmamış mesajlar ve şüphelilerden birinin telefonunun ele geçirilmesi durumunda kriptolanmış tüm mesajlar okunabilecek. Mesajların okunabilmesi için mahkeme kararı koşulu aranacak.



    Ayrıca Bkz.Tüm zamanların en büyük şifre koleksiyonu sızdırıldı: 8.4 milyar şifre



    Oylamaya sunulan yasa değişikliğini muhalefet partileri net bir şekilde reddetse de oy çokluğuyla kabul edildi. Muhalefet liderleri söz konusu değişikliğin anayasayı ihlal ettiğini ve kanundaki maddelerinin ucunun açık olduğunu ifade ediyor. FDP'li (Hür Demokrat Parti) iç politika uzmanı Konstantin Kuhle, bugünü “kara gün” olarak tarif etti. FDP Meclis Grubu Başkanı Stephan Thomae, elde edilen bilgilerin istihbarat çalışanları tarafından şirketlere şantaj yapmak veya kimlik bilgilerini çalmak için kullanabileceğini söyledi. Ayrıca yabancı istihbarat servislerine bağlı olduğu halde Alman istihbarat servisinde görev yapan gizli Truva atlarının daha fazla bilgiye ulaşacak olmasının büyük risk içerdiğini aktardı.



    Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ise sıradan vatandaşın kesinlikle izlenmeyeceğini, yalnızca suçluların ve aşırı sağcıların takibi için kullanılacağını belirtti. Hükümetin hazırladığı ve daha önce Bakanlar Kurulu'ndan geçen tasarı 280'e karşı 355 oyla kabul edildi, 4 milletvekili çekimser oy kullandı. Mesajlaşma uygulamalarından henüz konu hakkında resmi açıklama gelmedi.




    Kaynak:https://www.focus.de/politik/deutschland/opposition-kontert-mit-heftiger-kritik-bundestag-billigt-staatstrojaner-polizei-kann-jetzt-textnachrichten-mitlesen_id_13385538.html



  • Burada tüm internet trafiği 2014'ten beri izleniyor. Yurtdışı ping 2 katına çıktı o yüzden, oyun zevki bırakmadılar. Bir ara google DNS sunucularını kendi sunucularına yönlendirdi Telekom. VPN sunucularının çoğu yasaklı.


    Orada en azından mahkeme kararı şartı var, hakimler de hükümetin el kuklası değil. Mesela Merkel gidip yasaya aykırı bir talepte bulunsa alacağı cevap "F. D. a. A." benzeri bir şey olur.


    Burada polis icabında zor kullanarak hatta şiddet tehdidiyle herkesin telefonuna ulaşabiliyor mahkeme kararı filan beklemeden.

  • Dijital faşizm

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Demokrasi ve özgürlüğün beşiği Almanya'ya bak sen! Aynısını Türkiye yapsaydı insan hakları ihlali diye ötmeye başlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warchief46 -- 11 Haziran 2021; 12:6:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Almanya'da Korsan parti veya Liberal partinin bu kararı protesto etmesi lazım.

  • Uçtan uca sifrelemeyi okuyamaz

    Tabi WhatsApp alman vatandaşlarına özel bunu kaldırırsa

    Buna da ihtimal vermiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whatsapp böyle hamlelere izin vererek kendini bitirir.

    Uçtan uca şifreleme var diyenler için, neden bize içeriği okuyup değerlendirmeyi dayattı ve kabul ettirdi? Uçtan uca da hani görülmeyecekti?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SECourses

    Uçtan uca sifrelemeyi okuyamaz

    Tabi WhatsApp alman vatandaşlarına özel bunu kaldırırsa

    Buna da ihtimal vermiyorum

    Hocam o uçta uca gerçekten güvenli mi




    Yani buna gönülden inanıyor muyuz

  • herkesinkine direk erişebilmeleri ancak 3. hatta 4. dünya ülkelerinde olur. almanya böyle bir şey yapıyorsa o refah gelişmişlikten utanmalılar. gerçi almanyanın başındaki partide galiba dinci bir parti böyle partiler her haltı dünyanın her yerinde yiyor.


    anca şüpheli kişiler hakkında karar çıkarırsın onlara erişirsin doğrusu budur.


    benim nudelerimi alman istihbaratının görmesi hiç bir özgürlük sıfatına sığmaz.

  • Bizimkileri okurlarsa adamlar karamsarlıktan kafasına sıkar. Bütün gruplarda konuşmalar dönüp dolaşıp hayat pahalılığına, hobilerin ne kadar erişilmez olduğuna, zaman olsa para yok, para olsa zaman yok muhabbetine, premium markaları almak için kaç ay çalıştığımızın hesaplanmasına, İstanbul'da 1 ev almak için kaç ay çalıştığımıza bakarlar.


    Hatta ara sıra şarkı da atıyoruz Cengiz Baba olsun, Güllü olsun, Müslüm Baba olsun onu da açıp dinleyebilirler iyi gider.

  • Fransa toplumsal olaylarda polisin görüntüsünü alıp paylaşanlara hapis cezası veren yasayı onayladı.


    Almanya'da istihbarat elemanları watsap konuşmalarına bakabilecek.


    Bu iki yasa Türkiye'de çıkarılsaydı Twitter çapulcuları ayağa kalkar, Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet ederdi.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.