Şimdi Ara

Yaş ilerledikçe oyun isteğinin azalması ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
221
Cevap
5
Favori
9.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hocam 24 yaşında evlenip düzenini kurmuş biri olduğunuz için tebrik ediyorum.

    Benimde yaşım 24, fakat yüksek lisans aşamasındayım o yüzden hala oynayamaya vakit bulabiliyorum. Bunun sebebi benim dersler, kitaplar dışında fazla sorumluluğum yok. Sizin ödemeniz gereken faturalar, geçimini sağlamanız gereken bir ev, ilgilenmeniz gereken insanlar var. Yani sizin forumdaki bir çok insan gibi bir oyunu 300 saat oynayayacak onun üstüne yorumlar yazacak, PS4 vs Xbox One vs PC gibi tartışmalara girecek vaktiniz yok bunları dert edene kadar çok daha büyük dertleriniz var. Bu sorumlulukları düşünürken 1.5 yaşında ilgilenmeniz gereken bir kızınız var ki, kızınız şu an sosyalleşme dediğimiz uzun bir süreçte yani daha yaşı küçük olsa da şimdiki yetiştirilme tarzı ve ilgilenmeniz ile büyük ölçüde karakteri, hayat görüşü, alışkanlıkları az çok belli olacak. Durum böyleyken siz zaten günde 10 saat oyun oynuyorum deseniz garip olurdu.

    Tabi bir de oyunlardan zevk almamanız zaman bulamamak dışında toplumun sizden bekledikleri ile ilgili olabilir. Bildiğiniz gibi oyun oynamak toplumun çoğunun gözünde sadece ergenlerin yaptığı, vakit kaybı olarak görülüyor. Genelde tabi hiç adam gibi oyun oynamamış insanlar tarafından böyle söyleniyor ama yine de toplumun çoğu bu görüşte. Sizde bundan doğal olarak etkileniyor olabilirsiniz. Ayrıca yıllar içinde oyundan bekledikleriniz değişmiş olabilir. BF1 güzel, iyi oyun bende çok fazla oynadım ama size bir şey katan bir oyun değil, sizi düşündüren, iyi bir senaryosu, bir şey anlatma derdi olan bir oyun değil. Siz bu yaşınıza kadar oyun oynadıysanız zaten bir çok oyunu gördünüz, deneyimlediniz ve artık farklı şeyler bekliyor olabilirsiniz. Bende eskiden her oyunu bir şekilde oynar, bitirirdim fakat artık bazı oyunlara bir süre sonra dayanamıyorum. Zaten son yıllarda adam gibi büyük yeniliklerde olmuyor oyun sektöründe.




  • 3-4 ay ara ver hocam oyunlara
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonbornx

    Yaşım 35 bekarım ve evlenmeme sebeplerimden biride budur işte. İyikide evlenmiyorum yoksa sizler gibi olacaktım. Gerçek yaşamın saçmalıklarıyla boş işleriyle uğraşacağıma oyunlardaki dünyaların kralı oluyorum ve bu ben mezara girene kadar böyle olacak...

    Yanlış mantık hocam



    Ben evlendim ve hala oyun oynamaya vakit ayırabiliyorum, eşimle de çok mutluyum. Gerçek yaşamın saçmalığı değil bunlar, bikaç sene sonra hayatında birisine ihtiyaç hissettiğinde anlayacaksın
  • Dark Saga kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle içki sigaranız olmadığı için tebrik ediyorum ona vereceğiniz parayı ne güzel oyunlara gidiyor ve bakıyorsunuz keyfinize bende 4 yıldır çalışıyorum aynı mantığı yapıyorum dışarıda hayat pahalı maalesef
  • Yaş 27 bekarım benim gibi oyun oynamayi sevecek arada bir disarida ne oluyor diye göz gezdirebileceğim eş adaylari ariyorum. Bu numaradan bana ula.....
  • Devamlı oyun oynuyorsan bence de evlenme zaten evlensen de böyle oynamaya devam edersen %90 boşanırsın. En iyisi oyun oynamaya devam. Çünkü çoğu kadın oyun yerine ilgi ve ev işlerine yardım bekliyor. Eşin çalışır bir de çocukların olursa kafayı yersin. Benim hiç vaktim yok oyuna kızım evi dağıtıyor onu topluyoruz oğlum yürümeyi öğrenme aşamasında o bir yandan bağırıyor. Yuvarlanıp gidiyoruz. İş güç çoluk vakit olmuyor. En kötüsü de oyunun tam en heyecanlı yerinde hanım çağırıyor çocuk ağlıyor keyfin kaçıyor.
  • Video oyunları bir bağımlılık arkadaşlar. Gereksiz bir uğraş. Kimseye faydası yok, ne kültürel ne zihin ne fiziki sağlık yönünden. Ama kimseyede bir zararıda yok kendinden başka.



    Kitap okumak satranç oynamak lazım bol bol.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 7 Ocak 2017; 15:28:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dominator0

    Hocam öncelikle içki sigaranız olmadığı için tebrik ediyorum ona vereceğiniz parayı ne güzel oyunlara gidiyor ve bakıyorsunuz keyfinize bende 4 yıldır çalışıyorum aynı mantığı yapıyorum dışarıda hayat pahalı maalesef



    Bi mukabele hocam , har vurup harman savurmamakta gerekiyor ama hayat zor dediğiniz gibi ve ülkemizin içinde bulunduğu durum yaşadığımız bunca acı da eklenince :(( neyse Allah sonumuzu hayır etsin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark Saga


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dominator0

    Hocam öncelikle içki sigaranız olmadığı için tebrik ediyorum ona vereceğiniz parayı ne güzel oyunlara gidiyor ve bakıyorsunuz keyfinize bende 4 yıldır çalışıyorum aynı mantığı yapıyorum dışarıda hayat pahalı maalesef



    Bi mukabele hocam , har vurup harman savurmamakta gerekiyor ama hayat zor dediğiniz gibi ve ülkemizin içinde bulunduğu durum yaşadığımız bunca acı da eklenince :(( neyse Allah sonumuzu hayır etsin..

    Ölümlü dünya hocam bugün varız, yarın yokuz. Amin hocam cümlemize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 7 Ocak 2017; 15:51:48 >




  • Yaşım 27 ve oyun olayını bağımlılık gibi değil de hobi eğlence gibi görüyorum. Kitapların nasıl insana kattığı şeyler varsa bazı oyunlarda da hayal gücünüz ve dünyanız olumlu yönde etkileniyor. Bekarım yaza kısmetse evlilik düşünüyoruz bu konu dahil herşeyi konuştuk benim için bir oda yapacağız hobi eğlence odası olacak şekilde bir vakit geçirme kısmı kendisi de hem mesleği gereği hem kendi zevki kitaplar ile arası çok iyi ona da o şekilde bir kısım ayıracağız belli günler saatler böyle değerlendireceğiz inşallah. Çocuk olursa rabbim nasip ederse o zaman işler değişebilir tabi :) Bağımlılık yapmadan vakit geçirmek keyif almak için oynayın arkadaşlarınız ile dışarıda da aktiviteler yapın mutlaka. Herkese iyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    Devamlı oyun oynuyorsan bence de evlenme zaten evlensen de böyle oynamaya devam edersen %90 boşanırsın. En iyisi oyun oynamaya devam. Çünkü çoğu kadın oyun yerine ilgi ve ev işlerine yardım bekliyor. Eşin çalışır bir de çocukların olursa kafayı yersin. Benim hiç vaktim yok oyuna kızım evi dağıtıyor onu topluyoruz oğlum yürümeyi öğrenme aşamasında o bir yandan bağırıyor. Yuvarlanıp gidiyoruz. İş güç çoluk vakit olmuyor. En kötüsü de oyunun tam en heyecanlı yerinde hanım çağırıyor çocuk ağlıyor keyfin kaçıyor.



    Biliyorum senin evli oldugunu yazmıstın oyuna vakıt ayıramıyorum diye daha önce. Bende zaten evli arkadaslarımdan biliyorum basıma neler gelecegını o yüzden hıc yanasmıyorum. Üstelik evlenınce sadece hatunla degıl onun ailesiylede evlenıyorsun. Dertsiz basıma ne dert alıcam zaten kimseyede ıhtıyacım yok açıkçası öyle bir eksiklikte hissetmiyorum..bu tabi benim düsüncem herkesin hayata bakışı farklı ben toplumun genelinden biraz farklı bakıyorum hayata bununda farkındayım..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 42 yaşındayım. 7 yaşında kızım var. Evliyim. Eşim sorumluluklarımı ihmal etmezsem pek oyun oynamama karışmaz. Ancak yaşla mı alakalı yoksa hayat koşturmacası mı bilmiyorum. İnsanın canı pek stresli oyunlar oynamak istemiyor. Bazen aylarca hiç açmıyorum. PS 1 den beri oynarım. Yaş ilerledikçe oyun oynama isteğinin azaldığı teorisini destekliyorum :))
  • Yaşlandığınız için oyun oynamayı bırakmazsınız. Oyun oynamayı bıraktığınız için yaşlanırsınız. Yaşım 40. Evliyim, bir çocuğum var. İşim çok yoğun. Ama yine de keyifle oyun oynuyorum. Tek fark oynama sürelerim. Açık dünya oyunları ve rpg oynarım genelde ve bir oyunu bitirmem yıllar alıyor. Ama olsun.
  • Yas 37 1,5 yasinda kizim var. aslinda evliyken oynamanin daha rahatlatici oldugunu dusunmekteyim.



    Sonucta belli sorumluluklariniz var onlari hallettikten sonra bir iki saat oyun atmanin keyfi pahabicilemez. Ben oyunlarimi geceboynuyorum esim ve kizim en gec 23 de uyumus oluyo saat ikiye kadar benim oyun zamanim asla onlar ayaktayken oyun acmam.



    Bi de bi arkadas yazmis ilk sayfada witcher 3 sonrasi insan baska oyundan tat alamiyo o cok farkli bir konu
  • Beğenileriniz değişmiştir, zaman bulamıyorsunuzdur, çıkan oyun tipleri ilginizi çekmiyordur ama en önemlisi oyunlar yaratıcılık ve içerik olarak pek birşey sunmuyor bugünler de. Çeşitlilik yok hepsi birbirine benziyor. Hele İçi boş açık dünya oyunlar ve benzer mekaniklere sahip fps oyunlar yok mu. Ergenlere hitap eden oyunlar sizi tatmin etmez tabi ki. Ben eğleneceğime ve bana yeni birşeyler katacağına emin olmadıkça bir oyunu satın almıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 7 Ocak 2017; 20:27:40 >
  • 96-97 den beri oyun oynuyorum. Çok keyif aldım, ama artık bazı oyunlar zevk mermemeye başladı. Senaryoya ağırlık vermeye başladım. Hatta sırf senaryosu için oynuyorum.
  • Ben evliyim ve karimi ikna edip oyun oynamak, bloodborne'da boss kesmekten zor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun isteği azalmıyor aslında, vakit azalıyor, buna bağlı olarak o az vaktin hakkını iyi bir oyun oynayarak vermek istiyorsun ve zor oyun beğeniyorsun.

    ömrümü yedi be diablo serisi pc de, allahtan 2-3 yıldır konsolcu olduk da oyun neymiş öğrendik...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacemonkey

    Ben evliyim ve karimi ikna edip oyun oynamak, bloodborne'da boss kesmekten zor.

    Güzel bir benzetme olmuş hocam Allah kolaylık versin sizlere nediyim, kimseden izin almadan 10 saat oyun başında oturabiliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu yasta baydiysan bizim yasimiza gelince napacaksin? :) 39 yasindayim. Eskisi gibi olmasa da arada sirada ps4 ve pcde oyun oynarim. Eskisi gibi sık oynamamamin nedeni, cogu kisiye tuhaf gelebilir ama, eski oyunlarin daha iyi, daha surukleyici olmasi. Bloodborne ve dark souls haricinde zor olan oyun var mi suan? Eskiden oyunlar cok da kolay degildi. Simdi sanki cgi izliyip arada mudahale ediyormusu gibi. Suan icin tek guzel olan sey multi oyunlarin daha zevkli olmasi.

    Birde su var, benim gibi yasi buyuk olanlar Doom'u, Half Life'i, Red Alert'i, Warcraft'i, Dune 2000'i, Moonstone'u vs ilk ciktigi zamanlar oynadi. Bu saydiklarim da turlerinin hemen hemen ilk ornekleri. Ah o guzel gunler :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.